Trasy na běžky, východní Čechy

10 nepřečtených
  • dvsole

    Ahoj, chtěl jsem se zeptat, jestli nemáte někdo vyzkoušené nejaké dobré trasy na běžky ve východníčch Čechách. Začínám jezdit a sháním nějaké dobré doporučení na hezké trasy.

    0 0
    • Iv15  

      Ahoj, my jezdíme do Deštné, tam vyjedem nahoru lanovkou a jdeme přes Lousino údolí na Velkou Deštnou, potom dolů na Masarykovou chatu, dál na Bukačku a dolů na Šerlišský mlýn. Je to celkem fajn trasa, na začátku si odbydeš stoupání a pak už se jen vezeš. Taky se dá autem vyjet na Šerlich a tam jezdit po hřebeni nebo z druhé strany vyjet lanovkou v Říčkách a tam taky po hřebeni.

      0 0
      • dvsole  

        A jsou tam upravované trasy? Byla jsi tam letos, jestli víš v jakém je to tam stavu.. díky moc za info..

        0 0
        • Iv15  

          hřebenovka určitě a do toho Lousina je to trošku takový na vlastní pěst. Pokud si chceš fakt zabruslit po pěkné trase, tak až rovnou nahoře, tohle je spíš takový turistický okruh.

          0 0
    • prvniodkonce  

      Hřebenovka Orlických hor od Deštného po Rokytnici, něco je taky na Suchém Vrchu, tuším od Českých Petrovic až na Čenkovice.. Pak taky u Králík v přírodním parku Jeřáb (hrubý les), Králický Sněžník.. Menší trasy jsou za dobrých podmínek upravovány mezi Žamberkem a Písečnou, popř. Letohradem, kde je biatlonový areál. Něco asi půjde najít na www.orlicko.cz

      0 0
    • vladah  

      já jezdím do Rokytnice nad Orlicí nebo dále na Haničku a odtud na běžkách směr Šerlich (Mezivrší, Pěticestí, Pod Polomským kopcem, Jelenka, případně Velká Deštná a Šerlich), nebo dojet na Šerlich a jet opačně, tedy směr Hanička (Rokytnice). Tratě upravují Říčky od Rokytnice po Jelenku(klasika i bruslení),vět­šinou v pátek. Informace o tratích a jejich stavu na www.skiricky.cz. Nejčastěji upravovné trasy jsou na Horních Mísečkách, dobré je to i na Černé hoře a Benecku, ale těch lidí.

      0 0
      • dvsole  

        Nemáte někdo prosím zkušenosti s trasami na černé hoře? Chtěl bych se tam v pátek asi vydat, ale nevím, zda je to aktuálně dobré řešení.. díky za info

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.