• Liboreau

    ahoj, máte někdo prosím zkušenosti s těmito sportestery, či výškoměry? děkuji

    0 0
    • Ruprecht  

      máme :-)… co by tě zajímalo?

      0 0
      • Liboreau  

        já měl zatím jen Polar, u výškoměrů aktuální výška atd. vše v pohodě? u Polaru jsem zjišťoval, že pomalu načítá stoupání a pak jsem se okrádal o metry oproti kolegům, dále přenos a rušení přijímače vše v pohodě?

        0 0
    • tulda  

      mam t3, jedina nevyhoda je vystouplny sklicko, ktery se hodne odira. jinak ok

      0 0
    • mm  

      mam suunto afvizor, predtim x-lander. jejich spolecnym zaporem je display spatne citelny ze strany.

      0 0
    • scret  

      mam Suunto Vector,vsechno funkcne OK! akorat bacha na vystouply sklicko! jinak jak psal nekdo prede mnou,co bys rad vedel?:)

      0 0
      • mato tope  

        Nesměle se zeptám na případné srovnání s CASIO PRO TREK www.casio-hodinky.cz/…40-3ver.html.. Mám v úmyslu je koupit otci (pěškyturista),ne snad pro potřebu ve vysokohorském prostředí,ale pro záznamy do jeho denníku (čas,výška,te­plota).Jinak ještě odkaz na velmi zaajímavou stránku kde je test na CASIA i SUNTA X9I – www.odoo.tv

        0 0
        • tchurillo  

          Dlhe roky som mal jeden stary model CASIO Dual Sensor (vyska+teplota). Vydrzali vsetko, presnost bola sice +/-5m, ale zas to cloveka nenutilo stale sledovat nastupane metre. Jednoduchy model, spokojnost. Teraz mam asi 3 roky Suunto S6. Meraju na +/-1m a je ta mnozstvo uplne haluznych funkcii, ktore som si myslel ze vyuzijem, ale bol to v zasade iba marketing. Ale az na to, ze som zbytocne kupil zlozity model sa nemozem na nic stazovat. Treba povedat, ze Suunto ma premakanejsi software, lepsie si vies niektore veci nastavit, je to take sofistikovanejsie. Ale neodporucam kupovat nic zlozitejsie ako je model Vector. Aj tak clovek v 95% pripadov poziva iba teplotu, vysku a rychlost stupania.

          0 0
          • chico*  

            zajimavej nazor pro me, premejslim totiz taky o s6. Ze bych se na to vyprdnul? Podle tvyho profilu to mame se sporty podobne. Porovnaval jsi s6 a x6?

            0 0
          • mato tope  

            Jsem rád,že jsi upozornil na model SUUNTO VECTOR,který mám jako druhý v záloze.Tvůj názor-prosím jednoznačně SUUNT-CASIO?

            0 0
            • ememem  

              neviem sice kam sa tatik chysta ale vyskomer casio od 6000m vyssie ukazuje naproste kraviny. nie len vlastna skusenost takze je to tak. suntoo je v pohode.

              taktiez tepolmer casio ma cca. pod –10 dost problemy – nejde. za mna jednoznacne suntoo – overene, jednocduche, funkcne.

              0 0
          • ememem  

            s tym sa da suhlasit. vector bohate postacuje. ak chces trocha civilnejsiu podobu vectora tak observer

            0 0
        • scret  

          no ja se rozhodoval jestli Casio nebo Suunto,kamos vzal Casio,ja Suunto… rozdily: Casio je vic kovovejsi,vetsi budik na ruce,Suunto jsou jak plastovy digitalky od cicmanu:) (teda samozrejme nemyslim ty kovovy a drahy modely) Casio nema tak vypoukly sklicko,tim padem neni tak nachylny na odreni…

          jinak ja kdyz vybiral,tak jsem chtel kompas,vyskomer ,teplomer a barometr a tohle dohromady nemely bohuzel zadny Casia (cca pred rokem) navic teplomer u Casii do tusim –5 je totalne o nicem,protoze kdyz uz chci zjistit jjaka je kosa,tak –5 odhadnu pocitove a neni to hodnota na „rekord“:)

          0 0
    • kwaker  

      ahooj, vlastníte někdo model Suunto X3HR??? jak tady funguje výškoměr? Rozhoduju se mezi tímto a Polarem rs200.

      0 0
    • Kedarr  

      Mám T6c a spokojenost akorát se hůř mačkají tlačítka, jinak minerální sklo WR 100m, příjemnej je hrudní pás oproti sigmě..a měří přesně..výškoměr podle počasí.:(ale dá se dokoupit GPS pod…i pody na běh kolo..akorát je to všechno hrozně drahý..oproti konkurenci..

