• žuri

    Som chory, od piatku a dnes som radsej ani nesiel do skoly (po tom co mi to tam vseci doporucovali:)

    Nachladil som sa na preteku, 1500m co som bezal za skolu, najviac ma sere ze som som kvoli tomu zmeskal jeden terenny triatlon, duatlon, aquatlon a jeden mescky kritas. Som us trosku nervozny, lebo citim ze mi vykonost ide dole, co je presne opak toho co chcem:)

    No, to su dristy na uvod, mal by som trosku trenovat aj ked som chory? Mam doma trenazer, tak mi napadlo ze by som dal 1 – 2h/ den v lehkom tempe na udrzanie aerobnej vytrvalosti, aj plavat som chcel, aby som udrzal techniku ale to us je asi dost.

    Oproti tomu by telo malo mat klud na uzdravenie a otazne je ties, ci by v takomto stave trenink nemal skor opacny ucinok.

    0 0
    • dipous  

      Pokud budeš trénovat, dáš pořádný záhul srdci a ve třiceti končíš s pohybem, v nejhorším i se životem. Zadělal by sis na zánět srdečního svalu. Já mám teď třetí virozu za sebou a jsem na tom jak na začátku sezony :-/Ale co se dá dělat, musí se to vyležet, i když je to otrava.

      0 0
    • McBlacky  

      dej si pauzu než budeš úplně zdravý. Případné komplikace za to nestojí.

      0 0
    • R-A-D-I-U-S  

      Ležet, odpočívat – nebo se chceš odrovnat na pořád ?

      0 0
    • Kaco  

      rozhodně klid, odpočívat. až bude trochu líp, můžeš se začít trochu protahovat a rozhýbávat tělo. Ale marné, když onemocníš tak ti prostě půjde krátkodobá výkonost dolů. Ale zase třeba v horizontu 6–7mi týdnů by ti mohl ten odpočinek a regenerace prospět.

      0 0
    • raceman  

      Slovenská vláda by měla přispívat na provoz bike-fora…

      Mladej tady teď dostane užitečnou radu a my tím slovenskému zdravotnictví v budoucnu ušetříme náklady za jeho drahou léčbu :D

      0 0
      • DaSnail  

        ministr zdravotnictví by sa najprv optal jaká je to choroba. ;o)

        s kvapavkou, schizofréniou alebo svrabom by mu trenažér nemusel ublížit.

        0 0
      • žuri  

        Hej, mala by:D Ties by si my mohol napisat podrobny treninkovy plan na cely tento rok a slovenska vlada by ti nedala coby len korunu. Tolko k situacii v akej je podpora sportovcov na slovensku.

        Teraz neviem akeho smajla mam dat, na druhu stranu, som s tym zmiereny a snazim sa tak isto ako keby to bolo inak. Dufam ze sa mi „nieco“ podari aj bez toho:)

        0 0
        • raceman  

          zkus najit v okoli nekoho zkusenejsiho z kym bys mohl jezdit, nebo nejakou partu lidi, nebo nejaky tym… a zkus jezdit s nima… pro zacatek to staci :)

          0 0
          • žuri  

            Jazdim 1× do tyzdna 3h na cestaka s chalanmi z Breclavi, som ties neoficialny clen Triatlon Teamu Trnava ale stale je to viacmenej na mne. Ako clen vidim najveci prinos, ze sa ucim techniku plavania, s seftrenerom sa sem tam na preteku pobavim co a ako. Mal som mat aj treninkove plany ale stroskotalo to na mojom casovom rozvrhu a ties na peniazoch.

            Triatlon pretoze som zacal dost neskoro na to aby z toho raz boli neake vysledky, takze chcem trenovat dost komplexne a hned zo zaciatku vela. Inac ma bavi a aj som dobry v casovke, mam velku silu a ties myslim niesom zly technik. V terene ma to neskutocne bavi, strasne by som chcel jazdit XC.

            Teraz sa mi zazracne podarilo zohnat nove kolo, som strasne rad ze ma material nebude limitovat. Len chcem klud na trenink, v tom je problem. Pri treninku chodim do skoly, do roboty, raz sa zbierat, raz je lisovat treba atd. Ked to srovnam s chalanmi, co maju individualny studyjny plan, skola im vychadza v ustrety…

            To je jedno, teraz sa utesujem , ze sa cez to raz dostanem a vsetko bude ok, iked nemam akukolvek istotu, ze sa mi to raz podari.

