trasa Bystříčka-Ptáčnice (v Beskydech)

8 nepřečtených
  • ROMAN_BIKE

    Ahoj,

    chtěl bych se zeptat bikerů od ValMezu a z okolí, nebo těch co tu oblast znají, tak jak je za Bystřičkou hospoda U Bušů a pak je žlutá turistická značka na Santov a Ptáčnici (a dál po červené na Soláň), tak dalo by se to první stoupání jet i nějak jinak, než po té prudké žluté?

    v mapě ten úsek U Bušů – Santov je tady

    http://www.mapy.cz/s/3St8

    Bavil jsem se s jedním bikerem a ten mi nějakou trasu tam popisoval, ale už si nemůžu vzpomenout kde, no a chci si to tam projet a kdybi mi někdo dal nějakž tip, tak dopředu díky :-)

    (mělo by to pak být pro jednu vyjížďku s více bikerama :-) pssst :-)

    Jinak ty 2 asfaltky na Santov znám, ze západního směru z Malé Bystřice a ze severního směru od Hajdušků, jakoby od Valašské Bystřice, ale vést to jen po asfaltu nechci.

    tak díky případně za radu

    i když taky to může skončit tak, že ta trasa po žluté může být jako nejlepší varianta

    0 0
    • Alex.Anderson  

      Zdar, ještě máš na výběr možnost jet od hráze po modré.

      http://www.mapy.cz/…

      Ze startu je to sice stojka,ale jde to. Pak dál přes Dušnou – Cáb a jsi na Ptáčnici.

      Včera jsem to jel, sice z Dušné přes Klenov na Bystřičku a nikde žádný bordel od lesáků apod.

      0 0
      • ROMAN_BIKE  

        ahoj, díky za tip, byla by to zase změna, projedu si to a uvidím. Sice je zazačátku asi ještě prudší stoupání než po původní trase (odhaduji dle vrstevnic), ale zase se tam nejede tolik kolmo do kopce.

        A jedna velká nevýhoda je to že by se pak jelo kolem hospody Vsácký Cáb, tedy nevím jak dnes, ale kdysi nás hodně majitel odmítli (slušně řečeno), že žádné cyklisty nechce vidět a nevím jestli tam ještě má nebo nemá tu ceduli na zábradlí zákaz cyklistům (nebo kolům na zábradlí), prostě jsme si tehdy řekli, že tam raději tu trasu vést nebudem. (z ostatních horských chat jsme zvyklí na více příjemnější přístup… přece jenom je to pro ně zisk, tak někde jsou ochotní udělat i něco navíc, dát ven stánek, dát razítko na lepší místo, apod.)

        0 0
    • Kamikaze 591  

      Dá se tam dojet od Valašské Bystřice po červené, ale to si říkal že nechceš. Potom tam vede plno těžebních cest, které rozhodně asfaltové nejsou. Nejsem si 100% jistý jestli jsem ji vyznačil(modrou barvou) dobře, protože jich tam je opravdu hodně. Po té vyznačné byste dojeli na červenou co vede z Val. Bystřice a od tama je to na Ptáčnici kousek.

      Je to fakt velký krpál, já ho jel „naštěstí“ dolů. A kdyby si jel tou vyznačenou vyjedeš mezi Val. Bystřicí a Bystřičkou.

      Ale jestli můžu doporučit, tak bikery táhní od Bystřičky po modré přes NS Klenov. Fakt je to tam moc hezké. Potom na Dušnou a z tama Cáb po červené a potom Ptáčnice.

      0 0
      • ROMAN_BIKE  

        také díky za tip, projedu si to a uvidím. Vždy rozhoduje hodně věcí, nejen jak se to dá jet, jaké by to bylo v případě deště, ale taky jak moc orientačně náročné to je (i při plném označení) a nebo jestli není problém s nějakým majitelem pozemku, atd. Projedu to a uvidím.

        0 0
      • jIrI___  

        Za tu modrou od hráze se taky přimlouvám, tam je to až na ten počáteční krpál fajn.

        0 0
    • mm  

      Já bych se přimlouval za zachování té žluté. Vyjet se to dá celé a díky poloze daleko za startem už tam ani tlačiči nevytvoří špunt.

      Buďte jiní než ostatní masové akce :-)

      0 0
      • ROMAN_BIKE  

        díky za názor, nechci to za každou cenu změnit, prostě se jen chci mrknout na jiné varianty a kdyby mě to nadchlo, tak bych o změně uvažoval. Jinak zatím to na 51% nechávám stejné ;-)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.