• MichaelSimek

    Musim jenom verejne pochvalit tuhle pumpu, sem se tu mordoval s bezdusakama s blackburn tower a proste to neslo, tak sem se nasral a koupil pumpu od topeaku ze to risknu kdyz rikaji ze to jde lip…a bomba, nemusim ani nasazovat jednu patku pres dusi, proste dam plast, fouknu a obe patky naskoci, udelal jsem si radost http://www.topeak.com/…/jb_mountain

    0 0
    • Smazaný účet  

      mám výrazně starší model, ale souhlas, je dobrá

      0 0
    • MlokCZ  

      Ta vypadá hodně dobře. Větší objem (což je u biku super nejen pro nahození bezdušáků; sice na úkor vyšších tlaků, to je ale na biku fuk), barometr s jemnější stupnicí pro menší tlaky a slušná koncovka.

      I přesto, že mám doma kompresor (ne vždy ho zapínám a není snadno pohyblivý, takže ne vždy vhodný), tak možná pořídím a nahradím stávající nožní pumpu.

      0 0
    • iceek  

      Take mohu doporucit. Mam tak rok dva stary model a uz jsem casto vyhodil vic penez za veci, ktere tak casto nepouziju ;-). Takze za me dobra koupe.

      0 0
    • Chiron  

      Máš vyzkoušeno, jak přesný je ten manometr? Pokud ukazuje jak má, tak bych asi vyměnil tu moji co ukazuje ± autobus, takže to musím kontrolovat manometrem na auta. Navíc na novém biku budou galuskáče, takže už nebude ani jak kontrolovat. Na tom Topeaku se mi líbí, že hlavní stupnice je v psi a jemně odstupňovaná, většinou je to v barech a psi je jen tak jakože mimochodem.

      0 0
      • MartinT1  

        na přesné měření k velké spokojenosti používám tento měřič, shodou okolností od stejné značky. :-)

        http://www.topeak.com/…martgauge_d2

        maximálně univerzální využití. Kolo, auto, tlumiče, vidlice…

        0 0
        • scret  

          cena?

          0 0
          • MlokCZ  

            http://www.bike24.com/p213754.html

            Po tom právě taky pokuju. Mám levnější od Schwalbe, ale ten není zrovna ideální. Ten Topeak má jednak daleko lepší koncovku (u toho Schwalbe je nutné sundavat/nandavat redukci a ještě na tlumiče a vidlice nefunguje zrovna 2× spolehlivě, ta koncovka je dost dementní) a hlavně má i upouštění tlaku během měření.

            0 0
      • MichaelSimek  

        manometr ozkouseny nemam, muzu tak max porovnat s tim na blackburnu…kaz­dopadne fouka jako drak

        0 0
    • bradek  

      Taky o ní uvažuju, ale podle recenzí z poslední doby se rozpadá ta koncovka, která je plastová asi na rozdíl od starších modelů. Četl jsem to nejen tady, ale i třeba od pár lidí na Amazonu, takže se neptám po jedné recenzi:

      http://www.rei.com/…n-floor-pump#…

      Kupoval někdo poslední dobou ?

      0 0
      • ememem1  

        znamy ma a presne o tej koncovke minule cosi hovoril, nicmenej sa da aspon kupit na rozdiel od specialized ktora tym trpi rovnako a kazdu chvilu sa meni pricom zohnat starsiu je problem.

        ja by som si k uvedenej pumpe iba dovolil poznamku ze sice asi bude idealna na mtb notubess riesenie nicmenej ak mas aj silnicku budes potrebovat dalsiu.

        0 0
        • bradek  

          V poho, já bych jí chtěl jen na MTB právě na bezduše. Dávat dalších 350 korun za koncovky co se rozpadají, se mi teda nechce. Koukám, že by to šlo nahradit jinou koncovkou od Topeak, ale taky jí moc nechválí:

          http://www.topeak.com/…mps/trk_jb02

          0 0
      • Tina  

        Chlapík nepíše o celej koncovke, ale iba žltej plastovej páčke, ktorá sa mu už 2× ulomila. Mám túto pumpu už cca pol roka. Je pravda, že je ta páčka na dosť blbom mieste a niekedy sa s ňou ťažšie pracuje, ale zatiaľ sa mi nepodarilo ju ulomiť.

        Inak ako pumpa na MTB bezdušáky je skvelá.