            0 0
            • raceman  

              tak se poptej u tech chalanu z breclavi na nejake zakladni rady :)

              0 0
              • žuri  

                Co sa ti nepaci? Povedz mi to prosimta, lebo myslim ze ziadnu zasadnu trenersku hlupost som nenapisal.

                0 0
    • daymaker  

      lehni a lež!

      0 0
    • Fuglsang  

      Už si zameškal dost, je čas to začít rvát přes závit.

      Ne dělám si srandu, prostě si polež

      0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Co ti je? Jestli máš teplotu nad 38, tak nedělej nic. Jestli ne a cítíš se, že něco lehce zvládneš, tak to zkus. Nic tím nezískáš, ale příště tě aspoň přejdou roupy :)

        0 0
        • žuri  

          Zvysenu teplotu, prechadzalo to od bolesti v krku cez nadchu a teraz nemozem skoro hovorit. O vikendu som shanal novy bike, skusal som ho a to ma dorazilo, dnes som vysiel von, ale len tak na pol hodinky, zbieral som so setrou gastany:)

          No ked mi tuna tak vseci radia, ostavam bez treninku. Keby ze som zdravy, mal som tento tyzden na plane 22h, na vikend budem snad ok, dojazdim na 5 – 6h a dalsi tyzden skusim cca 14 – 17h

          0 0
          • biker jura  

            22H ??? co jezdíš jestli se mohu zeptat? nic ve zlém, jen mě trochu zaráží taková nálož, to jezdí tak Kulhec.

            0 0
            • žuri  

              Niesom dobry ale chcem byt, mozno to prehanam ale stale sa snazim rozumne aj s casom na regeneraciu.

              Teraz mavam ale najcastejsie 16, o prazdninach to bolo ovelal lepsie, prvy tyzden dokonca 26.

              3–4 mi zaberie plavanie, zbytok vacinou cestak/ bike, malo beham (ties som strasny bezec:), snazim sa dost pracovat na rychlosti – 1h v tempe alebo intervaly, AV sa snazim do 2h, v nedelu 3h v skupine.

              Akykolvek pretek co je v okoli, mam sancu sa nanho dostat a ked mam na startovne idem, chcel by som na preteky kazdy tyzden ale nejde to, v priemere tak 1×/3 tyzdne.

              Casovky, triatlon (aj kros), bezecke preteky, MTB, as budem dobre plavat chcel by som skusit aj 1500m plavanie, teraz v zime asi 3 – 4 preteky na skialpoch (SP, CP, SEP).

              0 0
              • camillio  

                Čéče fandím ti, ale doufám že máš dobrého trenéra a občas navštívíš nějakého sporťáka doktora, jinak bych se bál že ve třiceti budeš doktora navštěvovat sice taky, ale sporťák už to nebude… Připomíná mi to trénink malých fotbalistů, kopa „vesnických“ trenérů půlku kluků zmrzačí jen aby z nich vymlátili to nejlepší. Ti co zbydou jdou do ligy, ti co nevydrží po ortopedech apod. Trochu přeháním, ale na švárově příkladě vím že ne moc.

                0 0
                • žuri  

                  Co a ako mam s trenerom som tu popisoval, kusok vyssie. Potreboval by som odborny dohlad, mozno by z nisich davok bola lepsia vykonost ale ja mam kazdy tyzden strasne vycitky svedomia kvoli odtrenovanym hodinam, ked si poviem ze z planovaneho behu nic nieje alebo zacnem srovnavat s dobou, kedy som na trenink mal cas. A v neposlednej rade som ochotny/chcem do treninku dat vsetko ale nie vzdy to je ku prospechu, problem je, ze ked idem do treninku si to nikdy neuvedomujem:) kazdopadne nikomu takyto pristup nedoporucujem!! treba ist postupne.

                  0 0
                  • camillio  

                    Jj, četl jsem výš. Ono s těmi plány je potřeba trochu přibrzdit, měl jsem to podobně s kolem/plavá­ním/během/jazy­ky atd. Velké oči, dny rozplánované do minuty a nakonec skutek utek' a zbylo rozčarování a někdy i depka. Druhá věc je, že je potřeba nikoliv jen velké objemy, ale hlavně rozumné objemy. Ono „no pain, no gain“ má omezenou platnost, trénovat se musí hlavně hlavou.

                    0 0
                    • McBlacky  

                      ano ale záleží i na sportu.

                      například pro to být dobrý v běhu ti stačí 400–500h ročně.

                      na MTB to už ale je 700–800, silnice ještě víc.

                      triatlon se pohybuje podle distance na IM to jsou objemy přes 1000

                      takže je dobrý si nejdříve ujasnit jaký sport, co chci dosáhnout a podle toho si to naplánovat. Samozřejmě s ohledem na to, že první dvě sezony spíše rozjezdové a až třetí sezony, kdy je tělo adaptováno tomu naložit

                      0 0
                      • camillio  

                        Však já nikde nemluvím o konkrétním sportu, ale jen o nesmyslných objemech. A jejich smysl je dán především fyzickou náročností, přesně jak píšeš – kdyby atlet (řekněme běžec) strávil tréninkem tolik času co silničář, tak se utaví už první měsíc sezony.

                        0 0
                        • McBlacky  

                          já to psal tak, že pokud se rozhodne jít do triatlonů a třba IM jako vrcholu této disciplíny, tak ty objemy jsou v pořádku (tedy ne v prvních 2 letech). Pokud ale bude chtít zůstat u kola, je víc než 20 hodin týdně zbytečný a když se to dělá dobře stačí i 15h

                          0 0
                          • žuri  

                            Mne sa len zda divne, ze na to moje telo nereaguje tak ako by som cakal, takisto hlava, ked som sa v minulosti pretrenovaval, mal som z toho take… no, stavy ktore by som nikomu neprial. Iked v tedy to bolo aj v kombinacii s problemom v skole.

                            Trenink skusim upravit, neviem nakolko objemy ale urcite kvalitu. Inac chodim teraz sprinty, 1× stredny triatlon.

                            A neviete o neakom preteku cca za 2 tyzdne? Juzna Morava alebo tak neako blizko. Mne sa zasoba potencialnych pretekov vycerpala:)

                            0 0
                            • Zdeno Micio  

                              Přijde mi, že sport a závodění bereš spíš jako povinnost a strašně tě trápí, že kvůli nemoci ztratíš 14 dní. Moc na to asi tlačíš. Zkus to brát spíš jako zábavu a myslím, že i ty výsledky budou v podstatě lepší. Je to totiž z velké části i o tréninku psychickém, tj. o hlavě, takže si zkus odpočinout, přečíst si nějakou zajímavou knížku a porelaxovat. Je to signál něco změnit.

                              0 0
                              • žuri  

                                To je pravda, trenink niekedy beriem s podtextom – musim, obcas sa do treninku nutitm ale viacmenej je to pre mna prijemna povinnost. Raz som sa tak rozhodol, tak to beriem aj so vsetkymi neprijemnostami . Na druhu stranu, plavecke treninky na 6 rano s polhodinovou cestou na biku sa inak nes so sebadonutenim robit nedaju:)

                                Ovela horsie je to na preteku, pred startom som vzdy velmi nervozny. Chcem od seba vela a ked sa mi nedari, som z toho velmi nestastny. Chcem byt velmi dobry ale teraz ma predbiehaju chalani, ktory by ma predbiehat nemai. Potom neviem co si mam mysliet, je to v hlave? Mam malo natrenovane? Je to materialom alebo technikou? Neni to zdravotnym stavom? A mam na to? (tak tuto poslednu otazku us som vyriesil, inak by som to co trenujem neodtrenoval:)

                                0 0
                                • Člověk a jeho svět  

                                  Chce to čas, zkušenosti, psychickou pohodu – prostě si to urovnat v hlavě. Ne nadarmo se říká, že psychika je půlka úspěchu. Nervóza před startem tě stojí strašně moc sil, zápasíš se soupeři, ale hlavně se sám se sebou, i s vlastním tělem. Pak to může vypadat tak, že čím víc chceš, tím je to horší…

                                  Zkus se podívat do nějaké odborné literatury – třeba Psychologie sportu apod. To je zřejmě to nejmenší, co na začátek pro sebe můžeš udělat.

                                  0 0
    • MirosPikos  

      Dej si klid na lůžku a až se budeš cítit v pořádkku, tak postupnou zátěž. Ale rozhodně to nepřeháněj, je to o srdce!

      Já si to teď taky dávám, po 4 dnech sem vylezl z postele a můžu alespoň pracovat na PC. Ale na kolo to vidím až příští týden. Měl jsem nebo ještě mám akutní zánět průdušek. Zadýcham se i cestou na hajzl :)

      0 0
    • doki  

      citácia doktora Vojtěchovského:

      http://www.ondrej-vojtechovsky.cz/…amal_se2.pdf

      A pokud se přece jen rozhodnete do práce jít, budiž. V žádném případě byste se ale neměli pokoušet trénovat! Jestli k vám bude osud obzvláště milostivý a váš

      anděl strážný je vysoce kvalifikovaný, odpočinutý a extrémně dobře motivovaný, ztrácíte jenom čas. Ve stavu, kdy je veškerá pozornost organismu upřena na boj

      s vetřelci, se tělo bude snažit trénink prostě přežít, žádnou stimulaci z něj ale nevezme.

      V případě, že vaše šťasná hvězda tak jasně nesvítí a nebo zatlačíte na pilu ještě silněji, následky budou horší. Čeká vás prodloužení trápení, v ještě horším

      případě bakteriální superinfekce, kterou si intenzivním dýcháním při tréninku roznesete do vzdálenějších partií dýchacích cest. A bronchitida nebo povedený zápal

      plic je na světě!

      Bohužel většina sportovců ani trenérů neslyšela nikdy nebo dostatečně důrazně o variantě nejhorší a tou je zánět srdečního svalu. Začíná nenápadně:

      Ambiciózního třicátníka postihne horečka s rýmou zrovna v den, kdy mají firemní turnaj ve squashi. Ale to nic! Bývalého vrcholového sportovce přece taková

      prkotina neskolí! I napere se Coldrexem nebo Nurofenem a na turnaji večer podává pravé divy udatenství. Další dny samozřejmě chodí do práce, protože závěrka

      buší na dveře a nějak už se z té pitomé chřipky vylíže. Za zhruba dva týdny se mu náhle v práci udělá slabo, zmodrá a překotí se ze židle.

      V lepším případě poté leží v IKEMU a upřímně se modlí, aby si nějakej frajer s jeho krevní skupinou rozstřelil makovici na motorce dřív, než na dveře zaklepe ta

      hubená bledá slečna v černém. V horším leží ve studeném hotelu a čeká na termín kremace. Na jeho místo si klidně můžete dosadit nadějného vrcholového

      sportovce, kterého trenér přemluví, že zahodit šanci na titul mistra republiky kvůli pitomé chřipce je přece nesmysl… Nemyslete si, že vás straším zbytečně.

      Takovou historii má za sebou většina mladých lidí s transplantovaným srdcem a není jich zrovna málo!

      Pamatujte si proto jednoduché pravidlo – na den příznaků, v tomto případě horečky, den klidu navíc. Pokud jste měli tři dny teploty, na kolo byste ještě další tři

      dny neměli ani sáhnout, i kdyby vám bylo úplně dobře. Pokud si měříte ranní klidové tepovky, trénovat byste měli teprve tehdy, až se vrátí do vašeho běžného

      rozmezí (např. u mě to znamená do 46/min).

      0 0
      • kupi  

        Platí, co den nemoci, to den volna i třeba pro obyčejné nachlazení? Řekněme, že mám jen rýmu a kašel. Nic velkého :-D

        0 0
        • McBlacky  

          po rýmičce dávám 2–3 dny a pak první den lehce a podle odezvy uvidíš co dál

          0 0
    • vlasto  

      Jak to rikal Conconi? neni umeni trenovat, kdyz se clovek citi dobre, ale naopak, kdyz je mu blbe. Pak jde teprve vykonnost nahoru:-)

      Pokud se jedna jen o nachlazeni nevidim rozdil v poceni se v posteli, nebo, za dodrzeni urcitych podminek, na bajku venku. Pokud mas jeste k tomu doma trenazer, tak bych si s tim hlavu nelamal a slapnul.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ten druhy odstavec ve mne evokuje, ze mas vybrane uplne vsechny kolecka…

        0 0
      • camillio  

        No, jen jestli tím Conconi nemyslel „blbě“ protože trénuje na hranici možností. Pochybuju že šlo o to, že čím větší choroba, tím větší zisk :-))

        Borec patří do postele s čajem s medem, ne na trenažer.

