Strava při sportování s ohledem na redukci hmotnosti

140 nepřečtených
  • Corra

    Jak se ideálně stravovat, když bych chtěl jít s váhou dolů a při tom neztrácet svaly a výkonnost?

    Po operaci kolene jsem nabral patnáct kilo a z toho už deset shodil. Dalších deset bych ještě shodit chtěl – já 188/100. Nicméně to nebylo asi tím úplně nejzdravějším způsobem. Omezil jsem jídlo a běhal a jezdil na kole. Výdej jsem měl o dost výš než příjem. Rád bych se ale dostal do nějaké rovnováhy při zachování radosti z jídla.

    Běžně snídám zelený čaj s 55g porcí ovesné kaše zalité horkou vodou.

    1.svačina dva kousky ovoce (banán, jablko,..).

    2. svačina dva kousky ovoce nebo jedno ovoce nahradím třeba sladkým kefírový/jogur­tový nápoj

    Oběd buď normální (těstoviny, rýže) nebo třeba 8×knackebrot s cizrnovou/ros­tlinou „pomazánkou“.

    3.svačina – 2 banány + 0,5 litru mléka (koktejl), apod

    Večeře – nejčastěji salát (např. polníček, dvě mrkve, fazole, dvě tři vajíčka, sweet chilli omáčka)

    Osobně nevnímám tuto skladbu jako ideální a rád bych věděl, jak to upravit pro všední den a pro den se střední či velkou zátěží tak, abych nepřibral tuky na pupku (ještě stále jich mám dost:-/), podpořil hubnutí a nezanedbal pohon pro sportovní výkony.

    Děkuji za konstruktivní rady.

    0 0
    • DonE  

      Nemáš po tom hlad?

      0 0
    • Rychlej turista  

      Na 90 kg se svojí výškou se musíš pohodlně dostat jen pravidelným, několikadenním v týdnu a dostatečně dlouhým ježděním při normálním jídle. Chce to prostě čas, hodně jezdit a normálně jíst (hodně masa, něco tuků a minimum cukrů). Tři svačiny během dne jsem neměl snad ani jako nemluvně. Speciální stravu bych řešil, až se dostaneš na těch 90 kg a dál to nebude chtít jít.

      0 0
    • Yura  

      Vzledem k tomu jidelnicku je asi jasny, ze neznas ani ty uplne zaklady. Kde mas bilkoviny? Kazde jidlo defakto jen cukry. To je idealni strava na to, aby jsi byl „skinny fat“ tzn. spadnou ti svaly a nejaky ty speky zustanou. Nic moc.. Kdyz se podivas na stravu jakehokoliv sportovce atleti, fotbalisti, kulturisti, fighteri… Strava je hodne podobna. Ji pravidelne vyvazena jidla, kde je zaklad bilkovina(vajicka, ryba, kureci, hovezi..) k tomu zelenina a podle potreby mnozstvi komplexnich sacharidu( ryze, brambory, testoviny, pseudoobiloviny apod..) Kdyz jsou tyhle suroviny nizkotucne, prida se treba trochu olivoveho oleje, pulka avokada apod.. Kdyz je to hovezi, vajicka a tuky uz to obsahuje, tak neni potreba tuky pridavat.. Ovoce jako lehka svacinka pred, behem, po treningu. Urcite ne jako nahrada toho vyvazenyho jidla, ktery obsahuje bilkoviny. pomale cukry a tuky.. Kaloricky na tvou postavu by jsi nemel jit odhadem tak pod 3000kcal. Bilkoviny by si mel drzet aspon na tom gramu na kg vahy, spis trochu vic, jestlize se obas dostanes do kalorickeho deficitu.. S bilkovinama se nehybe, ty jsou potreba furt. Kalorie celkove se upravujou tukama a sacharidama. Proste zaklad je pravidelne tam posilat jidlo, ktery obsahuje aspon tech 30g bilkovin a ktery nevystreli inzulin.. Taky je dobry se naucit jist lehci a „cisty“ jidla, zadny smazeny, kvanta mouky, mlecnych vyrobku apod.. Kdyz uz musis met nejakej tucnej sejr, tvaroh nebo co, tak to nechat na konec dne a ne se tim zaplacnout v prvni pulce dne..