      0 0
      • kwaker  

        cha cháááá tak to je jiná liga T6c :-)) ale díky za koment, nevíš jestli ten vyškoměr u X3HR funguje stejně jak u T6c? To ukazuje při aktivaci non-stop aktualní výšku?

        0 0
        • Kedarr  

          no jenom si zadáš strategickej bod..a pak už to jede samo..ale já to měřím jenom při tréninku..ale ukazuje pořád.podle mě to bude stejný i u X3HR.

          0 0
        • gmbiker  

          X3hr ukazuje výšku pořád, nemusíš nic aktivovat.

          Výšku musíš akorát zkalibrovat – to je u všech barometrických výškoměrů stejné.

          0 0
        • matts1  

          X3HR ukazuje výšku pořád, když si to přepneš, ale celkem mě překvapilo, jak to skáče, asi podle počasí, ale rozdíly jsou docela velký.

          0 0
    • Zelus  

      Já mám obyč T6 a maximální spokojenost, teplotu měří skvěle (hlavně využívám u triatlonů na měření vody :-)) výškoměr pokud je zkalibrovanej před vyjížďkou je uplně bezchybnej a kolikrát i na metr přesnej. Jen kdyby nebyly tak hrozně drahý…

      0 0
      • Smazaný účet  

        obyč t6 se oproti t6c liší jen trochu designem a hlavně dodaným hrudním pásem – u t6 byl ten starej co praskal u oček na gumu (mám už druhej a za chvíli bude po něm).

        u t6c je „comfort belt“ (ten s kulatym snímačem), ten je bez problémů

        ale „comfort belt“ lze koupit i sólo a funguje i se starým t6 (už ho mám nachystanej v šuplíku až mi ten stávající pás doslouží)

        0 0
        • Kedarr  

          rozdíl mezi T6 a T6c…je hlavně kodování toků dat..:)

          0 0
          • Smazaný účet  

            a jak to pozná uživatel?

            0 0
          • Smazaný účet  

            respektive přenos dat musí bejt stejnej, protože jsou kompatibilní všechny pody, kdyby byl u t6c jinej přenos dat než u t6, nebudou pody od t6c se starším modelem fungovat…

            0 0
            • Kedarr  

              rozdíl je v tom , když budeš s více lidma co mají t6 bez kodování, může se ti stát že přijmeš signál od někoho jinýho..toť vše.:)takový malý bezpečí..:)

              0 0
              • Smazaný účet  

                to je skutečně zajímavá teorie

                takže pokud (jak tvrdíš ty) suunto t6c kóduje přenos mezi podama a hodinkama a starý suunto t6 tohle kódování neumí, kdopak ho to tedy naučil, že si rozumí se současnýma podama? to se mi jako někdo v noci vloudil do bytu a přeflashoval mi v hodinkách FW? :-O nebo jak si to vysvětluješ?

                podle mých informací (ostatně je to napsaný i na krabici od starého suunta t6) je přenos kódovaný u všech sporttesterů suunto podporujících současnou generaci podů…což jsou sporttestery minimálně 5 let dozadu (já mám t6 už tři roky a když jsem ho kupoval, nebyla to žádná novinka…)

                0 0
                • Kedarr  

                  U T6c je kodování mezi hodinkama ne mezi pody…:) už jsi to pochopil..to u T6 není..

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Nepochopil. Ty nosíš na ruce víc než jedny hodinky? Jinak si pojem „mezi hodinkama“ neumím vysvětlit…Můžeš mi to vysvětlit ty?

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      abych ti to usnadnil – přenos dat jde z bodu A do bodu B

                      bod A je podle tebe co?

                      bod B je podle tebe co?

                      0 0
                      • Kedarr  

                        Tak ti to vysvětlim jak pro…b…e..Bude člověk A a bude člověk B, člověk A bude mít T6 , člověk B bude mít taky T6 pody budou stejné protože jsou kompatibilní se všemi..pojedete spolu, potom se může stát, že ty můžeš přijmout signál od člověka B..a ty hodinky to prostě nerozpozají a T6c (coded) je proti tomuto ochráněna..prav­děpodobnost sice malá..ale stát se to může.:)

                        0 0
                        • Karlos009  

                          Nemáš pravdu brachu. Tady je popis t1 a t1c a kodované jsou oba. Ten t1c se liší opravdu jen tím hrudním pásem.

