Tření kotouče o brzd. destičky :(

24 nepřečtených
  • Rick.S

    Ahoj. Potřebuji pomoc ohledně tření kotouče o destičky. Nedávno se mi povedlo sedřít staré destičky, které jsem vyhodil a zakoupil nové. Během výměny se mi ale mou šikovností povedlo zatáhnout za brzdu, když ještě nebyly zasazené. Vzal jsem klíč, zatlačil jsem na písty abych je vrátil zpátky a nasadil nové destičky.

    Ze začátku všechno OK dokud nezmáčknu brzdu a následné začne kotouč lízat destičky. Jakoby se písty vrátily jen tak na půl do původní polohy. Nevím co s tím, přitom páčka brzdy se zdá být tvrdá a normálně se vrací.

    Díky za rady :)

    0 0
    • Fidži_CZ  

      A co máš za brzdy?

      0 0
    • allrose  

      odebrat kapalinu

      0 0
    • xshreck  

      nemají žádné místo?

      0 0
      • Rick.S  

        Ano, přijde mi že písty se nevrátí do původní polohy při povolení brzd. páčky. Normálně to brzdí, rychle reaguje ale jakmile má být brzda uvolněna tak destičky nemají dostatek místa na to aby netřely o kotouč.

        0 0
        • Vilém  

          Nektere desky byvaji sirsi, nez original. Taky to nekdo mohl naplnit a deskama trochu u sebe. Proste upust kapalinu na pace a bude klid.

          0 0
          • MirosPikos  

            Souhlasím, originály bývají opravdu šizený.

            0 0
            • Rick.S  

              Tak jsem se koukal do páky a kapaliny je tam spíš málo. Takže asi odvzdušnit a dolít. Jenže mám pořád problém s tím kotoučem. Ikdyž ty písty zatlačím dovnitř do normální polohy tak se při otáčení kotouče ozve tření ale jen v jednom specifickém bodě. Je to tím že kotouč je v tom místě ohnutý? Vizuálně jsem nic nepozoroval.

              0 0
              • Lenka.05  

                Zkusil jsi povolit třmen, stisknout brzdy a třmen utáhnout? Mně to po odvzdušňování brzd nebo výměně desek taky občas škrtá, musím znovu seřídit třmeny.

                0 0
              • Fidži_CZ  

                Chceš jako říct, že si neseřizoval po výměně třemen? :)))

                0 0
              • allrose  

                pravítko snad máš…po stlačení pák brzdy jen odskočí,nezatáhnou se jak po zatlačení pístků,máš vycentrované brzdy?(nejezdí desky po pavouku?)…

                0 0
              • Vilém  

                A jak jsi do te paky koukal? V jake poloze pistku?

                0 0
                • Rick.S  

                  Třmen jsem samozřejmě seřizoval, do páky jsem se koukal když byly písty zatažené dovnitř. Dal jsem mezi ně dva ploché předměty, které jej tlačily dovnitř. Během toho jsem mačkal pomalu páčku brzd aby vylezly ven vzduchové bublinky.

                  Nicméně i po tom seřízení třmene destičky líznou vždycky polovinu kotouče – při otáčení :(

                  0 0
                  • Muf_Bike  

                    No já si nepomatuju kdy naposledy mi kotouč lehce nešmechtal o desky :) A vina je jednoduchá je mírně pokřivený halt občas sebou fláknu :) To prostě neseřídíš. Vždycky si pohraju se třmenem ale stejně je prostě poloha kotouče ve které se s deskama potká… sere to, ale kupovat kvůli tomu kotouč nebudu.

                    0 0
                    • Vilém  

                      A to je takovy problem ho porovnat?

                      0 0
                      • Muf_Bike  

                        Nevím, zkoušel jsem to rukama vepředu se mi to povedlo, ale vzadu moc ne nicméně sice je tam místečko kde se dotýká, ale nezpůsobí to ani zastavení kola když ho roztočím takže to nějak víc neřeším. Možná až vyměním desky tak ho znovu zkusím „srovnat“… a na to abych ho lámal nějakou „rovnačkou“ bych se vybodl.

                        0 0
                  • Vilém  

                    Kotouc je proste zohly. Nejak sikovne si natoc kolo, abys videl mezeru mezi kotoucem a deskama a v miste kde to chyta kotouc prihni.

                    To koukani do paky mi stale neni jasny, ale to mas jedno. Pokud nejdou pistky roztahnout zcela, tak me nenapada nic, co by jim branilo, krom velkeho mnozstvi kapaliny.

                    Dela se to tak, ze si povolis odvzdusnovaci sroub na pace a pak roztahnes pistky na max, prebytecna kapalina odtece dirou pro odvzdusnovaci sroub. Je dobry si do te diry dat treba strikacku, at to netece po pace, nebo alespon nejakou hadru, ktera olej pochyta.

                    0 0
                  • xshreck  

                    Osobně bych sundal víčko expansky a zkusil zamáčknout pístky co to jde… nechat je povyjet zase co to jde a pak zase zamáčknout co to udělá.

                    Nádržka by měla být ± plná při zamáčklých pístcích.

                    0 0
    • Tomáš  

      Odvzdušnit na Shimano špalík, na destičkách můžeš pilníkem lehce srazit hrany brzdné plochy, taky to občas pomůže a zkontroluj si jestli máš rovnej kotouč ( pokud ne, tak ho srovnej kleštěma, nebo hasákem ).

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.