• Milenius

    Cestou do práce jsem jezdil v Praze Strašnicích přes můstek přes železnici , kde se nechala podjet i jižní spojka. Bohužel došlo k jeho stržení, takže teď se nechá jen podjet pod jižní spojkou po tramvajových kolejích od Hostivaře nebo druhou stranou kolem Teska přes semafory. Obojí je na pytel, protože tam je strašný provoz.

    Rozšiřují tam jižní spojku a ten můstek padl za oběť. Nevíte někdo, jestli se tam bude stavět nový? Případně kde se člověk může zeptat, jaké jsou tam plány?

    0 0
    • iX.tlan  

      Ahoj, na tvou otázku sice odpověď neznám, ale pokud jedu z Hostivaře do Strašnic, tak používám můstek přes železnici nakopci Azalková x Pražská a spojku podjíždím vedle Rabakovský jakoby prodloužení Mokřanský a dole to beru Pelyňkovou.

      0 0
      • Milenius  

        Díky, já jedu po ulici U továren a potřebuju se dostat na Průběžnou. Mám teď dvě varianty – buď spodem po tom tvým mostě na Pražskou a pak podjet Švehlovkou na Průběžnou, kde jsem si včera mezi autama rozbil hubu (vjel jsem do kolejí) nebo horem kolem psů a po tý panelce na Mokřanskou a podjet most, kde se zase motám mezi autama, který jsou nervozní, že se jim tam pletu. Jde to tam i po levé straně po chodníku, což využívám když jedu zpět, ale cestou tam je to blbý.

        Ani jedno řešení mi nepřijde ideální. Jó ve Vysočanech mají novou cyklostezku za 100 mil. nebo kolik to bylo, těm je hej, tady ji naopak bouraj :(

        0 0
    • Milenius  

      Jen pokud by to někoho zajímalo – v tom místě se bude stavět obří křižovatka (viz obrázek) a silnice vedoucí až do Libně. Co jsem tak studoval projekt, tak s cyklisty se opět nepočítá, jak jinak. Jižní spojka tak tvoří a Štěrboholská radiála tak tvoří neprůchodnou bariéru, kterou lze překonat jen několika silnicemi v hustém provozu. To má být podpora cyklistiky?

      0 0
      • Pijer  

        je o tom někde něco bližšího?

        0 0
      • karliner  

        Buď rád…

        Přejezd tohoto monstra pro cyklisty by stál desítky milionů a navíc by se stavěl pro pár lidí a ti si prostě holt pár minut zajedou a třeba se ty ušetřený prachy použijou na něco, co bude skutečně mít pro cyklisty smysl.

        0 0
        • Tanka  

          …třeba most přes to všechno:)

          0 0
        • Milenius  

          To ne, ono by stačilo ten můstek, co zbourali, pošoupnout o 10 metrů blíž, protože zrovna v tomto místě vše zůstane při starém, jen tam přibude ten velký most na silnici. Šoupnout ten most by stálo jen dva dny práce – prostě ho zvedli jeřábem, tak ho mohli položit o pár metrů vedle a nikomu by tam nepřekážel.

          Nejde moc ani o to zajetí, ale hlavně o to, že všude jinde se jede mezi autama. To jsem si tak liboval, jak to mám do práce docela dobrou cestu mimo provoz (i když je to 30km), a teď je vše pryč :(

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.