        0 0
        • bradek  

          Dík, možná by to vyřešilo tohle, kde ta páčka je hliníková:

          http://www.sjscycles.co.uk/…t-prod16076/

          0 0
          • Tina  

            Ako som písala vyššie, tá páčka je na hodne blbom mieste. Ak sa mi pokazí tak ju nahradím touto hlavou od SKS pre galuskový ventil (mám ju na inej pumpe a je oveľa lepšia). Iný ako FV nepoužívam. Ale je možné kúpiť aj univerzal aj pre AV. MOC je cca 200,– kč.

            0 0
            • bradek  

              Díky, to vypadá dobře, to máš vyzkoušené, že ten závit na to pasuje, nebo by se to muselo nějak upravovat ?

              0 0
              • Tina  

                Neviem či pasuje bez úprav. Zatiaľ som to neriešila. Iba som s ním na SKS Airkompressor čo mám na silničku veľmi spokojná, takže ak sa Topeak koncovka pokazí určite nechám namontovať túto.

                0 0
                • MichaelSimek  

                  me uz se pokazila, to jsem neckeal, nebo doufal ze se nestane…nezkousela si tu sks uz?

                  0 0
                  • MichaelSimek  

                    tak sks koncovka tam pasuje krasne, takze vymenneno a pohoda

                    0 0
                  • Tina  

                    Mne zatiaľ krásne funguje originálna koncovka. Menšia sila môže byť niekedy aj výhodou :)

                    0 0
            • krabica  

              Taky mám strach o tu žlutou páčku, jde to fest ztuha, ale pomáhá lehké povolení matice okolo otvoru na ventilek. Já ji mám podloženou O-kroužkem a hlavici SKS v záloze. :D

              0 0
    • scota  

      Jaký ma průměr pístu?

      0 0
    • biker jura  

      mám ji už 3. rok a bezkonkurenčně nejlepší pumpa co jsem kdy měl, bez jakýchkoliv problémů nebo opotřebení. Dostává zabrat i foukáním silničky, když není nic jiného po ruce a v pohodě to zvládá.

      0 0
      • ememem1  

        pri vsetkej ucte k toppeak bezkonkurencne pumpy su dnes leyzyne ci uz mini alebo dielenske. uz len pouzite materialy a spracovanie su o rad inde ako zbytok, cenovo pritom ak vobec tak len minimalne drahsie.

        0 0
        • nooski  

          Lezyne používáme v robotě, ale SKS Rennkompresor mám raději. Lezyne CNC pumpa mi třeba nedokázala profouknout tvrdohlavý galuskový ventil na silniční galdě při tlaku kolem 12 barů. SKS mám odzkoušené až k 17,5 baru, na víc jsem neměl koule. Taky ta koncovka na Lezyne je sice pěkná, ale foukat s ní více kol najednou je otrava.

          0 0
        • biker jura  

          však v pohodě, proto píšu, že nejlepší co jsem měl. Nepochybuji o tom, že dnes už je to zase o několik levelů jinde.

          0 0
    • gazman  

      Musim potvrdit.

      0 0
    • MirosPikos  

      Objednáno :)

      0 0
      • MirosPikos  

        Tak pumpa je doma, hned jsem jí musel vyzkoušet. Nahazoval jsem NobyNic 2.25 EVO na ráfek Remerx Hurry a vše v naprosté pohodě. Dobrá koupě, snad vydrží žlutá páčka. Tímto se koupě kompresoru opět odkládá na neurčito.

        0 0
        • rasken  

          achjo A KOM i23 a rr 2.25 ss a nejde to nechapu stejne musim na pumpu co zas delam blbe:((

          0 0
          • MlokCZ  

            Co znamená nejde. Tedy jak jsi postupoval?

            Pokud jen nasadit plášť a hned foukat, tak to je pro uvedenou kombinaci hodně malá šance.

            Teď jsem zrovna nahazoval na 26" KOM i25 RaR a RoR SS. A na 29" KOM i23 Thunder Burty SS.

            Jak jsem psal jinde, tak se mi nechtělo nejprve vkládat duši (jen nasadit pláště a nafoukat se nechytlo ani kompresorem s vyšroubovanou vložkou ventilku), což by určitě stačilo (jedna patka se chytí + plášť chytí tvar). Na jednom páru těch KOMů jsem už měl zatěsněno kolem ventilku a nechtělo se mi duši dávat ani na ten druhý pár (kde to ještě zatěsněné nebylo).

            Namazal jsem patky pláště tmelem. To má dva efekty. Jednak o dost více kloužou, což hodně sníží sílu potřebnou k zaskočení do patek přes tu zvýšenou hranku. A pak i lehce zatěsní při nahození. A současně to zase necáká tak ven jako při metodě nalít předem už všechen tmel do pláště.

            2 kousky takhle šly kompresorem bez vyšroubování ventilku. Třetí kousek jsem musel vyšroubovat vložku ventilku. A poslední čtvrtý co šel nejhůře, tam jsem musel i s vyšroubovanou vložkou ventilku + kompresor ještě nahodit kousek patky pláště do patky ráfku předem (jak je namazaná tmelem, tak i tohle jde lépe).

            Bez kompresoru to půjde hůře i když máš JoeBlow Mountain. Ale když použiješ tu poslední variantu, tedy natřít patky tmelem, obě patky nahodit předem aspoň z poloviny a pak klidně i při foukání nožní pumpou to foukat s vyšroubovanou vložkou ventilku, tak máš velkou šanci to dát i bez kompresoru.

            A pokud to nebude stačit, tak navíc ještě nahodit předem s duší a nechat 20+ minut nafouklé na trochu vyšší tlak. Tím získáš celou jednu nahozenou patku + bude plášť už držet lépe tvar a jde snáze podruhé nahodit. Druhou patku po vyndání duše zase nahodit ručně v aspoň polovině obvodu.

            0 0
          • MirosPikos  

            To nám tedy schválně napiš, jak si postupoval.

            Pro mě nejjednodušší metoda, jak jí popisuje MlokCZ s duší, natlakovat, vypustit, vyndat duši, vrazit ventilek, usadit ručně tam kde to jde a foukat (s vyšroubovaným vnitřkem ventilku). Musí to jít. Až to udělá ránu (obvykle někde kolem 2 BAR), můžeš ještě trochu nafoukat… je zbytečný víc jak na 3. Pak buď nějakou chvíli nechat a nebo vypustit rovnou, nalít tmel, vrátit vnitřek ventilku, nafoukat, protřepat nemíchat, pak klidně zkusmo do vody a nebo nasadit a projet.

            Řekl bych, že KOM patří k těm ráfkům, u kterých to jde velmi dobře. A když mě to šlo u Hurry vs. NN, tak tobě to musí jít taky. Plášť je nový nebo jetý? Já nahazoval nové, takže všechno hezky gumové a ono to pak líp drží.

            0 0
            • MlokCZ  

              U metody s duší je škoda již zatěsněného ventilku, proto se té metodě teď už snažím vyhnout. Navíc s kompresorem je pak metoda potření patek o hodně rychlejší a pohodlnější než metoda s duší.

              Bez kompresoru ale samozřejmě nemusí vždy zabrat. Přeci jen nahozená celá jedna patka + polovina druhé + vytvarovaný plášť bude vždy lepší než nahohozené obě patky jen z poloviny.

              0 0
          • ememem1  

            na pumpe maju kompresor zo vzdusnikom? lebo inak to nema preco ist lepsie jak dielenskou pumpou.

            0 0
          • biker jura  

            né že nejde, ty to jen neumíš ;)

            0 0
        • wilda81  

          Super, dobré vědět. Jsem zvědavý na dlouhodobější zkušenosti. Taky jsem ji zvažoval, ale momentálně mě láká spíš „Airshot udělátko“.

          0 0
          • MlokCZ  

            Já tu pumpu také mám, protože se s ní výborně fouká bike, jak má větší objem. Kdybych ale neměl kompresor, tak bych už uvožoval rovnou o dražším řešení co dával někde odkaz ememem1 a to nožní pumpa se vzdušníkem. JoeBlow Mountain sice nahodí o něco více než méně objemové nožní pumpy, ale ke vzdušníku to má pořád hodně daleko.

            0 0
    • rasken  

      dekuju za rady uz si delam poznamky, plast je new a je to rukama klasika :)) na benzine taky nic hodil jsem to do servisu mam si prijec :)

      0 0
      • rasken  

        tak v servisu patky nahozeny ale po dofouknuti unikal tlak nejaka zrada nekde, jel jsem za richardem bikez.cz a ma dnes zavreno tak nahozena duse lol:))

        0 0
        • MirosPikos  

          A přitom stačilo vypustit vzduch a dolít přes ventilek třeba 20 ml latexu.

          0 0
          • rasken  

            wow du se ozrat, dnes poprve moje leve ruce nahodily bezdus:)) prvni pokus nic chtely jen srovnat patky,po naskoceni jsem jen nalil mliko a ready parada radost jak malej :))

            0 0
            • MirosPikos  

              Tak hlavně netref šutr, kterej ti urve nipl a budeš muset narychlo před odjezdem na Rychleby sundat pásku, měnit dráty, centrovat a znovu nahazovat bezduše. Nakonec nahození bezduší už bylo jen za odměnu :)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.