      0 0
      • Jan_UL  

        souhlasim. Ubral bych ovoce a ty různý svačiny a výrazně přidal bílkoviny dohromady se zeleninou a komplexními sacharidy. Pak ti stačí 3× max. 4× jídla denně a nebudeš mít přes den hlad. Já si dávám jednoduchý cukry jenom během tréninku nebo hned po něm. Do jídelníčku určitě patří i tuky v nějakém přiměřeném množství dle typu jídla a individuálních potřeb…

        0 0
        • Yura  

          Spis 4 jidla. Nesnasim ty blbecky co tvrdi, ze nezalezi na tom jestli snis 1 nebo 6 jidel za predpokladu, ze snis to co mas. Tak to opravdu nefunguje. Kulturisti jsou toho nejlepsim prikladem. Kazdej kdo dodrzuje zruba stejnej jidelnicek 10–20–30 let ti rekne, ze mensi porce a casteji udrzuji metabolismus ve vyssich obratkach. Nehlede k tomu, ze pro traveni je mnohem lepsi jist mensi porce, nez se prezrat k prasknuti 1–2× denne..

          0 0
      • Corra  

        Souhlas. Dříve jsem jedl víc masa ale někde jsem to poztrácel. Mám maso dost rád, ale mám z něj pocit, že mi zpomaluje metabolismus a zůstává déle ve střevech. O víkendu mám masa víc u mámy a ryb zase u tchýně.

        Maso ale přidám i přes týden, ještě vymyslet jak.

        Pečivo se snažím hodně omezovat. V rámci redukce váhy jsem omezil i přílohy obecně.

        S obědem bych se ještě nějak porval, ale co konkrétně byste doporučili na snídaní a dopo svačinku?

        Banánový koktejl odpoledne si dávám po běhání, přidám do něj tvaroh. Když nemám výdej, tak ho nemívám.

        Mám rád hodně sladký – před nebo po výkonu? :-) (Ale zase nemám rád pivo, takže se mě netýká tenhle častý nešvar ;-).)

        Jak upravit jídleníček vzhledem ke dni bez zátěže, se zátěží a s dlouhým švihem na kole?

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          S tím svým hladovým jídelníčkem stylu sacharidová vlna bys měl být už jen kost a kůže. Kolik toho nasportuješ (čas, kilometry)?

          0 0
          • Corra  

            cca 8–9 hodin týdně, cca 25–30 km běh, 70–100 km kolo. Nějaká intenzivní chůze.

            Protože vidím a vím, že to není dobry, tak jsem to tu rozbalil ;). (Mám ještě tréninkové vlákno na zimu.)

            Na začátku mi to pomohlo s rychlým shozením váhy. Teď bych chtěl přejít na dlouhodobý udržitelný model.

            Ručičky mám jak pravý cyklista, nohy jak pravý vzpěrač, břicho jak začínající pivař. Nekecám, ale mám lýtko jak normální cyklista stehno. Nebylo by od věci ho trochu zhubnout taky, ale tomu šance nedávám.

            0 0
            • Rychlej turista  

              Pohyb by byl, takže to musí jít dolů. Prostě přidej bílkoviny, ty zajistí svaly a svaly se postarají o spalování. Uvidíš, že objem kolem pasu půjde dolů mnohem rychleji, než váha, což bude známkou hubnutí na tucích.

              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                Také si to myslím. Možná ještě pomůže rozdělit důsledně tréninky na rychlé a pomalé nebo pohodové a intenzivní.

                0 0
        • Yura  

          O jakem „mase“ tu je rec? Cim vic tucne, tim pomaleji stravitelne. Ja kdyz si dam treba 4 pecena kureci stehna tak nemuzu pul dne nic jinyho jist, ale kureci/kruti prsa, treska, libove hovezi pomlete.. To mam max do 3 hodin vytravene a muzu tam poslat dalsi jidlo.. Obecne tuky spomaluji traveni, hlavne ve forme tucneho masa.. Ale kruti prso se lzickou olivoveho oleje je pro vetsinu lidi lehce stravitelne.. Jestli si na sladke, tak ovoce opravdu jen kolem toho treningu, protoze jinak ti neda nic, jen ti nastartuje traveni a bude te to lakat fakt sezrat celou cukrarnu.. ja to znam moc dobre. Dam si banan a co se stane. No mam jeste vetsi hlad(spis chute..) Proto je dulezity jist pravidelne ty bilkoviny v kazdem jidle ktere te zasyti.. Na snidani bych to videl na vajicka. Ja mam teda rad vajicka s ryzou. :D Muzes dat i nejakej ten lepsi chleba. Nebo kulturisti to delaji tak, ze si daji ovesnou kasu na sladko a pak sni jeste vajicka normalne na slano. nebo si muzes delat dopredu proteinove palacinky. Jogurt s musli taky neni nejhorsi. Kdyz ses na to sladke, tak je dobry si koupit protein a pridavat si ho do toho jogurtu nebo te ovesne kase apod.. Kde jinak moc bilkovin neni.. Svacina muze byt podobna jako ta snidane, nebo nejaka kvalitnejsi sunka, treba i sejra jestli jis s nejakym tim lepsim chlebem nebo jestli jis ryzove racia apod.. Ja kdyz sem resil stravu tak to bylo jednoduche. 5× denne to same(maso, zelenina, priloha nebo bez) + na snidani ty vajicka nebo ty palacinky nebo ta kase.. Podle kalorii lezla vaha nahoru, nebo dolu.. Nic na tom neni. Je to furt dokola, varit, chystat, jist.. :))

