• orca.1

    Zabel a Aldag se dnes přiznali k dopingu, kdo bude další ?

    www.sport.cz/…elekomu.html

    0 0
    • karliner  

      Bych řekl, že dopovali a dopujou (více nebo méně) všichni a je mi to úplně šumák, protože co vlastně je „doping“, he?

      0 0
      • Genarito  

        doping je to co je v jistých mírách zakázaný :o)))

        0 0
      • chodec  

        Jesttli se takhle ptáš a neznáš odpoveď, tak doporučuju doplnit trochu základního vzdělání a poprosit rodiče, aby ti vysvětlili, co je fair-play asi na to zapoměli a tady je těžko budeme suplovat HE

        0 0
        • Daník  

          Já bych sem neplet fair-play, tady se bavíme o vrcholovém sportu;-) Takže prachy-prachy.

          0 0
          • chodec  

            když vynecháme fair-play tak nemáme sport – pak se tedy nebavíme o vrcholovém sportu, ale o nádeničině – do té netahej sport ;-)

            0 0
            • orca  

              a co je dneska vrcholovej sport ?? a jakej rozdíl je v Gladiátorovi za dob Říma a novodobém sportovci ?? celejs tadion bouří a žene svého „idola“ za maximálními výkony a nezajímá ho jak k nim dospěl chce vidět akci a ne nudu . A na fair-play si dneska nikdo nehraje … probuď se příteli … buď vyhraješ a dostaneš zaplaceno a nebo prohraješ a zuješ tretry a vezmeš lopatu a jdeš makat … těch co se královsky živí spoetem je zlomek většina se jen dře jako nádeníci a kde nic tu nic a zdraví na huntě…

              0 0
            • fluider  

              Podľa mňa je vrcholový šport biznis a ako každý iný. A ako v každom inom biznise, aj vo vrcholovom športe sa podvádza. Myslím si, že šport prestáva byť športom keď doň vstúpia veľké firmy, pretože vtedy sa z cyklistu stane obyčajný reklamný nosič a aby nosič zarábal tj. splácal investíciu musí sa nejako dostať do médií. Prečo sa hnevať na športovcov, keď nami platení štátni úradnici na dôležitých postoch prijímajú úplatky, aby štátnu objednávku dali tej ktorej súkromnej firme? Prečo odsudzovať človeka, ktorému sa láska k cyklistike stala prácou ? Koľkí z nás, nadšených bikerov, by nevydržali ani len jednu jedinú sezónu trenovať tak ako oni?

              Prečo popri doppingu nezakázať aj tímovú prácu na jedného cyklistu? Cestná cyklistika už dávno nie je individuálny šport.

              0 0
              • chodec  

                Promiň ale tohle je tak blbé přirovnání – IMHO je potřeba zrovna tak změnit chování těch úplatnejch úředníků, jako podvádějících … no ať jsou cokoliv, sportovci ne. Tím, že se tu děje jedna špatnost přece nebudu omlouvat všechny ostatní.

                0 0
                • fluider  

                  Ja neospravedlňujem to, že niekto podvádza. Len si myslím, že dopping nie je jediný problém vrcholového športu a nemali by sme za dopping v cyklistike viniť len cyklistov. Je jedno z akého športu ti tu dám prirovnanie, pretože všetky budú mať spoločnú jednu jedinú vec…

                  0 0
    • přišlapávač  

      sypou všichni, někdo to umí, někdo to neumí, ale sou to prasátka všichni a ne jen cyklisti ;-)

      0 0
      • KubaBajk  

        jak karliner praví,co jest vlastně doping, bylo o tom psáno ve Velu a líbilo se mi to – doping je velice relativní pojem,ale když se přiznali,asi to uplná hovadinka nebyla

        0 0
        • jonys  

          To je debilní otázka.To bychom mohli začít diskutovat co je droga,co je alkohol nebo co je krádež… Jsou nějaký pravidla a kdo je nedodržuje,je podvodník.Teč­ka.Pokud cyklista veme něco zakázanýho(a je jedno,co to je,když zakážou med a on si ho dá,je to podvod),pak se pyšní jaký dosáhl výsledky a ještě vydělává na prodeji svých suvenýrů jako náramky „EPOSTRONG“, je to lumpárna.

          0 0
          • karliner  

            Kdyby to tak fungovalo, že by byla nějaká pravidla a všichni by je dodržovali, tak by to bylo docela fajn. Ale není tomu tak. Třeba narkolepsie je opravdu hodně vzácná nemoc, kterou trpí zanedbatelné promile obyvatelstva, mezi špičkovými světovými sprintery je však opravdu hojně rozšířená a domnívat se, že dúvodem jsou medikamenty, které se při její léčbě používají a které pro ty nešťastníky, kteří narkolepsií netrpí jsou zakázané, to by asi byla demagogie, že :-))). To samé s astmatem, téměř neexistuje špičkový atlet, cyklista nebo triatlonista, kterého by nesužovalo, dokonce teď u sebe velmi vzácnou formu astmatu diagnostikoval Krňávek, který asi zjistil, že jinudy cesta na olympiádu nevede.

            0 0
    • error  

      byl jsem příliš naivní když jsem si myslel, že doping je otázkou jednotlivců, stále více si myslím, že tam bral snad úplně každý čímž to bylo vyrovnané :-) neříkám že to je správné, hlavně asi bude chybět vůle všech něco s tím udělat, jinak se dopingu ve sportu nezbavíme

      0 0
    • chodec  

      Hmmmm – doping v profi cyklistice hrůůůůůůza jsem zděšen ;-)

      Ne vážně mě už překvapí jen až se zjistí, že někdo nedopoval. Tohle je už únavné a můj názor na tuhle „profesionální“ pakáž jsem tu ventiloval a nechci se znovu rozčilovat. Kdyby těm vypatlancům někdo vysvětlil jaký je význam slova SPORT. To co předvádějí s ním nemá nic společného, to je prasárna kde jde o peníze a evidentně je jedno, jak nefér jsou prostředky, kterými se k nim dostanu. Bejt náhodou profi cyklista se špetkou sebeúcty, tak s tím skončím už jen proto, abych nebyl s tímhle marastem spojovaný a jdu se živit nějak férově – třeba jako kurýr – na to mají fajn průpravu.

      Každému kdo zkouší filozofovat nad tím „co je to vlastně doping“ bych doporučil jen ať myslí hlavou a přijde na to – a pokud ne – pokud se doposud nenaučil co je fér a co není, ať poprosí rodiče o dodatečnou lekci.

      Sory, stejně jsem se vzteknul

      0 0
      • Genarito  

        toho dopingu se bude těžko zbavovat, pokud je na něj cyklistika zvyklá. Nepodchytil se začátek a tak se z toho stala určitě běžná věc. A kdo třeba nebude chtít sypat, ten prostě bude plíva a nikdo si ho nevšimne, nikdo ho nebude chtít… Ale možná trochu pesimisticky uvažuju. Třeba to neni s tím dopováním tak příšerný

        0 0
      • SChiZo  

        Docela nechapu tve rozcilovani se nad touhle skutecnosti. Se tady ohrazujes, at tu lidi mysli hlavou a ze jim maji rodice vysvetlit, co je to doping. Tak trosku mi prijde, ze tve uvahy jsou co se tyce zralosti na urovni tak 15 leteho ditete. cerna bila. dopuje-spatnej nedopuje-dobrej. mas asi tucha, ze si parkrat slehnes epo a horskej prusmyk na tour se te zalekne. ti kluci jezdi tak, jak ty nikdy nebudes, huntuji si telo bez ohledu na to co berou. a svet je takovej, ze je tlaci cim dal vic a dovolim si rict, ze kompletni cyklisticka spicka dopuje. a tim padem jsou jejich sance vyrovnany tudiz se neda rict, ze nekdo hraje nefer. nadopovani udreni cyklisti spolu zavodi. ja si pod pojmem sport predstavuju zdravy pohyb, ale vrcholovy sport o tomhle nikdy nebyl a skoncil mozna uz na prvni olympiade. jezdi si na kole a utesuj se tim, ze oni jsou lepsi diky dopingu a nebyt toho, tak tam snima jezdis v pelotonu.

        0 0
        • chodec  

          Na tohle snad nemá smysl odpovídat – ale přece. Předně mě je úplně ukradený jestli jezdím hůř než tihle rádobi borečci. Ostatně je spousta věcí, ve kterejch nejsem nejlepší a naučil jsem se stím fungovat.

          A ano kdo dopuje je blbec určitě opačně to bohužel neplatí jednoznačně.

          Pokud by to bylo jak říkáš, tak by bylo nejlepší se vykvajznout na doping – je hrozně málo účinej a huntuje těla těm tvejm chudinkům – bejt koučem týmu tak zaangažu rovnou pár genetickejch inženýrů a za pár let vypiplám si „ubermensche“ s nohama jak Godzila a mozkem jako burák (aby moc nepřemejšlel a jen makal), co mu nebudou stačit ani doprovodná vozidla a hurá schrábneme prachy od sponzorů. Nebo co takhle rovnou postavit robota cyklistu.

          Jenže ti stávající si na ty sportovce (o kterých píšeš že už nejspíš dávno vymřeli) stále hrajou i když si pomáhají vším nefér co je poruce a není vidět, to je pokrytectví – a pak se to hovádko od Telekomu ještě jakože rozbrečí před kamerou a v rámci pokání si sype popel na hlavu jakou to udělal hloupost – proč by to dělal, když je to tak OK a nevyhnutelné, jak píšeš.

