Tachometr+měření tepu+kadence bez drát to vše za 500,-

17 nepřečtených
  • kozin

    Zdravím, jen chci ukázat, že se dá pořídit všechny tyhle vychytávky kolem 500,– je to koupené z aliexpressu, dodací doba 3 týdny a vše funguje(jak dlouho to nevím :-) ). Dal jsem to sem aby to popřípadě někomu pomohlo nebo inspirovalo :-))))))

    https://www.aliexpress.com/…8388507.html?…

    0 0
    • RomanH  

      Skoda, ze tam nemaji misto kadence a tepu vyskomer

      0 0
    • Hartmut  

      Taky jsem si koupil, za tu cenu je to parada. Hlavni nedostatek vidim v usporadani informaci na displeji – tepy jsou jen ve vyberu. Takze jelikoz mi jde o ne, tak nemam co prepinat, mam tam celou dobu tepy.

      Ted potrebuju vyresit stopky. Pouzivate nekdo na kole stopky? Jake?

      0 0
      • novas752  

        Velice velice zridka a kdyz uz, tak ty v tachometru (Sigma ROX 6.0).

        Kdyz chci zmerit nejakej usek, kouknu na Segmenty na Strava.com, pripadne si vytvorim vlastni. (V Camelu mam mobil se spustenym zaznamem.

        0 0
        • Hartmut  

          Ja si chci merit intervalovy trenink :-/ Asi zalozim nove vlakno. Zatim me napadlo jen si na ali za 2€ stopky, ale obavam se, ze je budu dost spatne pridelavat na kolo a bude to vypadat hrozne.

          0 0
          • IndyCZ  

            Zkus třeba appku v mobilu, která dělá intervalové tréninky. Stačí nastavit intervaly a zvolit verbální upozorňování a poctivě ti to všechno nahlásí a odpočítává přechody mezi intervaly. Je to pohodlnější než čumět na řídítka, aspoň se můžeš soustředit na cestu a točení nohama. Na druhou stranu někomu nemusí být příjemné jet kolem někoho s 3, 2, 1, REST! :-) Párkrát jsem to zkoušel, nebylo to špatné, ale po přechodu na head unit jsem to používat přestal.

            0 0
            • Hartmut  

              Mobil mam v zadni kapse a v umyslu mam – az me to napadne – zmerit treba 20 sekund, pak nic, pak zase treba 5 minut. To prvni je s mobilem zhola nemozne a ani to druhe se mi moc nezda. Na riditka nijak extra cumet nechci – stejne teda budu cumet na tepy.

              0 0
              • IndyCZ  

                Úplně nerozumím tomu „změřit třeba 20 sekund, pak nic, pak zase třeba 5 minut“, a proč je to nemožné :-)

                0 0
                • Hartmut  

                  vemte si priklad ze me! Jednou takhle jedu, porad jedu…a dneska sotva stojim! :-)

                  Ted vazne: jedu zakladni vytrvalost, porad jedu a pak si chci dat interval sprintu na 18 sekund, tak si to predstavuju tak, ze zmacknu neco na riditkach a busim jak blazen, pak kouknu, uvidim treba 13, tak se za chvili zklidnim (ono to nemusi byt presne 18, zejo). Pak zase jedu zakladni vytrvalost a pak si chci dat 5 minut tempicko, tak kliknu na stopky a jedu. Takhle si to predstavuju.

                  Ale ze bych musel vytahovat mobil, notabene dotykovy a tam neco mackat a pak mi to zarve a pripadne to zas musim vytahnout a zmacknout, aby to nedelalo randal, to jako fakt ne.

                  Nebo to jde s tim mobilem i lepe?

                  0 0
                  • IndyCZ  

                    Jo tak, já si to představoval jako strukturovaný intervalový trénink. Na náhodné intervaly je to samozřejmě nepoužitelné. Nicméně si myslím, že to zároveň platí i o takových intervalech. :-)

                    0 0
                    • Hartmut  

                      :D

                      Fakt? Ja si precet Ondru Vojtechovskeho a prijde mi, ze to ma hlavu a patu.

                      http://www.ondrej-vojtechovsky.cz/…-syst%C3%A9m

                      Samozrejme pokud by se Ti mi to podarilo vymluvit, nemusel bych shanet stopky!

                      0 0
                      • IndyCZ  

                        Nikomu nic vymlouvat nehodlám, trénovat se dá všelijak a různí lidé na to mají různé názory. Jestli máš plán, který má hlavu a patu, tak je to v pořádku. Klidně trénuj ZDV belgicky.

                        Jen mi z toho cos psal, teda ZDV, pak sprint, pak ZDV, pak tempo, přijde, že je to dost chaotické. Aby se z intervalů dostalo co nejvíc užitku, měly by mít i nějakou strukturu a měly by se přesně dodržovat včetně odpočinku, a to i s ohledem na ty sekundy. Netvrdím, že různé změny tempa atd. nemají užitek, jen že se strukturovaným tréninkem dá za stejný čas vyždímat mnohem víc.

                        0 0
                        • Hartmut  

                          Ja jeste nevim, jak presne to budu praktikovat, nemam v planu kombinovat trenink sprintu a tempa behem jedne vyjizdky, napsal jsem to jen pro vysvetleni, co vsechno od tech stopek chci.

                          Nicmene doted jsem jezdil jen dle pocitu – a co to slo, takze uvidime, co se mnou udela tohle.

                          0 0
                  • popokatepetl  

                    Mám polar m400 a jde to parádně. Pokukoval jsem po v650 ale není co vy to přineslo víc.

                    0 0
    • Hartmut  

      Ma zkusenost: tachometr fungoval rok, leve tlacitko si tak torhcu delalo, co chtelo, coz je dost neprijemne a obcas se urazil, nebo co se s nim stalo, meric frekvence slapani a bylo treba pockat, az se tachac uspi a znovu probudi (to je dost na hovno, kdyz je clovek v polovine trasy) – nicmene to asi bylo slo vyresit vytahnutim a opetovnym zasunutim baterky do cidla, i to ovsem neni nic extra prijemneho.

      Po roce prestalo fungovat leve tlacitko uplne. Rozebral jsem to (to jste nevideli, jak smejdsky je to cele udelane…): mechanizmus tlacitka zniceny pouzivanim (jde opravit), spinac sam neuveritelne smejdsky a nekde tam chybi kontakt na integrovanem obvodu, takze neopravitelne. Vubec se divim, ze to rok fungovalo.

      Takze za me nebrat a to v zadnem pripade. Cidla jsou stejne dedikovana, takze to clovek vsechno muze akorat tak vyhodit.

      0 0
      • kozin  

        Ahoj, tak jsem píšu po roce používání a nemám podobné zkušenosti jak píšeš ty. Mě po roce vše funguje a ani nebyl náznak, že by si to dělalo co chtěli. A to zažilo všechny možné počasí a přes půl roku každo denni roční ježdění do práce i po zimě vše funguje, takže za mě se investice vyplatila.....

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.