• Bartik

    Ahoj všichni,

     

    chci Vás poprosit o pomoc při hledání teleskopické sedlovky. Nejlépe mechanické, ale pokud by byla za dobrou cenu , tak i hydr. např. Kind Shock KPS850(bez odpružení , nechci aby pružila).

    Další dotaz směřuji na všechny co mají Amoebu Borla teleskop, jestli by mi mohli změřit a sdělit průměr této sedlovky, na webu píší 30,8,ale skutečnost je prý jiná, má mít hodnotu až 30,9.

    Sháním tedy jakoukoliv sedlovku která je teleskopická hydr.,mech. (cena<2000) na díru 30,9, nebo 30,8, která by v rámu neměla velký vakl (v RB mi řekli, že lze použit).

     

    Díky všem

    0 0
    • Smazaný účet  

      Před měsícem jsem kupoval mechanickou teleskopickou sedlovku Aboeba Vitra, udávaný průmer 31.6mm, změřený 31.45mm. Nakstalovaná zatím není, nebyl čas. Nastálo zatím není nainstalovaná, zkusmo v rámu seděla hezky. Samotné provedení se mi noc líbí.

      0 0
      • Smazaný účet  
        • předčasně odesláno-

        samotné provedení se mi mon líbí, hlavně zámek, na kterém jde nastavit libovholný úhel, protože nefunguje na stystému do sebe zapadajících zubů, ale na nastavení sklonu jsou použity dva šrouby, které táhnou proti sobe.

        0 0
      • bbrf  

        Mohu laický dotaz? Ta tvá Amoeba Vitra funguje jak? Páčka jde otevřít za jízdy a vahou snížíš sedlo? A nahoru ho dostaneš jak? Tam je nějaký mechanismus pro zpětné zvýšení? Díky za informaci!

        0 0
        • Smazaný účet  

          Funuje to jako obys sedlovka, zadna pruzina, zadne vedeni aby se sedlo neotocilo do strany. Jenom dve trubky v sobe uprostred spojene rychloupinakem.

          0 0
          • bbrf  

            Čili zasunutím do rámu nastavíš základní výšku sedla s vysunutou horní částí, když chceš snížit – zastavíš, shodíš to upínákem na sedlovce a po sjezdu zase zastavíš a zvedneš? Výhoda tedy pouze ta, že nepoškrábeš celou sedlovku, když bys ji pořád musel zasouvat a vysouvat do rámu?

            0 0
            • Smazaný účet  

              Ja ji mel prot, ze jsem chtel sedlo dat do nejake vysky a zaroven ho dat i co nejniz. Protoze s klasickou sedlovkou by to nebylo mozne-po zsunuti by mi dojebala tlumic, resil jsme to touhle amoebou. ktera muze byt dlouha jako 400mm, ale po sesunuti ma 15cm…odhadem…

              0 0
              • bbrf  

                Jo takhle, výhody tedy oceníš díky konstrukci svého kola – pro tebe je to řešení. Obecně je to takový zajímavý mezistupeň mezi teleskopem a monoskopem:)

                0 0
            • se-se  

              no jestli to vážně funguje jenom takhle, tak to snad vůbec nemá cenu ne? To bych uvažoval o nějakým dražším ale opravdu funkčním typu.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Co je lepsi..mit blbe nastavene sedlo/mit sedlo porad docela vysoko/nebo za cenu torchu nepohodli pri stelovani mit moznost dat sedlo jak do pozadovane vysky, tak uplne dolu?

                nakonec jsme to poresil pomosi RS Reverb.

                0 0
                • se-se  

                  No to jo, ale ten Reverb, pokud se nemýlím je „dospělá“ teleskopka s remotem což je jiný kafe než ta popisovaná jednoduchá ne.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    jasne ze je je to dospela sedlovka. ta amoeba ale taky fungovala dobre, jenom to bylo tak pohodove. kdyz se podivas na moje kolo v profilu, dojde ti pro klas. dlouha sedlovka nebyla pouzitelna pokud bych si chtel nastavit sedlo do rozumne vysky, chtel ho uplne zasunout a pritom ji mit pri vysunuti rozume zasunutou v ramu…

                    0 0
                    • se-se  

                      hmm hezounkej mazlík. Na tokoda něco polovičatýho ne – tím myslím „nedospělou“ taleskopku cos tam měl předtím. Já mám Joplinku proto, že na rozdíl od všech zvyklostí mám úmyslně o stupeň větší kolo. Takže když sesedám, tak „přistávám“ – sedlo musí o 8 cm dolů, abych vůbec dosáhl na zem

                      0 0
                • Frostty  

                  Možná si to tu psal, ale jak je na tom reverb s vaklem?