        0 0
      • McBlacky  

        Conconi tím myslel, když jsi nadranc z těžkých tréninků ne když máš chřipku nebo angínu.

        Dneska už se ale takto netrénuje. Je důraz trénovat co nejvíce ale také to odregenerovat. Když se to rve přes závit, tělo se unaví přes hranici kterou do druhého dne zregeneruje a nastává celkem problém pokud se dále pokračuje.

        0 0
      • daymaker  

        výplod geniality…

        0 0
    • lidumil  

      Myslíš chorobě hlavy? To můžeš, to nevadí.

      0 0
    • JT21cz  

      Mám jinou zkušenost při rýmě, nachlazení a pod., pokud do sebe necpu prášky, počínaje antibotiky a konče paralenem, a lečím to čajíčkama, tak si klidně denně dám tu 60–90 min na ergo, na úrovni 50% max 60% tepů v nizké kadenci. Povinná výstroj tepláky, mikina, kulich, šála, krabice papírových kapesníků, mp3 a konev vlažného čaje.

      Asi je to nesmysl, ale cítím, jak se ze mě bacil vyplavuje a vždycky mi to pěkně uvolní dutiny. Hlavně jsem se hýbal, nejsem znuděnej a doma neprudím, jak při válení se u televize pod dekou.

      Jinak myslím, že sex při nemoci se taky nikde nezakazuje.

      0 0
      • McBlacky  

        otázka je jestli dokážeš pokaždé dobře vyhodnotit, kdy to je jen rýma a kdy už něco více

        0 0
      • daymaker  

        kolik ti je, máš už urnu…?

        0 0
        • Člověk a jeho svět  

          Ale když to je rýma, nebolí nějak třeskutě v krku a není teplota, tak se s mírnou intenzitou trénovat dá, když už to člověku tak chybí. Většinou časem stejně zjistíš, že to k ničemu není, a že o to déle se pak léčíš. Taky jsem to tak dělal. Teď raději nic neuspěchávám, o to dřív je člověk v plné síle zpět.

          0 0
          • daymaker  

            taky jsem měl toto období… jak píšeš, zjistíš, že je to jenom ukájení svědomí, ale přínos 00 nic… btw, dost často se stává, že to začne 2 dny lehké škřábání v krku, pak to přejde v rýmu… no a tady, když se to uspěchá, tak to sedne na dýchací cesty a není z toho týden, ale měsíc… a jak píše zakladatel vlákna výše, tak to probíhá u něho dost podobně

            0 0
    • LuckyBerny  

      Ne.

      0 0
    • Rychlej turista  

      V pohodě :-)

      0 0
      • camillio  

        Na Žatecku před mrtě lety ztratil motorkář hlavu, všimnout si toho asi taky nestih… On plech vysunutej zpod sajtny náklaďáku udělá svý.

        0 0
    • John Tequila Lemon  

      … dobrý den pane doktore, mám horečku … prášky mi nepište, teplotu mi neměřte … hlavně mi napište neschopenku, abych takhle šikovně získaný čas mohl využít na trénink … děkuji, jste fajn doktor a chlap … naschle!

      Jo a pavilon pro duševně choré je mezi kardiem a plicním, takže ve výsledku to bude na všechny tři pracoviště bez zbytečného cestování to areálu.

      0 0
      • žuri  

        To od teba nieje pekne, beries to strasne povrchne. Ja sa ne trenink necitim ale chcel som ho absolvovat aby som nestratil na vykonosti. Ty si myslis, ze choroba sa automaticky rovna absolutny zakaz niecoho, ja som zasa nevidel trenink ako vec ktoru automaticky nerobim, kedze ani nejdem do skoly. Snazil som sa k veci pristupit rozumne, kedze som si nebol isty spital som sa a podla rozumnych rad sa budem riadit. Ked som si treberz zodrel ruku, nemohol som robotovat ale trenink na trenazeri som mohol.

        No, chcem nieco povedat ale akosi sa mi to nedari. Prirovnal by som to ktomu, ked ktosi co nevie nic o systematickom treninku povie: „Ako chces byt najlepsi, ved si dnes nic nerobil.“ Dufam ze mi niekto bude rozumiet.