                          0 0
                • Kedarr  

                  ok máš pravdu…beru zpět..ale zajímavý je že nikde není na netu ve specifikacích­..kodování u T6 a u T6C je..na oficiálních stránkách to není..ale když to máš na krabičce..tak ti věřím..rozdíl bude asi jenom v pásech a možná paměti..ale to nevým..:)takže blbec jsem já..když jsem tě nařknul..:)

                  0 0
    • Chaingang  

      Používám od června T6c a zatím spokojenost.Oproti Polaru znatelně vyšší spotřeba baterek,už jsem měnil i v pásu i v hodinkách.Ale zas na druhou stranu je tam oproti Polaru normální baterka a vyměním ji doma.Jinak nevím,co k nim říct,kdyžtak se ptejte.

      0 0
      • Zelus  

        Zrovna dneska při vyjížďce se mi na hodinkách (t6) objevil sindikátor vybité baterie, jak dlouho to pls ještě vydrží když s tím nebudu nic měřit a kolik vlastně stojí nová baterka?

        0 0
        • Kedarr  

          baterka 40kč a je supr, že si jí vyměníš sám..:)

          0 0
        • Chaingang  

          Já ji měnil hned,protože se slabou baterkou nefungujou přenosy do počítače…

          0 0
    • Smazaný účet  

      už tři roky mám T6

      sklíčko jsem dokázal odřít jen titanem (Moratkou) :-)

      0 0
    • drusus  

      Mam T3c, s Mtb, Foot a PC podom. Pouzivam ho prevazne na beh, ale dobre funguje aj s bajkom (senzor prevzali od Mavicu). Ziadne vypadky signalu ani cez tri prepotene vrstvy oblecenia. Comfort belt po piatich sekundach od pripnutia prestavam vnimat.

      Suunto je pomerne drahe, ale zaujalo ma tym, ze informuje o treningovom efekte (co je vlastne ekvivalent treningovej zataze). Pri spravnom vybere treningovej triedy pomerne spolailivo informuje o tom, ako narocny bol trening a, co je mozno este dolezitejsie, aj o tom, ako dlho by mala tvat regeneracia, nez si da clovek znova do tela :)

      Ked sa rozumne nastavi autolap (T3c si pamata 50 kol na kazdy trening), v orig. programe od Suunta si mozno dokonca pozriet graf rychlosti a tepovky vs. cas.

      Vypukle plastove sklicko sa poskriabe velmi rychlo, ale da sa aj rovnako rychlo vylestit. Pre tych, co radi googluju a uprednostnuju doporuceny servis je tu Polywatch. Pre vsetkych ostatnych akakolvek zubna pasta s mikroperlickami :) Osvedcil sa mi napr. najlacnejsi Colgate Whitening za 20Kc.

      T3c pre rekreacneho hobika uplne staci. T6c vyuziju uz vazne len profici, a aj to viac treneri ako sportovci. Cena je vysoka, kvalita spracovania dost priemerna (licovanie dielov ma priestor na zlepsenie a materialy su mozno funkcne ok, ale posobia lacnym dojmom). O probleme s tlacitkami citam tiez az podozrivo casto..

      Inak Suunto urcite odporucam, za vyssiu cenu poskytnu spolahlivost a bezproblemovu funkcnost. Verte, ze nic nenas..hneva viac, ako strateny zaznam s novym osobnym rekordom..

      0 0
    • destr  

      Kterej nejlevnější model už umí přenos dat do pc (myslím takovy ty grafy), nějak tomu moc nerozumím, přenos dat do pc umi kde kterej, ale to bude asi jenom ten souhrn jak dlouho sem jel, pruměrnej tep a pod., nebo se pletu?

      0 0
      • drusus  

        Asi najlacnejsie vychadza T3 s PC podom. Graf sice nie je ziadna hitparada, ale orientacne staci (pozri prilohu).

        T6 sa predava uz priamo s kablom do PC. Grafy, co z nej dostanes su uz naozaj vyborne..

        0 0
        • destr  

          Co je pc pod? A od Polaru je nějakej levnější? Ten T3 co sem koukal se dá sehnat za 3000, což neni tak hrozny.

          0 0
          • drusus  

            O Polar som sa doteraz zaujimal minimalne, takze s tym moc neporadim..

            PC pod je USB wireless prijimac signalu z hodiniek. Pozri napr. tento link:

            http://www.suuntocampaigns.com/tseries/

            Inak s tou cenou je to trochu zavadzajuce. Vlastny tester nie je az taky drahy, ale dostanes k nemu len hrudny pas. Ked k tomu pripocitas este ten Mtb a PC pod, dostanes sa uz skoro na dvojnasobok..