          Jednou jsou tu nějaká pravidla a byl tu i smysl toho, proč mezi sebou lidi soupeří na kole, v hokeji, jinde. Tihle lidi je porušují a na ten tebou opovrhovaný smysl zápasu kašlou (už zápasí jen v tom, kdo se nenechá chytit) to je podle tebe v pořádku?

          A já jsem nevyzrálej jako proč – že nesnáším podvádění a tohle do očí bijící pokrytectví? Že se mi nelíbí, když někdo chytračí? Ano pak jsem asi ve svých třiceti zřejmě nedozrál a doufám že do téhle žumpaúrovně ani nedozraju. Uvědom si co to plácáš za hovadinu, když říkáš – všichni jsou nafetovaný, tak jsou šance vyrovnaný – to je prý fér. Jestli fakt netušíš jak kolosální kravinu to říkáš a není ti na tom něco divného, tak si zajdi šlehnout a pak až nás hobíky všechny předjedeš, tak se ti jistě mocně nadme sebebevědomí – možná budeš miláček davů.

          0 0
          • SChiZo  

            ja jsem hobik jako ty. tak se necil. nedozralej ses tim, jak ses si naprosto jistej svou pravdou a jak dokazes presne urcit dobro a zlo. vybral si sport, kterej je podle myho nejdrsnejsi z nejdrsnejsich, co se tyce fyzicke namahy. ve fotbale je doping prakticky bezvyznamnej, v gymnastice taky. v zadnym pripade ze me nedelej zastance dopingu. netvrdil jsem, ze ho schvaluju, jen se divim tvymu cernobilymu pohledu na svet. mel bys odlisit povolani sportovce a sportovce hobika. v tom povolani mu za doping hrozi tvrde tresty, huntuje si sve telo a podvadi a tudiz za to nese moralni zodpovednost.jenze ty se na to divas svyma ockama hobika a nedokazes pochopit jak si nekdo muze slehnout. a ze proc radsi nejde hrat kulicky za pakistan nez se nechat od doktoru naprat praskama a neresit, co ze mu to davaji, hlavne kdyz mu to jede a vydelava penize. je to pro nej byznys pro kterej je toho asi schopnej hodne obetovat.

            0 0
            • jonys  

              No ty sis vybral příklady!Myslíš,že gymnasti mají ty svaly bez gramu tuku z máminy ovesný kaše,jo?A stehna některých fotbalistů taky vynikají zajímavými parametry…

              0 0
            • chodec  

              Ano některými pravdami jsem si jist a nepovažuji to za nedozrálost. Upřímně mi nezáleží na zdraví trouby co se k tomuhle jednání uvolí. Vadí mi hlavně dvě věci:

              1. média z profi sportovců dělají hrdiny a z hrdinů jsou miláčci davů nevyhnutelně ovlivňující svým chováním a postoji názory svých obdivovatelů. A proč ne – když dokáže někdo něco výjimečného, tak si zaslouží úctu. Jenže tady se ukazuje, že výječnosti je dosahováno za cenu porušení pravidel, pohrdání smyslem soupeření a sportu obecně. Konkrétně z příkladu tohodle dodatečného pokání si nevyhnutelně část populace odnese ponaučení: „Podváděli a pomohlo jim to, aby si užívali slávu a úspěch, tak proč ne já“
              2. Když já budu podvádět v práci, tak bych z toho také mohl něco mít – když se to neprovalí. Jenže já to nedělám, protože bych se sám sobě nemohl kouknout do očí a neviděl bych pak rozdíl mezi mnou a recidivistou ve vězení – oba bysme byli mizerný podvodníčci, kteří si zaslouží jen pohrdání. Když jak sám píšeš oni vědí, že dopingem podvádějí tak se ptám, proč bych na ně měl brát jinej metr než na jakéhokoliv jiného podvodníka ať již v zaměstnání či jinde? Prostě jsou to další vykukové, co se úmyslným podvodem snaží dohrabat k něčemu víc, než co by bez něj nedosáhli zda je to zaměstnání či něco jiného nerozhoduje – je to o vědomém rozhodnutí každého v každé situaci.

              A co mě (jak ses všimnul vytáči maximálně) je bohužel nikoliv výjimečný postoj – že svinstvo přestává být svinstvem, když to dělají všichni okolo. Svinstvo podle mě zůstává furt stejné (dokud neztratíme schopnost posoudit, co je správné a co špatné), jen pár lidí si takhle chlácholí své svědomí.

              0 0
              • chodec  

                P.S. Svým způsobem bych dokázal pochopit i jednání toho co si šlehá – prostě je to podvodník – takových je víc, ale nechápu, že se takového jendání někdo zastává, omlouvá ho a říká, že je to vlastně OK.

