• Lišák01

    Zdravím.

    Chtěl bych se zeptat někoho kdo má zkušenost s různými šířkami plášťů Schwalbe Thunder Burt. Poslední dva roky jezdím 2,1 a celkem spokojenost, ale přemýšlím jestli v dalším nákupu nevzít 2,25. Mám to na MTB HT 29, víceméně na dojíždění do práce / najíždění km + lehčí terén když je sucho. Do mokra a na příležitostný XC maraton obouvám jiné.

    Budou širší pláště výrazně pomalejší? Jak se změní jízdní komfort? – Vážím cca 75, kolo cca 10 a ty 2,1 jsem zvyklý foukat na 2 bary.

    Dík za postřehy

    Martin

    0 0
    • TK75  

      Když se dělal před lety test Ikonů 2" versus 2,35"

      vyšlo že 2,35 je rychlejší nahoru, dolů a xc okruh (bylo tam i fire road)

      Ale jestli najizdis kilometry jen po silnicích, tak tam je to asi zbytečný řešit, já teda rozdíl na silnici u TB 2 – 2,25 nepoznal

      0 0
    • virtualcop  

      Thunder Burt (ale obecně všechny pláště stejného typu/značky a směsy) budou sice v tomhle rozdílu šířky možná neznatelně pomalejší (když myslím neznatelně, tak v rámci několika jednotek wattů – za stejné watty by si teoreticky – prakticky to srovnat přesně nejde – jel průměrku místo například 23.5km/h jen 23.3km/). Ale velmi pozitivně to budeš vnímat v komfortu, protože můžeš foukat zase o desetinku dvě méně.

      Takže komfort, grip navíc. Pokud na nich chceš jezdit primárně svižně do práce, volil bych 2.25. A výrazně pomalejší opravdu nebudou – stačí se podívat na nějaké porovnání třeba na Rolling Rezistance mezi těmito šířkami – je to obvykle opravdu v rámci jednotek wattů, někdy i jen desetiny.

      Vzhledem k tomu že sám asi víš, že tyhle pláště mizej skoro před očima (zvlášť, pokud po cestě kombinuješ asfalt, beton a lehký terén) a po 1500km (s tvojí vahou možná po 2000) už rozhodně nedrží tak, jako nové, tak prostě doporučuju koupit, zkusit a sám si zjistit, jak moc tě to zpomaluje a zda to vyváží komfort a grip navíc.

      2 0
    • Mr.Dan  

      2,25 dopředu a 2,1 dozadu, což? Teď mám na celopevňáku Ikony, vepředu novej 2,35 a vzadu jetej 2,2 a za mě ideál allrounder.;)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.