Tektro auriga pro výměna desek za shimano

11 nepřečtených
  • Starostasky

    Zdar borci, mám na biku brzdy Tektro auriga pro wh. Brzdy nejsou žádná extra sláva, ale jsou nové a kupovat se mi hned komplet shimana nechce, tak přemýšlím jestli by aspoň nepomohlo vyměnit desky tektro za desky od shimana. Máte s tím někdo zkušenosti jestli to aspoň trochu pomůže? Předem díky za rady.

    0 0
    • Kalic  

      Nech tektro tektrama a radši hoď ty prachy, který bys dal za desky, do prasátka na nový shimana.

      0 0
    • Erknold  

      Dnes jsem v decathlonu koukal na kolo co mělo Tekro auriga comp a říkal si, jak asi fungují. Asi mám odpověď.

      Ještě, než je začneš postupně měnit, tak si dej do těla, vyrvi kolo na nejvyšší kopec v okolí, alespoň 200 m převýšení a dej jim dolu co proto i se šlapáním a několikrát. Buď se zatáhnou a umoudří se a nebo to bude ten správný impulz na výměnu.

      0 0
      • Gabbo  

        Mam na Patriotu 2.0 TEKTRO Auriga Pro, kolo jsem kupoval za min nez cenu ramu, takze jsem vybavu neresil a brzdy byly prvni kandidat na vymenu a prekvapily. Jasne nejsou to XT, trosku houbovity chod, ale zatim v je jezdim v pohode, zadne alpy ale brdy ok..

        0 0
    • George1977  

      Dával jsem dvousměsový ashima desky a maximální spokojenost.

      Brzdí to o dost líp.

      0 0
    • Starostasky  

      Díky za reakce, brzdy mám na AG leon 8.27, ze začátku bylo vše ok, potom začaly trochu měknout a hlavně zadní brzda vydávala zvuk, nevím k čemu to přirovnat, takový přerušovaný „bubnující“ zvuk při prudším brzdění, žádné pískání jen tohle. Tak jsem to dal do servisu na odvzdušnění a kontrolu, borec mi řekl, že ty desky musel trochu obrousit, že byly přitavené z moc dlouhého brždění, ale že to bude OK, mám je prý zajet z prudšího kopce. Sice tímto způsobem nebrzdím, ale ok nehádal jsem se. Jel jsem o týdne později na singltrek na Vysočině a po pár sjezdech opět stejný zvuk a tentokrát předek + zadek :( Tak neví co stím, nemám náladu po každé vyjížďce řešit brzdy, tak mě napadlo, že ty desky prostě vyměním za shimana, to ostatně radil i ten servisák :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.