• bagr84

    Chystáme se letos s polovičkou na dovolenou do Francie, v rámci pobytu máme v plánu navštívit 3 – 5 spíše horských etap, který bychom rádi viděli.

    Plán je spát v autě / ve stanu / pod širákem, živit se paštikama a samozřejmě vidět něco hezkýho z hor a Francie. Představa je ráno vstat a udělat si půldenní výšlap někam „na kopec“, počkat na peloton a zase slézt k autu. Chození nám nedělá problémy.

    Jak moc je tohle reálný, nebo na co se připravit? Nic moc jsem na BF nenašel.

    Jak to bývá s uzavírkama silnic, dá se koupit občerstvení i někde nahoře (pojízdný kiosky?), je vůbec možný vylézt někam nahoru mimo silnice aniž by člověk potkal 150.000 němců?

    Pokud tu má někdo osobní zkušenosti, budu rád když se podělí.

    Konkrétně se kdyžtak jedná o tyto etapy:

    8. etapa Tomblaine – Gérardmer La Mauselaine

    9. etapa Gérardmer – Mulhouse

    10. etapa Mulhouse – La Planche des Belles Filles

    13. etapa – Saint-Étienne – Chamrousse

    14. etapa – Grenoble – Risoul (Col d Izoard)

    0 0
    • karliner  

      Němcům se vyhneš bez problémů Téměř nejezdí…

      0 0
    • soc  

      Cca 2 hodinky pred pelotonem jede reklamni konvoj, uzavirka probiha cca hodinku pred nim. Vsude jsou policajti, slusni a ochotni.

      Idealni je predem si vybrat nejake parkoviste pobliz mista, kde se chces divat, tam rano frknout auto a dojit zbytek pesky a cekat.

      Na horskych etapach byva docela brutalni naval, holandani kolem trasy kempujou uz den predem.

      Obcerstveni jsem si nevsiml.

      0 0
      • treatt  

        A zapomenout na to vyjíždět to na kole, to se musí opravdu s dlouhým předstihem, na rozdíl od punku na Giru jsou žandármové dost nekompromisní a nenechají Tě jet i dlouho před reklamní karavanou, po ní už vůbec ne..

        0 0
        • karliner  

          Přidal bych informaci, že na TdF tě s autem na kopec v den etapy nepustí ani omylem a na některých exponovaných (třeba Tourmalet, Alpe d´Huez atd.) můžeš mít trable i den předem. S karavanou má treatt pravdu, je dobré si nastudovat timetable etapy. Ale i jako pěšák můžeš mít trable, závisí na spoustě faktorů, ale když tam polezeš nějakýma kozíma stezkama, nikdo tě omezovat nebude.

          0 0
      • JMT  

        *Ty holandani tam kempujou uz treba tyden predem. 3 dny predem narvano karavanama.

        0 0
    • RomanH  

      Byl jsem se podivat na TdF, kdyz jel Armstrong s Ullrichem casovku na Alpe d Huez. Prijeli jsme tam o 3 dny drive a malem jsme nechytli fleka na stan. Nakonec se povedlo, pekne nahore. Silnice obsypane karavany, Nemci grilovali, pivo teklo proudem. A v den zavodu obrovska show. U normalnich etap to asi bude jine.

      0 0
      • bagr84  

        Tak strasny to myslim mit nebudeme, nejslavnejsi kopec co mame v planu je Izoard a jak pisu, chystame se chodit pecha. Asi si ale privstanem.

        Co start a cil, je tam neco zajimavyho k videni (prezentace atd.), nebo je lepsi byt nekde na trati?

        0 0
        • RomanH  

          To nebylo strasny, byl to fakt peknej zazitek. Pocital bych s tim, ze bude lepsi vyjet na kopec nejpozdeji odpoledne pred etapou a postavit nekde bokem stan. Uz cestou nahoru se divej, kde by se Ti to libilo sledovat. My tam pak sedeli na fleku od rana jelo se to po obede.

          0 0
          • bagr84  

            No ale jak jsem psal vys, nechceme nekde sedet 2 dny na zadku, radi bychom chodili. Proto varianta stanovani nekde dva dny predem neni to co hledam.

            0 0
            • RomanH  

              My taky nesedeli, jezdili jsme tam na kole. Sedeli jsme tam az v ten den etapy.

              0 0
            • karliner  

              Četls vůbec ten Romanův příspěvek, na který reaguješ?

              0 0
          • treatt  

            A ještě jedna věc – vyplatí se najít si místo buď v točce nebo v prudké pasáži, protože obzvlášť ze začátku stoupání to i v místech, kde se my už celkem plazíme, udělá jen frrr frr fr fr fr fr frrrrrr fr a hotovo dvacet :)

            0 0
            • soc  

              par hodin cekas a po par vterinach je po vsem…

              0 0
    • iron.hide  

      ja mam taku skusenost ze fizli nevedia anglicky, furt blabotali franticki, aj ked hovorili priamo na mna.

      a kiosky tam boli nejake, napriklad v dlhych stupaniach (mt ventoux), kde som si kupil colu a fantu, ked uz som bol polomrtvy. a tiez kiosky so suvenirmi – napr zlte dresy, zlte hrnky, flase a podobne.

      k tej karavane – tie reklamne auta rozhadzuju vselijake blbosti – tricka, mineralky, cukriky, krekry, siltovky…

      0 0
      • Radek Broz  

        To se dá zobecnit – v celý Francii umí anglicky možná tak stovka lidí, ostatní si myslej, že jsou furt koloniální velmoc;)

        0 0
        • soc  

          Sranda je, ze Ti, co anglicky umi s s Tebou anglicky bavit nebudou, bo je to pod jejich uroven, ale Ti co neumi se snazi si co nejvic pokecat.

          0 0
    • Ma7ous  

      Pokud chceš chodit pěšky tak to není takový problém, akorát zaparkovat v úpatí kopce může bát ráno problém, jinak doporučim se jeden den zajet podívat na start etapy je to vždy show, kterou v TV opravdu neuvidíš.

      Nemá cenu se cpát do cíle, spíš si najdi klidně i na začátku, pěknou zatáčku a nebo nějakou stojku a na 100% tam budou u toho i veselý fanoušci.

      0 0
    • Radek Broz  

      Pár mejch postřehů: Divím se, že tu lidi píšou, že v těch nejzajímavějších místech byly lidi „i den předem“ – před 2 lety jsem byl jezdit 14 dní v Morine, když tam končila na konci etapa. Silnici pod vrcholem obsypávaly karavany už tejden (!) předem.

      Zaparkovat i ráno se může dát až fakt dost aleko.

      Každopádně dobrej zážitek – něco jsme o tom napsal tady: http://etbikez.com/…r-de-france/

      0 0
      • soc  

        A sakra :) Ja jsem to tam nejezdil kontrolovat, musim obcas chodit i do prace :-D Akorat by me zajimalo, jak se k tomu stavi policajti, radost z toho asi nemeli.

        0 0
      • karliner  

        To je pravda, vloni parkování asi 15 km od Bédoin, kde začíná stoupání na Mont Ventoux… A to jsme měli dost kliku.

        0 0
    • yoolaus  

      Tour je paradny zazitok, ale necakaj ze si nejak extra dobre zajazdis na kopci na ktorom bude v ten den etapa…mrzol som na Galibieri 2 hodiny, musel som tlacit bike dalsie 2 kvoli policajtom a potom kvoli totalnej zapche pred vrcholom po prejdeni etapy…avsak nasledujuci zjazd do Bourg d Oisans stal za to…

      0 0
    • bagr84  

      Tak Vam dekuju za reakce a postrehy, uz to mam nejak naplanovany.

      Vicemene bychom meli videt zaverecnej kopec v 8. etape, v 9. polezeme na Grand Ballon nebo Markstein, v 10. etape stoupani na Col d'Oderen. Pak jeste v 11. start etapy po dni volna.

      Kempy zamluveny ve vzdalenosti cca 6 – 10 km od zminenejch mist, takze by to nemel byt problem. Navic se nam podarilo sehnat sportovni kolobezky, kdyby se nam nechtelo chodit :)

      0 0
    • bagr84  

      Tak jsem se v tydnu vratil, byla to parada :)

      0 0
      • soc  

        no jo, my jsme tak strasne fandili reklamni karavane, ze jsme zaspali peloton…

        0 0
        • soc  

          Vlastne ne, zaspali jsme jen uprchliky, pelotonu uz jsme zase mavali…

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.