Tachometr s kvalitním sklonoměrem

27 nepřečtených
  • Es-Age

    Zdravím. Pořídil jsem si nedávno Sigmu Rox 8.1. Vysoké požadavky jsem kladl hlavně na výškové funkce a speciálně na funkci – aktuální sklon. Z výsledků Sigmy jsem rozhořčen. Sklonoměr reaguje se zpožděním a dělá snad nějaký průměr nebo co. Když z rovinky najedu do více jak 10-tiprocentního stoupání, tak těch 10 se mi ukáže po více jak 100 metrech. Sklon naskakuje postupně. To samé při klesání. Je to normální? Jak reagují jiné značky : CM 4.4, HAC4, Polar CS500 či VDO 2? Pokud jedu do kopce, kde se sklon mění co 30–50 metrů, tak jsou pak údaje k ničemu. Představoval jsem si to tak, že max za úsek 10-ti metrů bude vyhodnocovat sklon. Jaké máte zkušenosti se sklonoměrem vy? Díky za odpovědi.

    0 0
    • bruco  

      Problem ti nevyriesim, ale mozes prezradit naco potrebujes tak presne udaje o sklone?

      0 0
    • pepek  

      Pokud jsi opravdu rozhořčen, tak zkus tento sklonoměr

      0 0
      • Docent  

        Ten vypadá dobře.A na rámovce se bude skvěle vyjímat:-)

        0 0
        • Tomahomo  

          A když namontuje ještě kameru tak bude mít i záznam! :o)))

          0 0
        • bruco  

          Ak ma FS, tak sa to bude pekne blbo kalibrovat, aby dosiahol pozadovanu presnost. :-)

          0 0
          • zichis  

            Přesnost ho nezajímala, chtěl aby mu co nejrychlejc skákali čísílka. A čím větší, tím lepší :)

            0 0
    • -buri-1  

      Ja mam VDO MC 1.0+ a pripada mi ze reaguje celkem pohodove, pokud tedy myslis aktualni stoupani a klesani.

      0 0
    • robb  

      Já používám pro měření převýšení stránky bikemap,net (zvláštní je, že třeba na stránkách cykloatlas,cz jsou ty hodnoty převýšení větší, ale v některých cyklistických časopisech jsem viděl, že oni používaj ty bikemap, tak je beru jako hodnověrnější)…ten sklon si můžeš dopočítat

      0 0
    • Kada  

      HAC4 reaguje podobne „zpozdene“. Je to podle myho logicky, pocita to ze zmeny vysky a ujete vzdalenosti za nejakou dobu, tipuju tak 10 sekund. Rek bych, ze je to udaj k nicemu, vyuzivam spis pocet nastoupanych metru za minutu.

      0 0
    • Martin  

      měl jsem CM 4.3 a taky počítal až na delším úseku

      garmin edge 705 taky nepočítá okamžitě. ono to snad ani nejde, spočítat sklon hned.

      0 0
      • Toutou  

        No moment, já si doteď naivně myslel, že ta věc má fakt jednoduchej akcelerometr a ukazuje výsledek. My whole life is a lie :(

        0 0
        • Martin  

          podle mého se sklon počítá ze změny výšky na ujeté vzdálenosti. je to jednodušší než rvát do budíku další krám

          0 0
        • zichis  

          Sigma Rox 8.1 má barometr a garmin edge 705 taky, s tím rozdílem že výsledek z barometru koriguje podle altitude z gps. Víc nebo míň- lze nastavit.

          0 0
          • Martin  

            edge 705 výsledek z barometru NEkoriguje podle GPS. aspon jsem tu možnost nikde nenašel.

            zrovna v sobotu mi výškoměr ujel o skoro 100 výškových metrů – před vyjetím jsem nenechal budík „odstát“ tu cca půlhodinu před vyjetím, ale nechal jsem ho zapnutý asi jenom 10 minut. výška se mi sice na začátku nastavila podle nastavení „home“, ale během pár kilometrů sletěla o 100 metrů a držela se tak chybně celou dobu, co jsem byl venku.

            pokud by se výškoměr korigoval podle GPS nebo mapy, k tak velkému úletu by nedošlo.

            chybnou výšku mám i v programech, kam ukládám výsledky.

            0 0
          • fíha  

            Edge 705 vysku typuje podla druzic (a mozno aj trochu koriguje..)a nastupane metre bere z baometra, takze ma pekne sere, ked metre stupaju a statistika sa k tomu stavia tak laxne, cize mi nepripisuje celu zasluhu a namahu. Sklon, jak sa zda interpoluje z druzic a je to skoro nepouzitelna hodnota. Neskutocne pomala odozva, lieta to, trva to. Na takove to domaci posklonovani.

            0 0
    • Diamond  

      Co třeba tohle http://www.pips.cz/…30-plus.html

      0 0
      • bruco  

        Moze tahat za sebou. :-)

        0 0
      • zichis  

        to bude stejně jak magnetickej 3D kompas choulostivý na třepání. Musel by každejch těch jeho 10metrů zastavit a počkat až se ustálí :)

        0 0
    • Singlespeed  

      Aby mohl přístroj vyhodnocovat sklon po 10-ti metrech jízdy do stoupání, potřeboval by barometrický výškoměr měřící s přesností minimálně na 10 centimetrů. To je zatím utopie. Tvé požadavky jsou nereálné.

      0 0
    • Jakobo  

      Nejrychleji ti bude reagovat ampule s kapalinou. Na kolo se to fakt prodává, vypadá to jak vodováha, má to stupnici, na které odečteš sklon.

      0 0
    • pepek  

      Sklonoměr je na nic. Pořádní bikeři potřebují variometr

      0 0
      • Singlespeed  

        Variometr je na každém Suuntu od X6 výše a spoustě dalších sportovních přístrojů, takže nic neobvyklého. Pro tréninky do kopce velmi dobrá pomůcka, stačí přepnout z m/s na m/min a člověk má hned přehled, jak jede :-)

        0 0
    • Coffin Corner  

      Jestli jsi fajnšmekr a potřebuješ okamžitou změnu výšky, včetně akusticky proměnného signálu, tak zkus tohle

      Lítá se s tím dobře, ale na kolo mě to teda ještě nenapadlo brát… :)

      0 0
    • Jenda  

      a jak si tak predstavujes ze se ten sklon meri?

      Prekvapive z ujety vzdalenosti a nastoupany vysky. Aby ty cisla co ti z toho padaj nebyly uplny kraviny tak potrebujes ujet nejakou vzdalenost a hlavne neco nastoupat. Precijenom pri mereni ta vyska lita ± 1 m a kdyz bys to vyhodnotil z useku kde nastoupas behem kratky chvile 2 metry tak ti vypadne jeste vetsi blbost nez kdyz ti to prumeruje, VDo treba prumeruje z casovyho useku 20 s. Garmin Edge 500 na tomhle byl lip, resp prumeroval z mensiho useku takze clovek dostal mozna realnejsi odhad aktualniho sklonu, zase v lese v maly rychlosti kde byl slabej signal to podmeruje aktualni rychlost takze je otazka jak presne to v tu chvili meri vzdalenost a tim padem i ten udal o aktualnim klesani ci stoupani muze byt taku dost kravina. Po nejnovejsim updatu firmwaru to pri blbym signalu pro jistotu sklon neukazuje a evidentne az pri vyhodnocovani je zpetne dopocitan.

      Tedy pokud to chces vedet opravdu okamzite nezbyva ti nic jinyho nez sklonomer s kapalinou (fakt se to na kolo prodava nebo aspon prodavalo). Otazka je jak je na to videt jak je to imuni vuci otresum.

      Jo jeste pokud te fakt zajima sklon presneji tak si pred kopcem zastav – aspon u VDO to funguje tak ze po vyjeti to pocita okamzite protoze nema tech 20s z kterych prumeruje. Jeste u toho VDO byla ficura ze jako max nebo min se zaznamenala hodnota ktera tam byla aspon asi 3 s po sobe aby se osekaly peaky dany prave urcitou nepresnosti tohoto mereni.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse