• DusanUsan

    Ahoj,

    trochu som preliezal forum a rozne webstranky a zacalo sa mi to miesat. Rad by som si kupil nejaky novy stroj. Povedzme ze som rozmaznany konzumny uzivatel a chcel by so m kolo, ktore sa mi libi aj za cenu vyssej ceny, ale samozrejme nie na ukor vybavy alebo kvality.

    Mam 183cm cca 82kg a rozpocet som si stanoval okolo 35 000. Velmi sa mi paci tento:

    http://www.trek-bikes.cz/…rfly-7/p-370

    Akurat sa chcem opytat ci jeho kupou neprehlupim. Hladal som diskuzie kde porovnavaju Rebu s Float 32. Rozhodol som sa pre 29" kola, budem jazdit dajme tomu 50:50 cesty/teren a som silovo zdatnejsi jedinec :D (ak to zavazi)

    Kolo budem pouzivat Pon-Pia na cestu do prace (30km denne) a cez vikendy na rozne vylety. Pocitam tyzdenny najazd okolo 180–200km.

    Je mi jasne, ze ta cena je vysoka, kedze ide o novy model a za 37000 zrejme pojde zohnat aj nieco lepsie. Pripadne mate nejaky tip na lacnejsie kolo, kludne okolo 30, kde ked tak staci vymenit nejaku drobnost na doladenie „dokonalosti“ ?

    Chcel by som kupit nove kolo nie jazdene.

    Dakujem a cenim si kazdy napad alebo radu.

    Prajem Vam pekny den a vikend

    Usan

    0 0
    • Azmir  

      Tak ten Trek mi vyloženě špatný nepřijde, chybu s ním asi neuděláš, jinak si zrovna v kategorii, kde je ten výběr už obrovský snad od všech značek, dají se sehnat i rámy v carbonu. Jenom tak pro orientaci, ti tu hodím pár odkazů, jestli se ti třeba nějaké nebude líbit víc ;o)

      http://www.canyon.com/…es/bike.html?…

      http://www.bike-discount.de/…-29–7–0.html

      http://www.mojekolo.cz/…um-2972–2013#…

      http://www.mojekolo.cz/…-29er-3–2013#…

      http://www.bezvakolo.cz/…n-gtc-pro-29

      http://www.bezvakolo.cz/…-gtc-race-29

      0 0
      • DusanUsan  

        Tak teraz mam celkom dilemu. Nie je skor lepsie kupit v rovnakej cenovej kategorii ALU ram oproti carbonu? Bude asi nizsej kvality. O vahu mi az tak nejde.

        Ten Grand Canyon ale vyzera velmi dobre. Diky za rady :)

        0 0
        • sjusko  

          Canyon má oproti Superfly míň chrtí posed, záleží co ti víc vyhovuje.

          0 0
        • Rubi  

          ty carbonove ramy jsou vetsinou stejne i u vyssich modelu, jen je to jinak osazene komponenty, treba u toho giantu to tak je, u cube nevim

          0 0
          • fousek  

            Bejvaj 2–3 verze karbonu. Na 1. i na 2: pohled je ten ram totoznej, ale ty drasi by meli mit v sobe vic karbonu a min pryskyrice a/nebo skla.

            0 0
    • šimlos  

      Solidní kolo ten Trek,výbava slušná a skvělá geometrie,určitě neuděláš chybu..

      0 0
      • DusanUsan  

        Super! Veľmi pekne Vám ďakujem za všetky odpovede. Este popremyslam nad tym canyonom.

