• Dave.6

    Zdravim, pročetl jsem cele forum o sedlech ale stejne toho moc nevim. Je jasny ze kazdeho pozadi je jine. Moje situace je takova.

    Mam vytipovana 3 sedla

    Specialized Alis

    • jel jsem na nem v ramci testovaciho kola, vyborne lehke sedlo. Bohuzel kratka zkusenost.

    Specialized Rival (SL)

    • nikdy jsem ho nemel v ruce ani nejel jenze me dost nahlodavaji kladne zkusenoti vsude kam se podivam :)

    Fizik Gobi

    • ma ho kamos, jezdim na me sem tam ale zda se me na me celkem uzky, kdyz jsem na nem zase jel delsi dobu bylo v poho.

    Dle podlozky od Specializidu mam rozmer sedacich kosti dvoji :) nekde me rekli ze by me sedli 143 mm a nekde 155 mm asi jak se jim to hodi :) ale ted mam 155 mm a zda se me ze se nekdy posouvam umyslen dopredu kde je to uzsi cili ta 143 by mohla sedet…

    Proste kazde sedlo ma neco, dalo by se to posoudiot jeste podle neceho jineho nez podle meho osobniho pocitu co by me priklonilo k urcitemu sedlu?

    Moc diky za pripadnou pomoc pri vyberu :)

    Anketa: Jake sedlo z techto tri?

    27x
    53%
    0 0
    • Luma  

      Zkus ještě WTB vrámci testování-půjčiš si ho za vratnou zálohu,u mě to byla pětistovka.

      0 0
    • Bully  

      Treba ti trochu pomuze i nasledujici informace: na sedle se sedi na vybezcich panevni kosti, jejich rozestup ti merili prave u Speslu. Cim sedis vzprimeneji, tim na nich sedis vic vzadu a tyhle 2 merene body jsou dal od sebe. Proto mozna ty 2 ruzny rozmery, proste jsi na jednom z tech sedel asi vic lezel.

      0 0
      • Dave.6  

        bezva moc diky za info, je to mozny no. Zaprve jsem sedel pokade v jine vysce, u jednech na zidli u druhych skoro na zemi (takovej rantl) tak to mohl byt taky tim. Jen teda nechapu kdyz mam tyhle dva rozmery kterej si vybrat :) jsem dost vysokej a kolo je dost dlouhy takze by to mozna chtelo sirsi ale zase ted mam nejakou 155 a nekdy se pristihnu ze sedim na sedle vic vpredu…

        0 0
      • bam  

        jj, na aliasu se opiraji o sedlo prave hlavne ty kosti. Je dobry ze netlaci na jiny partie. Zas na druhou stranu Alias je dost tvrdy a je to o zvyk. Taky to jak clovek sedi jenom na tech kostech muze ze zacatku celkem bolet.

        Ja mel Gobi. Fajn sedlo, ale presel jsem na alias. Vracet uz se nebudu. Nejsem si ale jistej kvalitou alias. Starsi alias ma problemy se svama. Zpracovani nic moc a uz jsem ho jednou reklamoval. Novejsi jsou beze svu, tak snad ok.

        0 0
    • Gorgov  

      zkusil bych aliante, ted ho zkousim a zda se byt dobry. Pak mam dobrou zkusenosz s SLR a SLK.

      0 0
    • chupas  

      ja jsem po cca rocnim vyberu (teoretickem) zkusil Rivala (bez sl) = relativne lehke za malo penez. Prvni den jsem na něm dal 80km celkem v pohode – ke konci vyletu uz jsem ho cejtil. druhej den jsem ujel podobnou vzdalenost a zadne rezidum bolesti jsem necitil. ted, po par mesicich uz jsem se aklimatizoval na ten body system a je to naprosta lahoda. je lehke, prijemne. jinak s tema rozmerama, mam model 138mm. je to OEM rozmer, ani 130 ani 143. celkem idealni, nemohl jsem se rozhodnout.

      0 0
    • coffield  

      Tohle nelze než postupně ozkoušet. Dave, jestli máš sem tam cestu do Prahy, zkus trinnity, tam se dá vypůjčit na test Selle Italia, které bys neměl vynechat. Nevím, co na to budou za 20 let říkat moje orgány v těch místěch, ale ta jejich sedla jenom potvrzují, že tvrdé sedlo není to samé co špatné sedlo. Zatím se mi potvrzuje, že čím je selo „závodnější“ a tvrdší, tím míň mne z něj bolí zadek a to jezdím i dost dlouhé trasy.

      V zásadě pokud máš 143 nebo 155mm, tak ti ale asi selle, která mají zprvidla kolem 135, tuším, moc sedět nebudou. Ale zkusit bys to měl.

      0 0
    • WladiMir  

      a co si myslite o tomhle www.x-bikes.cz/index.php?…

      0 0
      • roud  

        nemá díru :O(

        0 0
        • Smazaný účet  

          když už jste u těch děr, tak proč fyzik nemá díru? třeba má ritchey taky nějakej gel.

          0 0
          • roud  

            nvm dřív sem myslel že nemužu mít sedlo bez díry dokud sem nedal na kolo Fizika

            0 0
            • Smazaný účet  

              já mám právě taky Fizika a super, co jsem měl staré sedlo tak na to jsem si zvykal snad 600 km, ale na toho Fyzika jsem si zvykl za půl dne… a zadek mě z toho nebolí ani po maratonu.

              0 0
      • coffield  

        Vypadá dobře, ale ta dirka tam chybi.

        0 0
        • Jogador  

          Jestli chciš s dírou, kup si todle, já ho vozim, a po fizik nisene a pells RSL , nějaký selle atd a  je to pro mě nejpohodlnější sedlo, po něm pak ten pells…

          0 0
          • jIrI___  

            Fakt je tak pohodlné? Já po něm už pokukuju hoooodně dlouho, ale nemám odvahu si ho koupit :). Cena v ČR je ale příšerná, na CRC stojí skoro polovinu.

            0 0
          • Rychlej turista  

            To chcííí :-D

            Dělá se i v jiných barvách, než je ta růžová?

            0 0
            • Jogador  

              ještě bílá, kterou mám já, ale moc dlouho bílá nezůstala, možná kdybych ho vydrhl benzínem…

              0 0
          • Vilém  

            Je zajimavy ze jsi prvni, od koho slysim na toto sedlo chvalu. Osobni zkusenost vsak nemam.

            0 0
    • Oakey  

      Pokuď hledáš pohodlný sedlo, tak zkus WTB, sám ho vozim a prdel na něm nemám rozsekanou ani po 6 hodinách v sedle. Navíc je i levnější než ty tři co uvádíš.

      0 0
    • bizzon  

      Kdyby jsi se rozhod pro Gobika, tak za 14 dnů budu mít jednoho volnýho. Mohu doporučit. Je v profilu. Pro podrobnosti písni případně na mail.

      0 0
    • kassar007  

      Chtel bych toto vlakno vyuzit k dotazu na sedlo FIZIK GOBI. Na netu jsem nasel nekolik variant tohoto sedla a nemohu se rozhodnout jakou verzi.

      Fizik Gobi XM Mg vs. Fizik Gobi XM k:ium

      Docelt jsem se, ze je v podstate rozdil pouze mezi lyzinami (coz znamena mensi vaha cca o 30g). Otazka zni, je tomu tak? Neni i nejaky rozdil treba v kvalite vystylky, spodni nosne skorepiny, svrchniho materialu, .....

      Diky za odpovedi

      0 0
      • kassar007  

        a co dotaz ......... nikdo nevi???

        0 0
        • Rychlej turista  

          Gobi je pohodlné sedlo s pružným zadkem. Má ale jednu chybičku, kvůli níž nyní leží v kredenci vedle SIDa – jeho boky nejsou zaoblené dolů, ale trčí do stran, takže už po 8–10-i hodinách je sedlo schopné rozedřít stehna do krve, obzvlášť, když se ta hrana sejde se švem u kalhot. Ale na běžné několikahodinové poježdění je v pohodě.

          0 0
        • Darkson  

          já mám Gobi s titanovýma lyžinama na biku i silničce a o jiným sedle ani neuvažuju. docela se divim, jak píše Turista, že z něj má rozedřený stehna, protože já na tomhle sedle odjel taky několik xy-hodinových akcí a s tímhle jsem problém neměl. a to mám stehna rozhodně silnější(co se týše objemu, ne síly) než on:-).

          ki:um si moc hodnotit netroufám, pač jsem na něm najel asi jen 200 km, ale přišlo mi stejně pohodlné, jen má oproti staršímu modelu ergonomičtější tvar, takže se mi s nim líp chodilo zadkem za sedlo. moje nový sedlo bude 100% Gobi k:ium

          0 0
          • Rychlej turista  

            Jak jsem psal, je to dobré sedlo a třeba jsem měl opravdu kliku, že se ta hrana sešla se švem vložky. Po desetihodinovce jsem měl na stehnech krvavé proužky asi 30 × 5 mm. Před ní jsem na něm normálně jezdil, ale pak šlo pro jistotu dolů a teď čeká, až mi nějaké sedlo pojde. Normálně je v pohodě, ale na dlouhou štreku ho už nedám.

            0 0
            • kassar007  

              Super porovnani dikes. Jelikoz malokdy jedu dyl nez 4 max 5 hodin tak by nebezpeci asi nehrozilo. Jelikoz vlozku ted budu kupovat novou, tak si kdyz tak kup prizpusobim sedlu :-)

              0 0
              • Rychlej turista  

                Pak ho můžu jen doporučit, ten zadek opravdu parádně pruží. Já měl tehdy nové gatě a ty švy sedly přesně na tu hranu. A celou desetihodinov­ku jsem navíc drtil vsedě, protože se jelo prakticky furt po kamení. Tak jsem z toho sedla dostal strach a už ho s jinými kalhotami nezkoušel.

                0 0
                • kassar007  

                  Jeste mam jeden dotaz na fundovaneho majitele :-). Je mozne, ze se vzperamy z Mg bude pruznost mensi nez s Ti nebo Kisium lyzinami?

                  Pokud bude vedet odpoved nekdo jiny, samozrejme hodte zkusenosti do placu.

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    Jak to je s těmi lyžinami nevím, ale ten pružný zadek je u Gobiho způ­soben konstrukcí sedla.  

                    0 0
                    • kassar007  

                      tak to jsem presne potreboval vedet ......... ve ksefte me samozrejme mi rekli, ze Mg tolik nepruzi. Myslel jsem si , ale ze to nebude lyzinami ale kci. Dik

                      0 0
                      • Pavel100  

                        u Gobiho pruží základ sedla…ale asi bude rozdíl i v použití mezi Mg a k:ium na vzpěry …dřív mělo titanové vzpěry

                        0 0
    • yodock  

      Co WTB Silverado, zatím je to nejlepší sedlo co jsem měl. Ale stejně je to individuální, musíš zkoušet

      0 0
    • honzah  

      Zdravim a zkusim se pridat do vlakna s dotazem: znate nekdo sedla respiro? ( http://www.progresscycle.cz/firma.asp?… )  Jsem spis vyletnik a zadny zavodnik tak premyslim o verzi athletic a moderate. Zajimaji me spise prime zkusenosti.

      Diky a omlouvam se ze neumim vlozit odkaz spravne…

      0 0
    • cubeman  

      Zdravím biker.hele já mám gobika už 3 roky a nevyměnil bych ho za nic.Je to nejlepší sedlo co znám.Skusil jsem WTB I Pells ale na Gobika nic nemá.U nás v klubu ho maj asi 4 kluci a nemohou si ho vynachválit.určitě budeš spokojenej,neboj.

      0 0
    • MaxMB  

      Na podzim jsem také řešil nové sedlo. To, že to bude Fi'zi:k bylo jasné, vzhledem ke zkušenostem z kola, které mi před lety ukradli. Chtěl jsem Gobi xm ale vyhrálo Gobi x:ium, protože nestálo o moc víc než xm v e-shopech. Na první několika hodinové vyjížďce sice sedací partie bolely, ale od té doby pohoda a maximální spokojenost.

      0 0
    • HockeyBiker  

      bílý nový wcsko:)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.