• HLAVA

    Zdarte vim že to sem nepatří tak se předem omlouvám ale potřeboval Dveře Posuvné 900×2000mm Rámové dveřní křídlo pravouhlý průmět M(1:20),Bokorysný řez 1:2 na roli pudorysný řez 1:1 !! :(( Kusovník vše tuškou ručně nic na kompu

    chtěl bych vás poprosit není tu někdo kdo by tenhle výkres měl doma ?? nebo klidně i nějaké detajly k tomu nebo stary sešit s TE nebo klidně nějakou věcc oc by s timto souvisela

    pokud ano a nemate to k ničemu nemohli by ste mi to pošlat poštou bebo třeba i nco ofotit a poslat na mail
    za vykres klidně i zaplatím ..
    něco už doma mám ale pořad si s tím nevím rady .. diky moc a prominte že sem to sem dal diky kuba

    0 0
    • Habib  

      Covece a na co to chces? Nejaky vykres do skoly? :) Nebo budes doma kutit? :) V praci se vykresy moc nepouzivame, kor na takovyhle veci…muzu ti treba neco nacarat a pak si to prekreslis…ale musim vedet k cemu to potrebujes :))

      0 0
    • wego1991  

      Zdravím, máte někdo doma posuvné dveře? Moc se mi nechce do těch ,,zapuštěných'' od JAPu, ale hodily by se mi a taky se mi více líbí ty klasické posuvné s kolejnici ve venkovské stylu – viz. foto. Děkuji za tipy. Kuba.

      0 0
      • wego1991  

        Nikdo nemá zkušenost?

        0 0
        • tom xtr  

          Máme hodně let posuvné Sapeli s pouzdrem, tj. typ co nechceš.

          0 0
        • Smazaný účet  

          mám pouzdra od Japu (doma 2×, rodiče 4×), dneska bych šel do pouzdra od Eclisse. Má to svoje výhody a nevýhody. To co chceš ty, podle mě má jen samý nevýhody.

          Postřehy:

          1. Bez spodního vodícího kolíčku (což ty co chceš asi nemají) budou asi dost nestabilní
          2. Když se v bytě vytvoří průvan, dveře nejsou těsný, podfukují, při větším průvanu se i hýbou, když jsou zavřený. Moc se s tím nedá dělat.
          3. Nemá to takovou akustiku jako zavřený klasický dveře

          Do malýho bytu je to super, ale jako dveře, který mají něco lépe oddělit bych to nechtěl.

          0 0
        • Strakááč  

          Děláme takovyhle typy soupacich dveří.. a máme je i doma.. existuje na to kování… to kování na obrázku je ale nějaký extra.. skus nejakou menší truhlarnu u vás.. dveře jsou jednoduchy a pak to hodit na kolej a na zeď a je hotovo :)

          0 0
          • aymara70  

            Kování nejspíš bude dělaný taky na zakázku. Pro zámečníky,nebo kováře hračka :-)

            0 0
      • aymara70  

        Najdi si u vás zakázkovou truhlárnu a máš vyřešeno.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Tohle je spíš bytový doplněk než dveře.

        0 0
      • wego1991  

        Dík všem za reakce. Je pravda, že dveře s vložkou od JAPu či Sapeli (díky za tip – Sapeli sem neznal) budou určitě lépe těsnit – otázka na Strakáče: ty podobné viz. obrázek co máte doma na té kolejnici těsní to nebo to je jenom ,,zástěna''?

        S pouzrem (Jap / Sapeli) asi budou lepší, ale nenašel sem na to dveře s podobným vesnickym stylem jako na obrázku..

        0 0
        • Strakááč  

          no podle toho jak se to vezme.. dají se udělat, že by těsnili.. ale museli by se trošku upravit.. jinak se tam většinou lepí jen takový ty štětinky a ty těsní jinak sapeli jsou nejznámější značka dveří a je to opravdu kvalita.. ty s vložkou jsou nenahraditelný, protože ti nezabíraj místo.. když se otevřou to je jejicch největší výhoda a těsnění je tam taky líp vyřešený :D pokud chceš mít ty dveře spíš na parádu a máš místo, nech to udělat klidně ven (na zeď na kolejnici) a pokud ti je to šumák tak bych šel radši do dveří do stěny.. a pokud bys chtěl vesnickej styl.. tak to se taky dá nějak udělat… jde o tvoje priority.. pokud ale chceš aby to těsnilo, tak sapeli, jsou celkem drahý… a pokud o to moc nejde.. tak vesnickej styl… domluvit si truhláře.. to co máš na obrázku bys doma skoro udělal i cám.. nech si to udělat spíš v rámu s klasickou tvarovanou výplní jak se to dělávalo dřív, pěkně z masivu borovice… nalakovat a nebo natřít voskem a nechat u zámečníka udělat kolejnici s dorazama a kluzákama dole bys měl mít vyfrézovanou drážku v kterej by dveře chodili.. podle takovýho vodítka který se dává do země u pravých šoupacích dveří v pravo u futra..

