• Mychal

    Tak jsem poslední dobou nějak propadl noční jízdě na kole. Nemůžu si pomoct, ale láká mě to ještě víc, než denní ježdění. Mám v plánu i plnohodnotný výlet přes noc, cca 100km. Také to máte rádi v noci? A jaké jsou vaše zkušenosti s nočním ježděním, hlavně po lese? (:

    0 0
    • lutte\'  

      Ty voe , to bych se zabil mas tam nakej svetlomet aspon ? :D

      0 0
      • Mychal  

        No jasně, nejsem sebevrah (: neříkám, že zrovna ten nejdražší a nejlepší, ale v kombinaci s čelovkou se při použití pomalejší ryychlosti, větší opatrnosti a méně naročné cesty dá jet téměř tak bezpečně jako ve dne (:

        0 0
    • Lister  

      hlasoval jsem pro raději než přes den, ale to neznamená že častěji než přes den. Jen je to prostě větší sranda a adrenalin, jinak jezdím všechno to co přes den nijak se neomezuji, občas sjedu v noci i to co přes den nedám, protože prostě když človkě neví do čeho jde tak se tolik nebojí :oD

      0 0
      • Mychal  

        Tak to se mi taky stalo, že jsem jel i něco, co bych ve dne asi nejel. Ale ono to ani není třeba, ve tmě i známé cesty působí jinak a neznámě, tak se dá jezdit i po těch lepších a známých a člověk si připadá, jako bych jel po horší a neznámé cestě (:

        0 0
        • Lister  

          možná si neviděl: bike-forum.cz/forum/fot­ky/ostatni.html?de­tail=6428

          no tasková romantika :)

          Jinak pokud jde o delší trasy tak ty zatím v noci nedávám, páč jsem omezený výdrží světla – na plné pecky tak 2,5hodiny, navíc jezdím sám, tak se nechci vydávat nějak extra hluboko do přírody. No ono to je asi jedno, protože kdyych se vysekal takovým způsobem, že bych se vlastní silou nedoplížil do civilizace tak mě asi nezachrání ani ta blízkost stavení :o)

          0 0
    • TheIF  

      Nedávno jsem jel z hospody a protože bez světel tak přes les (pivo dodá odvahy..) zromvna nesvitil měsíc, neviděl jsem ani na přední kolo, takže psycho jízda na slepo ještě, že to tam znám a veděl jsme že na pravo od te pešinky je X-metrový sraz tak jsem to hrnul furt do leva a orientoval se podle toho jestli jedu po kamenech nebo šustí listí, ale na mostek jsme zapoměl, naštěstí v potoce nebyla voda :-)

      0 0
      • lutte\'  

        mas vic stesti nez rozumu :))

        0 0
        • Lister  

          co znamená víc, když jedna z hodnot rovná se nule :oD

          0 0
          • drtyc  

            jo, ale zapomel napsat, ze tam maji pres macochu lanovy most ve ctyriceti metrech a ted pise z urazovky, ne? ale teda jako mam pochopeni, ale nechapu ;-)

            0 0
      • Milenius  

        Takhle jsem chodil pres les za mlada z diskotek, jit v noci lesem je opravdu jen podle susteni listi, ale hlavne ze jsi to prezil :)

        0 0
    • kámen úrazu1  

      Moc, ale jen v zimě a po silnici. Když není na silnici námraza nebo sníh, užívám si to i v mírně mínusových teplotách. Výborná je kombinace tma, suchá silnice, měsícem nasvícený sníh všude jinde, zhruba +3°C až –5°C, bez deště. Po práci v zimě vyrážím aspoň třikrát týdně, většinou na dvě, tři hodiny, ale už jsem se párkrát vrátila i po půlnoci. Nemá to chybu. Tma, pára od úst, neotravuje hmyz, venku je zvláštní atmosféra, většina spěchá co nejrychleji domů do tepla, nikde nikdo. I ty při velkým mrazu namrzající konečky prstů a nos k tomu patří. Se stoupající teplotou a prodlužujícím se dnem mě přestává ježdění ve tmě lákat a po práci vyrážím maximálně na hoďku a půl, dvě, pokud možno za světla. Asi jsem divná, ale už teď se na lednové, únorové noční ježdění těším. Víc než na běžky.

      0 0
      • Lister  

        jelikož nerad to co dělá s kolem sůl, tak v zimě jedině volným terénem, je to masark, zabíračka, ale super :o)

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Sůl mně zatím kolo nerozložila.:-) I lanka a bowdeny jsem zatím měnila vždycky až pozdě na jaře nebo v létě. Bláto mně připadá pro kolo víc devastující. Když je slaná břečka, nejezdím. Silnicím se vyhýbám i při sněhových kalamitách nebo po dešti při nízkých teplotách, ledovky ani námrazy nemusím. To si ježdění nechám až na víkend do terénu nebo si jdu zaběhat.

          0 0
          • drtyc  

            ono staci juknout do profilu kdo zkama vejra a hned je videt, ze v nizinach kolo ani nepozna, ze je zima…

            0 0
            • kámen úrazu1  

              Myslíš tím mojí domovskou nadmořskou výšku 600 metrů, nejbližší kopec přes 750 a blízko nejvyšší místo Žďárských vrchů? :-)

              0 0
            • hribik A1  

              netvrdil by som -  napriklad my sme nizko polozene mesto, ale vody je na cestach stale dost, a obcas k tomu posolene sracky. normalny sneh sa, pravda, moc nevyskytuje

              0 0
      • klingon  

        Jojo, letos sem toho vecer po tme pri treningu najezdil spoustu a muzu jen souhlasit :-) Po navratu ten krasnej pocit unavy, kdyz pomalu „roztavavam“ po horkou sprchou, pak horkej caj s medem a citronem… :-) Na silnici mi to prijde kupodivu i bezpecnejsi nez ve dne. Kolo na to mam radne pripraveny (viz profil :-), vzadu je jako „blikacka“ 12V stroboskopicka lampicka, takze prehlidnout me snad ani nejde :-)))) A o blizicim se autu vim, diky jeho svetlum, mnohem driv nez ve dne.

        0 0
        • Motyll  

          OMG – to je cirkus :) To discotekovy svetylko dozadu nebude uplne koser. Zas mysli na chudaky ridice, nez Te dojedou, maji slusne „nablikano“. Nejaky labilnejsi jedinec Ti za to taky muze „domluvit“. Jezdim v noci celkem dost a radeji mam vzadu dve svetla (batoh a sedlovka) ale jen trvale svitici. Videt jsi dostatecne, ale neotravujes s tim ridice.

          0 0
          • drtyc  

            jaj jsem to zkouknul a pekne to sviti… to mi tak pripomelo dneska jsem potkal jednoho zivelneho veseleho vitalniho mensinoveho obcanka, jak si uziva radosti z jizdy na detske ukrajine a co nevidim – reflexni vidle a reflexni ram z alobalu jestli jsem to stihl spravne postrehnout.

            0 0
      • jecnak  

        Jeste kdyz si clovek vypne svetla a jede jen tak za svitu hvezd a mesice, to je nadhera.

        0 0
        • hribik A1  

          hej, ale nech to nerobi na cestach

          0 0
          • jecnak  

            Tam co jezdim uz kolem 10h nic nejezdi a kdyz se neco blizi, tak se holt zapne svetlo.

            0 0
            • brantec  

              jj delam to stejne:-)

              0 0
              • drtyc  

                jo to je nejlepsi takhle na dalnici poloprazdne vypnout svetla – potichu se priblizit a pak nahustit mlhovky, pridavny svetla pro denni sviceni a dalkovy a narvat mu tam 10tis otacek za zadkem, at se poradne probudi.

                ale ne to patri asi do sekce cerny humor.

                0 0
        • mastihuba  

          zvlášť když je napadenýho trochu sněhu, aby se to od něj odráželo, to je potom luxus.

          0 0
      • Krys  

        Keď som tento tvoj príspevok čítal minulý rok v lete, myslel som si, že nie si normálna.

        Ale tento týždeň som pár krát (z nedostatku iného času na jazdenie) skusil vyraziť večer aspoň na chvíľku. Zatiaľ žiaden terén, len pražské ckyklotrasy (jediná skutočná tma len v Prokopáku). A začínam pomaly chápať o čom si písala.

        0 0
        • hribik A1  

          mna to tiez zacalo bavit nedavno, hlavne po tom, co som si dokupil lepsie svetla…krasne su hlavne klukate, kopcovite cesty, typicky take, ako su vsetky tie bocne cesty okolo cesty na prievidzu (jastrabie, mitice…). alebo bojnice-rudno by mohlo byt dobre, len to som este vecer nesiel (prilis daleko na tento ucel), aj ked mozno vyskusam volakedy

          0 0
        • Pebe  

          nepovídej, že budeš ještě trénovat ;-)

          0 0
          • Krys  

            Jaseň, tajne po večeroch trénujem, aby som mohol byť na budúci rok vždy v tej rýchlejšej skupine pohodových BF cyklovýletov a znudene čakať na lemry. Bude zo mňa ultrachrt. :))

            0 0
        • kámen úrazu1  

          :-))

          Je to další dimenze cyklistiky.

          0 0
    • dancing dog  

      Dřív sem jezdil ve tmě celkem rád, ale od té doby, co jsem si pořídil světlo Blackburn – System X6, tak vidím skutečně NOC V JINÉM SVĚTLE a bojím se…

      Všude spousta upírů a vampů :-(

      0 0
      • Lister  

        tož to sis pořídil hezkej systém, bych chtěl někdy vidět jak to svítí.

        Jinat těch zelených dvojitých světlíšek si nevšímej.....a když už tam nějaký jsou, tak si říkej.....není to vlk, není to vlk. maximálně nasranej jelen :-)

        0 0
        • dancing dog  

          Na vlcích nic není, horší sou vlkodlaci, tady v Krušnějch jich je celkem dost, přebíhaj dost z Německa, ale u Vás v Jeseníkách se prej taky vyskytujou…!!

          0 0
      • kankrlicek  

        X6 mám taky, spokojenost velká, ale měl bych na tebe dotaz: Rád bych si dal jedno světlo na helmu a druhé na řidítka. Pořád nemůžu vyzkoumat, jak to výrobce mínil. Baterku mám na horní štangli blízko hlavového složení, tu dvoulinku mám omotanou okolo trubky a obě světla na řidítkách. Když bych chtěl si dát jedno světlo na helmu, tak ta jednolinka je krátká. To bych z toho kola ani nemohl slézt :). Nemáš to nějak vykoumané? Díky moc. mk

        0 0
        • martt  

          X6 som v zivote nevidel ale napad mat akumulator na biku a lampu na prilbe zavana problemami :-)

          Asi by to chcelo preskumat, ci sa neda pouzit aj nejaka ina baterka ktoru budes mat v drese.

          0 0
          • kankrlicek  

            Co jsem vymyslel: Buď bych měl 1 světlo na helmě, baterku v batohu, nebo 2 světla na řidítkách. A moc bych chtěl mít jedno světlo na řidítkách, jedno na helmě a přitom to živit z jedné baterky :) Dal jsem dotaz na progresscycle, zda mohu koupit náhradní zdroj – bohužel nikdo neodpověděl.

            0 0
            • martt  

              ja by som Ti navrhol nasledovny postup. Najdi si niekoho v okoli kto aspon trochu vidi do elektroniky. Nech zmeria co je v tom kabli medzi baterkou a lampou pre plne nabity a skoro vybity zdroj a pre vsetky stupne regulacie (napatie/prud).

              Ak usudi, ze regulator nie je uz v puzdre baterky ale az v tele lampy (to je tak na 90% pravdepodobne), nech ju da na laboratorny zdroj a skusi menit napatie oproti tomu baterkovemu trocha hore aj dole a sledovat odber prudu a intenzitu svetla.

              Podla vysledku nech navrhne zdroj. Pravdepodobne to bude nakoniec nieco velmi jednoduche, kdesi som cital, ze X3 ma v to puzdre na baterku 5 NiMH clankov, nabijaciu automatiku a merac odberu. Na to aby Ti svetlo fungovalo ale tie serepeticky nepotrebujes a staci Ti ten zdroj (baterka).

              Moj zaver, bez toho aby som to svetlo videl a meral, je, ze na 90% budes uplne spokojny s doma zbastlenou baterkou (nipackom) za par korun. Rozhodne to bude lepsie ako sa pripajat kablom k biku. Predstav si, ze v pripade padu odtrhnes kabel alebo nejak kompletne znicis to svetlo v strede tmaveho lesa a si nahrany.

              0 0
              • kankrlicek  

                Mockrát díky, musím se po někom poohlédnout :) A ta představa, že jsem připoutaný hlavou ke kolu mi nedovolila to ani zkusit :)

                0 0
    • hribik A1  

      hej, ked sa odniekial vraciam, ale to uz len po cestach. uz som takto dosiel aj o troch v noci. paci sa mi na tom to, ze aj hlavne tahy su uplne prazdne. ono aj taka klukata cesta niekde medzi hornou a dolnou vie byt v noci docela zaujimava. samy kopec, sama zatacka, samy opilec…ale v lese ani nikde v terene som zatial neskusal.

      0 0
    • Jirik123  

      jsem na tom podobne, nejradsi mam teply letni noci, kdy se pres den kvuli vedru jezdit neda. to pak vyrazim kolem 10 vecer kdyz uz je poradna tma a uzivam si jizdu. krajina je takova klidna a ticha, vetsinou nefouka vitr, najednou cejtis spoustu intenzivnich vuni, kterejch si pres den ani nevsimnes. v dolicich bejva zima, na kopcich zas chytnes teply proudy… proste je to super:-)

      momentalne jeste trochu ladim osvetleni abych se nemusel nicim omezovat.

      0 0
    • kudlanka32  

      ja mam dojezdy v noci rad…akorat bych potreboval este celovku bez ni 100km nepojedu.....a take radsi v noci jezdim na mistech ktery znam…hledat v noci turistickou znacku v neznamem udoli…:)

      0 0
      • Stingray  

        jóó, lávky z Točný v jedenáct bez světla je malej mazec, co dneska bajky? Kamil má nový airobee, tak ho dem někam zahodit :-/

        0 0
        • kudlanka32  

          no jo kdyz nesvitis ani nechlastas aby sis svitil ocima tak je to s tebou tezky :)))

          0 0
    • Mr.Cookie  

      ju…v noci je to nejlepší…ale já jezdim v noci jenom po Praze, protože je to skoro bez aut a je celkově krásně…

      0 0
      • kudlanka32  

        tam sou ale svetla…zkus nekdy prokopak v cernocerny tme:)

        0 0
        • ravag3r  

          To se mi povedlo minule, vracel sem se večer od kamaráda, mám jenom přední blikačku a dvě zadní no a chytře sem vjel do Prokopáku v domnění, že sou tam světla. Chyba:D Tma jak v prdeli, prostě totální, viděl sem tak maximálně přední kolo a byl sem rád… Už sem si řikal, že tam v tý zimě zhynu, orientoval sem se jenom podle povrchu po kterym jedu, tj. je to hladký, je to ok a pak mě napadla spásná myšlenka, vytáh sem z baťohu mobil a svítil si přisvětlovací diodou foťáku a druhou rukou řídil. Dosvit dobrejch pět metrů:) SE K550i, váš společník na noční vyjížďky:D

          0 0
          • Krys  

            Náhodou, Prokopák je v noci najkrajší. Stretneš akurát občas nejaký párik. Počuješ len vlastný dych, kolesá na asfalte a občas potok.

            0 0
      • bam  

        jj, v Praze to docela jde. Spousta svetel, malo aut a i mi prijde, ze ridici jsou ohleduplnejsi. Taky jsem tak jednu dobu najizdel km, kdyz nebyl cas pres den. Kdyz prsi nebo je led, tak je to i se spoustou prekvapeni :)

        0 0
    • Floydie  

      V noci jezdim nejcasteji s 10ti pivama :)

      0 0
      • jira_n  

        přesne tak za tmy toho najezdim docela dost ale nikdy si nic nepamatuju :-))

        0 0
    • mosquito  

      nejradeji sem jezdil po rakouskych cyklostezkach (spise na jihu) – uzasnej asfalt, priroda, a samo zadny auta .. v cesku je to trosku o hubu

      0 0
      • Lister  

        no to bude tím že se všichni snažíte jezdit v noci jen po silnicích....­.zkuste někdy taky terén a pochopíte :o)

        0 0
        • oumik  

          JJ muzu jen potvrdit, jel sem v noci sjezd (po modre?) z Hady okolo obranskeho hradu a byl to zazitek jak svina, jenom to chce rozumne svetlo, bo kamos mel jenom takovou tu ledkovou blikacku od smartu a pak se nestacil divit, kdyz mu do cesty skocil parez. Ja mel trochu lepsi ledkovou lampicku od kellysu na 4 AAA a stacilo to, ale na vaznejsi jezdeni to chce urcite celovku a lekarnicku!

          0 0
          • Lister  

            na vážnější ježdění to chce slušný halogen nebo hodně silný ledky s ničím jiným v terénu nevystačíš, tedy pokud to je opradu myšleno jako ježdění v terénu a ne jen po širokých lesáckých cestách..........

            0 0
            • oumik  

              Rekl bych, ze to teren byl, jestli jsi tam nekdy jel tak to pochopis… Neni podle me potreba kupovat nejake hyper super reflektory to je blbost, opravdu staci lepsi ledkovka a nejaka celovka, protoze ta ti posviti vzdy tam, kam se skutecne divas a ne tam, kam se „divaji“ riditka, navic by tahle dvojice mela byt co se tyce svetelneho vykonu srovnatelna, protoze pokud je jedno svetlo vyrazne silnejsi, tak si na nej oci zvyknou a to druhe tam, jakoby nebylo. Prece jenom mit na kole neco, co ma vykon svetlometu protivzdusne obrany, tak uz to pak neni jezdeni v noci :( Nehlede nato, ze plasite lesni zver, na coz byse melo pri techhle aktivitach taky pomyslet.

              0 0
              • pepek  

                Tak podle mě to tam terén není, jedeš pěkně pomalu rovně dolů po široké stezce. Správný terén na ježdění v noci je naučná stezka u Soběšic nebo Říčky. Tam Ti teda žádná Ledka nemůže stačit, pokud nejedeš výrazně pomaleji, než ve dne. Žádná Ledka není srovnatelná s 20W halogenem, což je minimum. K tomu musíš mít čelofku-5W Halogen je taky tak akorát. Nedovedu si představit pustit třeba ten žlutý sjezd, jak ve dne (odhadem tak: 40–50km/hod)

                0 0
                • oumik  

                  Tak mám asi jinde měřítka, nebo sme fak nejeli po stejné cestě…

                  0 0
                  • pepek  

                    No modrá je tam jenom jedna…s kopca pomalu dolů, pustit se to moc nedá, že?

                    0 0
                    • oumik  

                      No asi tak jeli sme od vysilace a pak sme ve tme modrou stratili, Takze sme sjeli nekudy nalevo na tu klikatou cestu posypanou kamenou drti a vystoupali sme po ni mozna 500 metru vpravo a pak sme se dostali na ten sjezdik na modrou okolo toho hradu… mas pravdu, ze se to tam moc pustit neda, a je to skoro rovne, ale rozhodne mi to neprislo teda siroke, zvlast ta spodni pasaz po tech korenech a mezi stromy. Mas nejspis pravdu, ze by ta ledkovka nestacila na nejaky rychly sjezd, jeste k tomu treba neznamym terenem, ale zase na druhou stranu, se to nemusí ve tmě příliš hrotit i tak je to silny zazitek… tma, opusteni, neprilis citelny teren, ruzne lesni zvuky atd… Kazdopadne diky za ty tipy, na ty dalsi mista, Brno jeste nemam prilis sjezdene a tak se mi to hodi.

                      Mimochodem, pak jeste byl dost zajimavy zazitek vracet se kousek pred pulnoci pres Cejl… :)

                      0 0
                      • pepek  

                        NO tak to určitě, proti tomu jsou všechny noční sjezdy sranda.

                        0 0
                  • brantec  

                    Nic si z toho nedelej, on pepa je trochu jinej:-P

                    0 0
            • Mychal  

              No já přiznávám, že v noci (ZATÍM) nevyhledávám vyloženě terén a vystačím si s lesníma cestama, s (snad trochu lepším) LED světem a čelovkou a jsem sám o sobě nadšen jízdou nočním lesem, ale kdo ví, co bude za čas, až budu chtít poznat ještě víc.. to se pak možná budu chtít vrhnout i mimo ty cesty..

              0 0
    • Mychal  

      Tak mé noční jízdy mají první oběť – dnes jsem přejel šneka )-: ale jindy jsem jich zas zachránil tolik, že mi to nikdo nemůže vyčítat (-:

      0 0
      • brantec  

        To ja jednou malem prejel sele divokyho prasete. Nejdriv bezela bachyne a pak asi 5–7 selat a to posledni, to jsem minul jen o fous..taky pekne kvicelo. Ani jsem se potom neotacel a mazal jsem, co sily stacily. Tak rychle jsem v praci jeste nebyl a dlouho mně trvalo, nez jsem ten cas prekonal:-D

        0 0
    • mastihuba  

      no dyž to musí byt tak jo.

      0 0
    • Peslezedirou  

      Zeptám se tady abych zbytečne nezakládal nový dred.

      V týdnu se na bike u nedostanu a to ani když je dýl vidět, tak mám jedinu možnost jezdit po tmě. Potřbuji nějaké dobré světlo se kterým se dá celkem jezdit, vydží nějakou hodinu a ještě aby bylo za rozumný peníz :o)…se světlem author x-ray lad diod nebo jak se jmenuje to není uplně ono, co si budem povídat.

      Dík za tipy…

      V.

      0 0
    • tom_777  

      ja hlavně jezdím na noční do práce, takže zkušenosti s nocí jsou. Myslím si že v noci se nemůžeš kochat okolím, ani nejde jezdit moc rychle (pokud nechceš tahat buhví jak težký světla). Jinak se mě ale ty noční/časně ranní výjížďky líbí. (jezdím na noc cca 5× do měsíce ale teď od začátku listopadu mám rýmu atd. a tak jsem jel myslím dvakrát a na zimu to asi zapíchnu úplně)

      0 0
    • fíha  

      Nie, uplne nerad, pretoze je 23.30h, idem z prace, je to po meste, je to dokopca (na konci) a mne sa uz nic nechce. Robim to z donutenia. Inak sa v noci jazdi fajn.

      0 0
    • jihra  

      Noční jízdy (respektive jízdy potmě – teď je tma už v 17 hodin) jsou fajn. Poslední dobou jezdím v podstatě jen na lehokole, ale to je jedno. Mám na něm akumulátor a 35W halogeny, takže vidím super. Cyklostezky jsou prázdné, hvězdičky nad hlavou, pustím si nějaký heavy-metal a jedu – prostě paráda.

      0 0
      • marapara  

        Tož to já jezdím aj bez heavy metalu. Ale většinou dávám tak hodinu, max. něco málo přes hodinu jízdy v noci. Je přece jen zima, tak se mi nechce dlouho zmrzat venku. Ale fakt je ten, že člověk se může zaposlouchat do zvuků lesa v noci. Je to mazec. Ale už se těším na jaře nebo v létě na nějakou večerní, noční vyjížďku až bude teplo. To si dám aj víc hodin a zkusím delší trasu.

        0 0
        • pepko  

          vcera som zazil prvykrat jazdu proti vetru so snehovymi vlockami … normalne som musel vypnut celovku lebo to bolo velmi neprijemne … videl som len vela pohybujucich sa bielych bodiek :-))))

          0 0
        • McBlacky  

          já dávám tak dvě – tři hodiny. v těžších teréních sjezdech na mokru to je hodně vtipný :)

          0 0
          • marapara  

            Do terénu teď vůbec nejezdím, nechci být ******** jako prase. Maximálně lesní asfaltky, i když ny těch ne často taky sajrajt od lesáků natahaný. Ale to bývám jen zastříkaný, žádné haldy blata. Ale jestli tento víkend zamrzne bláto v lese, tak beru fulla pojedu se po měsíci pohoupat do terénu :).

            0 0
    • vlkouš  

      jen jako dojezd. rad se kocham. „…vy jste se zase kochal, pane doktore…“ v.

      0 0
    • Floydie  

      Krom toho nocniho jezdeni s pivama, touhle dobou jezdim vlastne v noci stale, rano po seste vyjizdim – tma, prijedu do prace – tma, odjizdim pred patou – tma ;-) Ani nestiham dobijet aku.

      0 0
    • Pakos  

      Je to super , o držku ale je to lákavý , prostě adrenalin jako blázen :)

       

      Když jsem jel jednou takhle v noci takovym lesem , znám ho celkem dobře :D je to takovej obchvat dvou álejí , tak sem si vypl přední světlo a mužu vám říct :D že ruce se mi klepaly víc než cokoliv na kole :D:D .. přežil sem to a pak sem to jel znova další den , ale to už to nebylo ono :/ .. Tak to radši dál nedělam a dál jezdim opatrnějš, i když nevim jestli to tak u mě jde …

      0 0
    • mastihuba  

      no kilo sem v noci ještě nedal, ale těch 90už tam skoro bylo, teda jestli se dá počítat dojezd za světla, protože od čtyř od půl paté od rána už je stejně světlo.

      0 0
    • jIrI___  

      V noci nejzdím. Nevidím na tom nic zábavného. Maximálně můžu počítat s tím, že na neosvětlených silnicích je cyklista v noci to poslední, co by řidič očekával – nepomůže sebelepší blikačka. A do lesa se sám v noci bojím :-D

      0 0
      • hribik A1  

        to sa mi nezda, vecer je neporovnatelne menej tzv. buzerantov, vyznacujucich sa tym, ze sa svojou plechovkou lepia na mna tak, ako keby boli prave ti…homosexuali

        0 0
        • mastihuba  

          to je fuk. v noci se má spat a ne se někde poflakovat na kole :)

          0 0
          • Krocan  

            to říkáš ty?:-D

            0 0
            • mastihuba  

              jasně pro mne je jízda v noci jen důsledek toho že to nestíhám za světla :)

              0 0
              • Krocan  

                tak to je potom v pořádku;-)

                0 0
              • hribik A1  

                tak ono ja som to zo zaciatku tiez bral nejak takto, uz pred dvomi rokmi v lete som sa bezne z dlhsich tras vracal vecer po zotmeni, ale postupne ma to zacalo bavit, a uz je v tom niekedy aj zamer – naplanovat si trasu tak, aby mi nejaky zaujimavy usek vysiel aj na vecer (poslednou dobou si na tento ucel vyberam pokial mozno nejake zabavnejsie cesty, cize nie take ako je 61 cez dubnicu…)

                0 0
        • jIrI___  

          Jenže v noci u nás každý jezdí jako hovado… Cesty mám v okolí klikaté a úzké. Zmizíš za zatáčkou a můžeš jen doufat, že se za tebou nebo před tebou neobjeví někdo kdo jede moc rychle a byl by pro něj problém bezpečně přibrzdit a vyhnout se ti.

          0 0
          • Krys  

            No vidíš. Včera, keď som musel absolvovať ten kilometer na regulérnej ceste v noci v Prahe plnej tých hrozných šoférov, tak som skoro spadol z bajku od prekvapenia. Všetci ma predbiehali veľkým oblúkom a v neprehľadnej pravotočivej zákrute širokej na jedno auto (pod viaduktom -  Hlubočepy) dokonca pribrzdili. A najviac som bol prekvapený, keď som križoval v Braníku cestu. Je tam prechod pre cyklistov – bez semaforu. Trvalo mi zopár sekúnd, kým mi došlo, že tie autá v oboch smeroch stoja aby som mohol prejsť. :)

            0 0
            • hribik A1  

              to s tymi stojacimi autami sa mi obcas stane ked idem pesi cez cestu po prechode – pozeram do dialky, kde je medzi autami dlhsia medzera, cez ktoru prejdem…a ono zrazu zastavi ten prvy (ale aj tak je castejsim javom to, ze sa dockam az pri tej medzere…ono taktiez keby kazdy hned zastavoval kazdemu jednotlivemu chodcovi, tak by sa priepustnost cesty dost znizila, teda pri niektorych cestach)

              0 0
            • jIrI___  

              Ale zas tak úplně nejde srovnávat Praha (kde je celkem velká šance potkat v noci cyklistu, aspoň si to teda myslím) a vesnice zapadlá uprostřed lesů ;-). V Brně bych se na kole v noci taky nebál.

              0 0
              • Howgh  

                to Brno bych nepodceňoval.  Před měsícem jsem cestou z hospody na Šmelcovně cca něco přes 20 km z centra – potkal medvěda. Viz fotku.

                0 0
                • jIrI___  

                  To jo, divá zvěř je druhá věc. Ale já mám spíš strach z toho nočního provozu na zapadlých okrskách :-)

                  0 0
                  • hribik A1  

                    no ja radsej jazdim vecer po odlahlych cestach (ked po hlavnych, tak az v noci, ked nejazdi skoro nic), a nevsimol som si, ze by to tam bola nejaka divocina

                    0 0
                • pegas  

                  medved?..spis nejakyho E.T…

                  0 0
                • pepko  

                  :-)))))))

                  0 0
    • SantusVagus  

      Jak na čem… :Q

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.