        Pekny den

        usan

        0 0
        • Zafata  

          No jsem na tom podobne jako ty s tim jezdenim a s novym kolem si chci take udelat radost i kdyz bude stat vic. Chci ho na par let a ten Trek se mi moc libi. Jedine co se mi moc nelibi jsou ty kliky, protoze i kdyz se snazim jezdit spis kadencne nez silove tak mi prijdou v zakladu ty 36/22 pro me asi teda moc. Tak 38/24 by snad slo. No a nevim co chces za velikost zda 18,5 a nebo 19,5, ale efektivni horni trubka je u 19,5 cca 64 cm a sedlovka jen 47cm. Ja mam kratke nohy a opici trup a ruce jak orangutan mne to mozna sedne , ale s delsima nohama a kratkym trupem na tom muzes byt jak na skripci. Jinak take merim 183 cm, ale nohy mam jen 84 a trup od zeme cca 151 a ruce 72. Jak rikam opice jak vysita :)

          Tady geometrie: http://www.trekbikes.com/…/superfly7/#…

          0 0
          • DusanUsan  

            Povedal by som, ze mam standartnu postavu. Ruky mam namerane len podla kosele a to je 35" co je zevraj standartna dlzka k mojej postave. Asi bude najlepsie to vyskusat priamo v obchode. Nikdy som totiz na 29" nesedel, momentalne mam starucke 26", rozmer ale neviem, viem ze mam na nom sedlovku tak 15cm nad riditkami ako spravny chrt. Este to nakoniec moze byt problem, ale uvidime.

            0 0
          • Plechovka  

            Ad převody: Pokud se bavíme o nejlehčím převodu, tak 22/36 na 29" je totéž jako 22/32.3 na 26" (na 29" jsou převody o cca 11% těžší než ty samé na 26").

            0 0
          • miche  

            Uuuuf, to je geometrie opravdu na závody! :-)

            Tak kolo hezký, ale na rekreační ježdění teda přísná efektivní délka dle mě :-)

            Běžně u 19–20" kol je tak 615–625 … ale 640mm u 19,5"!!! mno nevím nevím … nic pro mě, mám dlouhý nohy a trup průměrnej, ale dejte na to bacha pánové při výběru :-)

            0 0
            • Plechovka  

              Zase třeba pro mě je to ideální stroj :-). Mám 178cm a kratší nohy, takže 17.5" s délkou 602mm je naprosto ideálních. Teď mám superior 18.5" s délkou 605mm. Protože rám toho treku bych měl ještě o palec nižší, mohl bych se dočkat i nárůstu pohodlí kvůli víc vytažené sedlovce :-).

              0 0
            • satch  

              no on hlavně u toho treku je položenější úhel sedlovky, takže pak ta délka vychází víc, než když má třeba canyon 74stupňů… ale jak to vyjde v reálu by mě taky zajímalo.

              0 0
              • bimjeam  

                ale zasa na treku máš sedlovku s 5mm offsetom, aby sa to vykompenzovalo ;)

                0 0
                • satch  

                  To je jasny, ale pri mereni horizontální delky to pak vypadá o dost delší ten rám. Ale samo to potom tim offsetem zas vykompenzujes. Jen že ta delka nemusí byt tak vrazedna.

                  0 0
      • bimjeam  

        Nedávno som si ho obzeral, geometria pre mňa ideálna:

        pri 17,5" veľ. efekt. dlžka 600mm, 41cm sedlová trubka, 430mm zadné vzpery, 10cm hlavovka.

        Všetky alu rámy na superflyoch sú identické.

        Keby mám na to financ, tak kúpim najlacnejší model a prehádžem si komponenty zo súčasného biku.

        0 0
    • Plechovka  

      Taky uvažuju nad novým strojem a tenhle trek je taky mým horkým kandidátem. Krátká zadní stavba, obě osy pevné, a v porovnání s canyonem pro mně výhoda shimano brzd (to že jsou „jenom“ deore na funkci nebude mít vliv) a Reby. Canyon má Elixíry 5 a Foxku, což nechci. Jinak mrkni na tohle video – http://www.youtube.com/watch…. Je to sice o stupeň vyšší model, ale třeba to nejdůležitější, čili rám, je tam vidět pěkně.

      0 0
    • DusanUsan  

      Este som nasiel tento minulorocny model a mam trochu dilemu, ci predsalen neist do karbonu. Ale zas 26". Dilema.

      http://www.kola-visek.cz/index.php…

      0 0
      • Azmir  

        Jestli má ta 29ka fakt novou geošku, tak běž do toho nového superflye, to mi přijde lepší než tohle, i za tu cenu, že si připlatíš.