            Pokial hladas len nieco vylucne na bajk, za tu cenu uz mozno zozenies nejaky zaujimavy vychytany cyklotester.

            Vyhodu Suunta je univerzalnost a siroka ponuka pomerne drahych doplnkov.. :)

            0 0
        • tchi  

          To vypadá jako pokus o průběh tepové frekvence během tréningu nebo je to kumulovaný graf za několik tréningů?

          0 0
          • drusus  

            Je to improvizovany priebeh tepovky a rychlosti pocas jedneho treningu. Autolap bol nastaveny na 1,5 min. T3c dokaze spocitat priemernu tepovku, rychlost a vzdialenost na kazde jedno kolo. No a ked sa chronologicky zoradia vysledky vsetkych kol, vznikne takyto graf.

            0 0
        • destr  

          A co třeba tato sigma? Ta to umí, ne,

          0 0
    • Dzany  

      Muze mi nekdo rici, zda je u T4c suunta stejny problem se sklickem jako u T4C, cili zda se poskrabe? Dekuji.

      0 0
      • Karlos009  

        Já mám t3c a sice se lehce poškrábe, ale taky se lehce vyleští, takže to mě vůbec neruší. Vyleštil jsem i hluboké rýhy od zdi.

        0 0
    • trener  

      ahoj.mám X6HR a jsem max. spokojenej.výšku ukazuje přesně na metr,a barometr souhlasí také přesně.

      0 0
      • Kubánec  

        Mám 5 let Vectory a v pohodě. Akorát příště už do plastových nepůjdu,dost se drbou :) Respektive se s nima nemazlím a nesundávám je ani na lezení atd…

        0 0
        • scret  

          jj, taky tak, bohuzel sklicko je lehce poskrabatelny:( a vymena docela draha, na to ze je to vsechno z plastu…

          0 0
          • Kedarr  

            se dívim , že třeba na T6C už nedavají safír , když stojí 10K…:(

            0 0
    • Axl  

      Zdravím, nechce se mi zakládat nové vlákno tak to hodím sem.

      Máte někdo zkušenosti s těmito typy tepáku?:

      Suunto t3d Black Polished – http://www.hodinky-sport.cz/…ack-polished

      Suunto t3c Black Polished – http://www.hodinky-sport.cz/…ack-polished

      Četl jsem,že suunta jsou spolehlivý, přesný a navíc i pěkně vypadaj. To je pro mě jasná volba. Ale nikde jsem se zde zde nedočetl o těchto dvou typech. Oni na tom budou funkčně stejně jako suunto t3c (t3d) black.Rozdíl bude pouze v řemínku,kde u BP vypadá daleko lépe a robustněji.

      0 0
      • Venda  

        Rozdíl je, že T3d vysílá dva signály (to d jako dual), první klasika pás-hodinky a druhý vysílá ty samé informace směrem třeba k instruktorovi na spiningu, aby měl o tobě přehled. Takže pro cyklistu jezdícího v přírodě jsou T3d nadbytečné a funkčně stejné jako T3c.

        0 0
        • Axl  

          Aha už je mi to jasný. To jsem právě nevědel k čemu je dobrý ten dvojitý pás. V tom případě by mi to bylo k ničemu. Jen ještě nevím jestli black nebo black polished. Dávat zhruba 4kila za lepší řemínek mi přijde zbytečný.

          0 0
          • bruco  

            Mam t3c black a som spokojny. Myslim, ze je to praktickejsie riesenie. Black polished je sice krajsi, ale ako bude vyzerat po pote, prachu a blate som si radsej nepredstavoval.

            0 0
          • Nainen  

            Ten lesklý řemínek se dá případně dokoupit i samostatně, ale na sport je praktičtější ten klasický. Jinak mám t3c a velká spokojenost.

            0 0
            • Axl  

              Asi máš pravdu, ten klasický bude stačit. S tím druhým bych musel navíc do hodinářství na skrácení řemínku.

              0 0
        • Axl  

          z eshopu mi příšla odpověd na otázku : jaký je rozdíl mezi t3c a t3d? Prý t3d je novější model a lepším hrudním pásem. Chlapci se zřejmě vyznají :)

          0 0
          • Smazaný účet  

            u obou už by měl být comfort belt (ten novější, s okrouhlým hlavním tělesem)

            0 0
          • Axl  

            Včera objednané, dnes doma. Nakonec sem sehnal t3d za pěknou cenu, zítra bude testovačka na běžkách. Tělo hodinek je menší,než jsem čekal. Což beru jako plus.