        A tie vaše kidy o chorej mysli si strcte niekam, su zbytocne. Casto to nilen na bikeforu vidim ale nechapem preco as takto ludia reaguju na akykolvek nazor ci dokonca na jednoduchu otazku. Maju nejaky nazorovy system, akekolvek jeho porusenie pre nich znamena chorobomyselnost.

        0 0
        • John Tequila Lemon  

          Kdyz chces trenovat pri chorobe, tak k tomu nechtej nekoho kdo ti to schvali kdyz nikdo rozumny nechce ;-) Co asi tak ztratis pauzou dva tydny? Ve tvym veku?

          0 0
          • žuri  

            Z dlhodobeho hladiska 00nic, ked sa na to pozries z pohladu sezony, je to celkom zasah: 2 tyzdne marodis, za 4 tyzdne nebudes trenovany tak, ako keby si celych tych 6 tyzdnov normalne trenoval na hodnotu, ktora bude taka ista s pauzou aj bez. Na nu sa dostanes… neviem, 2mesiace a to us je kus sezony. V priebehu su preteky ktore trebarz kvoli tomu nedopadnu. Toto je v pripade ked niekto ide podla kontinualneho planu. Ja som 1. tyzden v zari si dal volnejsi (planovane) 2. som neodtrenoval co som chcel a dalsi budem chory, tyzden medzi som nemohol hned hodit velku davku, lebo ten minuly tyzden bol slabsi. Za tri mesiace bude vidno ako som tento mesiac stravil, keby som siel ako by som chcel 17 – 24h/tyzden, hned by vykonost vyzerala inak. Potom si sebe budem hovorit: keby som tie dva mesiace lepsie trenoval, dnes by som ich predbehol (mam skusenost). Nehovorim o tom, ze i ked zle odtrenovane velke objemy sa mozu v dalsej sezone aj s polovicnym objemom prejavit vyrazne na vykonosti.

            0 0
            • Rychlej turista  

              Je konec sezóny a to je nejlepší doba pro marodění, když už. Tak toho využij a pořádně si odpočiň a dej se dohromady. Takové nemoci jsou stejně zpravidla jen odezvou organismu na nesprávně ordinovanou zátěž bez potřebné doby pro odpočinek a regeneraci. Pokud tělu nedáš šanci se s tím vyrovnat, nemoc se ti bude vracet a zpravidla i v horší formě.

              Co se týče tvého tréninku, tak největší mezeru bych u tebe viděl v netrpělivém a nezkušeném mládí a z toho vyplývajícím zvýšeném riziku fatálních chyb, které tě můžou vyřadit na velmi dlouhou dobu. Nauč se poslouchat signály těla, které ti vysílá a podle nich se řídit, ne je ignorovat. Moc tlačíš na pilu a zcela opomíjíš regeneraci a odpočinek, které jsou pro kvalitní výkon minimálně stejně tak důležité. K pořádné výkonnosti je třeba zkrátka se proflákat. Věř starému pardálovi, taky jsem si tím prošel :-)

              0 0
              • žuri  

                Mne prave zacina druha cast sezony na skialpoch, ties pretekovo. Pred takymto kombinovanim sportov us ma varovali ale uvedomujem si, ze sa raz vydam len jednym smerom.

                Mas pravdu, prehanam to. Niekedy si dam volny tyzden ale nakoniec to pre mna i tak znamena trenink. Teraz sa pozeram na svoj treninkovy plan, za posledneho pol roka mam 3 tyzdne s treninkom pod 10h. Ale stale mam pocit, ze aj cez taketo pretazenie by som mal byt lepsi na pretekoch, ze by ten cas straveny v treninku mal byt viacej vidiet. Kazdopadne sa teraz budem uzdravovat, nus ale ake to len je uzdravovanie, ked tu sedim do polnoci:) vei do skoly musim nechat as na rano.