                0 0
                • karliner  

                  Vidíš to hodně zjednodušeně a se svým soudem jsi opravdu rychle hotový… Ale popřemýšlej třeba nad tím, proč když Šebrle má rýmu, tak si nesmí vzít ani pitomej Coldrex, protože kdyby ho náhodou potom zkontrolovali, tak plná prdel podobnejch chytráků jako jsi ty by hulákala, že je to jenom vybobulovaná Godzilla. Další příklad – vrcholovej sportovec musí makat, strašně makat, aby se dostal na vrchol, na tom se snad shodneme, ale už nemůže používat odpovídající prostředky pro regeneraci nebo výživu extrémně namáhaného těla, tudíž buď musí přestat makat a musí se vzdát svých sportovních (nebo i obchodních) cílů nebo si zhuntovat tělo anebo se ho snažit zachovat – a rázem je to pro tebe a tobě podobná rozbodaná troska. Nebo (pravda, dost demagogické) talentovanej kluk odněkud z Horní dolní, kterej ale nemá možnost trénovat pod vedením kvalitních odborníků a se špičkovým materiálem na rozdíl od méně talentovaného kluka třeba z Prahy, kterej má špičkovýho tatínka a dokonalý zabezpečení, takže kolegu z Horní dolní vždycky vydrtí. Co myslíš, nedá se kvalitnější zabezpečení taky považovat za jistou formu dopingu? Proto, bohužel, nedokážu na rozdíl od tebe prásknout pěstí do stolu a říct, že přece doping je jasnej a kdo to neví je naprostej ignorant, kterýmu chybí základní vzdělání a měl by se na to optat rodičů. He?

                  0 0
                  • Genarito  

                    pochop to, doping je jasně definovanej a tak nemusíš přemýšlet nad tím co to doping vůbec je. Něco sportovec může a něco nemůže. Mi přijde, že to co tu píšeš by se dalo přirovnat k pokusu závodníka ve skoku dalekém… Ten si prostě skočí a někdo začne uvažovat proč mu neuznat pokus s přešlapem :o) Zkus pochopit jednu věc. Platí pravidlo, že závodník nesmí přešlápnout a když to udělá tak je pokus neplatnej. Tečka :o) Nechápu co je divnýho na tom, že sportovci nemůžou brát jistý kapky do nosu a léky na astma… Kdyby to bylo povolený tak ti garantuju, že sportovci budou sportovat jen když jsou „nemocný“ :o)))

                    0 0
                    • orca  

                      myslím že doping není jasně definovanej – je pouze jasně definované jaké látky nejsou povolené mít v těle či od jakého procenta . A problém je spíše v tom že kontroly nejsou na všechny látky ale jen na některé a tím pádem leckterý doping lze kamuflovat.

                      Jak chceš ty definovat „doping“ ???

                      0 0
                      • Genarito  

                        tak problém je, že člověk slovo „doping“ vnímá vlastním způsobem a přitom je jedno jestli vše co je na seznamu zakázaných látek se bude jmenovat jinak a to třeba „bramboračka“ :o))))) Já tady nemluvím o tom jestli termín „doping“ je správně spojovanej s tím co sportovci nesmí :o) Pro někoho dopingem je, že má předzávodní kvalitní sex, kterej ho nabudí :o) Mě jde o to, že když je něco zakázanýho, mělo by se to respektovat

                        0 0
                        • treatt  

                          Jen poznamka – jedna vec jsou latky na seznamu. Fajn, ale rika se, ze doping je vzdy o krok dal, nez kontrola. Takze ma nekdo pristup do spickovy laboratore, kde mu vyvinou nejakou super sajrajt, tak v tom pripade nedopuje, protoze to neni zakazane, kdyz o tom jeste nikdo nevi…Je to problematicka otazka. A pro me cim dal vetsi problem, jak „hajit svuj sport“ ostatnim lidem. Ze je to vsechno jenom o tom, jak se nazobe…

                          0 0
                          • Genarito  

                            já s tebou naprosto souhlasím, takhle to v životě chodí. To je normální věc, že jde pokrok dál… Mě jde o to, že někdo vědomě porušoval pravidla, že dělal něco co by neměl. Nebo v té době EPO nebylo zakázaný? :oO

                            0 0
                  • thiel  

                    sport ma byt o tom ze sa vedla seba postavia ludia ktori porovnavaju svoje schopnosti ziskane predoslym treningom a nie porovnanim toho kto si je ochotny napichat viac svinstva ktore zvysi jeho vykonnost.

                    zakazane latky sa volaju zakazane preto, lebo maju preukazatelne pozitivny vliv na vykonnost sportovca a teda cloveka co ich berie zvyhodnuju oproti niekomu co ich neberie. ak by to tak nebolo, nebolo by dopingu. a aj ked maju na jednej strane pozitivny vplyv na vykonnost sportovca, casto vplyvaju na telo aj negativnymi vedlajsimi ucinkami.

