• dobrymuz45

    Zdar, potřeboval bych tipy kam jet na cca týdenní výlet.

    Cesta by měla mít: kolem 300km, střední náročnost, místa na spaní (nejlépe co nejlevnější), převýšení bych zvládl tak kolem 4000, cesta co nejvíce mimo silnice, vlakové spojení na začátku a na konci trasy

    Vybavení: Hardtail Rockrider XC500

    Hodně se mi líbí cesty v alpách (viz fotka), chtěl bych hlavně hezké výhledy a zajímavou krajinu, popř. jezera ve lterých se dá vykoupat.

    Začátek vlakem z Olomouce, pojedu na začátku července. Zkušeností pár mám, potřebnou výbavu taky a s fyzičkou na tom nejsem špatně.

    Díky za všechny tipy, kdyžtak pište otázky na něco co bych měl specifikovat.

    0 0
    • vlasto  

      Tak kdyz chces jezera a pekne vyhledy, spani v kempech a libi se ti Alpy, tak bych zkusil projet solnou komoru. Vlakem do Gmundenu k Traunsee a odtud uz to muzes volit kolem Attersee, Mondsee, Wolfgangsee atd. Variant je hodne.

      1 0
      • jecnak  

        Souhlas, tenhle region je krásná brána do Alp.

        0 0
      • dobrymuz45  

        Diky za napad, kdyz pojedu vlakem do Salzburgu a projedu ty jezera atd az do Gmundenu tak to vychazi tak na 150km, to jsou tak 2/3 dny. Nejaky napad kde by to slo jeste protahnout z toho Gmundenu aby to vyslo tak do toho tydne?

        0 0
        • Jezevec70  

          Natáhnout do Lince k Dunaji, pak okolo Dunaje do Pasova a do Nového Údolí na Šumavě na vlak.

          0 0
          • Jakobo  

            To myslis tuto zeleznici? O jine tam nevim, ale moc dobre to tam neznam.

            0 0
            • Stingray  

              Jezdí tam normální vlak

              0 0
              • hawrda  

                tenhle :)

                0 0
                • Jakobo  

                  To bude ono. Ty vozy si myslim taky pamatuju. Byl jsem tam jednou, jenom jsem projizdel Sumavou na kole. Ja jsem to chapal jako atrakci nez normalni zastavku. Ale se ted divam do mapy a fakt normalni zeleznice do Noveho Udoli vede.

                  0 0
            • hawrda  

              Ta atrakce je normálně rozchodná.

              Do Nového Údolí jezdí běžný vlak, ale možná to byla jen legrace že :).

              0 0
              • Jezevec70  

                Z české strany tam jezdí normálně vlak. Bohužel trať z Pasova byla snesená a místo ní je cyklostezka.

                0 0
        • blahafi  

          nevím, kudy plánuješ jet, ale za mě bych „odbočil“ směrem na Hallstatt, tam je to taky moc hezký

          1 0
        • wego1991  

          Zkus se podívat na EuroVelo 7 – Alpe Adria (Salzburgu – Villach – Udine – Grado). Je to skoro celé mimo silnice (val bývalé železniční tratě) a dojet k moři má své kouzlo. Ubytováních na trase je nespočet a není problém někde dojet a během pár minut sehnat ubytko se snídaní za 30–50€.

          Ale ty jezera Solné komory jsou taky krásné o tom žádná. Tam to máme jenom prochozené turisticky, ale myslím si, že tam kopců je až až a o ježdění jenom mimo cestu moc nevěřím – cyklotras tam je hafo, ale ne všude to je mimo provoz.

          Nevím jakou máš fyzičku, ale 50km za den je úplně napohodu. Počítej s tím, že pokud ten den nebudeš mít nic na práci, tak 100+ km není žádný větší problém (pokud je alespoň základní fyzička).

          0 0
    • Jakobo  

      Jed do Norska. Spani na divoko kdekoliv, v cervnu a cervenci pomerne teplo, stale pocasi. Potrebujes kilovy spacak, karimatku a plachtu. Pitna voda ve vsech potocich, jidlo nakoupis v samoskach. Dnes uz takovy rozdil oproti cenam v CR jako pred 15 lety neni. Naopak, nektere jidlo je v CR drazsi. Doprava kola letecky s Norwegian vyjde pomerne levne a i s kolem bez zadrhele. Jediny problem budes muset vyresit, kde nechat papirovou krabici pro navrat. Ale to domluvis primo s letistem, kam priletis. Nekam ti tu krabici na tyden strci. Pokud poletis do Oslo, tak hned muzes na letisti nasednout na vlak, co tama projizdi a pokracuje dal na sever. Mas pak po ceste Rondane, Dovre, Espedalen atd. v podstate to nejlepsi, nebo na zapad k Atlantiku, pripadne az na sever Lofoten atd. Pokud naplanujes vcas tak letenky a jizdenky nemuseji stat ranec.

      Ale 300 km i natezko das i za 2 dny, kdyz nemas nic jineho na praci a jedes jen kratko. Naplanuj aspon na 6 dnu, to najedes minimalne 2× tolik a s takovym najezdem aspon neco uvidis.

      1 0
    • Starejkozel24  

      Doporučoval bych jet Salzburg-Hallstatt potom kolem solných jezer a pak to vzít na sever přes cyklostezku na Šumavu přes Boubín a skončil bych u Rožmberských rybníku jel jsem tam s rodinou a bylo to fakt dobrý cestou je spoustu hospůdek a kempů.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.