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Po par mesicich jezdeni, cca 800Km…predozadni neznatelny-trochu se zvetsi kdyz se povoli ta stribrna matice, povolila se mi sama. Jestli je predozadni pohyb neznatelny, tak bocni je na tom stejne nebo lip-porszte nepozorovatelny. Trochu se sedlou otaci, na spisse to muze selat tak 3mm..odhadem tak po pameti.

                    Celkove proste drzi a nedela problemy.

                    0 0
                    • Frostty  

                      No počkám si co to udělá po dalších km, chtěl bych ji vidět na živo. Mě tyhle vakly strašně serou i když jak říkáš budou „neznatelný“.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Asi se jenom tak nedockas, protoze s novym ramem budu shanet novou a tuhle bud dostane pritulka nebo poputuje do sveta:DD

                        0 0
    • friblos  

      Čau válí se mi doma úplně nová sedlovka GRAVITY DROPPER DESCENDER tak jestli bude zájem pošlu více info mailem. Napiš mi na info@freebikes.cz a uvidíme.

      0 0
      • Fill  

        Jak tyhle sedlovky funguji, dolu zajedou po povoleni sami, a kdyz je potreba zdvih zpet navysit? Musi se povolit vytahnout a zajistit? za jizdy to lze nebo nelze ovladat.

        0 0
        • Archer  

          Je tam pruzina, takze dolu jde vahou jezdce, nahoru samo. Na sedlovce je packa, za kterou potahnes, a sedlo jde nahoru nebo dolu.

          0 0
    • karel*2  

      Mám skoro dva měsíce Kind Shock i900-R. Je to opravdu vynikající věc, určitě ji využívám mnohem víc než snižování zdvihu na vidlici. Obzvlášť super při náhlých změnách ze sjezdu na stoupání a naopak. Stála tedy víc než 2000 kč, ale nelituji. Zatím funguje ok. Má větší zdvih než většina ostatních na trhu. Kupoval jsem na www.bike-box.de.

      0 0
      • friblos  

        GRAVITY funguje úplně bez problémově, ale chce si to zvyknout na obsluhu.  na to stačí jenom jedna vyjížďka a pak je to už automatika.

        0 0
      • JakubG  

        Zdarec,

        jak to má ta sedlovka s bočním vaklem? Někdo mě právě říkal, že CB joplin mu začala po půl roce lehce vaklat do stran. Jenže si bohužel vůbec nedokážu představit jak moc to vaklá a natož jak moc by mě to vadilo při jízdě.

         
        0 0
        • KRAJIC  

          Mám Kind Shock – vakl má – absolutně to při jízdě nepoznáš – jinak je to jedna z nejpraktičtějších věcí co jsem si na kolo pořídil – téměř okamžitě jsem poznal jak jsem si léta kurvil sjezdový styl, když jsem sjížděl s prdelí za vysunutým sedlem – těžiště špatně – málo zatížené přední kolo – úplně o hovnu. Prostě je to geniální, že před sebekratším sjezdem, který si chceš naplno dát to za jízdy snížíš a dáváš.

          0 0
          • JakubG  

            On ten vakl asi moc odstranit nejde, přeci jenom jak dosáhnout toho aby se trubka v trubce neotáčela, těsnila olej a přitom jezdila nahorů, že?

            O praktičnosti počinu teleskopické sedlovky vůbec nepochybuju, páč co máme vyjížďky tak talase vysunu na zadním a zastavovat pořád kvůli sedlu. Už mě to taky se*e.

            Jen by mě ještě zajímal rozdíl (krom ceny) mezi joplinem, tímhle a počinem od specialized.