          ale to chce řešit s nějakou firmou… ale bejt tebou se vyseru na tu extra kolejnici a nechám u truhlářský firmy udělat klasickou kolejnici a zakrejt jí podobným stylem, co budou dělaný dveře

          tady máš obrázek.. na takovejhle typ kování bych to nechal udělat.. prostě klasika, jen bys to měl všechno do stylu, jakej by sis vymyslel..

          ono se to těžko píše na netu :D

          0 0
    • Jakobo  

      Zdar, potrebuju poradit od nekoho zkusenejsiho, tady bych ocenil treba Strakace. Uz ze vseho blaznim. Musime prodlouzit plot od cesty az ke stene domu, asi 5 m, ted plot konci metr od cesty a dal jsou jen kere. Plot teda prijde misto keru. Jedna se o jednoduche latky, 14 latek 1,5 × 4 cm strelene na kuly na koncich, celkova delka 180 cm, tyhle ploty budou asi 3. Problem je, ze kde bydlim neni mozne sehnat latky tohoto rozmeru ani neosetrene drevo natoz napustene, neni tu nikde ani pila. Jedina moznost je nechat vyrobit na zakazku hotovy plot za 3000 Kc, za tech 1.8 m to je tezky ulet.

      Jedina moznost je asi koupit desku a dale narezat. Asi 1,9 × 12,3 cm narezu na 3 desky asi 1, 9 × 4. Na tloustku uz seru.

      Doma v Otrokach mam cirkulu a na te by to bylo raz dva. Ted kde bydlim mam jen mafl. S maflem jsem neco takoveho nikdy nedelal, vsechno vzdycky na te cirkule. Pujde to nejak tim maflem nebo to bude uplne na prd (zdlouhava a nebezpecna)? Takze znovu, Potrebuju nadelit podelne desku skoro 2 m dlouhou.

      Dik moc.

      0 0
      • pokec  

        S otcem jsme takhle řezali maflem podélně palubky na podbití střechy.

        Vezmeš dostatečně velkou desku, vyřežeš do ní díru na kotouč, přišroubuješ, nebo jinak uchytíš, do ní mafl, otočíš toto vzhůru nohama, pomocí dvou svěrek a rovné latě (vodováhy a pod) si uděláš vodítko a pak už jen podélně řežeš jako na cirguli. Když si to takhle představíš tak my ten mafl měli jakoby v bedýnce, aby stal pevně na zemi a ochranný kryt (aby se nezavíral kotouč) a spoušť (aby mafl furt jel) stáhly drátkem;-) Ve dvou to byla práce v pohodě.

        Řezat maflem skoro 2m prkno podle origo vodítka tak to mám jako vlnobití a ještě poslední kus kde budu 8cm prkno dělit na půl? Rovný bych to neměl.

        0 0
      • oddie  

        Obyč mafl opruz, s ponornou pilou s vodící lištou celkem v pohodě. Ale 3000 mi nepřijde jako úlet, ty desky taky nebudou zadarmo…

        0 0
      • Ivan  

        Nařezat to půjde s použitím vodítka. Pozor na prořez (odhadem cca 2 mm na řez podle kotouče). Pokud deskou myslíš masivní fošnu (prkno), tak z toho půjdou i ty laťky, pokud bys snad měl na mysli cokoliv lepeného, tak ne.

        0 0
      • Strakááč  

        ta cena není úlet… nikdo ti to zadarmo dělat nebude :D to bys musel mít kámoše truhláře, udělat grilovačku pozvat ho aby ti to udělal a dal mu aspoň nažrat a napít pivka..

        pokud nemáš kámoše truhláře, pak musíš pižlat sám nebo zajít za truhlářema ať ti to nařežou… nic v okolí není? kravina.. popojeď dál a najdeš… tam ti to nasekaj řeknou si o tři kila za těch deset minut řezání když to přeženu… a ty to máš nasekaný krásně a hned… maflem se posereš a nebude to hezký…

        koupit desku znamená kolik penez? ten plot 4×1.9cm to se ti zkroutí a bude to po čase strašný… nejlepší bys měl koupit tam kde prodávají palubky jen hoblovaný prkna a nakonec vyjdeš stejně nejlevnějš a máš to všechno hotový… člověk šetří každej litr a nakonec zjistíš že tě to časem doběhne tak, že se ti to nelíbí a budeš ho dělat znova…

        tak si počkej, připlať víc a udělej to pořádně a líp… nejlíp i z jinýho dřeva než je smrk… aspoň borovice… nebo případně modřín je věčnej na plot… ten jen časem zčerná když se o nej nestaráš ale neshnije.. dokud nebude kuchlej přímo v zemi tak neshnije.. stejně je na tom dub…