        0 0
    • Plechovka  

      Protože mě ten Superfy 7 začíná zajímat čím dál víc, trochu jsem googloval, a našel tohle: http://www.mtb-news.de/…ails.648382/

      Výtah z toho německého diskuzního vlákna:

      • rám 17.5" by měl vážit 1450g (co je na 29 hlínu velmi dobré)
      • skutečné váhy kol: 1094g/858g (čili srovnatelné se standardem v tétotřídě Mavic Crossride)
      • na živých fotkách to vypadá řekl bych velmi dobře

      No já mám asi vybráno :-). Na tom kole není nic vysloveně špatně, nic co by mi nějak vadilo. Pro mě je to momentálně i lepší koupě než třeba Grand Canyon AL SLX 7.9 nebo Radon ZR Race 29 7.0, což byly donedávno top kola v poměru užitnáHodnota/cena.

      0 0
    • Neoš  

      Na podzim jsem testoval Superfly Al 9 a 9.6 (základní karbon). Musím říc výborný bike. Mám 180cm,nohy 83cm a vel.17.5 úplně super, 18.5 byla už velká. Al rám je pocitově lehkej a řízení klidné.

      0 0
      • 19ala  

        Kolegové prosím o radu, mám též vybrán model Trek Superfly 6, vše se mě líbí trošku se bojím jen brzd, a prosím o radu s velikostí rámu, mám 199 cm, 95 kg, délka rukou 86 cm, myslíte že 21" bude stačit ??? Radši bych menší rám než větší, 23 se mě zdá už moc. díky předem za názory

        0 0
        • Zafata  

          Tak ono nejde jen o delku pazi, ale hlavne o delku trupu a delku koncetin. Muzes totiz mit kratsi trup a delsi nohy a nebo naopak. Trek ma delsi a nizsi ramy, proto pro cloveka co ma naopak dlouhe nohy a kratsi trup nemusi vyhovovat a proste ti nevyjde sedlova trubka. Takze tady dej aspon hodnotu delky koncetin od zeme po rozkrok a pak ti nekdo muze poradit samozrejme priblizne.

          Tady geometrie Treku : http://www.trekbikes.com/…/superfly6/#…

          0 0
        • Ruprt2  

          Pokud nevypadáš jako Mlok, tak 23jku.

          jde o délku nohou, ale 21čka pro rajdry o 10 čísel menší.

          0 0
        • Zafata  

          Nebo se rovnou zmer podle http://www.competitivecyclist.com/…atorBike.jsp

          V podstate ti to pak priblizne vyplivne jaka delka, vyska ramu atd. Nebo sem potom zadej ty hodnoty a urco nekdo poradi. Ja jsem jen laik a take planuji toho Treka jen Superfly 7. Jinak merim 183cm a 84 cm rozkrok ,delsi trup a chci vzit 18,5 no snad mi sedlovka vyjde. Priblizne bych ji mel mit vytazenou 27 cm no a pokud je standartne dodavana 40cm tak snad to neni tak hrozne. No take mam zhruba 90 az 92 kilo a nejsem si jisty tim vytazenim sedlovky zda uz to neni moc namahane na me kila pri tom vytazeni.

          0 0
          • 19ala  

            délka nohy k rozkroku je 93 cm, délka trupu od země po hrudní kost 167 cm, řekl bych že těch 199 cm je rovnoměrně rozloženo, jako opice s dlouhýma ruzkama si nepřipadám :-)

            mě se ta 23" zdá moc velká a dlouhá, bude to v terénu neobratné podle mě

            díky předem za odpověď

            0 0
            • Zafata  

              No nejspis se na tu 21,5 s delkou noh vlezes, ale podle me budes mit tu sedlovku vytahnutou na max. Stejne to kolo musis brat osobne takze ja bych to vyzkousel v obchode. Osobne bych vzal ja 23 i kdyz nevim jak takove kolo vypada na zivo. 29 palcu ve 23 musi byt hoodne velka.