            Dikec

            0 0
            • Tomínos  

              Ten kind shock je trubka která má ve spodní části tři výstupky které jezdí v drážkách v té širší trubce. Zamykaco posouvací mechanismus je až uvnitř té slabší trubky :-) Nakreslil jsem jak vypadá průřez

              0 0
              • Tomínos  

                Jen dodám, že co jsem si ji koupil tak si o dost víc užívám ježdění, páč kde bych se jindy na nějaký blbnutí vyprdnul, protože mě přišlo líto kvůli jednomu skoku a podobně, tak si ji za jízdy hodím dolů a jdu na věc.

                0 0
            • KRAJIC  

              Z hlediska uživatele, hodně lidí říká , že KS při manipulaci klade o dost větší odpor – já s tím problém nemám – jde jen o to přesunout prdel více na špičku sedla , aby se ta teleskopická část sesouosila s tou statickou a pak to jede jak po másle. Hlavně oproti CB Joplinu o 50mm vyšší zdvih – což mi přijde ***** dost.

              0 0
              • krokus  

                Mám několik dotazů k téhle sedlovce.

                1. Vyplatí se připlatit si za verzi ovládanou z řidítek, která je nota bene asi o 100 g těžší?
                2. Chápu to správně tak, že když mám teď sedlovku vytaženou na 160 mm, tak teleskopickou sedlovku (konkrétně tu od Kind Shocku) zasunu do rámu tak, aby při maximálním vytažením měla (celkově) právě oněch 160 mm? Jinak si nedovedu představit, jak bych při vysouvání vždy trefil přesnou výšku.
                3. A ještě dotaz k zasouvání: předpokládám, že sedlovku je možné zastavit v jakékoli výšce. Čili když při maximálním vytažení bude mít celkem 160 mm, při maximálním zasunutí to bude 35 mm.

                Ještě doplním, že to chci na AM kolo, které mám v profilu.

                0 0
                • KRAJIC  

                  Takže: minimální hodnota při vysunuté sedlovce je 190mm – tzn. měřeno od objímky stahováku sedlovky podél sedlovky k ose drátů sedla – více do rámu sedlovku nezasuneš. Pokud je to pro tebe takto moc vysoké musel bys vyrobit doraz, který ti teleskopickou část zastaví dříve než je doraz z výroby. Jinak sedlovka drží v kterékoliv poloze. Ovládání z řídítek je každého věc – mi to stačí pod sedlem – navíc tu sedlovku můžeš bez problémů vyjmout což u té verze řídítkové spojené bowdenem asi nepůjde.

                     
                  0 0
                  • goofy  

                    Pokud se nepletu dela se i verze s kratsim zdvihem..

                    0 0
    • pitos  

      Mám teleskop Amoebu Vitru průměru 30,8 v rámu na sedlovku 30,9 a pohoda.Už tuto kombinaci používám na druhém biku(tedy zhruba 3roky) a není problém.

      0 0
      • Bartik  

        A nemáš problém ,že sedlovka v rámu má vakl ?? Mohl by jsi mě tu sedlovka změřit , kolik má přesně?? Díky

        0 0
        • fousek  

          Na Speslu jsem mel Borlu a je to 30,8, takze vakl v ramu ma, pokud mas 30,9, takze se opira o 2 mista, nicemu to extra nevadi, ale neni to tak pohodlny jako kdyz mas presnej rozmer

          0 0
        • pitos  

          Jsem to narychlo přeměřil(nevysouval jsem to z rámu protože spodní část mám staženou imbusem napevno) a ve vrchní části jsem naměřil 30.9.Je to ale celkem jedno,na giantovi jsem celou dobu používal sedlovku která měla určitě 30.8 a nikdy žádný vakl jsem nezaznamenal.Ta desetina je tak malý rozdíl že to bude v pohodě.Lidi co mají Norca které mají sedlovou trubku 30.9 běžně používají sedlovky průměru 30.8 a ničemu to nevadí a absolutně bez vaklu.Určitě bych se toho nebál,tuto kombinaci vozím vlastně už čtvrtým rokem.Navíc u této sedlovky spodek co je v rámu stáhneš a pohybuješ jen tou vnitřní výsuvnou.

           
          0 0
          • warps  

            mam take tuhle sedlovku na RB a spokojenost maximalni pomer cena vykon :)

            0 0
          • Bartik  

            Problém je ten, že se mi asi sešla sedlovka BBB 30,8 a to RB , který má asi 31,0, takže to vaklilo dost. Ta Amoeba má prý opravdu o něco víc než 30,8, slyšel jsem že dokonce i více ne 30,9. Což by bylo ideál, musím ji nejdříve vyzkoušet, jenže ona v této době ani nejde sehnat, proto se ptám ,jestli někdo neví i o jiné značce.

