• raskin  

      No ty woe, na co se vlastně ptáš?? Jsou to naprosto odlišné bundy, Tilak šije výhradně z goretexu, Stinger je Gore PRO, což je odolná verze, ale také naprosto nevhodná na kolo (jo, jsi na bike-fóru vole). Zajo šije z eVentu, což je trošku jiná „technologie“ než Gore a je potřeba říci, že progresivnější. Na kolo bych si vybral bundu střihově a materiálově vhodnější, třeba něco od Gore Bike.

      0 0
    • Rice  

      Vybral bych podle parametrů, ventilačních otvorů a vzhledu. U GoreTexu jsem snad nikde nenašel prodyšnost, takže se to těžko srovnává. Nicméně jen ty víš, na jako fyzickou zátěž tu bundu chceš, tak asi stejně nejlíp poradíš sám, pokud se nepovede, tak holt časem dokoupíš ještě jednu. Minulej rok jsem měl na zimu lehkou PTFE bundu s 25 tis. prodyšností a větracíma otvorama a při větší zátěži jsem měl trošku problém, že jsem nevozil pořádnou střední vrstvu. Takže při náročnejch climbech to sice bylo tak akorát, ale jak jsem se dostal na kopec, kde víc foukalo, tak to ani po zavření větracích otvorů s rozhycovanym tělem nebylo uplně ideál. Takže na tuhle sezónu beru pod bundu „teplejší“ dres a bundu budu nechávat víc rozepnutou. Sice to neni uplně k dotazu, ale třeba to někomu pomůže.

      0 0
      • MI.KU  

        Mám podobnou zkušenost s Gore-Tex – je to fajn do doby než začne náročnější aktivita – rychla chůze do kopce s batohem.

        Další věc je opravdu silný déšť – bunda v opravdovém lijáku je pokryta vodou a v ten moment GTX nedejchá a máš v podstatě igelitovou pláštěnku – pod kterou ti stejně zateče přes krk a rukávy takže to je dost nepříjemné a hlavně se koupes ve vlastním potu.

        Osobně od GTX odcházím – dám přednost materiálům jako G1000, SS a jiné – sice tam není taková odolnost proti vodě ale skvěle dejchaji a kratší déšť třeba ta G1000 v pohodě když se zavoskuje. A na situaci opravdového lijáku prehodim plastenku.

        Další výhoda je životnost desítky let – do roztrhání – a velká mechanická odolnost – GTX je po 3 letech tvrdého použití na vyhození.

        Tilak ti děla třeba z Ventile bavlny – za mne stojí o tom pouvazovat.

        0 0
        • Baba-Ji  

          Ventile bavlna má prodyšnost vodní sloupec nějakých 1000–2000 mm, čili nic moc odolnost, ale dobře dýchá.

          Já si koupil jejich bundu z Ventile, mám ji hodně rád, je fakt příjemná, ale do většího deště to není. Protože už ji mám docela zničenou, vozím ji na kolo a super. Na přeháňky stačí a zároveň pěkně stíhá odvětrávat pot. Na podzim a v zimě ji vozim spolu s fleecem, trikem a funkčním tílkem pod ní a tohle kombo se mně osvědčilo – není mně zima a nejsem přehnaně spocený. Vozím to tak na bike i na běžky.

          …akorát u Ventile je jedna věc, jak nasaje vodu, tak trochu ztěžkne a ztvrdne.

          0 0
          • MI.KU  

            Jj lip se mi jeví ta G1000 od Fjällraven – je to odolnější a když se zavoskuje tak i odolnější proti dešti.

            GTX hadry už asi znovu nekoupim.

            0 0
            • Doktor-Prase  

              Na podzim jsem si koupil bundu z G1000 Lite, na podzim ideál. Na zimu jsem koupil G1000 classic (samozřejmě NE za plné ČR ceny, nejsem debil), pod to vlna triko, fleece a cajk.

              Jsem člověk, co se potí i když sedí, takže pro mě je to naprosto jiná tepelná/mikro­klimatická pohoda než jakákoli membrána/zátěr.

              0 0
              • MI.KU  

                Jj už sem zkoušel nějaký věci a jdu do série Numbers buď Anorak 8 nebo bundu 68 a kalhoty 26.

                Vše kombinace G1000 a odolnejsi G1000 HeavyDuty

                Moc vymakaný oblečení s extra odolností.

                0 0
        • goofy  

          Tak ono se zpotíš ve všem že. Ono neví jak třeba ty, ale já se potím i v tričku s krátkým rukávem. Pak ale záleží, jak máš vrstvy pod bundou. Pokud máš rozumné triko co odvede pot dál, tak v pauze se ta bunda zase vydýchá, jenom si ji prostě nesmíš rozepínat, bo tě profukne… :-) GTX určitě není spásný materiál, ale je to jeden z těch univerzálnějších, co nepromokne a zároveň je schopný něco udýchat. Zátěrovky většinou po chvíli na dešti promoknou, pláštěnky zase některým zabírají místo v báglu.

          0 0
      • scret  

        jaktoze jsi nenasel u GTX prodysnost? Uvadeji Retku, tzn. odpor, neboli jinymy slovy prodysnost:))

        0 0
    • Atilla  

      čekám teď na Endura MT500 II vodní sloupec 18 000 propustnost 64 000

      Znám dva kluky co jí vozí na kole a hrozně si jí chválí, tak snad budu taky:)

      https://www.endurasport.com/…f-jacket-ii/

      0 0
      • goofy  

        No těm číslům se mi až nechtělo věřit. Tak se pak pochlub. :-)

        0 0
        • MI.KU  

          No to mě taky ne :D

          Ale sem zvědav jaká bude – ze by to bylo o tolik lepší než GTX ale opravdu nemohu věřit.