                0 0
                • daymaker  

                  jestli ta výkonost nejde nahoru právě kvůli nedostatečné regeneraci.. tohle obdoví výčitek, když jsem den něco nedělal mám úspěsně za sebou.. většinou ty hodiny na kole, nebo ve fitku s kapesníky v kapse možná trochu pomohly mé psychice, ale fyzičku srážely pěkně dolů a regenerace se zastavila… poslouchej své tělo, jak je napsáno výše…

                  0 0
              • daymaker  

                1

                0 0
              • doki  

                tak tak, moja reč

                0 0
            • doki  

              :-)))))))))))))­))))))))))))))))))))))))­)))

              chlapče ukľudni sa , o čo ti ide? zajtra cestuješ na OH alebo MS? veľmi to žerieš,neboj raz vyhraješ majstrovstvá 8. ligy v okrese

              0 0
              • žuri  

                Keby mi islo o 8. ligu, idem si raz do tyzdna zaplavat, zabehat a do skoly jazdim na kole:)

                Ale nechcem predbiehat, akej urovne raz budem pretekat:)

                0 0
        • Rychlej turista  

          Na kole jsem vyléčil odřeniny, naražení, zlomeniny, vykloubení, ale nikdy ne zánět nebo teplotu. A po otřesu mozku to taky nejelo, ne že bych to nezkoušel :-)

          0 0
          • kupi  

            S otřesem mozku mám stejnou zkušenost :-D Ale teď jsem byl nachlazený (jen rýma a kašel, ani teplotu jsem neměl) 4 dny jsem dal úplně bez kola. Pak dva dny jen komp a nic se nevrátilo a včera i nějaké ty intervaly a je to taky v pořádku. Jen doufám, že jsem na kolo nešel moc brzy, nerad bych, aby se to na mě nějak podepsalo. Kolik dnů příznaků, tolik dnů volna se opravdu týká i takového malého nachlazení?

            Díky

            0 0
            • Rychlej turista  

              Je to individuální a podle toho, co ti bylo. Obecně platí, že to chce vždy začínat opatrně. Švihy zkrátit, prodloužit odpočinek a především vynechat intenzitu. V dobách, kdy jsem se toho nedržel, tak do měsíce jsem byl zase K.O.

              0 0
        • jonti  

          Tyden nebo dva tydny nejezdeni vubec nevadi, ztratis jen uplne kratkodobou vykonnost, za par tydnu budes zpatky.

          0 0
    • Chaingang  

      neblbni s trénováním, když jsi nemocnej. Týdnem volna zase tak moc neztratíš. Jseš z toho nervózní jak kdyby ti tí utíkal nějakej obrovskej vydělek. A teď si představ, že bys měl po sezoně zařadit klidně měsíc volna, to bude teprve katastrofa :)

      0 0
    • jIrI___  

      Klasika – jsem moc nemocný na to, abych šel do školy, ale zas nejsem tak moc nemocný, abych nemohl trénovat :D

      0 0
    • karliner  

      Myslím, že to rozběháš. Nebuď měkkej, co tě nezabije, to tě posílí…

      0 0
      • Bjerndi  

        to je přesně co chce slyšet :))

        0 0
        • žuri  

          Mozno som to v ostatnych prispevkoch dobre nevyjadril ale ano, liecim sa:)

          Inac som celkom rad, ze sa to tu zvrhlo na trenersku diskusiu, niektore veci v treninku sa budem snazit zmenit, urcite sa teraz na moj treninkovy proces budem pozerat zas o cosi inaksie, velmi dakujem kazdemu, kto mi mal co povedat a poradit. A teraz sa musim dobre ukazat posledny rok v junioroch, lebo potom to bude zas o cosi tassie:)

          0 0
          • Chaingang  

            Já ti nevím, ale v profilu máš věk 18, takže příští rok už bys měl být v mužích, ne?

            0 0
            • žuri  

              Vlastne hej, po cyklistickej stranke pretekam s muzmi ale ako skialpinista a triatlonista mam este rok navyse.

              0 0
      • KasoMakac  

        A co tě nezabije teď, tě zabije později když to nebudeš čekat :-)

        0 0
    • stip1978  

      Je třeba se prostě smířit s tím, že když je tělo nemocné tak ho trénovat nelze. Trénuje se proto, aby se tělo po tréninku zregenerovalo přičemž se ještě posílí. To se při nemoci nestane, takže trénink pozbývá smysl.

      0 0
    • Sooree  

      Zdravim,mám dotaz.