            Je vyprodaná v hlavním skladu a bude až za 3 týdny:-( leda , že vy ji někdo měl na obchodě.

            0 0
            • warps  

              Zavolej do Zákaznické centrum Jezdkovice do RB ja ji bral tam a meli ji skladem …

              0 0
              • Bartik  

                Ptal jsem se v Praze a Petr Heiník říkal, že je teď nemají, jsou vyprodaný.

                0 0
            • pitos  

              Už jsem ti tady výše dával odkaz na FRBS kde mají napsáno že je Vitra skladem.

              Jestli máš ale rám 31.0 tak to už je rozdíl velký a osobně bych do toho asi nešel.

              0 0
              • goofy  

                Ja jo, ale ustrihl bych si plisek z plechovky a podlozil kolem..

                0 0
        • vset  

          Ja mam Joplin vakl od zacatku ktery se nezvetsuje vakl je v mm pri jizde nejde vubec znat

          0 0
    • Mirek_29  

      Tak a teď mi řekněte ještě jednu věc co máte za kola já mám 29 full díky jednomu skoku jsem utrhnul blikačku nedokážu si představit kam mi bude mlátit zadní kolo když půjdu o 100mm dolu.

      0 0
      • bleach  

        neblikat

        0 0
        • Mirek_29  

          Dám pryč blikačku a pak tam mám podsedlovou brašnu prostě asi tenhle směr uprav asi není pro mě.

          0 0
      • se-se  

        jám mám taky 29 full ale mám ho ověšenej jako trek, takže blikačky mám na konci nosiče (nosič samovýroba – sériový nepoužitelný)

        0 0
    • Bysto  

      Rozhodujem sa o kúpe teleskope, som viac menej rozhodnuty pre KS i950( super natural koli možnosti prípadného dokupenia remotu). Kupovať chcem z hibikeu, cena celkom fajn 150€ + pošta. Rozmer 30,9 na 385/12,5

      Ak viete lepšiu cenu, dajte vediet ;-)

      A teraz nastáva ten problém, neviem, či mi bude vyhovovat zdvih 12,5. Meral som koľko je vysunuta sedlovku po zámok a tuším to bolo 19,5 cm. Tak ak by mohol niekto zamerať svoju, aka je jej dåžka pri maximálnom vysunutii po zámok. Dúfam, že ste pochopili čo chcem vediet:-D.

      0 0
      • Bysto  

        Nikto nič??

        UP UP UP UP UP UP UP

        0 0
      • se-se  

        Ten remot ti doporučuju rovnou – mám Joplin 4R a bez ovládání z řidítek by to nebylo ono. Kdybych musel pustit řidítka když potřebuju rychle dolu, tak bych asi už dostkrát letěl. Vakl je minimální, rozhodně výrazně menší než u odpružený, kterou mám na HTčku.

        0 0
      • se-se  

        Ten remot ti doporučuju rovnou – mám Joplin 4R a bez ovládání z řidítek by to nebylo ono. Kdybych musel pustit řidítka když potřebuju rychle dolu, tak bych asi už dostkrát letěl. Vakl je minimální, rozhodně výrazně menší než u odpružený, kterou mám na HTčku.

        0 0
        • Smazaný účet  

          +1..pokud nema fobii z dalsiho bowdenu, tak remote rovnou…

          0 0
          • Bysto  

            Síce na bajku mam uchyty na tie kable, ale predsa 100g navyše a ďalšia hrkajuca kabelaz. Ale chcem zobrať 950, aby som ich pripadne mohol dokúpiť ak bude treba,ale snáď nie, kedže mi nerobí problém sahnut pod sedlo a potlacit packu.

            Musím zajtra kuknut na bike, či mi vlastne bude rovný zámok vyhovovat, neviem ako Mam teraz posunutá sedlo.

            0 0
      • soap  

        jaká je to adresa od kud jí chceš koupit? dik.