          0 0
          • Corra  

            Nejčastěji libová vepřová plec či kýta.

            Nepovažuji svůj metabolismus za ten z nejrychlejších.

            Vajíčka s rýží? No s vhodným kořením by to šlo. Jaký používáš poměr? Kolik toho?

            Proteinové palačinky? Máš nějaký osvědčený recept?

            Protein do ovesné kaše zní taky použitelně.

            Když to bude dobry, tak nemám problém to jíst poměrně dlouhodobě podobně a maminy se už o víkendech postarají o to abych měl výčitky.

            0 0
            • Chlebovnik  

              Na vejce s rýží stačí kvalitní sójovka.

              Prostě přidej bílkoviny a to sladké si dávej jenom při/po tréninku. Pokud je cílem redukce hmotnosti, tak ve dny, kdy nemáš trénink, ořízni sacharidy na minimum. V tréninkových dnech jez normálně.

              0 0
              • Yura  

                „ve dny, kdy nemáš trénink, ořízni sacharidy na minimum“

                To je nesmysl. Trenujes na glykogen ve svalech, kterej tam mas z predeslo dne/dni. Kdyz uz s tim takhle manipulovat, tak to udelat presne naopak. Po treningu dat jen bilkoviny a tuky a nutit telo spalovat vic tuku. Ale on se nechysta na kulturistickou soutez tyhle čachry jsou uplne zbytecne. Jak si psal hlavne musi pridat bilkoviny. To samo o sobe rozjede metabolismus a spalovani tuku.. K vajickum s rejzi me staci sul. Ale muze se pridat cokoliv od bilinek, nakrajene sunky, slaniny, sejra po nejakou sladkokyselou omacku nebo nevim co. Dulezity je, aby zloutky nebyly natvrdo. To je pak suche a neda se to zrat. Proste uvarenou rejzi(ja rad basmati) prdnu na panev, kde uz se delaji vajicka a bilek je hotovej, ale zloutek furt tece. Zamicham a prdnu na talir. Rejze muze byt studena z lednicky. Kdyz se to prdne na tu panev do tech vajicek, tak se ohreje..

                0 0
                • Chlebovnik  

                  Není to nesmysl. Není důvod, aby do sebe cpal sacharidy ve dny, které tráví pasivně. V tyto dny by právě měl být v kalorickém DEFICITU – nezapomeň, že jeho cílem je ZHUBNOUT. A nejlépe toho dosáhne právě oříznutím sacharidů ve dnech bez výraznější fyzické aktivity. Howgh.

                  0 0
                  • ˘Ö˘ Krab  

                    Nemáš pravdu. Potřebuje doplnit až přeplnit (superkompenzace) sacharidové zásoby organismu. To za den nezvládne, možná časem, při cíleném tréninku. Při uvedených objemech pohybu není až tak složité vyvolat (při v podstatě sacharidové dietě) kalorický deficit, po čase je naopak složité udržet dostatečný a vyvážený příjem. Proto by měl sacharidovou dietu opustit, ale nechat tělo hladovět ve dnech bez sportu nic nepřinese.

                    0 0
                    • Chlebovnik  

                      O hladovění tu nepadlo ani slovo. Nicméně pokud chce shodit, musí toho deficitu někde dosáhnout. Za vším, co jsem napsal, si stojím. Pokud v trénikové dny poctivě doplňuje sacharidy (před, ale hlavně při a po výkonu), nehrozí mu ve volných dnech žádné negativní efekty. On se totiž glykogen ze svalů přes noc nevytratí. To trvá poněkud déle.

                      0 0
                • Corra  

                  Kolik toho na snídani? V jakým poměru to dáváš?