      Hodně teď trénuju,a asi před tejdnem sem začal cejtit,že toho mám dost,a že na mě asi něco leze.Tak jsem hned vysadil z tréninku,hodně se potil,pil zázvorový čaje atd..

      Nemoc se ale nijak neprojevila,nemusel sem ani ležet,jenom sem se cejtil unaveně.Teď mám takovou rýmu,a trochu kašel,a zajímá mě,jestli s tim můžu nějak trénovat?

      Zatim žádný intezity,nebo vysoký zátěže spíš vytrvalost.

      Popř. co dělat,abych se toho co nejrychleji zbavil,a mohl pokračovat.

      0 0
      • maajkee  

        To mě letos taky potkalo, unavenej, ale žádný velký příznaky. Pak bolest v krku, antibiotika, pak chvíli dobrý, pak zase bolest v krku, výtěr, výtěr negativní, včera jsem si zkoumal baterkou mandle a samozřejmě v jedný madli čep jak prase, v takový dírce na mandli. Tak jsem čep „vyoperoval“ :) a teď kloktat sůl a řepík a doufat, že už to bude. Loni touhle dobou se mi tam taky objevil čep.

        Nicméně už se cítím fyzicky ok, už zase šlapu v pohodě těžší převody.

        Čepy jsou prý vlastně jen odumřelá tkáň a zanemená to, že madle úspěšně bojovali s nějakou infekcí. Takže mrkni na madle, to je takovej filtr infekcí a virů.

        0 0
        • Sooree  

          Ok,díky,zkusim to zkontrolovat,nic­méně bolest v krku mě nijak netrápí.Hlavně sem pociťoval takový jakoby „bolení kůže“,stává se mi to právě,když sem nemocnej.Nevim jestli je to normální,nebo to mám jen já.:D

          Je to hrozný,až na tu rýmu a kašel se to nijak moc neprojevuje,ale bojim se,že když se do toho zas opřu porádně,tak se dorazim.

          0 0
          • daymaker  

            chlapi, co blbnete…? jaký myslíte, že trénink v tomto stavu bude mít přínos? nula nula nic a navíc si zhuntujete tělo, které si to bude pamatovat a vrátí to v nejhorší čas někdy v sezóně…

            BTW „čepy“ na mandlích znamenají většinou velké kulové, a je to v 99% případů viróza, na které jsou ATB k hovnu, což bohužel spousta obvoďáků ve škole prospala a dnes si to žádá trh… :-( pokud by to bylo bakteriální, tak garantuju, že vás myšlenky na trénink ani nenapadnou… takže klid, vyležet to a pak min. stejný počet dnů jako trvalo onemocnění rekonvalescence.. pak zlehka trénink… pokud nejezdíte svěťák do 30. místa, tak vám fakt nic neuteče!

            0 0
            • Sooree  

              Asi máš pravdu.Já jen že se mi zdá,že to nějak nemá absolutně žádnej vývoj,a nevim jestli teda čekat a ztrácet čas (mám závodní ambice),nebo můžu něco podniknout.

              Ale je pravda,že to asi beru moc hrr,a zas tolik neztratim,když to neni nijak vážný:)

              0 0
              • jIrI___  

                Co na to říká trenér?

                0 0
                • Sooree  

                  No myslí si,že takováhle rýma nebo kašel zas tolik nevadí při ZDV,ale samozřejmě neví,co mi přesně je.

                  Jinak,že kdyby to bylo jen malinko horší,pak to nemá absolutně smysl,akorát by to bylo na škodu..

                  0 0
              • Atilla  

                žena i malá mi doma lehly s chřipkou. Já byl v klidu, jen jsem cítil trošku v krku, tak jsem cvičil dál a tadá mám oštěpařský loket, takže to fakt nemá smysl. Místo týdne si dám pauzu měsíc.

                0 0
        • Smazaný účet  

          Jj…s cepama na mandlich je sranda…taky mi je „doktorka“ zkousela lecit ATB a nic..:)…btw…ze priserne smrdi?:DD

          0 0
    • mr.antik  

      Přes vánoc jsem se „šetřil“ protože jsem cejtil jako by na mě něco lezlo (virus), ale bez příznaků. Pak jedno krátké běhání a nemoc se rozvinula (pak samozřejmě nucenej klid)

      Si říkám, kdybych nebyl tak opatrenej, mohla se ta nemoc rozvinout dřív.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.