        0 0
        • mandel  

          Nevíš jakej je rozdíl mezi i900 a i950? Dík :)

          edit: blbě zařazeno, je to na : Bysto

          0 0
        • Bysto  

          Hibike.de

          0 0
          • Bysto  

            Naozaj tu nie je nikto, kto by bol ochotný odmerať dåžku KS i900/950 pri plnom zasunutí do rámu a maximálnom zdvihu ( 12,5 cm, alebo aj 10, či 7,5 ak máte kratšiu ) po lyžiny.

            0 0
            • Advid  

              Mám KS i900-R, 385 mm

              Při zasunutí:

              lyžiny – těsnění na sedlovce: 2,5cm

              lyžiny – horní hrana objímky na sedlové trubce: 11cm

              Při vysunutí:

              lyžiny – těsnění na sedlovce: 14,7cm

              lyžiny – horní hrana objímky na sedlové trubce: 23,7cm

              Není to na mikrometry, ale mělo by to pro tvé účely stačit. Bral jsem vždy vzdálenost k nejbližšímu bodu lyžin. Ten druhý rozměr samozřejmě závisí na tom, jak moc sedlovku zasuneš do rámu, ale radši jsem to taky uvedl.

              0 0
      • cat  

        Mam pocit ze budou sice na skladech, ale nevyrabeji se, nahradily je dropzone a supernatural , tzn offset a bez.

        0 0
        • Bysto  

          ///// Při vysunutí:

          lyžiny – těsnění na sedlovce: 14,7cm

          lyžiny – horní hrana objímky na sedlové trubce: 23,7cm //////

          → mám to chápať tak, že vzdialenosť od tesnenia na sedlovke až po hornú hranu obímky na sedlovke je 9 cm?? Lebo z obrázka, by som povedal, že to môže byť mať 3–4 cm. Alebo si to meral pri tvojom vysunutí sedlovky, pretože ja by som potreboval odmerať, koľko je minimálne vysunie sedlovky ( horná hrana obímky po lyžiny ) pri zdvihu sedlovky 12,5 cm ( akože maximálne hore )

          Prikladám obrázok čo potrebujem odmerať.

          Tá spodná čiara neviem, či má byť presne tam, ak sa dá ešte viac zasunúť, poprosím zmerať to od maximálneho možného zasunutia do rámu. Dík

          0 0
          • Bysto  

            Naozaj sa tu nenájde nikto kto vlastni sedlovku KS ( ideálne dropzone so zdvihom 12,5 cm) kto by bol tak ochotný a milý a odmeral ju pre mna. Rad by som si ju ešte pred vianocmi zaobstaral, ale nerad by som sa unahlil a kúpil nevhodnu (vid môj problém ).

            Ked som pozeral na stránky ks a skúšal len tak na monitore odmerat vzdialenosť, ktorá je vyznačena na obrázku, vychádzali mi to okolo 19–19,5 cm, čo by bolo úplne na hrane, ale použiteľné. Preto Vás prosím aby ste obetovali chvíľu svojho času a pomohli mi s touto dilemou.

            Ešte raz diky všetkým, ktorí pomôžu

            0 0
            • Jenda  

              na 950 je to cca 18.5–19 cm

              0 0
            • cat  

              Pokud to budes kupovat. Doporucuju server bike-mailorder.de

              V Cesku podle me neni k dostani a tam ji maji navioc za hodne dobrou cenu. Ja ji budu brat na vanoce taky.

              0 0
              • Bysto  

                No tak to je super sprava;-). Po víkend asi objednam( z hibike.de. – cena asi najnižšia, čo som našiel –125 € + pošta 14).

                Len dúfam, že sa za mesiac nedosere a ja ju nebudem musieť posielať do Nemecka.

                0 0
            • Kynio  

              KS I950 je to opravdu 195mm

              0 0
              • Bysto  

                Supr diky, potesili ste ma :)

                0 0
    • kaktusjack  

      Vybírám levnou teleskopickou sedlovku, mám dva kandidáty:

      Kind shock eTen Remote":http://www.bike-discount.de/…e-316mm.html?…

      XLC SP-T04

      Jakou vybrat? Určitě chci ovládání z řídítek. Cena nejlíp do 3000,–. Vím, že budou o něco těžší než konkurence, ale taky o dost levnější a cena teď u mě hraje velkou roli. Jde mi spíš o to, aby to nebyl vyloženě šmejd, nerad bych aby se hned rozbila, ale to se stává i u těch dražších. Sympatičtější je mi ta KS, navíc je i levnější. Neslyšeli jste někdo o ní něco? Ta na stránkách KS to je nová verze? Vypadá trochu jinak

      Díky za každou radu.

