• mr.kokos

    Zjistil jsem, že o prázdninách se kousek ode mě jede triatlonový závod. Chtěl bych si to zkusit zajet, ale jelikož jsem žádný triatlon ještě neabsolvoval, měl bych pár dotazů.

    Jedná se o Pražský triatlon v Dolních Počernicích, měl bych ještě patřit do juniorské kategorie, tj. mělo by to být 400m plavání, 18 km kolo a 2 km běh. Tak trošku mě láká zkusit rovnou delší trasu, tj. plavání stejně, kolo a běh 2× delší. Nějaké závodní zkušenosti mám, občas se mi povede zajet i nějaký lepší výsledek.

    Nejvíce by mě asi zajímalo, co si vzít na sebe. Kdyby tam nebylo plavání, beru normálně cyklistické kraťasy, takhle ale nevím. Jet v plavkách? Nebo to řešit úplně jinak?

    Plavání. S tím moc zkušeností nemám, nebojím se že bych to neuplaval, spíše se bojím že mi všichni hned na začátku uplavou a potom celý zbytek absolvuji sám. Mám se toho obávat nebo si to myslím špatně?

    Jinak silničku nemám, pojedu na biku, možná tam budu za trotla, to mi ale nevadí:)

    Předem díky za všechny rady a poznatky, prostě moc nevím do čeho bych šel.

    0 0
    • blaf  

      triatlon jsem nikdy nejel, ale kdybych jel tak bych urcite zacal tim nejkratsim, ono se zda, ze zajet 18km je prd, ale plavani ti nejaky sily sebere a premluvit nohy, aby zacaly tocit a po kole bezet neni zadna sranda

      co se tyce obleceni tak ti podle me vlozka bude vadit, takhle kratka vzdalenost se da odjet v plavkach

      0 0
      • mr.kokos  

        Tak teď mě ještě napadlo, že mám cyklokraťasy, kde vložku nemám. To by možná bylo úplně nejlepší řešení.

        0 0
    • Bjerndi  

      jed to v plavkach, nebo si v depu nech u botu ( treter ) i cyklo vlozku a oblect se do ni Ti bude trvat 5 sekund…samozrejme mluvim o natazeni pres plavky

      0 0
      • Ferino  

        Na mokré tělo mu určitě bude oblečení kraťasů trvat podstatně déle než 5s – třeba i minutu. Pak se mu bude špatně v kalhotách s vložkou běžet. Nemluvě o velké pravděpodobnosti odřenin od plavek a cyklokraťasů. Tuhle možnost bych určitě nedoporučoval. Nejlepší je triatlonová kombinéza, nebo plavky, pak těsné cyklokraťasy bez vložky (ve vodě se vytáhnou) ve kterých se dá plavat. V Lidlu teď prodávali kombinézu za 500Kč. Ta bude stačit. Vzhledem k tomu, že pojede poprvé a na bajku klidně di může v depu připravit celorozepínací dres (na mokré tělo se cyklodres přes hlavu špatně obléká). Když bude teplo ať jede bez dresu jen v plavkách. Do treter naboso. Ponožky se na mokré nohy špatně navlékají. Triatlon dělám od r. 1991…

        0 0
        • Smazaný účet  

          záleží na délce závodu – na xterru nebo krátký 3T bych klidně bral běžecké kraťáky bez vložky

          na dlouhý už to chce 3T kombinézu, nebo kraťáky s tenkou 3T vložkou

          0 0
    • stip1978  

      Loni jsem jel taky takový malý vesnický triatlon. Rozhodně doporučuju – je to zábava. Za trotla určitě nebudeš, na takovýhle tratích je spousta nadšenců s veskrze mizernou výkoností (jako třeba já :o) Rozhodně doporučuju tu silničku. Stačí starý favorit F1, nebo nějaký letitý Fort, či Šírer z Aukra. Nicméně i závodníci na trekách i MTB tam byli. Tedy lidé co nemají druhé kolo. Na kalhoty s vložkou se vykašli, v tom se běhá blbě. To kolo je krátké, v zápalu boje se ujede i bez vložky. Plavání závisí na teplotě vody. Já plaval v dlouhých přiléhavých plavkách nad kolena a nad ně jsem měl 1mm tenké neoprenové vodácké kraťasy. Ty jsem plánoval před kolem sundat, ale protože ten den lilo jako z konve, tak jsem to v nich odjel celé :o) Jinak běžně se neopren v triatlonu normálně sundá a pod ním jsou cyklisticko/běžecké kraťasy. Pro tebe by ale byl možná zajímavější horský triatlon, kde se jede pravé MTB. Něco jako X-Terra. Zrovna příští týden se jede něco v Brdech.

      0 0
      • mr.kokos  

        Jelikož silničku vůbec žádnou nevlastním a pořizovat se mi kvůli jednomu závodu nechce, tak to prostě pojedu na biku. O Xteře vím, ale triatlon chci spíše vyzkoušet, třeba mě to chytne i více:)

        0 0
    • Smazaný účet  
      1. takhle krátkej orveš v čemkoliv, spíš bych minimalizoval depa, takže

      nějaký kraťáky bez vložky, nebo plavky

      1. boty naboso (ušetříš čas obouváním ponožek, na takhle krátkým bys

      je neměl potřebovat)

      1. pokud jsi horší plavec, tak ti uplavou, udělaj balík a jsi

      v hajzlu…leda bys byl výrazně dobrej běžec…

      btw doporučuju zkusit si párkrát přechod z kola na běh ;-)

      0 0
      • stip1978  

        Potvrzuju :o) Přechod z kola na běh je hodně legrační epizoda, hlavně pro diváky. Nejlepší je to právě na krátkých tratích, kde dojedeš na kaši :o)

        0 0
      • mr.kokos  

        Boty naboso při běhu i kole? To asi nejdříve vyzkouším, jak moc je znát ta ztráta?

        Přechod z kola na běh mám vyzkoušen, dvakrát jsem jel duatlon v Újezdě nad lesy, tj. běh před i po kole. Je pravda že ten druhý běh byli už nohy celkem ztuhlé, ale ten 1 km jsem uběhl.

        To plavání je pro mě velká neznámá, plavání nijak netrénuji.

        Ty kraťasy bez vložky budou asi nejlepší volba vzhledem k tomu co mám doma.

        0 0
        • stip1978  

          Pamatuj: Fougassi, ty ponožky vám nejdou!

          0 0
        • Smazaný účet  

          tak u takhle krátkýho závodu jde o vteřiny a ponožky na mokrý nohy jdou blbě…

          v duatlonu je výhoda, že si obutí můžeš poladit před startem

          BTW jsem naboso dával XTERRY…když jsem je ještě jezdil

          0 0
        • skorpion  

          ak nebojujes o prve priecky, tak nejake sekundy neries. Obutie ponoziek zaberie tak 10 sekund – ved si to doma vyskusaj :) Bez ponoziek je neprijmne uz chodit a nieto este bezat 5km.

          0 0
    • skorpion  

      Par mensich triatlonov som siel. Propozicie zhruba 0,5km plavanie – 15km mtb – 5km beh.

      Plavanie z toho nenavidim uplne najviac. A to som 2–3× do tyzdna v bazene. No jazero je uplne o inom. V prvom rade si tam nemas kedy oddychnut a je tam studena voda (naposledy 16 stupnov :) ). V druhom rade vobec nevidis kam plaves – nemas ciary na dne ako v bazene a musis sa casto pozerat pred seba, co „vyhadzuje“ z tempa. Ostatni zavodnici ta minimalne na zaciatku dost biju a kopu (plavaj so zatnutymi pastami – urychlis postup dopredu :D ). Vlny taktiez vacsie ako v bazene, takze sa obcas napijes tolko, ze az do konca zavodu uz nemusis :D .

      MTB usek vacsinou pohoda. Je to jedina disciplina, kde trochu ziskavam pozicie.

      Ak este zostane trochu sil, tak beh ich krasne vyzmyka. Ako uz niekto pisal, prechod z biku na beh je haluz. Pripadam si ako robot zo 70-tych rokov :) Bezat stale nemusis. Ak mas usek, kde ta nikto nevidi, mozes chodit po dvoch, ci po styroch, podla toho, co ti vyhovuje a na co sa citis :)

      Co sa vybavy tyka, tak to nijak neriesim. Na plavanie klasicke plavky (nie volne sortky). V depe sa prezliekam do obycajnych sortiek a tricka (trochu exhibicionizmus – pre fanynky :D ) Jazdit ci behat v mokrych plavkach, na to nemam chut. Triatlonacky odev na tych par sranda-zavodov kupovat nemienim. Na bike a beh nejake tenisky.

      Hlavne plavanie by som odporucil si vyskusat aspon v bazene. Ak neplavas vobec, tak 400m je celkom dost. A studena voda to este poriadne stazi. Odporucam odplavat aspon 5–10 hodin v bazene nez sa vrhnes na triatlon.

      Konkurencia na tychto kratkych zavodoch byva pestra. Od zavodnikov zo sportovych klubov, ktory to beru ako prijemne spestrenie treningu az po rekreacnych zavodnikov, ako ja, ktori tam idu podat svoje zivotne vykony :D

      Kazdopadne odporucam triatlon vyskusat. Tiez som siel do neznameho a hned v prvom som skoncil tesne za stupnom vitazov (ehm… bolo nas v kategorii 7. Ale porazil som vsetkych do 12 rokov :D )

      0 0
      • H8me  

        o vikendu jsem ted jel muj prvni triatlon a mam to presne jako ty – plavani v bazenu mam slusny – 5 minut na 300m, ale v rybnice jsem v prdeli :D … hlavne nevim kam plavu :) to musim poladit :) Kolo bylo fajn, mrda bahna vsude a beh, to je celkem sranda, hlavne na zacatku behu hodne volny tempo a i ke konci kola je lepsi jet trochu frekvencne s mensim vykonem … no a prechod kolo-beh, nutno trenovat a trenovat skrz krece …

        0 0
    • Neunzikger  

      U plavání začni své tempo (svou soutěžní rychlost na 400 m si asi do startu vyzkoušíš.), nenech se vycukat – ať nejsi kyselý po 100m.

      Do depa si rozlož na zem ručník, na kterém se budeš přezouvat. Od vody ke kolu nabereš sajrajt na nohy – ať toho nemáš plný boty. Jestli nejsi zvyklý bez ponožek a nemáš „bezponožkové“ boty, tak zvaž, jestli bys bez nich neměl puchýře jak pivní víčka. Zvol si tričko/dres, které/ý snadno oblečeš na mokré tělo. Očísluj si v hlavě pořadí činností v depu např. 1 boty; 2 tričko; 3 startovní číslo; 4 helma; 5 brýle; 6 vím, kudy se z depa vybíhá. A jestli to pojmeš závodně, tak si na kolo a běh nemusíš brát prachy, i když to povede kolem hospod.

      0 0
    • vlasto  

      Bud to odjed cele v plavkach, nebo odplavej v cyklokratasech(e­lastickych), protoze prevlikat se v depu je ztrata 5 minut, striptiz pro vsechny zadara a pokud se do plavani opres a bude se ti lehce motat hlava po nem, tak natahnout cyklokalhoty na mokre telo byva dost komedie. Pokud si slabsi plavec, tak se hlavne nezen do trychtyre mezi ostatni,pac bys to nemusel prezit(vse zalezi od toho jak se bude startovat: pokud z nejakeho mola, nebo z brehu, tak stat na startu uprostred je nejhorsi volba). ja osobne plavu v cyklokratasech, ale pouzivam neopren, pac voda tady v jezerech malokdy presahuje 21°C, to ze budes mit MTB je jen tvoje nevyhoda, minimalne dej na nej nejake slicky, smat se ti nikdo nebude, spise nekterym klesnou brady, kdyz jim ujedes.Tak hodne zdaru, pokud mas jen MTB, tak se jezdi taky crosstriatlony napr. www.3L-Crosstriathlon.com

      0 0
    • mr.kokos  

      Díky všem za vyčerpávající informace. Pokusím se to tedy nějak shrnout, kdyžtak mě opravte.

      Vezmu si na sebe cyklokraťasy bez vložky, tudíž by mi nemělo nic překážet.

      Do depa si vezmu kolo, ručník, tretry, dres, boty na běh. Plavecké brýle na start.

      V plavání bych se neměl hnát dopředu, zůstat spíše vzádu a odplavat podle sebe. Plavat pravidelně nechodím, ale vím, že 400 m uplavu, mám to vyzkoušeno i na rybníce/jezeře/pís­kovně. Trochu se bojím, že se nechám strhnout ostatními a potom se tam někde utopím, na to musím dát pozor:D.

      Kolo bych měl ujet v pohodě, slicky na bika se mi tedy ale řešit nechtějí, nějak to odjedu a uvidím.

      Uběhnout na závěr 2 km – to uvidím kolik mi zbyde sil. Přechod z kola na běh mám vyzkoušen z duatlonu, nevím co s tím udělá plavání ještě předtím.

      Běh a hlavně plavání (v rybníce, do bazénu se nedostanu) ještě potrénuji, do startu je cca měsíc.

      No, začínám se na to těšit čím dál víc:-).

      0 0
      • Elwing  

        Pěkná týdenní náplň ten její plán.

        0 0
        • Smazaný účet  

          jj…když takhle začnou na tom soustředku ve Španělsku, tak jen koukám…

          jsem to zkoušel, vydržel jsem s nima 4 dny a pak jsem se tejden dával dokupy :-(

          0 0
    • Venda  

      Napsáno tu byla spousta a pěkně. Jen ještě doplním, jestli je kolo lehký (silnice) a krátký, tak bych zvážil klasický pedály. Přezouváš jen jednou a na krátkým závodě při bojích o pozice je to hodně znát. Ono doběhnout 100 metrů… A jinak ve vodě to je peklo!!

