• bujo

    Ahojte,

    má prosím někdo zkušenosti s tretry Specialized Recon 2.0?

    Spešl Recon 2.0.

    Uvažuji o nich jako o svých prvních tretrách, ale nejsem si jistý, jestli se mi vyplatí do nich tolik vrazit.

    Když je např. verze Recon 1.0. se sucháčema o tisicovku levnější.

    Spešl Recon 1.0.

    Případně pak uvažuji o Forcech – MTB Fight či MTB Crystal Fluo za 2k s BOA a dvěma přezkama.

    Díky za názor.

    0 0
    • bfm  

      Já mám ted 2 měsíce tyhle SPECIALIZED COMP MTB BLK https://www.spectrumbike.cz/…omp-mtb-blk/ a jsou super. Nikde netlačí, sedí. Tyhle budou mít jen jinou podrážku.

      0 0
    • tompca  

      Recony 2.0 mám asi měsíc a spokojenost, před nimi jsem měl asi 12 let Specialized Comp na přezku a dva suché zipy ( i po té době suché zipy fungovaly bez problémů), Boty od Spešlu mi sedi ( jsou trochu širší), tak jsem o jiné značce ani neuvažoval.

      Recony mají trochu jinak řešenou podrážku ( počítá se , že v nich budeš víc chodit, mají vzorek přes celé chodidlo), a ochrana špičky a paty boty není tak výrazná jako u Compů. Jinak na kole jsou tuhé dost a při chůzi pohodlnější jak Compy. Jestli 1.0 nebo 2.0 záleží na tvé peněžence, podrážku a konstrukcí boty mají stejnou. S Boa se lépe nastavuje síla sevření boty, hlavně za jízdy. Než ty Force, tak radši Recony 1.0.

      0 0
    • baltazarek  

      Přidám se k diskuzi. Vozím mtb comp se 2 suchaci a přezkou. Nicméně potřebuji další boty a ty compy už se prodávají pouze s kolečkem. Je to spolehlivé? Nevím zda s kolečkem nebo vyměnit značku ale ty specialized mi vždy seděli parádně na noze. Nevíte zda se změnila nějak velikost při přechodu z přezky na kolečko? Jestli mi budou boty případně sedět.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Tak tohle jsem taky řešil a nedořešil.

        0 0
      • tompca  

        Nevím jak Compy, ale ty Recony jsem kupoval stejnou velikost jako 12 let staré Compy a sedí úplně stejně.

        To Boa je pohodlnější na ovládání ( ale je to asi věc názoru), každopádně to stáhne nohu dobře, mám i zimní tretry s Boa asi 2 roky a zatím to funguje bez problémů. Taky jsem nejdříve konzervativně sháněl tretry na přezku, ale Spešly mi sednou tak jsem to risknul.

        Měla by na to být doživotní záruka

        0 0
        • Smazaný účet  

          O těch Reconech 2 jsem neměl tucha, pokud mi nebudou Bontrager Foray zkusím. Také jsem býval dlouholetým spokojeným uživatelem starých Compů.

          0 0
      • milan.v  

        Myslím, že to je zbytečná obava, doživotní záruka od BOA na jejich kolečka, zdarma za pár dnů z Rakouska doma na základě objednávky na jejich stránkách.

        0 0
        • Forester  

          to je sice fajn, ale když se ti to rozbije na vícedenních závodech tak zakempíš a počkáš na zaslání Boa … asi ne :-)

          0 1
      • n_bye  

        Boa má celoživotní záruku bez ohledu na značku boty. Řeší se to přímo s výrobcem systému a staví se k tomu čelem jak málo kdo. Lidi se boa bojí, tohle je podle mě obrovské plus. Jinak u mě boa po čtyřech letech absolutně žádný problém. Koukám že než sem to dopsal už je pozdě.

        https://mtbs.cz/…ike-technika?…

        0 0
    • bujo  

      Díky za názory:)

      Prošel jsem si pár prodejen, vyzkoušel spešly recony, sidi, meridy a nakonec mi ale nejvíc na nohu sedly Shimana – konkrétně tyto SH-XC501ML.

      https://www.mojekolo.cz/…501ml-cerna/

      Snad to nebude trefa vedle:)

      0 0
    • cyklista86  

      Po dlouhe dobe sem poridil tretry a co se tech Recon tyce, tak jina volba nez ty 3.0 s karbon podrazkou neni. Ta plastova podrazka u 1.0 a 2.0 je hrozne mekka coz je u MTB treter kde je pedal s malou kontaktni plochou dost na prd.. Jinak zkousel sem ty 1.0 co maji presky na suchac a asi mam fakt extremni chodila jako hobit. Protoze ta prvni preska drzela tim suchacem tak mozna na 1cm… Dratek u BOA je dlouhej, takze tam vysokej nart neni zadnej problem.. Jeste musim poresit nejake vlozky. Mam vysokou klenbu a bude to ok.. Uz sem zapomel jake to je jezdit s tretrama oproti platformam a trekove bote. Neskutecny rozdil. Bez te tuhe podrazky se promrha neuveritelny mnozstvi energie..

      0 0
    • Sulka  

      Ahojte. Cislovani bot od speslu sedi ± jako u civilni obuvi? Nebo maj neco jako shimano +cislo navic? Dik.

      0 0
    • RMX  

      Chtěl bych se zeptat jak je to s šířkou Recon 2.0? Jsou vhodné i pro širší nohu?

      0 0
      • FOSA  

        Jsou širší než klasika. Měl jsem tretry z decathlonu, nortwave, fizik a recon mi přijde nejširší. Jsou dost pohodlné, dá se v nich super chodit, naopak mi přijdou ale až moc jako „papuče“.

        0 0
        • RMX  

          OK díky. A ty Recon 3.0 mají stejnou šířku a nebo je to nějaký sportovnější střih nevíš?

          0 0
          • Sulka  

            Mam jednicky, kamos tedka poridil trojky. Za me patrej urcite k sirsim tretram. Trojky samozrejme tuzsi podrazka, pata. Prostorove pro nohu stejne. Tady jeste par velikosti za dobre.

            https://www.kolokram.cz/…eal-p242107/?…

            0 0
            • RMX  

              Díky za info. Bohužel v mé vel. vyprodané, ale pěkná cena

              0 0
          • FOSA  

            netuším, mám 2.0 a čekal bych, že to bude „střihem“ tedy to samé, že se budu točit jen systém upínání.

            0 0
            • Martinson  

              Pocitově stejně široké, ale tuhost podrážky je o parník jinde. Koupil jsem ty modrozelený 3.0 a super. Ty dvě kolečka jsou o hodně lepší než jedno na 2.0 kde musíš trochu popotahovat lanko.

              0 0
    • RMX  

      Ještě k Recon 2–3. Zvládnou drsnější zacházení? Hodně tlačím v terénu :-D. Myslím tím třeba chůze přes kameny apod.

      0 0
      • novas752  

        Pohoda, podrážka je gumová. Přední část před kufrem je ohebná, tlačí se v tom celkem dobře.

        0 0
      • tomxxx  

        Záleží kolik sezon ti mají vydržet.

        0 0
        • RMX  

          Tak 5, nemám představu. Měl jsem Fyzik terra x5 a tam ta odolnost byla dobrá. Musel jsem je po 2 sezónách prodat když jsem si přiznal že velikost není zcela OK. Na prodejně v pořádku ale při jízdě když otekla noha tak komfort jsem úplně nezažíval..

          Nyní mám northwave origin plus 2 a po roce jsou na odpis. Seděli mi ale perfektně.

          0 0
    • vlk  

      Chci se zeptat těch kdo máte tretry Recony 2 nebo 3.

      • Roztáhly se do šířky nebo u spičky u palce nebo ten vrchní materiál drží a nepovoluje.
      • Sehnal jste někdo půlková čísla, potřeboval bych možná tak 44,5 a co jsem se ptal, tak je nikde nemají k vyzkoušení, dokonce mi v některých obchodech řekli, že Recon 3 se vyrábí jen v celých číslech a v půlkových, že jsou jen Recon 2. A že mám vzít větší, že noha nateče-mě přijde, že mi snad nikdy ještě noha nenatekla-přece není důvod, aby natíkala. Blbý je že ty nové Recony jsou o něco větší se stejným číslováním než mé 15 leté Specialized Sport, které mám 45 a sedí ok.

      Chtěl bych raději RECON 3 kvůli tvrdší podrážce a nějak nemohu dořešit velikost, když jsem zkoušel 44, tak na délku zcela přesně OK ale vždy u palce polovina nehtu se mi zhora dotýká a tlačí na stěnu tretry, pokud by se to nevytáhlo, tak dlouhodobě s tím jezdit asi ne a u 45 mi přijde, že jak je ta karbonová podrážka tvarovaná, že když to stáhnu těmi kolečky, že je vpředku ve špici strašně moc místa jak na šířku tak na délku. Obvzvlášť při chůzi sedí tak nějak divně-velce. Přitom je rozdíl podle tabulek jen 7mm.

      0 0
      • Sta  

        Mám Recon2 rok a nepřipadá mi, že by na šířku nějak povolily.

        0 0
        • vlk  

          Ani ten konec jazyku nějak nevyměkl? Přijde mi, že trochu řeže.

          0 0
          • Sta  

            Já s tím problém nemám, toto nepociťuji.

            0 0
          • vlk  

            Tak jsem je nakonec vrátil ty recony 3 -neřeže konec jazyka jako takový, ale šev cca 2–3cm od konce jazyka. Je to přesně uprostřed mezi těmi lanky u horního boa kolečka. Co jsem zkoušel více ks bot, měli to všechny stejně. Nechápu, jak mohl výrobce udělat takovou zásadní chybu v konstrukci bot. Jinak by byly docela ok.

            0 0
      • Pavlos.76  

        mám R2 a oproti historickým sportům jsou širší. Ano v první chvíli drobná skepse jak budou fungovat, nicméně jsem nakonec spokojen. Nebrní, netlačí… mám najeto cca.4000 a nepozorují nějaké roztažení…

        1 0
      • keymaker  

        Mel jsem R3 43,5 a do sirky se neroztahly vubec a z toho duvodu musely z baraku. Potreboval jsem jeste sirsi, takze jsem zakotvil u Lake.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.