      0 0
      • Jamie  

        ahoj. Jezdim (k vidění v profilu) x-fusion hilo s ovládáním z řidítek. Možná je to proti proudu, ale chtěl bych s ovládáním pod sedlem. Mam k tomu pár důvodů.. …čili: jde předělat ovládání (otázka pro odbornou veřejnost, která je tu vždy široká).. …popř. vyměním s někým, kdo chce dálkové ovládání ;) chodí po půlce sezony jako nová :)

        0 0
      • pavlik6022  

        Dnes se mi odporoučela KS 850 a zvažuju právě tu KS e Ten.

        Kterou jsi nakonec vybral ty? Nějak se mi nedaří nic vygooglit

        0 0
        • kaktusjack  

          Málem jsem koupil Reverba, tehdy za 4.5k, ale nakonec jsem utrácel za něco jiného. Od té doby se furt nemůžu rozhodnout, ale nejpozději na jaře bych si rád nějakou pořídil. Taky se kloním k té eTen. Trochu mě děsí, že jsem o ní skoro nikde nic nenašel, jen tady něco málo

          0 0
          • pavlik6022  

            Do jara je daleko :) Dnes jsem na bike vrátil obyč sedlovku a je to nezvyk jako prase.Přemýšlel jsem i o Reverbu, ale problém jsou finance. Za max. 3t moc velký výběr teleskopů není

            0 0
          • pavlik6022  

            ještě jsem objevil toto http://www.bike24.com/1.php… , ale těžko říct co je to zač :)

            0 0
            • pavlik6022  

              je to pružinový systém, docela pochvalný reakce,– http://singletrackworld.com/…er-clone-272 , váha 551g v 27,2 mm, je to upínání na 2 šrouby, samá pozitiva :) http://www.mtb-news.de/…owthread.php?…

              0 0
              • Frostty  

                Tak teď jen najít toho pokustóna, co ju prubne.

                0 0
                • pavlik6022  

                  tady je mini recenze jednoho pokustona http://singletrackworld.com/…e-272/page/2

                  0 0
                • honhav  

                  pokuston na forca se po procteni vsech moznych problemu a cen servisu teleskopu nasel… Zatim 5 dni jezdeni, z toho 3 na trailech v jesenikach v plne zatezi s vecma na 5 dni a batohem, celkem cca 120 kg.

                  Sedlovka je dostatecne pevna, vse je mechanicke, jsou to dve trubky. Spodni ma 2 drazky a ve vnitrni jsou vsazeny voditka z pevneho plastu, plus dva prvky s voditky, ktere vedou trubku pri posunu.

                  Pod vnitrni trubkou je pruzina (v nejake buzirce, kterou jsem sundal, pac mi prislo ze tam zavazi).Pruzina jde dole vickem se zavitem „pritahnout“, pokud je treba vetsi kulostrel :) … Zezadu je pak kolik na lanku, ktery je vtlacovan do te diry pruzinkou. zatahnutim se kolik vysune z dirky a muze se trubka presunout do jine polohy… Na vetsi ramy je treba prodlouzit bowden – je to obycejne radici lanko, takze v klidu upravite doma. Chvili mi nefungovala po rozborce a sborce a pak me napadlo jen povolit objimku, ktera drzi kolik, vse zacvaklo a chodi bezchybne…

                  Co se tyka pouziti – je to specificky, ale asi stejne jako GD. Proste je potreba sedlovce lehce pomoct a uvolnit tlak pruziny na kolik. To se deje bud nadlehcenim v horni poloze a nebo naopak lehkym pritlacenim v nizkych polohach. Po par pouzitich se to zautomatizuje a v pohode to funguje.

                  Po 2 opravdu bahnitych jizdach sedlovka chodila trosku hur do nejvyssi polohy, jak byly drazky zanesene blatem. Rozborka, vycisteni, sborka za 10 minut a behala.

                  Dal jsem si na ni ochranu, puvodne na zadni vidli proti retezu a neni co resit.

                  Pokud se neco pokazi dam report, ale myslim ze vsechny dily pujdou bud objednat nebo vyrobit obratem nekde v okoli.