          0 0
      • Fredos  

        což GTX Active je na tom o něco lépe a cena je stejná né-li vyšší u Endury.

        0 0
        • Atilla  

          a kde seženeš GTX aktive bundu pod 6k?

          0 0
        • Fredos  

          Třeba , ale beru že je bez kapuce. Nicméně ALp-X 2.0 od gore lze aktuálně sehnat za 4500,– týden zpět byla na stejném místě za 3600,– což teda zase nejsou doporučené ceny. Tu enduro jsem nějak důkladněji nehledal. Taky píšu „stejná, né-li vyšší“. Jenom mi to nepřijde jak nějaký terno.

          0 0
          • Atilla  

            Tak ta endura vyhrává v testech nad bundama Gore GTX active a dalšíma. http://enduro-mtb.com/…t-can-buy/9/

            Ve všech rezenzích jí chválí a ještě jí jezdí kluci z LBC.

            http://www.mbr.co.uk/…00-ii-jacket

            http://singletrackworld.com/…t-ii-review/

            https://dirtmountainbike.com/…-jacket.html

            http://www.descent-world.co.uk/…cket-review/

            a spousta dalších

            A já jí měl taky za 5100,– a nic podobného jsem za tu cenu nenašel (Velké větrání, kapuce na helmu, prodloužený zadní díl a střih použitelný na kolo) no jsem hodně zvědav, ale zklamaní nečekám vzhledem k dlouhodobým referencí od kluků co jí jezdí.

            0 0
            • Fredos  

              Tak v té recenzi taky píšou že gore nevyhrál jen díky absenci větracích otvorů. Což dle mého je způsobeno tím že Gore váží skoro o 200g méně. Ale určitě nechci GTX nějak propagovat:) Jenom si myslím že to vyjde ± nastejno.

              0 0
            • goofy  

              Odkud jsi j bral? Asi taky budu potřebovat novou bundu, takže by to mohl být horký kandidát…

              0 0
            • MirosPikos  

              No mě dost nesedla velikost. Zkoušel jsem v tričku. Obvykle L nebo XL. A tady se mi zdály rukávy stále těsný a krátký. XXL už by zase špatně sedla přes ramena/záda. MOC cena je šílenost. Ale zase to vozí Danny.

              0 0
              • Rice  

                To máš nějaký hodně dlouhý ruce, ne? MT500 jsem měl na sobě v L, tedy velikosti co nosim skoro všechno oblečení a naopak jsem kvuli dlouhejm rukávům přemejšlel, že bych mohl mít ještě menší. Ale přední díl bundy je cyklo/zkrácenej, takže by to nešlo. Na druhou stranu mam u Endury ST II kalhot kratší nohavice a tam bych pár cm navíc ocenil.

                0 0
                • MirosPikos  

                  186/92 kg. Kratší nohy, delší ruce. Prostě je to tak. Prodavač říkal něco o rukách jako koňská noha nebo co :D Ale jinak bunda perfektní.

                  Jak se dá zařídit VIP na koloshopu. Už mám celkem útratu. Zkusím požádat.

                  0 0
              • Atilla  

                Těsné rukávy to nemá ani krátké . Do XL jsem nacpal i péřovku od Rákosky a ruce jako párátka nemám. Moc je úplně normální cena v téhle kategorii.

                0 0
            • Fredos  

              A kalhoty MT500 máte někdo vyzkoušené?

              0 0
      • RebelYell  

        Taky mne zaujala. Jakou beres barvu? A beres u nas nebo nekde mimo CR?

        0 0
      • Rice  

        Vozil jsem Endura Velo II a kromě designu/barev spokojenost, hodně větracích otvorů, sundavací „návleky“ na ruce, jen byla krapet volnější přes břicho. Ale do teplot pod 0°C jsem neměl střední vrstvu a vozil teplou první vrstvu a ještě jednu lehčí první přes to. Jezdil jsem v ní hodně vysokou intenzitu, takže po 10 – 15 min stoupání bych se zapotil i bez bundy. Bunda to je lehčí, takže když pod ní máš jen jednu spocenou první vrstvu a opře se do tebe vítr s teplotou kolem 0°C, tak je cejtit chlad. Ale je pravda, že jsem se pod ní oblíkal dost na lehko (závodně), s tim, že jsem pod ní měl jen teplou první vrstvu, takže ta sice víc hřála, ale míň větrala a víc nasákala/pomalejc odvětrávala. Pro tenhle rok plánuju první vrstvu už jen lehčí a k tomu střední vrstvu, abych mohl v chladu jezdit i s rozepnutou bundou a větracíma otvorama (předtim jsem mohl větrat jen ve stoupání a to nebylo uplně ideální). Ale jak jsem psal nahoře, jezdil jsem v ní hodně vysokou intenzitu, 15 min stoupání, 10 min klesání a zase 15 min nahoru, takže prodyšnost nemůžu moc hodnotit.

        0 0
      • Roura74  

        Já ji mám od loňska a nenechám na ni dopustit. Ta prodyšnost je diskutabilní, zapotíš se ve všem. Nicméně když se jí pomůže používáním ventilačních otvorů tak pohoda. Pod bundou vozím výhradně merino.

        0 0
    • raskin  

      Základem by bylo se poučit, jak fungují jednotlivé membrány http://www.nalehko.com/…ove_textilie

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse