Trasy Krušné hory - prosím o radu

14 nepřečtených
  • chodec

    Vážení chystám se vypadnout za známými do Krušných hor a rád bych se tam svezl pár dní na kole – jenže z Krušných hor znám jen Klínovec v zimě na sjezdovce.

    Může mi prosím někdo poradit nějaké zajímavé výlety a trasy na MTB či místa kam zajet v okolí (Vyhýbám se silnicím, pěšiny, turistické trasy a podobně pokud jsou sjízdné či lesní a podlní cesty ideál – pokud je po cestě občerstvovna tak ještě lépe ;-):

    Albertany, Plešivec, Jáchymov, Blatenský vrch, Boží dar, Nejdek ?

    Ideálně se středem v tomto místě:

    amapy.atlas.cz/ma­pa/stred-tras

    0 0
    • dada  

      tras spoustu obcertsvoven docela malo – myslim na hrebeni kup si mapu KCT Karlovarsko/Jachy­movsko a jezdi!

      0 0
      • Radek Broz  

        Většina věcí co jsem psal já, je spíš mapa Kraslicko – Kčt nerespektuje, že by Nejdek měl být středem všeho;-)

        0 0
        • MlokCZ  

          Kraslicko se hodí, jedem do Kraslic v červnu na týden. Těsně před Kraslicema jsme měli chalupu, když jsem byl malej a pak jsem jezdil často na týden na kola na Pernink. Ale vše je už před 4 lety a více a to jsme jezdili terény jen sem tam a převážně asfalt (na tu chalupu dokonce před 15–20 lety, to byla jen Favorit a samý asfalt). Takže i když to tam znám dost slušně, tak terény jen sporadicky, takže pěkné tipy také uvítám. Jsem nebyl nad Kraslicema ani na Komářím vrchu, s terény prostě mám co dohánět. Ale zase to bude vše nové a o to zajímavější.

          0 0
          • Radek Broz  

            Z Kraslic se určitě mrknout na Špičák – tam se dá celkem pojezdit.

            0 0
          • wendak  

            až tam budeš, tak dej vědět, ukážu ti suprový sjezdíky, teď jsem se odtamtud vrátil, je to můj oblíbený rajón ;), ale jeden tip mám, je po TZ : z Kraslic po modrý (napojíš se na ní u mostíku před křižovatkou u Severky) na Bleiberg, po černý sjezdovce dolů až na asfaltku po ní vpravo do kopce na křižovatku modrý a červený (parkoviště a hospoda), po červený dolů na Stříbrnou (hravej sjezdík :)) a dál po červený (asfaltka) směrem na Přebuz, za Nancy doprava po zelený až na Špičák, pod Špičákem je Fischerův pramen tam doplňuju kejmla nebo flašku, ze Špičáku dolů na druhou stranu (Přebuz), až přijedeš na lesáckou asfaltku, tak na ní zahni doprava, až dojedeš na žlutou, po žlutý zpátky k Fischerovu prameni a po ní pokračovat na Novou Ves (chatová oblast), když toho ještě nebudeš mít dost, tak po zelený na Komáří vrch (kolo se vynáší i snáší :))…, když toho budeš mít dost, tak po zelený prudce vpravo zpátky na Stříbrnou (a do Kraslic po asfaltce) nebo po žlutý do Kraslic, oba sjezdy jsou docela fajn. To je takovej pěknej okruh po turistických značeních, pak jsou dobrý i neznačený, ale to je těžký popsat … :)

            0 0
    • Radek Broz  

      Mám pár pěknejch tras, ale dsot těžko se to dá popsat, chce si to vzít mapu, takže pár bodů:

      Plešivec nahoru jen po silnici od Abrtam , dolu jde lesem na Boží Dar nebo zpět na Abrtamy, ale je to zapadaný.

      Z Abrtam se dá nahoru na Hřebečnou, Potůčky, odtamtud výjezd šotolinou, napojení na magistrálu.

      Z Božího Daru se dostaneš lesem na Klínovec po červený, pak po žlutý super dlouhej sjezd až do Jáchymova.

      Skimagistrála kdekoliv – buď asfalt bez provozu nebo šotolina. Z ní spousta odboček.

      Nejdek – Přebuz se dá jet přes kopec Jedlovec táměř bez asfaltu, Nejdek-Hamry-Přebuz taky. Určitě nevynechat Chaloupecké údolí – šotolina, sem tam kámen (z Přebuzi do Hamrů se to dá celkem valit) – podle mě jedna z nejkrásnějších cest na XC tady.

      Na Přebuzi dobrá hospoda, v Hamrech Schwarz a Hamerská jizba (kolem ní se dá šotolinou vyjet kus pod vrchol Tisovského vrchu, tam je rozhledna + sjezdy po zelený a žlutý dolu, po modrý široký se dá nahoru vyjet – určitě vylízt na rozhlednu.)

      Snad si z toho něco poskládáš;-)

      0 0
    • Radek CV  

      Kdybys byl na Chomutovsku, tak rad poradim. Kazdy na Kr.hory nadava, ale myslim ze zde si zajezdis bajecne

      0 0
      • kacacka  

        jj…hlavně když jsou na cestě občerstvovny jako třeba lesná :)

        KH okolo ústí taky báječný…

        0 0
    • kacacka  

      jo a doporučuju využít lanovku z jáchymova na klínovec :)

      0 0
    • Honzas  

      já jsem loni při ježdění tam využil sackom.com/kam/in­dex.php?id=46

      0 0
    • chodec  

      díky všem za příspěvky, mapu samozřejmě beru ale je tam takových cestiček a stezek, že i kdybych se na halvu postavil, tak to to za ty tři dny nestačím ani zmonitorovat, takže jsem doufal v nějaké doporučení

      „best of best“

      Proto také posílám zvláštní díky Radkovi za vypsaný tip a Honzasovi za odkaz na ty „opilecké“ ;-) stránky, které mají ale kupodivu dobře zpracované itineráře tras v Krušných horách v dané oblasti.

      Také mi kamarád doporučil zkusit jet na Kraslicku vybydlenýma starýma vesnicema co leží přímo na čáře – prej velmi zajímavé pokoukání, jen nevím, zda také svezení – uvidíme a ahoj.

      0 0
    • Nainen  

      Rád bych zkusil oživit toto téma, jelikož se do Krušných hor s kamarády tento čtvrtek chystáme. Krom níže uvedených tipů jsem posbíral ještě pár tipů na trasy z Vela, nicméně budu vděčný za jakékoliv další tipy kam se vydat. Ještě dodám že, budeme bydlet v Horní Blatné a jelikož letos konečně disponujeme celoodpruženými XC koly, tak bychom jim rádi dali i trochu nažrat :-)

      Předem děkujeme za vaše tipy!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.