      0 0
      • Bjerndi  

        tkaničky to chce vychytat. Jsou různý druhy…salomon se svým osvědčeným systémem stahování a mně se líbí ty tkaničky na uzlíky, ale zatím jsem neměl tu čest…tady podle mě není ztráta při kvalitní přípravě téměř žádná. Nohu vsuneš a zatáhneš, takže cca 5 nejvíc 10 sekund za obě boty

        0 0
    • Smazaný účet  

      klobouk dolů před všemi, co dneska dali Czechmana

      jako voda 16, vzduch 10 a déšť = peklo

      0 0
      • Elwing  

        Zrovna koukam na vysledky silva nortica. Oralek 103 km za 8:25, prumer 12,2. WTF!!!

        0 0
    • mpdu  

      Jestli moc neplaveš, tak se po startu opravdu nikam nežeň. Jak kvuli lidem, tak kvuli tempu. Pokud se budeš snažit hnát tempo za ostatními, zatavíš se a pak na kole budeš sotva těžce roztáčet nohy. Výhoda je, že v Počernicích je to rovina, takže nohy se dají rozjet lépe, než když to jde rovnou do kopců, jak to často bývá na bajkových triatlonech.

      Pokud půjdeš krátkou, nebo střední trať, tak to klidně dej celé v cyklogatích s vložkou. Plavat se v tom dá v klidu a nijak extrémně to nebrzdí. Běžel jsem v nich loni 5km po 500 m plavání a 26 km na bajku v kopcích a bylo to v pohodě. Ke konci běhu už jsem o vložce věděl, ale ještě mě nijak neomezovala ani nedřela. Neumím si představit, že bych po plavání třeba navlékl na plavky cyklogatě, nebo pak třeba ještě v plavkách běžel. Mně daleko víc sedělo dát to celé v těch cyklogatích a neřešil jsem převlékání v depech.

      Kolikátej vylezeš z vody je jedno. I kdyby poslední, tak určitě nebudeš jako exot jedinej na trati, neboť v Počernicích se jedou okruhy. Nejdřív startuje dlouhá, pak středí a pak krátká. Pauzy mezi starty jsou 15 minut, takže se na trati budeš pořád s někým potkávat :-)

      Možná na viděnou. Mám v hledáčku tu dlouhou.

      0 0
      • Smazaný účet  

        možná už za ten rok nějaké zkušenosti získal ;-)

        0 0
        • mpdu  

          Bože … to zas někdo vytáhl staré téma :-)))))))

          0 0
      • skorpion  

        kratsie triatlony (cca 0,5/25/5) chodim cele v plavkach. No problem

        0 0
        • Spící kníže :-)  

          Taky jsem si něco takovýho zkusil kdysi dávno. Člověk by se těm délkám zasmál. Ale ono zdání klame, pro netrénovance je 400 m plavání nebo víc, pro tělo docela nášup. Kolo by se dalo na čemkoliv na krátké trati je to šumák. Ale ten běh po kolu už je marast. Na kole jezdím a běhám takže toto bych zvládnul raz dva. Ovšem nějaký delší distanc do toho bych se jen tak nepustil. A ano, taky jsem to kdysi frčel v plavkách a nebyl problém.

          0 0
        • mpdu  

          Moje třísla by to v plavkách určitě nepřežila :-)

          0 0
        • Spící kníže :-)  

          Tak za rok jak naladím trošku formu na kole, tak se chystám na něco takového, ale trošku větší distanc. Chci zkusit toho Doksymana 1,9 – 90 – 21. Největší slabina je nyní plavání. Ale myslím že za rok se dá na bazéně natrénovat dost. Kolo 90 km to se nebojím, a běh vůbec ne. Má někdo zkušenost s něčím takovým dá se na to do roka připravit?

          0 0
          • mpdu  

            Jestli nejsi úplný plavecký lemro, tak na uplavání 1,9 km natrénuješ během zimy jako prd. Jen doporučuji hned od začátku začít s někým zkušeným řešit techniku. Já díky zlepšení techniky trochu zrychlil, ale hlavně se tolik nenadřu a po 2,5 – 3 km nelezu z bazénu unavenej. 1/2 IM bych taky někdy rád dal … Plavání brnkačka, 90 kolo s prstem v nose, ale ten běh, ten běh … to bude limitovat mě. Ale šak ono to snad nějak pude :-)

            0 0
            • Spící kníže :-)  

              Jo tak to kolo se ladí ted a tuto sezonu už jsem se docela posunul. Těch 90 km když bych se hodně zmáčknul tak dám ted okolo 2:50–3 hodin. Běh dávám pravidelně desítku mezi 38–45 minutama. Občas zkusím 15 a síla je dalo by se běžet dál. Jen je to všechno sólo. Jak to bude po sobě, tak ty časy budou jinde. Plavání 2 km v pohodě uplavu ale ten čas si nepřej vidět. Techniku nezvládám to je jasná věc.

              0 0
          • skorpion  

            nic tak dlhe som nikdy nesiel. Zatial len tie kratke. S plavanim som zacal asi 3 roky dozadu. Plavat som „nejak“ vedel aj pred tym, ale bola to katastrofa – hlavne z pohladu techniky. Z nuly na 2km non-stop som sa dostal asi za 3 mesiace (2–3× do tyzdna). Prvych niekolko mesiacov som vyliezal z bazenu dost zniceny, ale teraz uz ani nepoznam, ze som 2km odplaval. Takze myslim, ze sa to natrenovat v pohode da.

            0 0
          • Smazaný účet  

            záleží, jakej je před tím rokem přípravy tvůj výchozí stav

            tlustá lemra z ničeho nenatrénuje ani za rok tak, aby to dal v rozumném čase v klidu…

            0 0
        • H8me  

          taky to jezdim komplet v plavkach – za malou chvilku je mam na kole uplne suche :)

          0 0
    • mr.kokos  

      Tak koukám, že vlákno je po roce zase trochu aktivní. Napíšu sem tedy jak to celé dopadlo:)

      Celé jsem to jel spíše proto, že mě zajímalo co triatlon obnáší, chtěl jsem si to vyzkoušet. 3 týdny předtím jsem skoro nic nedělal, byl jsem na táboře mimo civilizaci, nějaké běhání nebo plavání se nekonalo, kolo už vůbec ne. Hned druhý den po příjezdu domů se konal závod.

      Jel jsem v cyklokraťasech bez vložky (nakonec si myslím dobrá volba) + dres na kolo a běh, přezouval jsem tretry a tenisky.

      Co mě zničilo nejvíce, bylo plavání. Techniku moc nemám, naplaváno nic, 400 metrů za 12:28, až v druhé polovině startovního pole, pro mě opravdové peklo.

      Kolo(18km) bylo ok, jel jsem na biku, celkové deváté místo z cca 55 lidí. Když se kolem mě prohnala skupinka na silničkách, tak jsem zahákoval a držel se co nejdéle, do kopce jsem je občas i předjížděl.

      Běh (2km) na konec byl překvapivě v pohodě, 6. místo, pár lidí v celkovém pořadí jsem předběhl.

      Celkové 14. místo. Dojem to na mě udělalo dobrý, ale zjistil jsem, že dokud nebudu mít naplaváno, tak to pro mě nemá smysl, plavání bylo pro mě utrpení.

      Jednoznačně doporučuji zkusit:-)

      0 0
    • black.horse  

      Prosím mám dotaz, jak je to s problematikou plavání ve volné vodě? Začal jsem chodit na bazén a teďka posledně jsem uplaval 2,5km prsama a trošku mi přijde divný to neustálý otáčení… jelikož už rok bydlím kousek od Hostivařské přehrady napadlo mě, začít chodit plavat tam. Předpokládám, že kromě letní teplotní špičky, by voda měla být relativně čistá a neškodlivá, ale to se dá ověřit na hygieně. Jako první mě napadlo oblečení – neopren. Jaký a do jakých teplot? Napsal by mi rposím někdo pár rad „jak začít“? díky.

      0 0
      • alinceb  

        To asi záleží, ve kterým měsících tam budeš chodit…

        0 0
        • black.horse  

          To nevím, teoreticky kdykoliv to zvládnu, ale jelikož jsem ve volné vodě nikdy neplaval – vždy jen v bazénech, tak jsem vznesl dotaz a prosbu o rady. Nemám představu co budu potřebovat a za jakých podmínek to bude reálné a ve zdraví zvládatelné.

          0 0
          • Smazaný účet  

            tak 500m dáš v triatlonovym neoprénu i ve vodě kolem 10°C

            ve studenější už bych se na to vyprdnul

            důležitý je přikoupit i neoprenovou čapku!

            0 0
            • karliner  

              Imho je lepší plavat v bazénu sem a tam, než se 10 minut plácat v ledové vodě v neoprénu (kde se bude převlékat??), což kromě pár chřipek a možná mírného otužení tréninkově nepřinese lautr nic. Ale proč by to black.horse nemohl zkusit a zjistit sám, že tudy cesta nevede :-)

              0 0
              • black.horse  

                black.horse doufal, že když se zeptá, tak že mu poradí někdo, kdo to zkusil na vlastní kůži před ním:-) 10min nebrat, doufal bych tak v 1–2hodiny, pokud to je unreal, prdím na to a budu matlat jednu otočku za druhou v bazénu.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  no, plaval jsem asi kilometr na Pilmanovi ve vodě, co měla cca 14°C a rozhodně to není nic, co bych chtěl opakovat :-(

                  0 0
                  • black.horse  

                    hmmm, začínám chápat kam všechny Vaše reakce míří, asi ušetřím za sexy obleček a investuju to do vstupů na bazén:-) minimálně v těchto měsících…

                    0 0
                    • Volovec  

                      od Pilmana jsem uz letos u nas ve vode nebyl, i presto ze oblecek vlastnim. I koncem zari v Chorvatsku jen kratka vyplavani s detma bez neoprenu. Ted je potreba odpocivat pred dalsi sezonou (tedy vlastne hned jak skonci podzimni bezecka sezona:-) )

                      0 0
                    • karliner  

                      Bingo.

                      0 0
                • pepek  

                  A co ti vadí na otočkách? Vždyť jsou príma-pěkně se odrazíš, chvilku splýváš – a už je pulka bazénu pryč.

                  0 0
                  • black.horse  

                    no, právě ty otočky, ruší to tempo a odrazem se zbytečně flákáš místo makání:-) to je jako běžet 5km na 50m dráze tam a zpět… i klidně uznám, že otočky moc neumím, ale více než cokoliv mi na tom vadí to rušení tempa a navíc ve volné vodě se nebudu s nikým křížit atd.

                    0 0
                    • McBlacky  

                      já třeba otočky dávám s minimálním odrazem, protože jinak to v 25m fakt je o hovnu. V padesátce už se to celkem dá brát jako plavání

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      „ve volné vodě se nebudu s nikým křížit“

                      haha! minimálně první kilometr je kontaktní boj :-) nezkušení přijdou o zuby…

                      0 0
                  • alinceb  

                    Otočky maj ještě tu výhodu, že u bloku obvykle potkáš odpočívající spoluplavkyně, které jinak jen míjíš, i ve vertikální poloze…:)

                    0 0
                    • pepek  

                      Tak. A s brýlemi si zevrubně prohlédneš i podvozek.

                      0 0
                      • black.horse  

                        no, minule jsem měl fakt štěstí a to vypadalo tak, že na každý straně u bloků byla dost dobrá výstavka, vždy tak 2–4kusy, takže jak jsem se blížil, tak jsem postupně zpomaloval, abych se pokochal:-D ještě že v tý vodě není tolik vidět, když člověk slintá:-D

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        no nevim, v tom bazénu občas radši plavu se zavřenejma očima :-/

                        0 0
      • Smazaný účet  

        nevím o tom, že by plavecké neopreny byly podle teplot…je to „mokrej“ neopren

        0 0
        • McBlacky  

          kluci co dělají zimní freediving psali v reportech, že je ***** rozdíl kolik mm neoprenu máš…

          Takže ač sám o tom vím kulový, nějaký rozdíl asi bude

          0 0
          • Smazaný účet  

            proto jsem psal „plavecký neoprén“

            u potápěčskejch to je samozřejmě jinak…

            0 0
          • alinceb  

            Nepoužívá se na freediving spíš potapěčskej neopren? Tam se dělají různé tloušťky…

            0 0
          • pepek  

            Tak tam se ten neopren fest stlačí, že. Ve 100 metrech :-)

            0 0
      • Honza.S3  

        Pokud myslíš sportovní plavání (ne se jít koupat), pak to dává smysl od května, tak od 18°C. Plavat v neoprenu nemá moc smysl, akorát z toho bolí ruce,prsa se v tom prakticky nedají plavat. Plavat ve studenější vodě je asi stejná zábava jako jezdit na kole, když je nula.

        0 0
        • black.horse  

          Kolem nuly na kole je docela komfort:-) píšeš to člověku, co jezdí s úsměvem na kole celou zimu, včetně teplot 5–10 pod nulou na silničce, kdysi mi zmrznul i sopl na nose, takhle se běžně vracím domů:-)

          0 0
          • Honza.S3  

            Já znám lidi, co s úsměvem přeplavali La Manche…:-), pak tě to možná bude bavit i při nižší teplotě, ale já pořád pamatuju, když jsem občas plaval plavecké maratony, že v 17°C plavat 5 km je pro normálního člověka hranice, kdy je na zmrznutí.

            0 0
            • Smazaný účet  

              na plaveckých maratonech jsou ale neopreny zakázané, ne?

              0 0
              • Honza.S3  

                U nás ano i podle pravidel FINA, ale třeba v Rakousku klidně plavou v neoprenech a zažil jsem to i kdysi ve Švédsku, po 2,6 km v 16°C vodě s metrovejma vlnama jsem hodinu byl v páře, abych rozmrznul, domácí plavali v klidu v neoprenech.

                0 0
    • Smazaný účet  

      tak co, kdo jede?

      http://czechman.cz/

      budu dělat dav někde vzadu, plánovaný čas kolem 6h

      0 0
      • kokoska.rokoska  

        Já. Budu jistit startovní pole ze zadních pozic.

        0 0
      • stip1978  

        startovný je 2600 kč? se mi zdá přehnaný.