            0 0
            • Smazaný účet  

              no, esli jsou fakt malé, můžeš je zkusit nosit jako Butchův táta…nebo jako kapitán Koons :-)

              0 0
              • Axl  

                zřejmě si budu muset osvěžit pamět a po hodně dlouhý době se mrknout na Pulp Fiction :)

                0 0
    • HonzaC  

      Také využiji vlákna, jsem majitelem T3 black a začal mě zlobit hrudní pás, resp. údaje, které se zobrazují na hodinkách jsou trochu poblázněné. Baterku jsem vyměnil, zkoušel jsem to spárovat s jiným typem suunto, ale nedopadlo to, asi záleží na typu hodinek. Nějaké rady kam s tím do servisu, popřípadě kam do toho bouchnout? Díky.

      0 0
      • Smazaný účet  

        já jsem kupoval přímo u finnsub nebo jak se ta firma jemenuje, servisoval jsem poštou s nima, jinak autorizaci má snad Hudy…

        0 0
    • Axl  

      Věděl by jste někdo jak se u t3d dostat na nastavení zón? Podle manuálu na suunto.com by měla být v nastavení nabídka HR zones, ale když to celé prolojuji, nikde ji nenajdu.

      0 0
    • _filuta_1  

      Dobry den, mohl by mi nekdo prosim poradit ohledne prilozeneho obrazku. Uvazuji o koupi hodinek suunto t3c. Na internetu jsem pod stejnym nazvem nasel hodinky s odlisnym vzhledem(deta­ilnejsi cifernik). Nevite nekdo, jestli to neni odlisna modelova rada? Dekuji za odpoved.

      0 0
    • lazza  

      Zdar,

      mám problém s tepákem k Suunto Ambit. Začal ukazovat nesmyslnýho hodnoty, tj. o cca 20–25 tepů míň, než je realita. Vyměnil jsem opakovaně baterku, ale bezvýsledně.

      Máte někdo stejnou zkušenost?

      0 0
      • Qulck  

        Tepák občas ukazuje blbě pod některým funkčním oblečením, asi ebonitová tyč a liščí ocas. Taky mi ukazuje někdy nesmysly, než se pod ním zpotím, asi to do té doby hůř vede. Ale nepoužívám tepák přímo k Ambitům, ale od nějakých z M řady. Nevím, jestli jsou tam velký rozdíly.

        0 0
      • Smazaný účet  

        nemáš v něčem (tepák/hodinky) baterku Panasonic? jestli jo, tak jí zahoď hodně daleko a kup si jinou značku ;-)

        0 0
        • lazza  

          obleceni porad stejny, baterka z ruznych zdroju, panasonic ani jedna. ze by odesel pas po dvou letech nijak intenzivniho pouziti..?

          0 0
          • Smazaný účet  

            tak si od někoho na zkoušku půjč jinej…ne pás, jenom to kolečko, to snad není až tak nehygienické :-)

            0 0
          • 01carbon  

            mam comfort belt asi 2,5roku a naprosto bez problémů (tuk tuk na drevo) – cca 30hod za měsíc

            0 0
            • lazza  

              tak tolik ten muj nema ani zdaleka – predchudce na tom najel tisicovku km, ja zhruba taky tak

              0 0
      • Pavel63  

        Máš to spárovaný?

        0 0
        • lazza  

          Ano, mám. Ukazuje to jen nižší hodnoty (odhaduju to tak na 25–30bpm dolů).

          0 0
    • lazza  

      stejnej bohuzel nikdo z okoli nema. ted vymyslet, jestli je v haji pas nebo i vysilac..

      0 0
    • losik_p  

      potrebuju pomoct s Suunto Bike Sensor..

      mam toto: http://www.pulsmetry.cz/…-bike-sensor a Ambit 2R

      Sensor funguje (blika tam zelena dioda na mereni kadence+cervena dioda na mereni rychlosti), ale hodinky mi ho nenajdou..

      hodinky sice podporuji ANT+, ale jsou orezane pro bezce (nj, jsem debil a setril jsem).. v nastaveni movescount.com nemam u nastaveni displeje u aktivity moznost vybrat bike sensor, pouze foot pod.. dle podpory Suunto by to melo s foot pod fungovat, ale nenajde to.. podle me ani hodinky nevi, ze ho maji hledat..

      existuje nekdo, komu se to podarilo rozjet na Ambit 2R? pokud ano, jak? :)

      diky :)

      0 0
      • Mirec.K  

        Pokiaľ sa nemýlim, takpráve Suunto Ambit2 Run podporujú iba foot pod na behanie, ostatné pody by podporovať nemali, tie podporujú z dvojok iba Ambit2 bez prívlastku a Ambit2 Sport…

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.