                    0 0
                    • SChiZo  

                      a co treba kyslikovy stan? je na hranici dopingu a mozna se tam nekdy dostane. tzn ekonomicky silnejsi jedinec bude trenovat ve 4 km/m, slabsi ma smulu. trenuji oba stejne, ale jeden si nemuze dovolit luxus treninku ve vyskach. co treba krevni konzervy je to ma krev, natrenoval jsem si sve krvinky sam, ale opet je to zakazany. ani v jednom pripade nejde o cizi latku ktera ti zvysuje vykonnost, vzdy je to o te dane osobe. ale nekdo urcil, co je a co neni doping. jaktoze neni dopingem transfuze kterou prijme kazdej cyklista po etape na tdf? kdyby to snedl zaludkem ,tak se poblije a navic ho to vysili. takhle se pouzije medicina, kde ti kapacka pekne proudi primo do krve a je to. byl si snad nekdy na kapackach, nebo to bezne v zivote pouzivas? nemelo by to byt zakazany? je to preci neprirozeny takhle prijimat potravu. proste mi prijde, ze se tu resi neresitelne. pro vas je hranice presne dana necim, co nekdo povolil a nepovolil a souvislosti nehleda. odsuzuju epo a podobna svinstva a sam bych je neprijmul, ale neodsuzuju ty lidi, kteri tak ucinili, protoze si bohudik ani neumim predstavit tu krajni situaci, ktera je k tomu donutila. nikdy jsme na takove hrane nebyl a chci se ji zdaleka vyhnout. ale pro vas mudrlanty u piva je to jasny. secko je nahovno, pac kazdej dopuje, a proto jste sportovci vic nez oni, protoze vas se doping netyka.

                      0 0
                      • orca  

                        měl jsi jistě na mysli infůzi že … celkem standart po etapě ži během ultramaratnského závodu… pro mě osobně je to minimálně neetické …

                        0 0
                      • chodec  

                        Co máte furt s tou krajní situací. V krajní situaci je někdo, koho přejede auto a potřebuje dostat krev aby neumřel. To že se někdo unavil není krajní situace – to je pro něj denní chleba. Právě tím, že to hrotěj za tu hranici, kterou dokážou vyřešit normální regenerací si své situace vytvářejí sami, dobrovolně a pravidelně.

                        Nebo se pletu a na TdF jezdí v posledním voze někdo, kdo odstřeluje ty co jedou pomaleji? Nebo jsem je nutil já aby podváděli – proč bych se k nim měl stavět jinak než ke komukoliv druhýmu kdo podvádí?

                        0 0
                        • orca  

                          mám co do činění s kvalitou výroby a dnes a denně se setkávám se situacemi kdy je něco na hraně či i za hranou , pak přijde šéf a je vše nejednou košér – tak asi takhle tohle je ta „hrana“ v civilním životě . Kdyby to tak nebylo tak by nekvalitní práce neexistovala a reklamace by také skoro neexistovali…

                          0 0
                          • chodec  

                            Jenže ony existují a lidé chybují, ale nedělám z té nekvality normu. Je to přesně obráceně než píšeš. Právě proto že víme, jak by se která věc měla chovat a právě proto, že je tu jakási norma, co je správné, tak právě jen díky tomu můžu přijít a říct že ten který výrobek je zmetek, neb ty parametry nemá. Kdyby bylo normální vyrábět ty zmetky, tak by nešlo reklamovat vůbec nic – nebylo by proč – a to bychom nechtěli, že. Že ten šéf podvádí se stát může, ale považovat to za normální to je prasešina.

                            0 0
                  • chodec  

                    Nehledám složitosti kde nejsou. Talent do toho netahám neb nemá s dopingem co společného a pokud jde o regeneraci – o tom to je, někde je u každého hranice, kde se i kvalitně (ale přirozeně) živené tělo (snad s výjmkou Clarka Kenta) s výkony a jejich dlouhodobou udržitelností (danou schopností regenerace) zastaví. Nevidím nejmenší důvod ji překračovat – i tak tu stále budou vítězové a poražení a odpadnou tyhle přihlouplé úvahy nakolik je doping „normální“. Už kdyř doběhl první běžec marathon a po odmeldování výsledku mače padnul mrtvý si lidi uvědomili, že regenerace ke sportu patří, pokud nemají sportovci vymřít. Takže bych to tak bral a výkon ze kterého se sportovec nedokáže vzpamatovat bez toho, aby dostal transfuzi a několik dalších chemických přísad je IMHO stejně jako výkon naprd. Normálně radikální nejsem ale tohle obhajování či omlouvání podvodů si o to prostě říká.

                    0 0
                    • orca  

                      jen na okraj je podle tebe jonťák doping ano či ne ?? nehleď na to jestli je na seznamu UCI ano či ne..

                      0 0
                      • chodec  

                        čemu říkáš jonťák?

                        cukr, sůl, běžné vitamíny a minerály, příchuť ? s tím problém není.

                        ale je tam nějaké povzbuzovadlo? pak to nemá v soupeření co dělat, protože nevyhnutelně skonšíme u otázky: a kolik toho je ještě OK?

                        0 0
                        • orca  

                          máš snad pocit že minerály či vitamíny se volně vyskytují v přírodě ??? není to něco nepřirozeneého a umělého ???

                          ano mám na mysli běžnej jonťák – prášek co rozpustíš do bidonu a piješ během a po jízdě či i před.

                          0 0
                          • chodec  

                            Minerály a vitamíny se vyskytují v přírodě zrovna tak jako nakrájenej salám nebo houska nebo štáva z malin, nebo čaj co sis uvařil. Ptáš se na nesmysle, snažíš se manipulovat a proč? Chceš tady obhájit, že doping je přirozený? Jestli si to myslíš, tak to napiš rovnou.

                            0 0
                            • orca  

                              já neříkal že se nevyskytují ale rozhodně se nevyskytují v čisté formě jako je v joťáku ale např. v ovoci ale to by jsi musel zbaštit např 1kg pomerančů a takhle si dáš jen tabletku :-) to je ten rozdíl.

                              Já doping neobhajuji ale chci říct že dopinge v obecné rovině je silně relativní . V řeči UCI je jasnej tam je seznam látek a jejich krajní množství a tečka.

                              0 0
                              • chodec  

                                Nehledej v tom vědu, abych použil tvá vlastní slova. Ten rohlík se salámem co sis udělal ke snídani taky nevyrostl ve skleníku a nikdo to nepovažuje za nepřirozené. Cukr do čaje se také nevytěžil v dole a je OK. Zrovna tak nevidím nic divného na vitamínech a minerálech. Ty nic nestymulují – tělo je dostane jako surovinu v téhle podobě nebo jiné i když si dá ovocný salát, jen se to nedá zbalit na cesty. To je důvod proč cestou do práce neporážíš prase aby sis udělal šunku ke sváče. Doufám že cítíš rozdíl mezi tímhle a krevní konzervou, EPO, steroidama a jinejma srágorama zakázanejma ve sportu.

                                0 0
              • kolda  

                na jednu stranu chápu tvoje rozhořčení, ale ono to asi není tak jednoduchý.

                ti kluci nejsou vůvec pány situace, musí být pod hrozným tlakem svých šéfů, ti zase sponzorů. ze situace, která je opravdu tristní, bych nevinil samotné cyklisty (kterým nadáváš do troubů, podvodníků atd) ale spíš ty, kteří tahají za nitky ve vrcholovém sportu obecně.

                a pak – když tomu sportu obětuješ skoro vše a na úplný vrchol ti pořád chybí malý krůček, tak je asi těžké odolat.

                každopádně je na cyklistiku v její vrcholové podobě smutný pohled a mě třeba vůbec nezajímá.

                0 0
                • chodec  

                  Tohle co říkáš je mi jasné, ale já to tahle omluvně odmítám brát. Skoro každý je někdy v nějaké situaci pod tlakem, aby něco udělal nesprávně a aktuálně si tím situaci zjednodušil, nebo ji vyřešil. Pokud ale slušný člověk se špetkou sebeúcty stojí před volbou:

                  1. vyhrát podvodem (a že je to podvod je jim všem sakra jasné)

                  nebo

                  1. nehrát vůbec

                  (varianta c – vyhrát bez podvodu tu zřejmě neexistuje jak tu někteří tvrdí),

                  měl by volit b) nerát bez ohledu na to, o jaký obor, práci či aktivitu se tu jendá. Občas to někdo poruší, jasně jsme lidi, ale nedokážu takové porušení omlouvat. Takže i když ti cyklisti měli možná těžké rozhodování, volba byla nakonec na nic (ten manažer jim jen mohl nastínit obě chmurné alternativy a nechat si vybrat, ale určitě je neuvázal k posteli a pak to do nich nenapíchal).

                  0 0
                  • kolda  

                    no, nedivil bych se. řekl bych, že moc často na výběr nemají.

                    podle mě obviňuješ ty, co to celé akorát odse.ou

                    celé to má širší souvislosti – kultura založená na max. výkonnnosti, touha davu vidět výkony za hranicí lidských možností… ale to je téma, které se tady probrat prostě nedá.

                    0 0
                  • orca  

                    máš krásné idály ale … Když se podívám do civilního života (sport je zaměstnání jako každé jiné) tak dopuje – či podvádí naprostá většina . V jiné diskuzi se hodnotí práce servismenů . Převeduli to na doping tak než aby dělal pomaleji a kvalitněji tak zrychlí odflákne to a vyinkasuje více .. A co na to teď povíš ??? V pekárně ti prodají připálenej chleba – opět tě podvedli neb místo aby ho vyhodili a snížili zisk tak se pokusili ti ho prodat a podvést tě …

                    Jen je rozdíl že někde ten podvod je okatej a je moc vidět kdežto jinde je ale není až tak na očích a nebo je tak zkrytej že to normálně nepoznáš.

                    0 0
            • treatt  

              Nehodlam se poustet do diskuze, co to je doping a pod., i pro me sameho je to prilis slozita otazka a jednoznacne reseni proste nevidim. Ale musim se ohradit proti tem gymnastum. I kdyz zacnu s fotbalem. Cos napsal, je dost mimo. Vsimni si, jak straslive je dnes dulezita fyzicka u fotbalistu. Dokonala hra s micem je standard, komplexnost fotbalisty. Ale pokud u toho neni dost rychly, nema ve spicce co delat. Jestlis nekdy videl statistiky, co zacali delat v posledni dobe – kolik nabeha za zapas kazdy hrac, to je docela masakr. Nekdy pres 13 km sprintu a hodne rychleho behu. A to neni jeden zapas, v anglicke lize a nejen tam jich hrajou obrovske mnozstvi. Takze fyzicke parametry jsou cim dal dulezitejsi, protoze vybornou kopaci techniku maji tisice profiku, co hraji za mensi tymy. Ale v tech velkych tymech musi neskutecne makat. A pak se podivej na zapas Slavie se Spartou. 70% tymu Sparty po 3/4 zapasu ve vysokem tempu zacnou brat krece. To jsem v zapase Ligy mistru nikteziv nevidel (i kdyz jsem toho zas tolik nevidel)…zajimavy rozdil A ta gymnastika – shodou okolnosti jsem sportovni gymnastiku v destvi delal na hodne vysoke urovni. Rikat, ze Ti tam doping nemuze pomoct, je nehorazny nesmysl. Gymnastika je priserne tvrdy, extremne narocny sport na cele telo. A je hodne o sile, rozvoje svalu, protoze tahnout figury, ktere se dneska davaji treba na kruzich, jsou neprosto neskutecne. Zkus nekdy udelat rozpor a uvidis. Jedna vec je extremni narocnost treninku (ja jsem v dobe, kdy jsem trenoval v naprostem pretizeni organismu prestal jako kluk rust – neni nahoda, ze neni mezi zavodniky v gymnastice jediny, ktery by mel pres 175cm. Vetsinou mnohem, mnohem min…proste rozvoj svalove hmoty jde na ukor telesne vysky. Do toho nepredstavitelna ohebnost atd. A to jsou ciste fyzicke parametry. A nekdo se s nimi narodi, nekdo je ma trosku horsi. A nedelam si iluze o tom, ze to ma kazdy jen vydrene. A navic, i zde je touha po vitezstvi u mnoha lidi vyssi, nez fair-play (posledni vitez OH zcela nepokryte vzal zlato, i kdyz nemel byt ani na bedne. Ale je to amik a ma chalupu kousek od predsedy komise rozhodcich). Takze kdyz muze i sila rozhodnout, tak i zde bude doping hrat roli. Potom je samozrejme um, dril, silena drina. Nadani, ktery Ti zadnej doping neda. Ale na druhou stranu, je to taky o strachu (ktery taky umi nektere prostredky zajimave potlacit), regeneraci (opět)… P.S. Treba koule se taky zda (pokud ji zkusis) hlavne o technice…ale doping zmuze hodne, viz ruska vitezka OH v Athenach, co odmitla vratit medaily, kdyz ji nasli doping… Takze ono to tak jednoduche neni. A davno neplati, ze doping pomuze jen silnicnimu cyklistovi a sprinterum na 100m…

              0 0
              • treatt  

                Jen doplneni k tomu, jak jsem psal o fotbale – usmevna pasaz z clanku o tom, jak se Zabel priznal k dopingu: „V souvislosti s případem dnes představitelé univerzity ve Freiburgu propustili své pracovníky Andrease Schmida a Lothara Heinricha, kteří coby týmoví lékaři podle výpovědí cyklistů k systematickému dopingu v Telekomu napomáhali. Oba doktoři se přiznali a se Schmidem ukončil spolupráci i druholigový fotbalový klub SC Freiburg.“

                0 0
    • dancing dog  

      no a? jak to ovlivní Váš život?! sere na to pes

      0 0
      • Genarito  

        no to je právě ten přístup… na všechno sere pes a jde to všechno k horšímu .o) Myslím tím věci v životě obecně :o)

        0 0
        • dancing dog  

          na věci v životě pes obecně nesere. Pes sere na to, že v telecomu dopovali

          0 0
          • Genarito  

            :o) ale to jsou věci, který se života normálně dotýkaj :o) pes ale doufám už nesere na to, že se doping běžně používá :o)

            0 0
            • dancing dog  

              ale sere… doping je důsledkem zbožtění sportu, klanění se ikonám..podle mě je vrcholový sport nefysiologický( proč značná část vrcholových sportovců je po ukončení kariery zdravotně na odpis), iracionální a bez smyslu… a taky představuje děsný plítvání, vážně děsný

              už to vlastně není sport

              0 0
              • chodec  

                aleluja

                nechám to tesat do kamene

                0 0
              • orca  

                sport je práce jako každá jiná je to jen a jen o tělesných proporcích a snaze se zlepšovat a to jakkoliv , jakákoliv manuální práce je to samé zlepšuješ svoji zručnost a to jen proto aby jsi dostal zaplaceno víc a víc a nebo nezlepšuješ (jako sportovec) a plat stagnuje dokud se neobjeví někdo jinej a lepší co tě vystřídá a jsi bez práce.

                Nehledal bych v tom vědu…

                0 0
                • dancing dog  

                  není to práce jako jiná!!!

                  nic po něm nezůstane, marnost nad marnost

                  0 0
                  • orca  

                    chceš snad meditovat na téma co je a co není práce ???

                    I po téhle „práci“ něco zůstane .. třeba vzpomínka …

                    zjednodušeně by se dalo říct že cokoliv za co ti někdo zaplatí

                    0 0
              • hribik A1  

                suhlas

                0 0
      • Peslezedirou  

        *pšškzujiagrbzzzzzz…pš­k…pšk

        *zvuk když sere pes

        0 0
    • spešl  

      Tak jsem si to celé pročetl a musím ve všem absolutně souhlasit s Chodcem. Napsal to přesně tak, jak bych to napsal já. Nebo, že bych to psal já?! Jestli ne, tak jako by se stalo a Chodec musí být mé jednovaječné dvojče… :-) A argumenty Karlinera a Orcy jsou, promiňte mi to, opravdu dětinské a před rozumnými lidmi s nimi nemohou obstát…

      0 0
      • karliner  

        Hele, já nikomu neberu jeho názor, i když s ním nesouhlasím. Ale nemám rád jednoduché soudy od hospodského stolu, jimiž mi chodcovy (a tedy i tvoje ;-)) příspěvky hodně zavánějí. Na otázku „dopingu“ vždycky bude celé spektrum názorů a nevyřešíme to tu, ani to nevyřeší nikdy nikdo jinej. Dle mého, je pouze otázkou času, kdy v profesionálním sportu budou za doping považovány pouze všeobecně nelegální látky a ostatní nikdo nebude řešit, stejně jako ČOI neměří managerům během přípravy prezentace hladinu kofeinu v krvi, jen proto, že nějaká moudrá hlava usoudila, že je možné vypít pouze 0,15 litru kávy za hodinu (i když, kdoví, jakou zhovadilost EU vymyslí…), protože profi sport není sport, ale především byznys a nad případnými excesy budou držet stráž majitelé týmů, klubů apod. (stejně jako teď zaměstnavatelé určují pravidla zaměstnancům), protože nejdůležitější je sledovanost a mediální atraktivita sportu a fans jsou rozumní a drtivou většinu z nich nebude bavit sledovat uměle vypěstovaná monstra, stejně jako je nebaví sledovat wrestling nebo kulturistiku, kde na doping zvysoka serou a a výše zmiňovaná kontrola nefunguje.

        0 0
        • karliner  

          A tím pro dnešek končím a vyrážím do Klatov. „Odpůrcům“ i „zastáncům“ dopingu přeju pěkný víkendový poježdění a kdyby mě náhodou někdo potkal na Králi – doufám, že mě nesfláká pumpičkou :-)))

          0 0
      • orca  

        jsem rád jak jsi mě mile odsoudil – typicky české : nesouhlasíš jsi hňup …

        jen si přeji aby každá tvá práce byla ze 100% poctivá a férová …

        0 0
      • orca.1  

        No vidíš, zřejmě slušnej oddíl… Jsem zvědavej jestli se snad nespustila nějaká lavina přiznání, když do toho šly takový velký ryby.. Nakonec budou špatný ty co se nepřiznají (třeba nemají k čemu:) a „záporáci“ co brali budou hrdinové jak ze seriálu.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.