        0 0
        • kokoska.rokoska  

          Startovné 2600 Kč je jen iluzorní, protože v květnu už je plná startovka. Takže počítej s 1500 Kč když si vzpomeneš včas, nebo 1800 Kč když zapomeneš.

          0 0
          • stip1978  

            to máš recht, člověk by to měl mít stejnak rozmyšlený (a natrénovaný) hodně předem než se přihlásí.

            0 0
      • Smazaný účet  

        tak nakonec cca 6:25

        • plavání pomalý, ale to jsem čekal
        • kolo naprosto super – zajel jsem to asi za 2:50 – to jsem nečekal(s 1100 n­ajetými km letos)
        • běh úplná katastrofa – na sluníčku jsem nebyl schopnej běžet a takpůlku jsem toho odchodil

        jo a přihodil jsem zatím jednu předstartovní fotku

        na blogu pracuju, bude snad zítra

        0 0
        • kokoska.rokoska  

          To vedro bylo fakt zabijácký.

          Chytře jsem si večer před závodem při rozběhání něco udělal s levým lýtkem, takže jsem byl před startem vyloženě dobře naladěn. Kdyby to nebyl můj první Czechman, vyprd bych se na to. Čekání na vrtulník pohodu jen prohloubilo.

          Výsledek 5:31:50; plavání na mě – neplavce – nadočekávání dobrý, kolo zhruba dle plánu 2:40, a půlmaraton byl kvůli lýtku příjemnou procházkou, ztrpčovanou jen neúspěšnými pokusy občas popoběhnout (2:03).

          0 0
          • Smazaný účet  

            klasika, vzhledem k pesimistickým prohlášením ;-)

            0 0
            • kokoska.rokoska  

              No, byl to první takový závod, tak těžko odhadovat výsledek. A máš-li pocit, že můj výsledek nebyl tak špatný, hádat se určitě nebudu. Ale, upřímě, myslím že se naše časy zas až tak nelišily…

              0 0
              • Smazaný účet  

                imho výsledek dobrý

                a věřím tomu, že jsi na základě tréninků velmi dobře věděl, co a jak rychle zvládneš.

                takže tvoje vyjádření tady považuju za takové to psychologické klamání a boj o body ještě před startem ;-)

                0 0
                • kokoska.rokoska  

                  Původně jsem nevěřil, že výsledek je dobrý, ale další půlka za 5:40 mě přesvědčila, že je.

                  Nicméně teď mi tam padnul Knappenman půlka za 4:47, takže nemějme malých cílů:

                  Příští rok Czechmana pod 4:45…

                  0 0
          • Smazaný účet  

            btw rychlost chůze je cca 6 km/h

            kdybys většinu šel, jak píšeš, a jen občas popoběhl, nikdy to nemůže být za 2:03

            takže řekněme, že to bylo opačně? :-)

            0 0
            • kokoska.rokoska  

              Vyběhl jsem z depa a zmizel z dohledu diváků za odbočku k Dolanům. Pak pěškobusem na otočku, tam zastávka a přemýšlení zda to přece jen nevzdát, mírný poklus na občerstvovačku, parodie na poklus před divákama kolem cíle, pěškobusem na otočku. Chůze dle Garmina lehce nad 8 km/h.

              Tam jsem se nachvíli zmátožil a celkem asi 6–7 km běžel (cca 4:30–4:45), zbytek pěškobus/běh až k trávě a poklus pro diváky.

              0 0
        • Smazaný účet  

          reportík je na blogu

          0 0
    • Richards  

      Oživím tohle vlákno drobným dotazem…

      Chystám se na svůj první malý triatlonek 250m-24km-4km a vzhledem k počasí řeším co si vzít na plavání. Bude sice krátké,ale přeci jen teplota nic moc…

      Pomůže něco takového ? Jak moc dobře/špatně se v tom plave?

      http://www.kiteboarding.cz/…gul-xola.php

      Nebo jaké doporučujete řešení za nějaké rozumné peníze ?

      Případně neřešit – na 250m neumrznu ? :-)

      0 0
      • drhor  

        Uplaval jsem Czechmana 1.900 metru jen v plavkách, voda pěkně studená a taky jsem to dal. Takže 250 metrů bych asi neřešil , to musíš dát v pohodě .

        0 0
      • Greyhound  

        Pokud neplaveš v horském jezeře tak bych neřešil – teď o víkendu jsem (prsama) plaval na Moraviamanovi 1h30 jen v plavkách a úplně v pohodě.

        0 0
      • noviisek  

        250m máš uplaváno za 3 minuty, to bys vydržel stát v plavkách mínus 10 ve sněhu ;)

        vůbec to neřeš, kvůli třem minutám bych se do ničeho takového nestrojil a nesvlíkal, to ti zabere víc času, než to plavání ;)

        plavky, pokud trpíš na zimu, tak dvoje ;)

        0 0
      • karliner  

        Na 250 metrů stačí plavky snad i do horského jezera. Pokud nejsi vyloženej neplavec, uplaveš to za max 5 minut.

        0 0
      • Richards  

        OK – aspoň ušetřím… :-) Díky za názory ;-)

        0 0
    • Elwing  

      Mám dotaz od kolegyně. Berete si na triatlon ponožky? Jestli se to prý normálně dělá, že jedeš a běžíš bez nich (někde to viděla) nebo jestli to dělají jen ti profíci, kteří honí vteřiny?

      Dík!

      0 0
      • M1R3K  

        zbytecny :-)

        0 0
        • Elwing  

          omg, tvoje nohy?

          0 0
          • M1R3K  

            jj, ale tohle byl hodne extremni teren a navic jsem potreboval dobehnout toho pred sebou. Doted jsem vzdy jezdil bez ponozek. Hladkej bych jel bez, terenni si ted obcas vezmu ponozky. A kdybych jel pulku nebo ironmana, tak taky s ponozkama.

            0 0
          • Smazaný účet  

            zvažuješ, jestli platí to rčení o vzájemném poměru délky palce na noze a délky jiných tělesných výčnělků? :-)

            0 0
            • Elwing  

              Ne, jen jsem si nejdřív myslela, že ta červená je design těch bot, pak mi to došlo :)

              0 0
      • Smazaný účet  

        záleží na tom, jakej triatlon…

        když jsem ještě dělal xtery, který měly docela krátkej běh (cca 7km), dával jsem to bez ponožek

        stejně bych se asi rozhodl na nějakej sprint nebo možná i olympijskej

        ale na 1/2IM a delší si fusekle teda beru, ta chvilka ztráty v depu v celkovém čase zas tolik neznamená a vyšší komfort se zejména při dlouhém běhu vyplatí

        0 0
      • skorpion  

        ponozky su otazkou 10 sekund. Pokial pobezis bez nich a „zbrusis“ si kozu, ako na fotke vyssie, stratis podstatne viac, kedze ta to bude dost limitovat. Nevidim dovod sa zbytocne trapit, ked nejde o zivot, alebo aspon o zlatu olympijsku :)

        0 0
    • Smazaný účet  

      a do háje…

      vypadá to, že Czechmana 2015 asi nepojedu :-(

      0 0
      • Volovec  

        Ja nastesti stihl prihlasku kdyz vypadlo asi sto nezaplacenych prihlasek na konci listopadu: Prihlaseni ale byla prca – oteviralo se to v 9 vecer, takze jsem radeji s mirnym predstihem zapnul CzechTriSeries, prihlasil se, cekal… a ono nic. Mezitim jsem si otevrel stranky Czechmana, kde prihlaseni (pres CTS) fungovalo. Bez prihlaseni na svuj ucet, ale pak mi to bylo na CTS sparovano. Rano uz byly volna mista pryc. Doufam, ze oproti predlonske zime a chcanci budou trochu normalnejsi podminky. Tehdy jsem nedojel – umrznul jsem :-(

        0 0
      • Bjerndi  

        IM a heslo never give up začíná být slušná masovka koukám

        0 0
      • kokoska.rokoska  

        Ještě, že my, svědomití, jsme čekali na půlnoc po otevření přihlášek a byl jsem tak přihlášen jako třetí :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          promiň, tohle už je magořina, ne svědomitost…

          než podstupovat takový obštrukce, fakt radši pojedu nějakej pouťák (za čtvrtinové startovné)

          tohle nechám elitě a snobům

          0 0
      • poge  

        Taky jsem včera zjistil, že Czechmana si nedám. Začal jsem tedy pátrat po nějaký alternative a našel tento závod:

        http://www.krkonosman.cz/half-ironman/

        Parametrama to vypadá na pěknou drsňárnu.

        J.

        0 0
    • Smazaný účet  

      legendy

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Šílený uživatel kokoska.rokoska právě dokončil nepochybně nejtěžší závod své dosavadní kariéry: ironmanskou trať triatlonu v Kolíně nad Rýnem.Výsledky zde.

      Po obstojném plavání, vynikajícím kole a úctyhodném běhu, dokončil na absolutním 29. místě za 10:36 hod. Jeho oddílová kolegyně Lenka Králová byla 15. absolutně a první mezi ženami.

      Gratuluji!

      0 0
    • Smazaný účet  

      tak s tímhle sportem asi končím – chtěl jsem se zaregistrovat na Czechmana 2016 (registrace jedou od neděle) a nejnižší startovný je 2000,– Kč…na to už teda kašlu :-(

      0 0
      • kokoska.rokoska  

        No, nešetřej to. Já jedu ve stejném termínu radši do Nice…

        0 0
        • Volovec  

          No, to je pěkná pálka. Já se rozšoupl a v lednu letim do Izraele. Doufám že aspoň u nás na Vysočině zůstanou na Pilmanovi se startovným v rámci zdravého rozumu.

          0 0
    • tulda  

      Mam dotaz k posedu. Na silnici s klasickou sedlovkou 27,2 se chci nacpat co nejvíc dopředu nad hrazdu. Jak na to? Teď mam sedlovku s offsetem vzad – půjde fuč, takže řešim co místo ní.

      Možnosti sem vybral následující

      • EC70 s nulovym offsetem
      • Ritchey Superlogic s jednim šroubem – prý jde otočit, takže oproti Eastonu bych se nacpal tak + 2 cm dopředu a je celkem pěkná i na normální ježdění, jenom stojí raketu

      http://www.roadbikeshop.cz/…n-Link-cerna

      • Profile design – hnusná, použití fakt jen na závod a 3tis za hlínu se mi zdá dost

      http://www.triatlon-expert.cz/…um-d9501.htm

      Jak to řešíte vy? Pokud teda nemáte kozu…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Já používám Thomson Elite

        0 0
        • tulda  

          ohnutou nebo s přímym zámkem? podle obrázku to vypadá, že při otočení dopředu a nastavení kolíbky tak, aby bylo sedlo rovně, se nebude dát otočit imbusem.

          0 0
      • Smazaný účet  

        pokud si lidi z normálního kola dělali občasné triatlonové, měli tam něco takového:

        http://www.suncycle.sk/…zahnuta/3163

        a na tom triatlonové sedlo (s gelovou špičkou)

        a prohazovali to s normální sedlovkou/sedlem…

        0 0
      • McBlacky  

        na tu jednu hec akci bych si sehnal hliník zero nebo hliník co jde otočit a neřešil

        0 0
        • tulda  

          letos půjdu těch hec akcí víc a triatlon mě začal bavit dost, takže řešim :)

          0 0
      • kokoska.rokoska  

        Raceface Evolve se dá otočit v pohodě. Něco jsem tak objel, ale nebylo to nic moc. Koza je koza – teďka zrovna kolega z oddílu koupil starší karbonovou Plasmu pod dvacet, komplet plně funkční kolo. Doporučuji zvážit.

        0 0
      • tulda  

        tak hotovo. Easton mi někdo vyfouk před nosem a dál jsem ho nikde nenašel. Thomson 27,2 v černý taky k nenalezení, takže Profile Design. Vypadá to divně, ale čekal jsem to horší. Posed pěkně navalenej dopředu, takže asi dobrý

        0 0
        • Smazaný účet  

          kašli na to, jak to vypadá, tohle by mohlo fungovat

          btw mysli na to, že budeš kulema dlouho ležet na tom sedle…3T sedla mívají špičku gelovou

          0 0
          • tulda  

            Proto mam sedlo bez špičky, resp se dvěma :) Váží půl tuny, ale s timhle posedem už bych na něm měl sedět pěkně vepředu, jen na těch dvou ocasech. Doteď jsem z něj měl celkem podřený stehna, na normální ježdění to uplně neni.

            0 0
    • sjonaz  

      Přemýšlím o casovkarskych nastavcich čisté pro pohodlnost (mám vyzkoušeno, když si člověk takto odpočine, tak při delších vyjizdkach mě neboli tolik zada). Půjde mi to upevnit na silnicni řídítka, když bowdeny mám vedené pod riditky a na tom je omotavka? Kvůli tomu nemá trubka řídítek kulatý profil.

      0 0
      • kemo  

        Objímky na hrazdu jsou kousek od představce, takže by to mělo jít. Pošli fotku, kam až vedou bowdeny a budeme moudřejší. Případně některé starší typy hrazd se šroubovaly místo protikusu představce (nedávno jsem jednu takovou prodal), pak je to úplne jedno.

        Píšeš, že s tím máš zkušenost, ale já teda za sebe nemohu potvrdit nic na téma jízda v nástavcích x odpočinek. Jako je to jiná pozice a vystřídat jich pár na delší vyjížďce není od věci, s tím mohu souhlasit. Hodně ale záleží, jak máš nastavený posed.

        0 0
        • Smazaný účet  

          pro delší pobyt v hrazdě je potřeba jinak nastavené sedlo – musí být víc vepředu a malinko špičkou dolů (je to individuální, ale víceméně tak)

          když bude posed normální, při zalehnutí bude člověk moc natažený a za chvíli budou bolet záda

          0 0
          • kemo  

            No právě píše, že to chce na normální silnici a předpokládám, že to dále ladit nebude. Tak si nejsem jist efektem pro záda.

            0 0
        • sjonaz  

          Jsou tam tak 2cm na každé straně, takže asi budu muset kus premotat, kolik je tam potřeba místa a jak daleko od predstavce na každé straně by mělo byt?