                  0 0
                  • black.horse  

                    tak snad už jen, aby neměla jedinou slabinu jakou má GD a to, že je zeslabený ten vnitřní píst těmi otvory na kolíky a nepraskla. Mě 2–3roky stará GD praskla právě v tomhle místě:-( jinak do té doby fungovala bezchybně a bezúdržbově…

                    0 0
                    • honhav  

                      muze byt, uvidim provozem… nicmene stale je to cena 3 let a tudiz 3 servisu reverba… :) zmerim schvalne prumery trubky aby byla predstava…

                      0 0
                  • georgio  

                    Ahoj, jak je na tom sedlovka po delsi dobe pouzivani? Za tu cenu o ni uvazuji, tak budu rad za postrehy, diky, J

                    0 0
                  • mmartini  

                    Ahoj,mohl bys prosím napsat, jak se sedlovka chová po delší době?

                    Díky

                    0 0
                    • mr.antik  

                      mrkni do vlákna o Tmars

                      Tahle sedlovka se prodává pod různými značkami.

                      0 0
                    • honhav  

                      porad stejne jak na zacatku, funguje stale v podstate bez jakychkoliv zmen a problemu… asi dvakrat jsem dostelovaval lanko (na spravne serizeni je citliva) a jinak o ni nevim…teda uzivam si ji kazdy sjezd, ale za ty penize jsem spokojen. Pri prvni a posledni kontrole na podzim jsem nenasel zadne vetsi opotrebeni kluznych casti…

                      Od zacatku diky konstrukci ma maly pohyb spicky sedla doprava doleva, ale ne „vakl“ v tech do sebe zajizdejich castech…

                      Kamosi kdyz videli jak funguje, tak me zaukolovali a prave mi tu lezi dve dalsi do party…

                      0 0
              • pepino  

                Koukam jedna rodina http://www.ebay.com/…140870294961?… , ještě bejt puvodni hranice dph a dolar za 15, tak proč nerisknout :)

                0 0
                • pavlik6022  

                  nějak mi ale není jasný způsob jak se ta sedlovka aretuje. Na jedné fotce to vypadá, že jsou tam díry a fixuje se to nějakým kolíkem?

                  0 0
                • Bafoon  

                  je i na německým ebay

                  0 0
                  • pepino  

                    Vim, tady by byla levnější, bejt puv hranice dph, jak píšu.

                    0 0
        • pepino  

          Tu ještě mám, jak odešla?

          0 0
          • pavlik6022  

            přestal mi chodit ten kolík v sedlovce na který dosedá páka ovládání. Dostal se tam bordel kolík se přidřel a když jsem ho chtěl povytáhnout, tak zajel dovnitř, sedlovka pšoukla a je v p. :(

            0 0
      • Bafoon  

        vozil jsem dvě xlc, obě dohromady asi tři měsíce – obě k.o., nedoporučím

        0 0
    • Frostty  

      Borci, má tu někdo zkušenosti s teleskopem co dává Giant k Reignovi? Dá se o ní něco zjistit bližšího? Něco z praxe?

      0 0
      • nzg  

        Mam ji, ale jen od srpna, takze ohledne spolehlivosti tezko ric.

        Nicmene zpracovani i funkce dobra, cena take.

        0 0
        • Petr L2  

          Tak jak běhá po těch letech, já jí mám od 2015 a zatím dobrý :-)

          0 0
    • Smazaný účet  

      Taky nad tím teď koumám… Chci teleskop, ale… Vůbec netuším, jak a kudy vést kabel… :-\

      0 0
    • Smazaný účet  

      Taky nad tím teď koukám… Chci teleskop, ale… Vůbec netuším, jak a kudy vést kabel… :-\

      0 0
      • krabica  

        Tak buď máš rám na to připravený a pak vnitřkem sedlovky, nebo nemáš a pak venkem.

        0 0
        • Smazaný účet  

          Jeste muzes vzit vrtacku.....

          0 0
          • Petr L2  

            :-) No objevil se tu dokonce návod, jak to vyvrtat, snad od Liteville k jejich rámům :-)

            Než budeš vrtat, podívej se jestli ti projde vedení okolo středu, aby si nedělal tu díru zbytečně :-)

            0 0
          • krabica  

            :-D to jsem chtěl taky napsat, ale nechtěl jsem být zlý…

            0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce