Svarovani - Vidlice (druhy topic prosim smazat)

9 nepřečtených
  • Kuzelka

    Ahoj chlapi!

    Mel bych na Vas prosbu o radu. Po letech jsem si poridil kolo (zadny extra luxus, ale preci jen na moje pomery me stalo nejakou korunu) http://www.mall.cz/…va-kola/meri … –40-v-2010 a vyrazil jsem na cesty.

    Bohuzel jsem takovy smolar, ze jsem se sice po ceste stihl vyhnout autu, ale misto toho jsem potkal sloup ;o) :o/, ktery dojebal me, tak i kolo. Po konzultaci s kamaradem cyklistou jsem zjistil, ze ty skody „nejsou tak strasne“ jak se puvodne zdalo, ale abych presel k veci.

    To co me nejvic boli jsou vidlice typu: RST SOFI ics ML 50, ktere jak vidite na prilozenem obrazku http://www.eod.cz/…age/eshop_pr … –003_l.jpg maji v predni casti spoj ve tvaru prevraceneho „U“.

    U spoje VIDLICE x UCKO mi leva „stopka“ ucka praskla. – jedna se o cca 5–7cm. (foto dole)

    Otakzka zni: Je mozne doporucit mi nekoho, kdo by mi to byl schopny svarit? (kolo by melo byt z hliniku/duralu a ten jak jsem se docelt se svaruje v ochrane atmosfere). Bydlim v Praze, kolo mam ted odstavene v praci na Praze 1 (neni problem s nim nekam dojet metrem, pripadne ho dotlacit). Kolik by takove svareni stalo? A plati moje teorie, kdyz se neco svari, tak to drzi pevne?;) (vsiml jsem, si ze i ram kola je z fabriky svarovany, tak bych ocekaval, ze odpoved bude kladna).

    Nova vidlice me prijde na cca 2K s praci + k tomu budu muset nechat seridit kolo za dalsi litr. A protoze mam trochu hloubej do kapsy, ocenil bych, kdyz by to slo po znamosti udelat za par stovek (svareni), bo je mi lito vyhodit takovych penez kvuli tomu ze praskla nejaky „drzacek na brzdy“.

    NEJSEM SI 100% JIST JAKE FUNKCE TENTO UCKOVY SPOJ MA, PROTO BYCH SE RAD ZEPTAL ODBORNIKU (VERIM, ZE SE TACI MEZI VAMI NAJDOU), KTERI MI OSVETLI FUNKCI TOHOTO „U“ SPOJE A PRIPADNE DOPORUCI/VYVRATI NASLEDNOU OPRAVU.

    Me indicie a tipy k cemu tento spoj slouzi jsou:

    1. slouzi jako drzak na brzdy/blatnik
    2. mozna funguje jako drzak-upevneni, aby se vidlice nehybaly dopredu a dozadu

    (ve smeru jizdy) – coz nemam potvrzene

    1. tlumi nejak narazy?!

    popis vidlice:

    Odpružená vidlice RST pro 700C, sloupek 25,4mm x 180mm/50mm závit nebo 28,6mm x 260mm bez závitu, vnitřní nohy Cr-Mo o25,4mm/vnější Alu 6061, blokace pružení (P)/pružina (L), zdvih 50mm, seřizovací jednotky pro nastavení tuhosti

    Na Svarforu mi bylo doopruceno tento spoj nechat svarit drátem ALMG4,5 Mn.

    FOTO:

    [url=http://im­g215.imageshac­k.us/i/760935­57.jpg/][img]http://im­g215.imageshac­k.us/img215/392/760­93557.jpg[/im­g][/url]

    Uploaded with [url=http://i­mageshack.us]I­mageShack.us[/ur­l]

    [url=http://im­g18.imageshac­k.us/i/319293­28.jpg/][img]http://im­g18.imageshac­k.us/img18/9716/319­29328.jpg[/im­g][/url]

    Uploaded with [url=http://i­mageshack.us]I­mageShack.us[/ur­l]

    Za kazdy tip/radu budu moc rad,

    predem diky.

    0 0
    • Smazaný účet  

      Tohle opravit nepujde. Nezbude nez koupit novou vidlici…

      Navic ten material je s primesi horciku a ikdyz nejsem zadny svarec a o svatovani toho vim pramalo, tak tohle svarit by nebylo nic jednoduchyho.

      0 0
    • Mr.Duck  

      Jak píše lukas, myslim že by se to moc nevyplatilo. Každopádně výměna vidlice, si myslim, je věc tak dvou stovek včetně uříznutí krku, jinak o vidlicích na cross přehled nemám, ale asi to nic extra drahýho nebude, a nic moc seřizovat pak neni potřeba, maximálně hlávko a přední brzda. Určitě to nebude 1000 za práci :-)

      Jinak ten můstek je tam kuli tuhosti, drží vidlici tak nějak pohromadě, aby spodní nohy nevlály jak se jim zlíbí, a když máš V brzdy, tak aby se neroztahovaly od sebe.

      0 0
    • scota  

      Zkus se zeptat v CykloAdam na Suchdole.

      http://www.cykloadam.cz/cnc-vyroba

      0 0
    • Vilém  

      Bohuzel at zkousim kterykoli odkaz tak nejede, odkazy na fotky i po rucnim prekopirovani konci chybou 404:( Takze ac bych rad vyslovil nazor, tak neni na co.

      0 0
    • soc  

      Nefunguje mi ani jediny odkaz, nicmene bych nevaril, ale koupil novou vidlici…

      0 0
    • baboon  

      Asi takto – jestli sis všiml, prasklo ti nejen to „účko“ ale i korunka vidlice (vedle toho červeného točítka, jestli se nemýlím). I pouhým okem je znát, že vidlice je zkroucená, takže bys jí před svařováním musel narovnat : Počítej s tím, že při tom rovnání tak na 80% praskne něco dalšího, popřípadě se oběví trhlinky. Takže i při uvážení, že peněz moc není (nejsem na tom lépe) doporučuji rozhodně nevařit! Druhou věcí je, že se to vaří hodně špatně, zejména následnému tepelnému pnutí (na fóru se to často řeší). Takže se poohlédni po jiné vidlici, jinak to nepůjde..

      0 0
    • Kuzelka  

      Diky vsem, pristi tyden hodim kolo do servisu a pak uz jen pockat na vyplatu.

      Hezky vikend a nezapomente skaknout k urne!

      0 0
      • Vilém  

        jj, na hrbitov jsem se zrovna chystal, diky za pripomenuti:)

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.