          0 0
          • kemo  

            Přemotat/zkrátit budeš muset určitě. Každý hrazda je ale trochu jiná a má jiné objímky a tobě bude vyhovovat jiná šířka upevnění, takže se to nedá zobecnit. Pořiď si hrazdu a podle toho experimentuj, co ti sedne.

            0 0
    • Smazaný účet  

      pěkný souhrn co je k triatlonu třeba za matroš

      snad jen že kapkovitý helmy už jsou out…

      0 0
      • tulda  

        nevim no, 7W je 7W :)

        http://www.triatlet.cz/…edevsim.html

        0 0
        • McBlacky  

          tak ale 7 je to proti normálu. Ono i normál helma s krytem (záslepkou) bude jinde a pak máš ty helmy napůl (scott, giant v pro tour například) nebo čistě aero ale ne kapky kask atd.

          0 0
          • tulda  

            sem slyšel jak záslepky z catliku při bočáku rády lítaj do pole :) aero zvažuju, je fajn, že se dá využít i na normál ježdění při nižších teplotách.

            0 0
        • Smazaný účet  

          kapky jsou na ústupu

          ještě tak před třema rokama jí měli všichni…

          0 0
      • GrumpySmurf  

        Neopren az o 10sec na 100?! trochu moc ne? V podoli v nedeli docela casto skace do bazenu skupinka neoprenaku, vypadaj docela komicky. V porovnani s deckama ze sportovky sotva plavou a oni jsou vlastne jeste o 10vterin pomalejsi? :X no tak to potes koste…

        0 0
        • Volovec  

          Převedu registraci na letošního CZECHMANa. Převod je do 30.4. zdarma, poté doplatek 150,– Kč. Dlouho jsem o tom přemýšlel, ale vzhledem k termínu porodu to nedám.

          0 0
    • Smazaný účet  

      zítra

      0 0
      • mandak  

        Jj, bude premierka :) na jednu stranu se dost těším, na druhou se toho bojím a nevím, co to se mnou udělá. Mělo by být akorát trochu dusno, jinak hezký pocasi.

        0 0
        • Smazaný účet  

          možná nějaká krátká přeháňka

          hlavně by nemělo moc foukat

          0 0
          • tulda  

            dobré to bylo, luxusní počasí

            0 0
            • Smazaný účet  

              no, já se bohužel projížděl jen v autě – návštěva mechoše u Mělníka…ale hezky bylo, to jo :-)

              0 0
            • mandak  

              Bylo to luxusní komplet. Počasí, atmosféra, super dobrovolníci na obcerstvovackach, prostě paráda. Až teda na třetí kilometr běhu, kde jsem dostal takové křeče, že jsem se až bál, že to dal nepůjde. Naštěstí po minutce se mi podařilo rozhýbat :)

              0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Uživatel kokoska.rokoska má, po ranní koupeli v moři, úspěšně za sebou prvních 60 km cyklistické trati Ironman France.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        … a dokončil v kategorii na 75. místě za pěkných 10:30:55 s tím, že dal opět finální maraton pod 3:30!

        0 0
        • GrumpySmurf  

          Asi se moc flakal na kole :D dobrej silenec,… Gratulace a respekt..

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Neřekl bych, že si na kole moc odpočinul, na 172,2 km bylo 1.952 m nastoupaných, dát to sólo za 5,5 hod s AVG 31,3 už není rekreace ale masakr.

            0 0
            • GrumpySmurf  

              Tak to teda fakt nebyla zadna placka, noo, moc pekny..

              0 0
            • Greyhound  

              Bohuzel casto to nebyva uplne solo a jezdi pekny baliky, zvlast v Nice na konci to bylo jak na silnicnim zavode. Ale cas je to moc peknej, o tom zadna – ja to tam jel 6h a na behu se uvaril po 15km.

              0 0
              • kokoska.rokoska  

                Tím, jak blbě plavu a relativně slušně jezdím na kole, tak jezdím prakticky pořád sám. Rád bych hákoval, ale není koho :-)

                Ale máš pravdu, že na rovince (posledních 20 km) jsem předjel asi 50 lidí a z toho 30 se za mě pověsilo kolo-na-kolo. To celkem špatně nesu, protože se bojím, že mě někdo z nich nepozorností sundá; ale přes veškerou snahu jsem je urval až v „brejlých“ na nájezdu na Promenádu…

                0 0
                • Smazaný účet  

                  míval jsem to podobně

                  sralo mě to hlavně proto, že ta cyklistika byla takřka moje jediná šance na ty lidi získat pár minut a když se za mě pověsí, tak ta šance jde do háje…řešil jsem to jízdou přes díry, které jsem neukazoval a přeskakoval na poslední chvíli…to celkem funguje :-)

                  0 0
                  • tulda  

                    slušný :) ale riskovat nějaký skákání, když člověk sotva točí nohama, na to nemam. Hákování mě taky prdí, akorát třeba teď sobotu tam bylo tolik lidí, že chvílema to prostě nešlo nejet chvíli za někym pod 10m + když má člověk řesit obousměrnej provoz na úzký rozbitý silnici. Jeden rozhodčí tam prej kosil uplně každýho, oba kámoši s kterejma sem tam byl, tak 5min penál. Na druhou stranu mě pak předjel regulérní balík, vezli se za sebou dost dlouho, minutu za nima jela rozhodčí a nikdo nic neschytal.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      no na Czechmanovi mě štval ten dojezd kola, když jsi víc vzadu – část trati je společná s během, motají se tam běžci a je to fest o hubu :-(

                      0 0
                      • kokoska.rokoska  

                        To mi taky vždycky připadalo nebezpečné, ale říkal jsem si, že jsem asi jediný, kdo si to myslí, když to nikdo neřeší. Těší mě, že jsme aspoň dva…

                        0 0
                  • kokoska.rokoska  

                    No, vloni na Czechmanovi mě nějaký mamlas málem sundal, když mi dost hulvátsky škrtnul o zadní kolo. Ten by si „díru“ zasloužil :-)

                    0 0
                    • mandak  

                      Jinak ještě k CM, co mi řekl kámoš, tak viděl v běžecký části typka, co si to tak 300m před otockou zkrátil a cca 10 vteřin předtím, než to udělal, tak si schoval číslo. Docela by mě zajímaly důvody, co k tomu dotyčného vedlo :-/

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        a dokončil závod? třeba se zrovna rozhodl to zabalit…

                        0 0
                        • mandak  

                          To nevím, ale předpokládám ze jo, protože pak si zase číslo normálně otočil dopředu a běžel dal. Na druhou stranu mi nejsou jasný důvody, proč to má někdo zapotřebí u ne zrovna levného závodu..

                          0 0
    • tulda  

      Dneska jsem si zkusil Xterru v Mostě a můžu jenom doporučit. Zvlášť bajková část byla parádní – po trati mosteckýho maratonu. Jen guláš v cíli byla tragédie

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Dneska si kokoska.rokoska přivstal a zkouší přízeň štěstěny na Challenge Regensburg, podle průběžného zpravodajství se neutopil a nasedl na kolo.

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Dokončil za 10:39:43 (kolo 5:20, maraton za 3:55 v pekelném vedru, které si vůbec nepřál), celkově 65., mezi muži 58., ve věkové kategorii 8.

        Gratuluji.

        0 0
    • kemo  

      Doporučíte mi, prosím, někdo nějaký MTB triatlon okolokomínového charakteru, kde MTB kolo není jen záhadná podmínka pro účast v závodě, ale je opravdu potřebné? Už jsem objel lecos, ale tratě jsou povětšinou nudné šotolinové cesty na horu a dolů, kde má šanci jakýkoliv nadupaný silničář. Zábavných MTB úseků je poskrovnu nebo nejsou žádné. Já si snad nakonec budu muset pořídit HT 29', abych tam s celopérem nebyl za blba.

      Nepotřebuji nutně dvě hodiny jezdit po kořenech a kamenech v korytu potoka, ale stačí čas od času nějaká kulturní vložka – jezdivý single, technický výjezd/sjezd, namotaná technická část třeba mezi stromy …

      Druhý extrém pak je, že organizátor trasu naplánuje od mapy „po modré, ať je to zajímavé“, ale prodírat se pár kilometrů kopřivami taky není úplně to, co hledám.

      Ideální lokalita kolem Prahy, Liberce, ale pro takový závod bych si i kousek někam zajel.

      0 0
      • Volovec  

        X-TERRA Melechov (nedaleko Ledce n.S.) pristi vikend. Teda pokud je jeste mozne se zaregistrovat.

        0 0
        • kemo  

          Díky, někdy zkusím. Příští víkend ale bohužel nemohu (jsem už přihlášen jinam).

          Mapu závodu mají, tak si to někdy zkusím na nečisto projet.

          0 0
      • kemo  

        Ještě bych si dovolil dát jedno upřesnění – když na cyklotrase nebude na 10km 400 metrů převýšení a podobné vraždy, bude to jen plus :)

        0 0
      • tulda  

        Já byl hodně nadšenej z Xterry v Mostě. Plavání s třema přeběhama, což zas tolik nevadilo, uplně parádní bajk po lehčích trailech mosteckýho maratonu, kde se dalo kupodivu v technice hodně získat na spoustu neumětelů a pak 3 kola běhu, kterej teda za moc nestál. Akce moc pěkná, až na odpornej guláš v cíli.

        edit:teď koukám, že už sem to sem psal… tak nic :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          jj, když jsem ty xterry jezdil (10 let zpátky), tak jsem na biku taky hodně získával…

          0 0
          • kemo  

            Přesvědčili jste mě, pokud to příští rok zapadne do kalendáře, tak to zkusím.

            Dělají to lidi od Krušnomana, tak to určitě bude povedená akce. Duatlon na Klínech stojí za to.

            0 0
            • Smazaný účet  

              to jo – absolvoval jsem ještě plnotučnou verzi 20/100/10 :-)

              0 0
              • kemo  

                Tak to by mě zabilo – současných 5 – 80 – 15 je tak na hranici únosného v rámci mojí současné formy. Na příští rok zvažuju krátkou variantu, ale ta je zase moc krátká – něco mezi by pro mě bylo akorát.

                0 0
      • Advid  

        Koukni na X-duatlon Kytlice. Terénní je myslím dost, až mi to milé nebylo. Ale byl jsem tam tenkrát na plečce. Ale letos už asi byl.

        0 0
    • Delkim  

      tak nejenom, že to jsou fakt masochisti, ale oni ještě i častěji umírají :) fakt odborný článek :)

      Při triatlonu umírá třikrát více lidí

      0 0
    • tulda  

      Byl někdo včera v Doksech? Za mě zatim nejtěžší 1/2 co jsem dal. Ve vodě jsem se málem uvařil a váhal jestli si nezkusim zavolat lodičku. Na kole super rozmrdanej asfalt, provoz, odjezd z areálu startu a příjezd po úzký pěšince s lidma, který ani nevěděli, že se prochází po trase závodu. Běh trochu orientační, ale trasa super. Jídlo v cíli šílený – nevábně vypadající těstoviny, někdo řikal, že jsou zkažený. Za startovný 2,5tis bych si představoval organizaci na uplně jiný úrovni a hlavně víc pořadatelů na odbočkách a v místech, kde chodí lidi. Za mě dost nezvládnutý a nebyl jsem sám s timhle pocitem. Kdyby se jednalo o první ročník, tak se nad tim dá mávnout rukou. Takže Doksy asi podruhý ne.

      0 0
      • kokoska.rokoska  

        No, v podstatě jsi to shrnul přesně. Jen dodám, že vloni to bylo úplně stejné; akorát jsem (marně) doufal, že letos se to zlepší.

        0 0
        • kemo  

          Jak to tak čtu, tak jsem rád, že jsem se pro závod nakonec nerozhodnul (i kvůli výši startovného).

          Když to pak srovnáš například s Hamrmanem, kde za méně než půlku peněz máš super servis od začátku do konce, tak to naštve.

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Pobavil jsem se, startovné 2.500 a přitom hledají na webu dobrovolníky. Prostou matematikou a kvalifikovaným odhadem (s přihlédnutím k případným uváděným sponzorům) vidím, jak na tom asi pořadatelé jsou ve výsledné bilanci. A pokud to nezvládli, je to ostuda. Dobrovolníky chápu třeba při Králi Šumavy nebo podobných akcích, každopádně bych neměl mít pocit, že z mé dobrovolné práce má někdo zisk nebo že jí nahrazuji něčí nečinnost.

            Syn se nedávno doma trochu čílil, že na Barokomaratonu v Plasech bylo startovné 10 km běhu na místě 400 Kč, sponzorů mraky, ale na tričko nebo aspoň čelenku s logem závodu pro vítěze to nestačilo – pravda, vyhrál láhev vína a nestál frontu na cílovou masáž (a to ještě na trati 2× utekl zaváděcímu nákolkovi). A celou první část se museli prodírat chvostem závodníků (asi tak 600 kousků) z delších distancí.

            Nicméně, jak tuším, proti Doksům to byla dokonale organizovaná a hodnotná akce a příští rok ho tam pustím znovu.

            0 0
            • kokoska.rokoska  

              No, Krabe, to není tak jednoduché. Na Ironman a Challenge máš startovné ~500 € a bez dobrovolníků se neobejdeš (a spotřebuješ jich aspoň tisícovku, počítej).

              A, upřímně, srovnávat náklady na 10 km běh (půlhodinová záležitost na pětníku) s triatlonem (čas, vzdálenosti, rozhodčí, záchranáři, bla-bla-bla) je poněkud pošetilé. Nebo jinak, jelikož mám nějaké zkušenosti s pořádáním obdobných akcí obou typů, vydělal bych víc na běhu za 400, než na středním triatlonu za 2,5.

              Tím se samozřejmě nechci Doksyrace nijak zastávat; problémů jsem viděl nemálo (WC, kauza rozhodčí – modří už vědí) a nejspíš to byla moje poslední účast.

              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                Ale tak jsem to myslel: ten běh musel být nákladově celkem v pohodě, navíc mají limit 1000 účastníků na všechny tratě (42, 21, 10, 4,2 km) – a to ještě všem ukázalo měření ne 10, ale 8,6 km distanci.

                Jestli ono to není tak, že kratší distance dotují ty delší, protože trať maratonu musí zkrátka být zajištěna lépe. Ale za 2.500 Kč bych očekával celkem servis, protože, odhadem, na každého závodníka by to mělo skoro zaplatit jednoho pořadatele, resp. na 10 závodníků jednoho a zbytek na zajištění fungujícího zázemí a nutné propagace závodu. Záleží hodně, kdo a jak zázemí zajišťuje, jestli je to jako v Hamru (obec sobě) nebo všechno brutálně komerční vč. nájmu za plochy (což může být také ‚obec sobě‘). Samozřejmě, s velikostí akce vzrůstají náklady skokově (možná spíš exponenciálně).

                Zakázal jsem Panákovi vrážet peníze do startovného na OCR (Spartanrace, cca 1200,–), ale našel si obezličku, kdy za jedno dobrovolničení máš startovné něco jako zdarma, což není pro obě strany špatný obchod.

                Bohužel, na triatlonu by to asi takto nefungovalo :-).

                Vloni jsem si pro zábavu počítal výnosy startovného a odhadoval náklady na populární městské silniční běhy. Jak jsou teď v masové oblibě a populace bohatne, docházel jsem k opravdu zajímavým číslům, při minimálním podnikatelském riziku. U IM ani CH nemůžeš brát 500€ v převodu do Kč, je dost možné, že to startovné je v podstatě (převedeno třeba na lidský čas) pod 2.500 Kč za Doksyrace.

                0 0
          • kokoska.rokoska  

            No, zrovna s Honzou Kubešem jsem to hned po závodě probíral :-)

            Příští rok budou na Hamrmanovi příjmená překvapení!

            0 0
            • kemo  

              Tak to jsou každý rok – vždy je něco navíc oproti předchozímu roku. Je to podnik, který určitě nevynechám (zejména kvůli příjemné atmosféře), ať bude forma jakákoliv.

              0 0
      • Barak  

        Ehm, vzhledem k tomu, že znám pořadatele, tak se tomu tvému popisu akce ani moc nedivím a troufl bych si to označit za zdařilou akci. :-)

        0 0
      • Smazaný účet  

        Nejel jsem, byl jsem jako doprovod. Nejhorší triatlon jakého jsem se zúčastnil (jako závodník nebo doprovod). Již minulý týden v Příbrami jsem byl trošku překvapený z úrovně „Českého poháru“ , ale tam aspoň byla skvěle zabezpečená trať i servis pro závodníky, Co se dělo v Doksech na silnici, bylo totálně nezvládnuté. Ještě, že se nikomu nic nestalo. Cena absolutně nejvíce v ČR, ale za to vůbec nic.

        0 0
        • kokoska.rokoska  

          Nic nestalo? Myslím, že Honza Dubec by s Tebou nesouhlasil

          0 0
          • Smazaný účet  

            Tak to jsem nevěděl :-(. Registroval jsem jenom to množství defektů.

            0 0
          • tulda  

            tohle bylo větší maso :-/ http://triatlon.cz/…-doksy-race/

            0 0
            • Marskatin  

              A kdopak byl ten nejmenovaný násilník?

              0 0
            • Delkim  

              triatlon podporuje násilí!!! :)

              0 0
            • kokoska.rokoska  

              Jj, už jse na to jemně upozorňoval o několik příspěvků výš…

              0 0
            • vrkal  

              Tak už pustili st. č. toho násilníka (152). Překvapilo mne, že se jedná o celkem zkušeného závodníka. By mne zajímalo co mu přeskočilo a zda bude veřejně sdělen trest, po vyhodnocení celého incidentu.

              0 0
              • Smazaný účet  

                imho ban na Czechtriseries závody…

                0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                Třeba se mu další náhodně vylosovaní obšťastnění modrým terčíkem (a že jich bylo) složí za jeho velkolepý počin (přestože s provedením zásadně nesouhlasí) na startovné nějakého pěkného zahraničního závodu.

                0 0
              • Advid  

                Kdo by to z těch tří DSQ tak mohl být? :-D Jasně, že ten bez času běhu. Lukyho trochu znám a je to pruďas, ale rozhodčího vraždit nemusel.

                0 0
                • kokoska.rokoska  

                  Navíc kvůli 15 s penalizace, zřejmě zasloužené…

                  0 0
                  • ˘Ö˘ Krab  

                    Že Ty mu ve skrytu duše závidíš? Kdybys byl býval vytrval v závodu déle, také bys svých 15 s vyfasoval.

                    0 0
                    • kokoska.rokoska  

                      Nemyslím si; já sekakuju s metr-dva předstihem a neriskuju, že slezu pozdě.

                      Pár metrů běhu mě prakticky nic nestojí a odpustím si riskantní brždění na krev, když stojím jednou nohou na jedné botě :-)

                      0 0
    • Delkim  

      konečně pořádný speciál :) nádherný kousek! koukal jsem na cyklobazar a tam zatím nic :)))

      Wow! Diamondback reveals the fastest triathlon bike in the world!

      0 0
      • blaf  

        to je teda obluda :)

        0 0
      • kemo  

        Na tomhle bych nechtěl jet, když je větší boční vítr :)

        Ale čím dál tím víc mě zajímá, kolik udělá rozdílu pořádná koza oproti dobře nastavené silničce s hrazdou. Asi si to někdy budu muset půjčit a zkusit.

        0 0
        • Delkim  

          tak tohle řeším poslední dva roky :)

          jak nebude nic bolet a bude výhledově čas, tak si chci na podzim na týden půjčit speciál a zkusit si tréninky na mých osvědčených resp. změřených úsecích a zkusit porovnat

          nemusí to být rychlejší, nebudu mít zdaleka ideální posed, ale musí se to časově aspoň plus mínus rovnat při stejných wattech

          http://www.tri-pujcovna.cz/kategorie/kola/

          0 0
          • kemo  

            Půjčit se dá i v Triexpertu. Příští rok něco takového asi absolvuju, ale děším se zjištění, že to potřebuju :)

            0 0
        • kokoska.rokoska  

          Kolik, kolik… No to záleží na tom, jak rychle pojedeš. Při AVS 30 to sotva poznáš, při AVS 60 bude rozdíl neskutečný. Pokud teda akceptuješ dostatečně agresivní (rozuměj ukrutný) posed – jinak koza nemá cenu.

          Já sám za sebe můžu říct, že i při turistickém triatlonovém tempu udělá koza víc, než všechny ostatní „vychytávky“ dohromady s výjimkou hrazdy. Konkrétně myslím vysoké ráfky, (opravdová) aero helma, aero kombinéza atp.

          0 0
            • kokoska.rokoska  

              A?

              0 0
            • Smazaný účet  

              ten test sponzoroval výrobce kombinéz a jako tu výchozí variantu (neaero oblek) měli burku s padákem na zádech, ne?

              0 0
              • kokoska.rokoska  

                Ne nutně :-) Aero kombinéza udělá fakt hodně, mnohokráte vyzkoušeno. Teda ve srovnání s obyč cyklodresem, který ať je jaký chce, vždycky trochu plandá a má kapsy na zádech…

                Jinak ta čísla jsou samozřejmě celkem vzdálená realitě. Ostatně, obdobných „obrázků“ je plný internet, občas dokonce doplněný o prima metodiku testování.

                Myslím, že stačí si pamatovat, že hrazda je základ a když opravdu nestačí, tak je třeba „jít dolů“ (větší drop) ⇒ koza.

                0 0
          • kemo  

            Efekt hrazdy na silničce znám a je nezanedbatelný.

            Můj průměr na houpavé časovce s hrazdou (90km v rámci 1/2 IM) je max kolem 34, na rovině 37, ve větších kopcích samozřejmě méně.

            Jako v podstatě si chci zdůvodnit, že kozu nepotřebuju (i bez ní už nemám kola kam dávat) a „stačí“ investovat do nějakých aero kol, která mi pomohou natolik, aby další přínos kozy už nebyl tak velký, aby to za to stálo.

            Jiná situace možná nastane, až budou děti starší, ale toho času se tréninku nemohu věnovat tolik, abych si její vlastnictví ospravedlnil (pokud mě sama o sobě nezlepší třeba o 10%).

            0 0
            • Smazaný účet  

              při těchto průměrech je imho koza jen na machrování…jsem takhle na Czechmanovi předjížděl nějakýho poláka na TT stroji a s kapkou na hlavě…já měl normální Moratku s hrazdou a MET Stradivarius

              když chceš ještě trochu přitlačit, tak bych koupil dobrý kola…nějaký pěkný vysoký ráfky…na váze zas tak nesejde, na tý rovině je to super setrvačník :-)

              0 0
              • kokoska.rokoska  

                Taky jsem nejdřív koupil vysoké ráfky a až dlouho poté kozu. Teď bych to udělal opačně – nejdřív kozu, pak ráfky. Několikráte testováno, že na koze s nízkými ráfky jsem rychlejší, než na silničce s vysokými. Zejména na větru.

                0 0
              • kemo  

                Tak namistrovaní (rozuměj s výbavou za nehorázný prachy) závodníci, co si výbavou jen honí triko nebo na ní prostě jen mají, jsou kapitola sama pro sebe.

                Ale faktem je, že minimálně při ukládání kola do depa to psychologický efekt má.

                0 0
                • tulda  

                  Tohle mě teda nepohoršuje. Někoho baví triatlon, má peníze a je ochoten do toho nasypat. Proč ne, nevidim na tom nic špatnýho a jako honění trika mi to rozhodně nepřipadá. Kdybych měl prachy, tak si kozu taky koupim, i když nemam průměry přes 40. Měnit sedlovku se sedlem a nasazovat dokola hrazdu je pěknej opruz.

                  0 0
    • Smazaný účet  

      hustej závěr závodu:

      https://sport.aktualne.cz/…025900fea04/

      0 0
      • mandak  

        Na druhou stranu emoce stranou, nemělo přijít podle pravidel DSQ nebo to jsou jen česká pravidla ohledně cizí (ne)pomoci? Jinak ale rozhodně klobouk dolů…

        0 0
        • Smazaný účet  

          někdo na to téma myslím podával protest a jury to zamítla

          imho to platí jen na pomoc někoho mimo závod

          0 0
    • Delkim  

      pro zajímavost, dnešním hostem Radiožurnálu byl Petr Vabroušek

      http://prehravac.rozhlas.cz/audio/3720816

      0 0
    • Smazaný účet  

      výprodej hadříků:

      http://eshop.triatlon.cz/…/VYPRODEJ-27

      jsou tam i dresy z olympiády v Riu

      0 0
    • vrkal  

      Jenom rychlý dotaz, bo se budu zkoušet poprvé zaregistrovat na Czechmana. Přihlášení bude probíhat prostřednictvím stránek http://www.czechtriseries.cz nebo jinak? Ze stránek Czechmana jsem to nějak nevyčetl.

      0 0
    • vrkal  

      Zdravím, protože se triatlonu (hlavně půlce) chci věnovat intenzivněji, uvažuji nad koupí speciálu. Vzhledem k omezeným financím, si nemůžu dovolit aktuální novinky, ale dívám se po použitých jako např. Author CA – ROAD TT, Specialized Transition, Felt B2 apod… Ptám se proto, zda nemá někdo z některými z uvedených zkušenosti, popř. jaký jiný doporučujete. Co se týká geometrie, tak se domnívám, že u speciálu se nastavení dá celkem korigovat(co jsem alespoň viděl), tudíž v tomto bych problém neviděl.

      0 0
      • kokoska.rokoska  

        Vyvedu Tě z omylu – u kozy toho (při smysluplných investicích) moc „neukoriguješ“. Prostě ti kolo musí sedět. Jak to poznat, těžko říci, skoro si myslím, že jediná šance je vzít si s sebou někoho kdo tomu rozumí a ten se „podívá a vidí“. Kalkulátor na Competitive cyclist dává pro „kozy“ zcela nesmyslné údaje (nebo ještě před pár lety dával).

        Jasně, můžeš měnit představec, řidítka, hrazdu (rám :-) ale každá z těch součástek může snadno stát 10+ kKč, což nepovažuju za smysluplné ladění posedu…

        0 0
    • Smazaný účet  

      Ahoj,

      máte tipy na nějaké malé cross triatlony v Praze a okolí? Letos mě zaujaly dvě akce – Pražský a Hostivařský triatlon. Inklinuji k tomu druhému, neboť je tam trať na MTB. Silničku zatím nemám a rvát se s 29er MTB 40 km na asfaltu se mi fakt nechce.

      Díky :)

      0 0
      • kokoska.rokoska  

        O terénním triatlonu vím prdlačku, ale oddíloví kolegové si pochvalovali jak klasického Krušnomana (terénní duatlon), tak Terénní Triatlon Most z téže líhně a dobré hodnocení jsem slyšel i na Mácháčského pohodáře.

        Nic z toho sice není v Praze, ale autem (maš-li možnost) je to fakt kousíček.

        BTW: Já byl zas na Pražském triatlonu, protože se mi neche kodrcat přes kořeny a navíc to neumím :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Rozumím. Můj příspěvek nebyl myšlen jako narážka na klasický triatlon, ale jako narážka na mé aktuální vybavení. Na Pražském triatlonu jsem byl pracovně a tamější cyklistická smyčka byla pomstou pro MTB.

          0 0
      • kemo  

        Definuj okolí Prahy. V širším až delším okolí je toho spoustu. Já už jsem smířen s tím, že za hezkým závodem je potřeba si dojet. Ale zase jeď dvě hodiny autem tam a zpátky kvůli v lepším případě hodinovému závodu, že jo. Proto jsem se dal na půlky, kde už se to kompenzuje :)

        Ze zmíněných jsem jel Hostivařský triatlon a nebylo to špatné, i když jednou mi to stačilo. Přišlo mi to takové nemastné neslané, ale zase blízko od baráku.

        V širším okolí koukni třeba na www.brdman.cz, dál je série král středohoří… Větší triatlony jsou na www.czechtriseries.cz menší musíš googlit. Mě se osvědčilo zadat do googlu např. „26.6 triatlon“ a často vyjede nějaký menší závod. Takhle jsem třeba našel pouťák u pískovny mlékojedy. Kolikrát mají ty totálně prťavé pouťáky lepší organizaci a zámezí než velké akce. Nehledě na to, že je slušná šance na bednu.

        Na horském kole se silničního triatlonu neúčastni – akorát budeš trpět, jak ti všichni ujíždějí.

        Problém mnoha „MTB“ triatlonů je trať, která by se dala v pohodě objet na krosovém kole. Až na výjimky typu xterra se většinou jedná o jezdivé cesty s minimem složitějšího terénu. Po plavání tě obvykle vyženou na nějaký blízký kopec a pak šup dolů.

        0 0
        • Smazaný účet  

          No, spíš bližší okruh. Řekněme do maximální vzdálenosti Beroun\Benešov. Nechci to objíždět za účelem sběru pohárů, ale pro radost. U Hostivařského triatlonu mě trochu štve zázemí lokalizované v areálu nad přehradou, nikoliv přímo u přehrady. To je škoda. Ale jak píšeš, je to blízko. Na Brdman sérii jsem koukal a nevím, co si o tom myslet. Pod CzechTri spadá i ten Chuchelský terénní triatlon?

          S technickou specifikací té tratě máš pravdu, ale furt je MTB na travnaté cestě a rozbité polňačce rychlejší než na silnici, kde, jak píšeš, bude MTB mnohem více ztrácet.

          Každopadně díky za tip.

          0 0
          • kemo  

            Jak to přesně funguje s czechtriseries a závody, které mají uvedeno v kalendáři netuším. Každopádně je tam toho spousta, tak jako výchozí bod to brát můžeš.

            Nezmínil jsi ani očekávanou délku závodu – je velký rozdíl mezi hodinovým sprintem a dvouhodinovým delším závodem.

            Série Brdman je fajn hlavně pohodovým zázemím a (zatím) absencí profíků, kteří si přišli zatrénovat. Jako srovnání s nimi je fajn, ale když nejsou a porazí mě „normální“ člověk, mám z toho tak nějak lepší pocit.

            Dobříšský tvrďák je delší závod, který má MTB trať pro všechny, tedy široké brdské cesty s minimem zajímavého terénu. Plavání i běh jsou fajn.

            Novoknínský triatlon je sprint, plavání v bahňáku, pak relativně zajímavé kolo i běh.

            Brdonoš jsem nezkoušel, ale je to taky sprint a prý je to zajímavé. Příští rok asi zkusím, pokud se to bude termínově hodit.

            Já postupně přecházím k silničnímu triatlonu. Ne že by mě tak bavilo jezdit po silnici, ale jednak je takových závodů víc, netrápí mě, že jedu na MTB na pevné cestě a pak je tu absence háku, takže je to takové spravedlivější.

            0 0
            • Volovec  

              Na Czechtriseries jsou uvedeny závody, které tam jejich organizátoři zaregistrují. Tedy i pouťáky,…

              0 0
            • Smazaný účet  

              Díky, přesně tuhle inspiraci jsem hledal. Dokonce i termínově to vychází pěkně. Zatím chci dělat sprinty a krátké triatlony s vidinou posunu k delším distancím. To však mluvím o dlouhodobém cíli. Zatím hledám příležitosti. Nyní vidím ideál plavání 0.5 – 0.8 km, 20 – 30 km kolo, 5 – 10 km běh. Vycházím z toho, že kromě 1\2 IM a IM jsou u nás ty distance hodně volné. :-)

              0 0
              • kemo  

                Nejlepší budeš mít vyzkoušet něco vyloženě krátkého (cca 300, 10–15, 3) a delšího ( cca 700, 30, 7) a pak se rozhodnout, co ti sedí. Ty dvě hodiny v plném zápřahu a už je docela mazec. Jsem z toho kolikrát zničenější než z půlky, kterou si jdu vlastním tempem.

                0 0
      • Smazaný účet  

        jestli Hostivař bude na stejné trati, co kdysi bývala XTERRA (když tu trať dělal Polívka), tak to bude mazec – bývala to nejtechničtější trať mezi XTERRA triatlony v ČR :-)

        0 0
        • kemo  

          Pokud koukáme na stejný závod http://www.htriatlon.cz/…ni-triatlon/ a nějak zásadně se něco nezměnilo od 2015, kdy jsem to jel, tak to moc technické není. Mapa mi na první pohled přijde stále stejná.

          Navíc píšou, že je to vhodné pro MTB i treková kola – tedy stále rostoucí potřeba zalíbit se co nejširší veřejnosti. Z pohledu pořadatele tomu rozumím – přihlásí se mi víc lidí, bude to jednodušší na značení (a organizátory). Z pohledu závodníka je to pak nuda respektive je to pouze o chrtění.

          0 0
          • Smazaný účet  

            tak to je úplně jiná trať…jsem myslel, že navážou na tradice…a výbornou pověst…a ono nic :-/

            0 0
            • kemo  

              Bohužel. Vtipná tam tehdy byla i časomíra, která ukazovala počet kol – chvíli před koncem to zazlobilo a tys měl pár sekund vzpomenout si, jestli zatočit do cíle nebo si dát další okruh.

              Pak si vlastně taky vzpomínám na rozhodčí/komisaře nebo jak se to jmenuje, když lezeš do depa. Kontrolovali výbavu jak na MČR.

              0 0
    • hudra  

      jj Hostivař dobrý závod, ale na kole je to mazec – málo míst na předjíždění a tím jak se jede více kol, tak se tam motá plno závodníků dohromady (rychlejší a pomalejší), na plavání jen jeden výlez po žebříku, takže když chytneš balík lidí, tak tam čekáš jak trubka než se dostaneš na řadu :-)

      0 0
    • kokoska.rokoska  

      Tak loňské „Doksy“ jsou konečne dořešeny.

      0 0
      • vrkal  

        na místě jsem nebyl a soudě podle toho co je napsáno to musela být celkem řezničina, když věc řešila i PČR…

        0 0
        • kokoska.rokoska  

          No, já jsem situaci taky naživo neviděl, byl jsem jinde na trati, ale oddíloví kolegové popisovali incident dost sugestivně. Každopádně k rozhodčímu je třeba chovat úctu (a myslet si klidně cokoliv).

          0 0
      • tulda  

        Fajn o jednoho psychouše míň :)

        Nicméně už teď se trochu bojim, jestli na Czechmanovi nebude zase ten rozhodčí co to vloni tak kosil.

        0 0
        • Smazaný účet  

          nějak zpřísnili…já jsem onehdá dostal černej puntík že jsem si rozepnul helmu v depu dřív, než jsem pověsil kolo na věšák

          0 0
          • tulda  

            jo, za to jsem už jednou taky pykal :) teď abych se bál, že s helmou vyběhnu z depa

            0 0
        • kokoska.rokoska  

          Vloni jsem byl v čase Czechmana na IM Nice, takže nevím co se dělo.

          Vím jen, že v Doksech rozhodoval na motorce kolega z oddílu a konečně (hurá!) rozpískával jedoucí balíky cyklistů a kdo to neakceptoval ani po ústní domluvě, dostal kartu. Ale samozřejmě jeden samotný to nespasí…

          0 0
          • tulda  

            To je OK, taky mě balíky štvou. Jenže na Czechmanovi je bohužel trasa přelidněná – úzká, místama rozbitá cesta, na který se jede občas v obou směrech. Tam se při takovym počtu účastníků draftu nevyhneš, zvlášť pokud jsi „průměrnej“. Dávat pak penál hobíkům v takovejch místech mi připadá mimo mísu. V Doksech se dalo bez problému předjíždět snad všude (i když stav silnice byl celkem katastrofa), takže dostat kartu tam, to už člověk musel úmyslně cheatovat.

            Je to trochu zvláštní, že to podvádění lidi baví. Bavil jsem se s chlapíkem, co si mnul ruce, jak si to odjel celý v háku a nikdo ho nechytil. Nechápu jak z toho pak může mít radost a ještě se o tom bavit u piva.

            0 0
            • kokoska.rokoska  

              Nevím no, předloni a pře-předloni jsem na Czechmanovi jako mizerný plavec a trošku lepší cyklista za sebou táhl šňůru zmetků, kteří mi brnkali o zadní kolo a ani se nepokoušeli udržovat byť jen minimální odstup. Takoví hobíci mají dostat červenou kartu a né penaltu, protože na závody opravdu nepatří.

              0 0
              • Smazaný účet  

                míval jsem stejnej problém – bídnej plavec = z vody mezi posledníma, ale na kole jsem pak šel dopředu a půlka těch předjížděnejch se snažila hákovat. Řešil jsem to tak, že jsem si vyhlídl pořádnou díru v silnici, jel jsem tak aby jí hákující neviděl a na poslední chvíli jsem jí přeskočil…víc jak 2× jsem to nikomu dělat nemusel :-)

                0 0
                • kokoska.rokoska  

                  Uvědomuji si, žes to sem asi už psal. Začíná ve mě klíčit rozhodnutí, že to letos udělám podobně…

                  0 0
                • kokoska.rokoska  

                  Hmm, teď koukám, jak Tratnik jede v háku Kirienkovi na Giru. Tak co se vůbec vztekam.:-)

                  0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Dělá to i pro Tvoji bezpečnost. Ber to tak: organizátor na začátku záměrně buď vůbec nebo nedostatečně limituje počet startujících (má z nich ostatně jistý příjem), ve spojitosti s přelidněnou, úzkou a hrbatou trasou (cyklistiky) pak rozhodčí selektují ty, kteří nejsou za nastolených podmínek schopni dodržet uspokojivě literu pravidel. Tím počet závodících v hlavním roji i zadních vojích pozvolna klesá, pole řídne, můžeš jet bezpečněji a dodržování pravidel o předjíždění Tě tak nestresuje a nedostává do krizových situací. Na občerstvovačkách následně zbývá větší výběr a jsou menší fronty. Samá pozitiva a sociální jistoty.

          Aby ses nevystavoval riziku (oprávněného) postihu, musíš být v Doksech buď úplně vepředu nebo úplně vzadu. Nebo natrénovat sólojízdu bez háku plnou závodní rychlostí v hustém davu na nedělní Modřanské cykloběsce, pak nebude mít rozhodčí důvod, prostě oněmí úžasem nad Tvou mistrnou pilotáží.

          0 0
          • Smazaný účet  

            včera jsem tam potkal nějakýho borce na TT stroji…ale jel hoooodně decentně, evidentně se vracel z nějakýho tréninku a nechtěl si tam o nějakýho pitomce zrušit mazlíka :-)

            0 0
            • kokoska.rokoska  

              To se divím. Asi jsem zbytečný srab, ale kromě velmi časného rána bych tam dobrovolně nejel a nejen na koze, ale i na silničce jedu okolo po silnici. Je to tam znatelně bezpečnější, jen škoda semaforů na každých pár metrech.

              0 0
    • tulda  

      Včera Czechman a tady nic? Byl někdo? Já si zhoršil loňský osobáček o celých 15 min. na 5:20, běh mě uplně sesekal a to mam letos oproti loňsku aspoň trochu naběháno :( Změna cyklistický trasy super, celou dobu kvalitní asfalt, nikde se nejelo obousměrně. Jen kdyby lidi uměli předjíždet :-/

      0 0
      • Smazaný účet  

        tak v tom horku žádná slast, asi…

        co běh? furt po asfaltu, nebo to zase vrátili do lesa, jako byly první ročníky v té lokaci?

        0 0
        • kokoska.rokoska  

          Já tam byl, zaplaval jsem blbě jako vždy, pak přepálil první půlku kola (průměr cca 40), takže jsem se na běhu po příliš optimistickém začátku 4:10 min/km zaslouženě nejméně 10 min kroutil v křečích na obrátce v Dolanech. Celkem 4:51, takže hluboko za očekáváním, ale v tom vedru to o moc lépe nešlo.

          BTW: běhá se furt po asfaltu.

          0 0
          • Smazaný účet  

            tak to je peklo, ten běh po těch rozpálených silnicích…

            já šel včera ODPOLEDNE, když už se zatáhlo, tréninkovou dvacítku a měl jsem tam 10 minut sekeru oproti normálu…

            0 0
            • kokoska.rokoska  

              Přesně tak, je to úplně placatý, ale přesto pomalý. Právě kvůli každoročnímu vedru. Jediný, kdo v tom pekle umí zaběhnout, je Tomáš (1:18).

              10 min na dvacítce rád věřím, a vlastně to ještě není tak hrozný. Mohls' nakoupit znatelně víc.

              0 0
      • mandak  

        Tak trasa kolo hodně super, chválím oproti minulému roku, jen ten kopeček v Osicích nebo kde to bylo vůbec nebyl zadarmo :)

        0 0
        • kokoska.rokoska  

          Absence legendárních dlažek v Křični potěšila kde-koho, ale mě i tebou zmiňovaný brdek – v obou průjezdech jsem na něm setřásl prakticky všechny vagóny, co jsem cestou posbíral.

          0 0
          • Volovec  

            Já se letos na Czechmana vyprdnul (vice důvodů: přepálený startovný, termínová kolize s regionálním závodem, kde závodí i děti) a místo toho byl o týden dříve na půlce v Linzu. Mohu jen doporučit.

            0 0
            • Smazaný účet  

              nojo, jenže pořadatel když za to přepálený startovný naplní celou kapacitu, tak to snižovat nebude :-(

              0 0
    • kemo  

      Zaujal mě konec článku

      „Poté co byly schváleny štafety jako další závod na olympijských hrách v Tokiu, bude se v létě projednávat, zda triatlon na olympijských distancích vůbec zůstane, nebo se zkrátí na distance právě sprint triatlonu, aby byl pro diváky více atraktivní,“ uzavřela rozhovor triatlonistka z Náchoda.“ – Zdroj: http://sport.idnes.cz/…/sporty.aspx?…

      To jako vážně má být štafeta v triatlonu olympijská disciplína? Neví o tom někdo něco? By pak mohli udělat štafetu na desetiboji :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        svět se řítí do řiti :-(

        0 0
      • Volovec  

        Předpokládám že se bude jednat o štafetu, kde každý půjde celý (supersprint) TT. Stejně je to ale divné. Ještě divnější ale bude, když na olympiádě bude TT, ale ne ten olympijský.

        0 0
      • H8me  

        za me osobne triatlonova stafeta neni triatlon … ale plavani, kolo a beh zvlast :D

        0 0
      • H8me  

        za me osobne triatlonova stafeta neni triatlon … ale plavani, kolo a beh zvlast :D

        0 0
    • bagr84  

      Jak moc se na menších triatlonech hlídají depa? Toleruje se převlékání, nebo se za sebemenší projev „nudismu“ dávaj opravdu banány? Mám před sebou první triatlon a řeším jestli nutně pořizovat triatlonový šortky / kombinézu (jet 90 km v mokrých cyklistických, nebo snad v plavkách nechci, takže druhá varianta je se převlíkat).

      0 0
      • kokoska.rokoska  

        Na sousedských sranda-závodech ne, na oficiálních závodech ano.

        Převlékání není jednoduché, protože nasadit cokoliv na mokré tělo je opruz a dlouho to trvá, takže vynechat. A každopádně bych doporučil kombinézu – v tri šortkách a tri tanku se blbě plave a speedsuit počítám nemáš/neplánuješ.

        Zeptej se po známých, jestli někdo nemá na půjčení/prodej. Kombinézy měli i v Lidu v použitelné kvalitě za 500 Kč. A na tri bazarech se kombinézy objevují taky za pár korun.

        0 0
        • Smazaný účet  

          jen doplním – na krátkej kombinézu

          ale na IM stojí za zvážení dělenej dres – s kombinézou je trochu opruz, když si musíš odskočit…

          0 0
          • kemo  

            Záleží kde máš ZIP a jestli se zapíná nahoru nebo dolů. Pokud vzadu a odshora dolů, tak se šance na pokračování po odskočení si (bez pomoci) dost vzdaluje :)

            0 0
          • kokoska.rokoska  

            V principu bych souhlasil, ale:

            1. Jako první závod si snad pan kolega vybral něco kratšího. Aspoň doufám :-)
            2. Plavat se v děleném dresu nedá tak-jako-tak, pokud přes něj nedáš neopren, nebo speedsuit.
            3. Odskočit na závodě? Kdo by se s tím…
            0 0
            • bagr84  

              1/2 IM.

              Připadne mi zbytečný kupovat vybavení za x tisíc, když nevím jestli se tomu hodlám dál věnovat (kvůli času spíš ne). Navíc, sháněj to v Brně, kde krom Atexu (kterej zrovna nemusím) není nic.

              0 0
              • satch  

                Co triexpert?

                0 0
                • bagr84  

                  V Brně běžeckej. Podle eshopu nemaj v Brně nic.

                  0 0
                  • satch  

                    Ale asi by ti to objednali. Jestli tam pořád dělá Karel Zadák…

                    0 0
              • Smazaný účet  

                tak z praktického hlediska :-)

                když to půjdeš v cyklokraťákách s vložkou, na kole bude nacucaná a nepohodlná a na běhu ti rozedře stehna do krve

                když to půjdeš v běžeckejch bez vložky, tak budeš mít bolavou prdel z kola

                pokud chceš obětovat chvilku v depu (a nebudeš mít neopren nebo speedsuit), tak stačí triatlonový kraťáky a plavat jen v nich, v depu pak doplníš nějakej vršek…ale bude se ti oblíkat hodně blbě. ideální je pak dres rozepínací vepředu úplně

                0 0
                • kokoska.rokoska  

                  Hezky shrnuto. +1

                  0 0
                • bagr84  

                  Tak nějak to mám nakonec v plánu, pořídit jen kraťase (i kdybych už triatlon dál neprovozoval, využil bych je). Vršek víceméně pořešený mám a jestli se budu v depu minutu dvě utírat – neřeším.

                  0 0
              • kokoska.rokoska  

                Zkus známé, třeba někdo omylem/na zkoušku koupil tu Lidl kombinézu, fakt není špatná.

                K nákladům obecně – nemyslím, že musíš utrácet, ale když sečteš peníze utopené v tréninku, startovné, gely na závod, cestu (ubytování) a pod. tak i nejdražší kombinéza na světě je vlastně úplně zadarmo :-)

                Mimochodem, pokud nejsi dobrý plavec (já třeba nejsem), doporučuji si půjčit neopren, dá se to většinou do tisícovky na závod (a někdy i za 500) a hodně Ti pomůže; jak v rychlosti, tak hlavně v klidu na startu, že Tě nikdo neutopí.

                0 0
                • bagr84  

                  Neoprén byl v plánu, ale v Brně neseženeš (nebo nevím kde), půjčovný na víkend litr, v Praze a absolvovat závod v něčem, co jsem na sobě nikdy předtím neměl nechci (takže bych musel půjčit aspoň dvakrát a jsme zpátky u té Prahy :)).

                  0 0
      • kemo  

        Pokud tě hnedka cestou do depa sjedou, že nemáš přilbu, i když kolo tlačíš, máš slušnou šanci, že budou řešit i převlékání. Ale pokud jedeš na první závod, předpokládám sis vybral něco lokálnějšího a tam to nikdo řešit nebude. To, že tě případné převlékání hodně zdrží nebo z tebe na kole chvíli bude kapat voda, je věc jiná.

        Jak píše kokoska.rokoska, tak pokud tě to chytne, pořiď kombinézu, je to fakt příjemnější.

        Taky doporučím pořídit vlastní neoprenový pásek na chip (i když poslední dobou už se stává standardem i v eráru) a pásek na číslo, který rychle připneš po plavání.

        0 0
        • Smazaný účet  

          jj, neoprenovej pásek na čip to chce – z těch sucháčů na kterých to dodávají jsem měl párkrát kotník rozedřený do krve

          nebo celý závod absolvovat v kompreskách :-)

          0 0
        • kokoska.rokoska  

          K pásu na číslo: já se po létech s všemožnými pásy na číslo propracoval k obyčejné gumě s rychlo-stahováním, do které si normálně nastoupím. Je to aerodynamičtější na kole a pohodlnější na běhu, cena prakticky nulová. Jen je trochu problém projít s tím kontrolou na oficiálních Ironman závodech, ale dá se; všude jinde bez problémů.

          0 0
          • kemo  

            Mě funguje pásek na číslo z decathlonu asi za stovku, ale každý od toho má jiná očekávání.

            Aerodynamický přínos různých variant, tipuju, bude podobný jako u oholených nohou, ne? :)

            0 0
            • kokoska.rokoska  

              Tak oholené nohy mají přínos veliký, o tom žádná. U čísla nemám objektivní měření, ale dle mých sporých pokusů to je dost rozdíl, jestli se ti číslo na zádech třepe a plandá, nebo drží jak přibité a ani se nehne. Nakonec, podívej se jak vozil číslo LA, který toho na poli výzkumu v triatlonu asi zatím udělal nejvíc…

              0 0
    • Smazaný účet  

      dneska se šel Moraviaman…to si závodníci to teplíčko museli užít…

      https://mikx.rajce.idnes.cz/…VIAMAN_2017/

      0 0
      • kokoska.rokoska  

        No hlavně si užili závěrečný maraton.

        Jak je hezky vidět, držíme pěkné pětileté zpoždění v triatlonových trendech, takže k nám právě dorazila novinka „nabombit kolo a (marně) doufat, že přežiju běh“. Zatímco časy na kole jsou rekordní a kde-jaký hobík zajel pod pět, i špička běžela maraton tempem s bídou důstojným pro dědka jako jsem já.

        0 0
      • tulda  

        Včera jsem tam byl a moc hezkej závod. Voda byla teplá, plavalo se bez gumy, kolo namotaný po super asfaltu a na velký části trasy omezený provoz, běh super včetně několika sprch. Byl to můj druhý IM, vloni jsem zkusil Pieštany a narozdíl od Slovenska si dokážu představit, že se sem za rok zase vrátim. Jediný co pořadatelé podcenili byl chaos v okolí startu, kde se motala spousta lidí a bohužel i aut, který tam neměli co dělat. Zmatek skoro jak v Doksech. Dost jsem ocenil celkově pohodovější atmosféru než na půlkách, připadá mi, že tu startovalo víc rozumnejch lidí – žádný masakry ve vodě, žádný naschvály při předjíždení. Ale asi je to i menším počtem startujících.

        Každopádně super zážitek

        0 0
        • Smazaný účet  

          to se buď muselo jet jinde, nebo opravili silnici :-) btw co legendární „brdek“ na cyklsitice? Jakej je, když ho jedeš po desátý…a po dvanáctý?

          voda tam bývá často nad limit…takže bez gumy

          sprchy na běhu, to je pro mě novinka…v té výhni určitě potěšily :-)

          0 0
          • Marskatin  

            Velká část silnice je spravená už asi dva nebo tři roky.

            0 0
          • Marskatin  

            Cyklistická část se už minimálně sedm let nejezdí na šest okruhů, ale na čtyři. Takže kapelmuur uvidíš maximálně osmkrát.

            Sprchy byly myslím poprvé a zhruba a byly zhruba co 2–3 km. Řekl bych, že ***** potěšily.

            Odpoledne a kvečeru nebylo už ani moc osvězující vlézt do štěrkáče.

            0 0
    • Forester  

      Sorry za asi debilní dotaz, ale prostě nevím.

      Jedná se o použití neoprenu. Měl jsem za to, že neopren má zajistit suchý věci na kolo a běh + teplotní komfort ve vodě. Nějaký jsem vyzkoušel, ale překvapilo mě, že do něj „teče“. Je to tak OK, ta voda zajistí izolaci?

      Pak tomu asi trochu nerozumím, ale jestli to tak má být?!

      0 0
      • kokoska.rokoska  

        Neopren zajistí teplotní komfort a hlavně (a proto ho všichni berou, mohou-li) má menší hydrodynamický odpor než kůže či speedsuit a zároveň nadnáší plavce a vyšší polohou těla ve vodě dále snižuje odpor. Takže v neoprenu plaveš rychleji než bez něj.

        A ano, voda do něj musí natéct, pokud ti neopren není velký, bude ji tam tak málo, že si ji hned ohřeješ.

        S kolem a během neopren nesouvisí :-)

        0 0
        • Forester  

          Díky, ušetřil jsi mě trapasu při vracení tečícího neoprenu :-).

          0 0
          • kokoska.rokoska  

            Není zač, rádo se stalo :-)

            Hlavně ať Ti není velký – ber nejmenší, jaký se Ti podaří obléct!

            0 0
        • Smazaný účet  

          „nadnášení“ pomáhá, pokud plaveš kraula

          my „neplavci“ :-) co jsme dávali IM prsama to rádi nemáme – neopren tahá nohy z vody = prsa ztrácejí účinnost

          ale pro kraula platí, co výše napsal Mr.Chrt :-)

          0 0
        • Marskatin  

          Ano za současného nastavení pravidel považuji neoprén především za plaveckou pomůcku.

          0 0
      • kemo  

        Ještě doplním, že suchý neopren mají potápěči, tam by opravdu téct nemělo. Na triatlon je neopren „mokrý“.

        0 0
    • Smazaný účet  

      Tak kdo jde zítra Challenge Praha ?

      0 0
      • tulda  

        jedu, jsem zvědavej jak se 700 lidí bude masit v tom kopci na Břežany a zpět

        0 0
        • Smazaný účet  

          pokud bude zastavená doprava, tak ok

          pokud ne a potkáte tam nějaký kamion…bude to zajímavý :-)

          0 0
        • kokoska.rokoska  

          Ze 700 přijde 500, 100 prohraje souboj s proudem ve Vltavě, dalších 100 zabloudí kvůli blbému značení trati jako vloni a zbytek pojede rozesetý po malých skupinkách 3–10 lidí.

          Navíc čelo poletí břežanský kopec nahoru v hrazdě třicítkou…

          0 0
      • tulda  

        Tak moje obavy z kola se víceméně naplnily. Prostě namačkat takovej balík na úzkou silnici je nemožný. Takže lidi draftovali jako divý a ani nebylo moc šancí jak se tomu vyhnout. Pravidla se v podstatě daly dodržovat jen na Strakonický. Ve vodě jsem větší masakr taky nezažil. Na Czechmanu člověk pár ran schytá, pár dá, ale za pár minut je to čistý. Tady jsem se pořád s někym pošťuchoval a vůbec jsem nedokázal plavat podle sebe. S během spokojenost. S blouděním snad problém neměl nikdo.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Plavání byl masakr.Pro mne spíše plus, protože jsem nemohl, jak je mým zvykem, přepálit začátek. Kontaktů s ostatními ale opravdu až dost a skoro po celou trať. Měli to pustit ve více vlnách. Změna směru za mne jenom plus. Trať kola se mi líbila více než ta původní, pravidla se moc nedodržovala a ani rozhodčí to moc nehrotili. Bloudit opravdu nešlo. Na běhu mi bylo vedro (ono ve městě v červenci to lepší nebude), ještě že voda na občerstvovačkách ve vaničkách byla studená. Celkově spokojenost, moje časově nejlepší půlka.

          0 0
      • Strakááč  

        Hustý.. u nás ve vesnici žije triatlonistka jana candrová. :)) nevim kolikata byla :) ale nejak průběžně druhá byla.. :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          jenomže ona je ufon :-) po dvou dětech…klobouk dolů

          0 0
          • Strakááč  

            noo :D vím, že tu u nás na rybníku trénuje třeba už v březnu :DD s čepicí a jede v létě skoro každej den tam plavala myslím vžydcky tak hodinu.. fakt netuším kolik :D

            0 0
          • Strakááč  

            heh a ona chodila s mámou do třídy… taky zajímavý no :)) a taky je sranda že je o den mladší než máma… :D

            0 0
    • kokoska.rokoska  

      Neskromně si přihřeju vlastní polívčičku: V sobotu na Knappenmanovi (3,8–180–42,2) jsem donesl českou vlajku vysoko, 3. v dědcích, 8. celkově, 9:47 finální čas s luxusním kolem za 4:43 :-)

      0 0
    • Smazaný účet  

      Jen takový lama dotaz: triatlonisti, když svlečou neopren po výlezu z vody, maj tu cyklo/běho kombinézu mokrou?

      0 0
    • bagr84  

      Tak mám první (a pravděpodobně i poslední) Half IM za sebou. Zkušenost dobrá, zábava veliká, ale koupat se bez neoprenu takhle na začátku září v Mácháči není zrovna něco, co by chtěl neplavec opakovat :)

      Sport je to ale krásnej.

      0 0
      • Smazaný účet  

        aaaale…Ježíšek přinese neopren a příští rok celej IM… :-)

        0 0
        • kokoska.rokoska  

          Přesně tak! Takový neoprén, to se v doma vždycky hodí :-)

          0 0
        • bagr84  

          Není to o neoprénu, jako spíš o čase co musí člověk věnovat tréninku.

          0 0
          • Smazaný účet  

            jj, proto jsem už v hlavě celý IM odpískal…když vím, kolik času jsem tomu dával, abych vůbec byl schopnej dolézt do cíle

            na půlku kolem 6h se natrénovat dá…když 2× týdně vyběhneš a 2× vyjedeš na kole…

            0 0
            • 01carbon  

              Beh i kolo bych treningove splnoval. Ale obavam se ze 5min po startu prvni discipliny by pro me museli do vody zachranari. ;)

              0 0
              • Smazaný účet  

                já kraula neumim, prsama plavu kilák cca za 23 minut…na půlce jsem si dával cíl bejt za 50 minut na kole a obvykle to klaplo

                za 4h vybíhat na poslední úsek…a +/- je to tam

                0 0
                • Zodiax  

                  Seržo, to jsi fakt šel celého IM prsama? Ne že bych měl takovej cíl (to vůbec), ale právě jsem se na stará kolena začal učit kraul, protože jsem to bral jako nutnost ;)

                  0 0
                  • mandak  

                    Hele loni jsem šel moraviamana prsama,protože jsem kraul neuměl. Čas hodka čtvrt a absolutně na pohodu bez únavy. Na podzim jsem si řekl, že by bylo fajn umět kraula, tak jsem si zaplatil 6 lekcí s trenérem a světě div se, ono to šlo. Po šesti lekcích mi dal hlavně základy, jak dýchat a co dělám špatně. Teď po třičtvrtě roce dalším občasného plavání sám (1–2× týdne) jsem schopnej uplavat kraulem na pohodu klidně 5 kilaku. Jasně jsem hobik a čas je mizernej, ale furt jsem rychlejší než prsama ( konkrétně na 3,8km cca o 7–10 min). Takže suma sumárum, plavat prsa úplně v pohodě, ale plavat kraulem je ještě lepší a víc si to užiješ. Hlavně to chce fakt trenéra, aby dal základy. Btw; sám osobně jsem 26 let byl skoro neplavec, takže nikdy už nedám kraula tak, jako bych plaval v mládí. Ale na nějakou hobby úroveň to bohatě stačí.

                    0 0
                    • ˘Ö˘ Krab  

                      Hlavně tím, že nezvedáš z vody takovou část těla, tak je kraul energeticky daleko úspornější. I kdybys plaval stejně rychle, tak vylezeš z vody odpočatější. Krom toho se kraul dá utáhnout v podstatě jen na rukách a nohy výrazně pošetřit na kolo a běh, to u prsou nejde. :-)

                      0 0
                      • bagr84  

                        jo, umet tak tohle

                        0 0
                        • 01carbon  

                          Vypadá to tak jednoduše. Ale jakmile to zkusím a tak jsem po 10m zničený jak po vagonu uhlí a na sestupné orbitě ke dnu. Taky dam občas prsama nějakého kraulaře (unaveného, starce nad hrobem). Když jsou vedle v dráze mlaďoši USK nebo něco podobného tak si připadám jak se zataženou ruční brzdou.

                          0 0
                        • kokoska.rokoska  

                          …tak ti to je v závodě platný jak mrtvýmu zimník.

                          0 0
                    • Zodiax  

                      no tak to jsme na tom velmi podobne, jen mam za sebou zatim jen dve lekce ;) Nastesti mi velmi rychle doslo, ze cesta samoukem je cesta slepa. Nikdy jsem moc neplaval, takze za me splneno bude az dokazu uplavat 2km bez toho abych chcipnul, na full IM stejne nikdy nedojde, ale pulku bych si zkusil rad ;)

                      0 0
                      • mandak  

                        Buď rád, mě to trvalo rok a něco a získal jsem díky tomu spoustu špatných návyků.

                        Btw: cesta z půlky na celýho už je pak pro hobika poměrně jednoduchá (hobby rovná se dokončení 11–13 hodin), ale ten pocit v cíli je k nezaplacení…

                        0 0
                  • Smazaný účet  

                    nojo…a nebyl jsem poslední :-) ba jsem občas dal i nějakýho kraulistu – oni jak nemají čáru na dně, tak blbě drží směr :-)

                    0 0
                  • GrumpySmurf  

                    Prsa jsou vpohode. Na cesky pohar v dalkovem plavani jezdila a asi i stale jezdi jedna pani, co se vzdy prihlasila na 25km a podobne trate a na pohodu to odplavala. Vetsina zavodaku uz davno doma na gauci a ona vylejzala z vody a schanela odvoz na vlak :-)

                    0 0
              • bagr84  

                Máš to stejně jako já. Ber to tak, že cílem je vylézt z vody mezi posledníma tak, abys měl koho předjíždět :) A že tam těch necyklistů bývá…

                0 0
                • Smazaný účet  

                  jj, je to fajn motivace, když máš koho předjíždět…

                  0 0
                  • kokoska.rokoska  

                    Mám to stejně, celou dobu předjíždím a předbíhám. A je to velká pomoc pro psychiku.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      no, já to měl

                      • v plavání ztratit co nejmíň
                      • na kole získat co se dá
                      • v běhu to udržet :-)
                      0 0
                      • H8me  

                        ja to mam v triatlonu – zaplavat co nejlip hned s tema nejlepsima, kolo – udrzet co nejvic pozic a jet podlahu, beh – modlit se, aby me moc lidi nepredbehlo a moc u toho nenadavat :D :D :D :D

                        0 0
    • Smazaný účet  

      Jan Tománek mistrem světa!

      https://rungo.idnes.cz/…/behani.aspx?…

      0 0
    • Marskatin  

      Snad dovolíte odskok k trochu jinému triatlonu. Asi týden staré pposunutí lidských možností za se kousek dále.

      Alex Zanardi ironman barcelona

      8:58:59

      1:10:05

      2:52

      4:54:22

      2:51

      2:48:51

      0 0
    • Smazaný účet  

      s čím naši jedou na Havaj:

      https://www.triatlony.com/…-libi-nejvic

      0 0
    • H8me  

      jinak, pro toho, kdo zatim nevi, tak Wintermana 2017 vyhral David Jílek před druhým Petou Vabrouskem :)

      0 0
    • Smazaný účet  

      dobře motivační článek o Michalu Šubrtovi

      https://rungo.idnes.cz/…/behani.aspx?…

      0 0
    • Smazaný účet  

      již starší, ale pěkně napsanej report z IM:

      https://peryho.wordpress.com/…/13/ironman/

      0 0
    • Smazaný účet  

      hodím to sem, i když to tematicky není úplně přesně :-)

      Věřím, že žraloci pod hladinou nečekají na mě, říká česká dálková plavkyně

      0 0
    • kokoska.rokoska  

      Abych si příhřál vlastní polívčičku, když už tu tohle téma je, že jo: KnappenMan

      0 0
    • Smazaný účet  

      našel jsem nějaké rozpisy tréninků pro triatlonovou mládež ze soustředění ve Španělsku…kdysi :-)

      třeba to někomu přijde zajímavý…

      0 0
    • Smazaný účet  

      něco k IM na Havaji

      btw řekl bych, že na dlouhých závodech je vzájemná pomoc docela běžná. tím to nechci shazovat, spíš poukázat na jakousi „soudržnost“ závodníků na dlouhých tratích

      0 0
    • tulda  

      Koukám, že tu chcípnul tri-pes. Dělá tu ještě někdo triatlon? :) Já si po roce zopakoval Moraviamana, do třetice všeho dobrýho a hned tam padnul osobáček – můj nejhorší čas (11.15) za celkem 4 roky snažení na IM distanci. Takže motivace ta tam a přitom takový pěkný počasí, včetně super bouřky a píchnutý galdy. Byl jste někdo?

      0 0
      • Smazaný účet  

        možná se ještě někdy kousnu na půlku…ale to bych musel nejdřív začít jezdit na kole…a vlastně koupit nějaký kolo :-D

        ale tobě gratulace k výsledku!

        já měl nejlepší časy kolem 35 let…tak máš ještě šanci na zlepšení :-)

        0 0
      • kokoska.rokoska  

        Ano dělá. Ale nekecá o tom, trénuje a sbírá bedny.

        Do Moraviamana jsem ještě asi nedorostl, takže dlouhé triatlony zásadně v zahraničí; směrem na západ.

        0 0
      • Marskatin  

        Jo byl, Řenč paráda, Křivankova taky, z druhého konce Breburdova obdivuhodná.

        0 0
      • Volovec  

        Já musel přihlášku na Otrokovice stornovat kvůli zranění hamstringu. Po pochoďáku na poslednich 2,5 km na půlce v Linzi to nemělo cenu pokoušet.

        0 0
    • tulda  

      Prosim o radu zkušenější. Pořídil jsem kozu (teda zatim jen rámovou sadu) a kola dt swiss 1100 dicut. Jsou to bezduše a slyšel jsem o několika prasklých karbon ráfcích kvůli bezdušovým pneu. Já bezduše na silnici vozil, ale na hlíně. Klidně bych je nahodil i na karbony, ale bojim se, že prdnou. Vozíte bezduše na karbonu? Nebo bude lepší varianta plášť a latex duše?

      0 0
    • Smazaný účet  

      rozhovor s Vabrouchem

      https://www.idnes.cz/…renalin_mama

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Smazaný účet  

      https://www.ceskatelevize.cz/…471291369001

      docela povedenej pořad

      0 0
      • robb  

        Super dokument. Ty začátky tady musely být hodně zajímavý.

        0 0
        • Volovec  

          hned se mi vybavil můj první triatlon – Slavko v u Brna cca 1987 – ale dětský. už si napamatuju přesnou délku plavání (200 m ? v 50 m bazénu), kolo cca 10 km, běh 1500 m

          0 0
    • jmaselnik  

      naprosto neuvěřitelné výkony na dlouhým: https://www.seznamzpravy.cz/…hodin-205133

      sice hodně umělé podmínky, ale vítězný celkový čas u mužů je lepší než moje kolo při mém prvním ironmanu. Neuvěřitelné, no a holka pod 8, to fakt hlava úplně nebere.

      0 0
      • Marskatin  

        Jo ten závod je udělaný speciálně na rychlost.

        V článku jsem myslím zahlédl jen zmínění zajíců na maratonu, jenže se oni byli i na cyklistice a plavání.

        Sub7, Sub8 neboli pod osm ženy a pod 7 muži.

        Plavání bez obrátek v zatopeném hnědouhelném lomu.

        Cyklistika nejdříve cca 20 km přesun od jezera na Dekra Lausitzring (EuroSpeedway Lausitz), kde je v současnosti 5,8 km dlouhý testovací ovál s klopenými zatáčkami, 27× dokola + zkrácené závěrečné kolo. celkové převýšení 108m

        Běh taky v areálu oválu, ale na zkracené trati. 12 kol. celkové převýšení 48m.

        i přesun od jezera senftenberg byl naplánován po větru.

        Závodili 2 muži a 2 ženy. Každý měl k dispozici desetičlenný tým domestiků, libovolně složených. např. jeden vodič na plavání, 8 na cyklistiku, 1 na běh. Někdo měl více na běh, někdo měl vodiče, který kombinoval více disciplín.

        Pro BF budou asi zajímavé výkony na 180km cyklistiky.

        ženy: Matthews 3:50:06, průměr 46.9 km/h. Spirig 3:53:08, průměr 46,3km/h.

        muži: Skipper 03:16:42 průměr 54,9 km/h. Blummenfelt 03:24:22, průměr 52,9 km/h

        Vzhledem k časům na kteé se útočí nejsou ani pacemakeři žádná ořezávatka.

        V týmu Joe Skippera jel jako vodič na cyklistiku např. Alex Dowsett

        dále jsou tam olympijští medailisté dráhaři, olympijský vítěz v triatlonu Alistair Brownlee atd.

        1 0
        • jmaselnik  

          podmínky samozřejmě „laboratorní“ ale zřejmě v mezích pravidel, která plavání v nohách ani běh za někým nezakazují, drafting asi taky povolen nebyl, striktně zmiňují pace makery, byť teda píšou o riziku havárie, při technickém problému jednoho pacemakera.

          Jako plavání okolo 0:50 ok, to si umím představit, to kolo za 3:17 byť i v háku je totální maso, ale maraton za 2:30 po takovým kole, to prostě nechápu vůbec.

          1 0
    • Jason Voorhees  

      Tak jsem si to přečetl od roku 2012 a musím jenom smeknout, neskutečný výkony a parádní sport.

      Škoda že plavu jak zednická tříska.

      … závidím ty zážitky v cíli!

      0 0
    • jmaselnik  

      https://www.slowtwitch.com/…na_8518.html zajímavý článek, jak se posunul poses v dlouhém tt, kde pravidla nesvazuje UCI. V článku je i odkaz na podobný text z roku 2007. Vývoj teda proti cyklistice neskutečný.

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.