        0 0
        • Jakobo  

          Chlapi, dik vsem za rady, dost jste mi pomohli. Aspon vim, ze je to realne proveditelne. Mafl v ruce teda ne, chytit zespod k deske, hodit na kozy a vznikne normal stolni cirkula. To je dobry napad. Mohu zkusit i pujcit normal cirkulu od nekoho znameho.

          S prorezem pocitam, asi 2 × 2 mm, takze z prkna 12,3 cm udelam necele 4 cm desky.

          Ta cena 3000 Kc je za JEDNU cast plotu se 3 svislymi sloupky 4,5×4,5 a 14 vodorovnymi deskami 1,5×40 cm. Ja jich porebuji 6, takze 18 000 Kc + k tomu zvlast koupit kuly do zeme, horni listu, pilire do zeme, vrsky sloupku ad. To mi prijde fakt jako zlodejina. Ja jsem si spocital, ze material sakumprask krome barvy me prijde na 3000 Kc. Obrazek pro lepsi predstavu o cem mluvim.

          Nevim, kolik casu stoji napraskat tech 14 latek, pocitam, ze s pistoli je to prace na par minut, mozna nejvys 20 vcetne odpocinku v mezicase?.

          Trochu me desi (a priznam se, ze jsem na to myslel), jestli nepujdou desky do vrtule jak zminova Strakac. Zase strilet se z toho nebude, drobna nepresnost je v toleranci.

          Bohuzel je to mimo CR jinak by nebyl nejmensi problem. Dnes na zapad od CR naprosto bezne, lide uz sami nic moc neumi pribit a tomu pak odpovida nabidka ve stavebnich marketech. Ale to uz je mimo tema.

          0 0
          • Fredos  

            Podle vzhledu (a okouknutí profilu)to je Norsko že? Já myslel, že tam ani ploty neznají.:-)

            0 0
          • Strakááč  

            to je to co lidi nevidí :D práci okolo… ty vidíš vzít prkna a napráskat je tam hřebíkama… jenže ta příprava, nameřit, případně předvrtat, obrousit hrany, natřít, bla bla.. a kde máš materiál… pak si vem že elektrika, a práce tak něco stojí… všechno hrubý se zaokrouhluje na stovky nahoru.. když to zajímavě vyjde zaokrouhluje se i na tisíce nahoru… a hned je to z 2700 trojka.. a pokud to nebude dělat živnostník přirážka pro firmu tady bude taky hrát podstatnou roli… jenže taky ta práce bude vypdat jinak než od tebe jestli rozumíš… :D

            je potřeba si uvědomit, že trojka je ještě fakt slušná cena i za tuhle kravinu… ale pokud jsi pracovitej a baví tě to a máš na to čas, tak si to udělej a ušetříš, to nic nenamítám protože jsem stejnej… už i geometrii na autě si doma dělám sám.. po první zkušenosti s geometrií, kde mi jedno kolo hodili uplně mimo do rozbíhavosti sem si jí začal dělat sám a taky stačí když si chvilku člověk hraje s laťkou, metrem a zkouší.. za hodinku spíš půlhodinku hotovo… ušetřeno 800kč a víc.. a ještě jsem nadšenej jak konečně volant rovně.. a jak to v zatáčkách funguje…

            0 0
      • Copernicus  

        pomocí maflíku a elektrického hoblíku jsem vyrobil latě na plot ze starých podlahových prken. takže tak

        0 0
    • TommyP3  

      Klasický mafl – myšleno kotoucova pila nemá problém se 4 cm masivu(smrkoveho s patřičným kotoučem – wz). Jestli to stačí nahrubo rozmitnout podle vodítka tak s tím není co řešit.

      0 0
    • Stingray  

      Poradí mi někdo kde v okolí Dobříše nebo v Praze seženu dubový prahy nebo prkýnka na podložení drvostavby? Cca 20×13, Obi nebo Hornbach bude asi za raketu..

      0 0
      • nitraq  

        Na Dobříši jsem kupoval terasovky v Biosu. Vypadalo to, že mají tak nějak celkový dřevařský sortiment, tak to zkus tam. A ceny měli v pohodě.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.