              No a co bys rekl treba temto kolum.

              http://www.bezvakolo.cz/129347-sentiero

              http://www.bezvakolo.cz/…colorado-401

              Vzit to ve 22 velikosti? Sice to ma delsi zadni stavbu, ale ta je pro hodne vysoke lidi snad i vyhoda. Zkusenosti s 29 nemam take budu kupovat prvne takove kolo takze me musis brat s rezervou.

              0 0
              • 19ala  

                takže jsem se rozhodl a nakonec vzhledem k mé výšce pořídil Trek SF 6 ve velikosti 23", už spinká v garáži, dám vědět jaké jsou jízdní dojmy

                díky pánové za rady

                0 0
                • Zafata  

                  Jj dej a flakni sem pak i fotky. Jakou mas barvu? Oranzadu ? Ja furt jeste nevim zda vzit tu 7 nebo 6. Barevne se mi vic libi 6 jak zajimava oranzada tak decentni seda nez u 7 modrobila kombinace. Zas na druhou stranu jsou tam zase pevne osy. Nevim no budu muset zajit do Yogi a kouknout zda uz tam maji neco na prodejne. Stejne planuji az v breznu po vyplate.

                  0 0
                  • 19ala  

                    mám šedou barvu a vypadá dobře :-) ta oranžáda je asi taky zajímavá ale přišla mě dost výrazná, jinak bál jsem se jak bude vypadat 23" rám a 29" kola ale vypadá to pěkně, foto přikládám, první jízdní dojmy zatím více méně ze silnice jsou pozitivní

                    0 0
                    • Ice-goofy  

                      Pěkné i když horší foto. Take mám 23´´ sice jiné modely, ale na naše výšky ideál a ani na tom nevypadáme jak vosa na bonbónu ;)..

                      0 0
                      • 19ala  

                        přesně jak vosa na bonbonu jsem si připadal na minulém biku byť nebylo vůbec špatné a jezdilo se mě na něm dobře, tohle bude ale velký posun

                        0 0
                        • Ice-goofy  

                          určitě bude a hold my vyššího vzrůstu budem vždy brát max vel biků a díky 29´´ i snesitelnější velikost kol ;)

                          0 0
        • jeffino  

          mám 195cm, 85kg, jezdím x-calla 21", ruce a nohy jak hajzlovej pavouk a do 23" bych něšel, je to strašná koza…ten superfly je super:)

          0 0
      • DusanUsan  

        Ano aj ja som objednal 17.5 uplne super mi sadol tento ram. aj geometria sa mi paci. uz aby prisiel.

        0 0
    • Shadow76  

      Ahoj,

      ještě se podívej na focus raven 7.0 2014…,měřím a vážím stejně jako Ty,už jsem prošel spousty diskuzí, každej má svůj názor…takže jediná rada…kolo musíš vidět na vlastní oči, prostě se Ti líbí nebo ne!!! Tak pak napiš, na čem se potíš…:-)

      0 0
      • 19ala  

        ahoj dost dlouho jsem řešil focus black forest 29r 1.0 2013, ten letošní model se mě tolik nelíbí, a carbon rám nechci z praktických důvodů – uskladnění v garáži atd.

        díky za odpověď :-)

        0 0
    • bimjeam  

      Nevedeli by ste niekto porovnať funkciu

      Rock shox Reba solo air (superfly 7) vs. Fox evolution CTD (superfly 8) ???

      Jazdil som Rebu SL dual-air 2010 aj Fox Evolution open bath 2012.

      Na rebe mi negatívna komora vôbec nedržala tlak,

      Fox sa mi prejavom pruženia páči osobne viac ako Reba.

      No nový CTD systém vo mne moc dôvery nevzbudzuje…

      Rovnako ani permenentne zatlačený lock na Rebe solo air.

      Ďakujem za rady a postrehy! ;)

      0 0
    • bimjeam  

      Tak Superfly 7 je na ceste…

      Nevie mi niekto povedať, či tie plášte, čo sú tam od výroby sú tubeless ready, alebo sú TLR len zaplatené kolesá???

      Ď.

      0 0
      • Fran7  

        Já mám Trek Superfly 7 2015, koupil jsem ho jako testovací a stál mě 35000Kč, přesně tvoje cena. Je to super kolo kterým neprohloupíš já jen lituji, že jsem ho nekoupil dříve.

        Pokud má označeny ráfky TLR na pláštích je nápis „expert“ tak na 99% jde o bezdušáky.

        Ohledně vidlice, jak jednou psaly v časopisu Velo, ve stejné ceně je Fox kvalitnější, ale na RockShox si udělá servis každej zručnej doma sám.

        0 0
    • dzony.svec  

      Cafte, mne sa stala nemila vec, mam 197/97. Chcel som velky bajk, tak som na SK kupil SF6 vo velkosti 23" (uvedene na rame). Zhodou okolnosti si kamos, ktory ma SF8 21,5", vsimol, ze bajky su velkostne velmi podobne…zmerali sme to a fakt ma moja 23jka rozmery 21,5". Momentalne cakam na vyjadrenie importera. Jazdil som na sedlovke vytiahnutej na max. takze rada do zivota: bajk pred kupou premerat;)

      0 0
      • ToBla  

        Z výroby mě to přijde nepravděpodobné..

        0 0
        • Mr.Dan  

          Mladý jsem teď pořídil Scotta, kterej je reálně ve velikosti S (dle ETT i sedlový trubky), ale na rámu má nalepeno M. Takže možný to je…

          0 0
      • bimjeam  

        Trek robí pomerne dlhé rámy s krátkymi sedlovými trubkami na 29eroch.

        ABy ti potom tá 23" nebola moc dlhá náhodou .

        Ja so svojimi 176cm mám 17,5" SF7 a sedlovku mám asi 1cm pod max.

        Ale zasa mám sedlo, ktoré má dosť nízke lyžiny.

        Predtým som mmal 26" treka, čo mal rám o palec väčší, efektívnu dåžku väčšiu o 4mm a sedlovú trubku dlhšiu o 5,5cm

        0 0
        • McBlacky  

          tohle dneska dělá kde kdo, i spešl třeba. kolo pak nevypadá jako takový štafle

          0 0
        • dzony.svec  

          Verim, ze nie, mam dlhe nohy a o rukach ani nehovorim…s tou dlzkou sa da celkom dobre pracovat napr. posunom sedla alebo zmenou predstavca, ci?

          Bajkujem iba kratko, ta 6tka ma podla mna hrozne brzdy, rovnako som si dlho zvykal na SRAM radenie, ale ostatne je super (hlavne vaha ma prekvapila!) Na fotkach ten bike ani zdaleka nevyzera tak dobre, ako v skutocnosti je! Jeden z postrehov, ktory ma zaujima je vplyv velkosti na vyslap do kopca – dost mi totizto dviha predok aj pri naklone…

          0 0
    • poriz1  

      Ahoj. Prosím o názor. Hodně se mi líbí trek superfly 8. Uvažuji o koupi. Jediný co mě vadí je zadní brzda vedená spodem rámu. Prosím o zkušenosti jestli je to ok… Hodně kolo prepravuji autem na střeše. Nerad bych jí někde procvakl třeba uchycením do nosiče na kola. Děkuji

      0 0
    • sipet  

      Jojo to s tebou souhlásím, Superfly patří do těch kol, co se řadí mezi ty kvalitnější. Kámoš na tom jezdí a vůbec si na nic nestěžuje, takže by to mělo být OK.

      0 0
      • pierogross  

        No od ledna 2014 by to asi fakt mělo být ok. :)

        0 0
        • sipet  

          tak bral ho z pražskýho eurobiku, říkal, že prý profesionální přístup k němu, tak nevím co tím myslel :D

          0 0
    • bimjeam  

      Ale hej, celkom ujdú tie modely 2014

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.