                  Něco už vymyslím, ale tohle je pro mě rozumná varianta snídaně, když si k tomu dohledám nějaké rozumné koření/přísady.

                  Ty palačinky ještě uvidím, nechci do sebe rvát zbytečně moc mouky. (Ale jinak palačinky miluju. Sladky, jak jinak.)

                  0 0
            • siafu  

              co se týká proteinu a vloček, tak osobně beru toto:

              jako všechno cenově naprosto v pohodě a ty vločky jsou fakt luxusní…

              0 0
              • Yura  

                S proteinem bez prichute to je ale bez chuti ne? :)) Ucel to splni, ale clovek si nepochutna jako s ochucenym proteinem no.

                0 0
                • Corra  

                  Nějaká podobná varianta s příchutí?

                  Každopadáně díky siafu za link. Dá se to použít třeba do té ovesné kaše co jím v současnosti na snídaně, nebo do něčeho co už chuť má.

                  0 0
                  • Yura  

                    Ja kupoval driv neco takoveho

                    http://www.fitness.cz/…a-s550701871

                    http://www.fitness.cz/…0g-s11791131

                    Tyhle zrovna jsou tusim takove hustejsi, kremove. Pak jsou s pirchuti, ale jsou ridsi vodove.. Ja bral vetsinou cokoladu nebo vanilku. Dochucoval jsem s tim vsechno co se dalo jist na sladko. :) Tech znacek je fakt hodne. Kazdymu chutna trochu neco jinyho a ty ceny jsou taky ruzne. Muzes vyzkouset treba ten scitec. To je takovej zlatej stred a co si pamatuju, tak to fakt chutna dobre..

                    0 0
              • vt  

                Je u tech vlocek nejaky rozdil proti Lidlu atd?

                0 0
                • Yura  

                  Neni. Klasicke emco jemne jsou uplne to same. Jedine rozdilne vlocky jsou bezlepkove tzn.. ze to je fabrika nebo sekce jen na oves a tim padem neprijdou do kontaktku s psenicou apod. tzn. nejsou kontaminovane lepkem = jsou bezlepkove. Ty jsou vetsinou dost drahe. To neni pripad tady tech, takze ber klasicke emco, vyjde to nastejno..

                  0 0
                  • vt  

                    Mne se nejvic osvedcujou jemny z Tesca nebo Lidla, stoji 1/2 Emca a do jogurtu super,

                    0 0
                    • pOne  

                      Ja kupuju v Penny. 1000 g za 49 Kc. Maji se susenym ovocem a s orechama, myslim.

                      (Pardon, myslel jsem musli smes.)

                      0 0
                      • vt  

                        Jo, to mam v supliku taky, je to bez cukru, tak ok ;-)

                        0 0
            • Yura  

              Veprove neni idelani no. Vyzkousej ty kruti/kureci prsa.. Proteinove palacinky, proste jak klasicke palacinky. Jen misto psenicne mouky idealne neco bezlepkoveho, treba pohankovou mouku nebo ovesne vlocky mixnute na mouku s vajickama + mliko nebo voda udelas testo a idelane nechas aspon pul hodiny v lednicce, aby ta mouka nasakla. Trochu to zhoustne.. Udelas palacinky idelane na prepustenem masle nebo na kokosovem tuku a pak potres treba tim coko proteinem s kteryho udelas takovou kasicku s trochou vody. Chutna to skoro jak nutella :D a nebo ten protein das rovnou do testa a budou ty palacinky ochucene podle prichute toho proteinu a pak potres trochu marmeladou, pridas nakrajenej banan nebo neco.. Vetsinou se to dela x dni dopredu. V lednicce vydrzi..

              0 0
              • Iv15  

                Vůbec nechápu tu nynější módu všechno dělat na kokosovém oleji.Kokosový olej a přepuštěné máslo – nejhorší možné tuky na smažení. V jejich složení převažují nasycené mastné kyseliny a v másle ještě cholesterol…

                0 0
                • Yura  

                  Nasycene tuky ze jsou nejhorsi na vareni? Jsou to nejstabilnejsi tuky. Na cem chces varit? Na olivovem, oleji? Nebo slunecnice, repka a podobne sracky? Maslo ze obsahuje cholesterol a co? Myslis, ze ti ucpe ten cholesterol z masla cevy? No ucpe jestli si je znicis oxidacnim stresem diky tomu zoxidovenmu rostlinemu oleji(omega 6 hrozne zdravemu pro srdce lol), kterej si znicil pri tom smazeni a nasledne bude muset telo ty ponicene cevy opravovat cholesterolem, vapnikem apod.. Prece kdyz jsou u kazdeho pozaru hasici, tak musi ti hasici ten pozar zakladat ne? Logicke.. lol

                  0 0
                    • Yura  

                      Heh neboj ja ti ten repkac opravdu brat nechci. :)))

                      0 0
                  • ˘Ö˘ Krab  

                    … nasledne bude muset telo ty ponicene cevy opravovat cholesterolem, vapnikem apod.

                    To jako vážně? Opravovat cévy cholesterolem? Máš k tomu nějaký spolehlivý biochemický důkaz?

                    0 0
                    • Yura  

                      Ano to myslim jako vazne. Tech pricin proc a co nici steny arterii je plno a jednim ochrannym mechanismem naseho chytreho tela je tohle latat hlavne cholesterolem a vapnikem. Jestli patris do skupiny lidi, kteri si mysli, ze to ucpavani je zapricineno pouze tim, ze jis ten cholesterol, vapnik apod.. Tim padem jist cholestrol nebo stravu, ktera cholesterol zvysuje je hodne smesna predstava, ale nikomu ju neberu. Dokadovat se o tom tady s tebou fakt nehodlam.. Jen jsem napsal muj nazor. Vidis to jinak ok. Konec debaty..

                      0 0
                      • ˘Ö˘ Krab  

                        Ne do té skupiny nepatřím.

                        Ale o fyziologii těla, zejména metabolismu a funkci (nepřu se o nezbytnosti) cholesterolu a také o reparačních mechanismech těla jsem si evidentně udělal zcela mylnou představu. Ještě si věc ověřím u přítele Doc. MUDr. PhD. CSc. z LF UK, ten by snad měl být v obraze stran aktuálních poznatků a trendů výzkumu, pak půjdu vrátit diplom.

                        0 0
                  • Iv15  

                    Ano, na řepkovém. Ale s tebou fakt nemám cenu se přít…lol

                    0 0
                • krabica  

                  Osobně jsem spoko s rýžovým olejem.

                  0 0
                • JFtryall  

                  Kokosovej olej i ghi je na smazeni ok, lepsi nez extra virgin olivovej a nebo slunecnice. Repka taky jde. Jde o to pouziti pri vysokych teplotach, bod kourivosti. Kdyz delas livance nebo palacinky, tak toho tuku staci pouzit naproste minimum a klidne to jeste muzes otrit ubrouskem pred konzumaci. Kolik tuku ze smazeni do sebe dostanes? Gram nebo dva? To neni fritovani hranolku.

                  0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Bezkonkurenční zdroj bílkovin je vařená hovězí kližka.

              Trocha vody, špetka soli, 2× bobkový list, 2× nové koření, 4× celý pepř, uvařit do měkka, maso s kližkou sníst, do vývaru mrkev s hráškem a kukuřicí nebo nudle a trochu pokrájeného masa, vzniklou polévku sníst.

              0 0
              • Corra  

                Tohle nebude problém :-)-

                0 0
              • kali222  

                "Bezkonkurenční zdroj bílkovin je vařená hovězí kližka.

                Trocha vody, špetka soli, 2× bobkový list, 2× nové koření, 4× celý pepř, uvařit do měkka"

                tak se dela maso do omacek v papinaku :D to zboznuju.

                0 0
                • Corra  

                  Stejně jsem si dřív dělával srdíčka. Jako vývar nepoužitelné narozdíl od kližky, ale vařeny maso beru.

                  Budu si to muset uhrát doma, protože to nebude jíst nikdo jiný (teda ten vývar by mohli).

                  0 0
      • Mig_all  

        Avokado, fuj tyvole takovy humus!

        0 0
        • Corra  

          To snesu akorát s česnekem :-). a teď dost podražilo, bo to zas někdo marketingově profláknul a je to móda.

          0 0
          • Yura  

            To sem jenom tak placl. Kdo bude davat 50kc nebo kolik za 1 posrane avokado.. Kvalitni olivac udela stejnou sluzbu..

            0 0
            • Delkim  

              Na Rohlik.cz jsem ho koupil v úterý za 25. Dělal jsem holkám sushi.

              A mají občas i za 20 Kč, ale ty si musíš nechat dozrát.

              0 0
    • Tekka78  

      Napíšu ti svou zkušenost. Dopředu podotýkám, že netvrdím, že je to tak optimální nebo ideální.

      Minulý rok jsem byl po dvou operacích tříselné kýly (11/2015 a 3/2016 reoperace). V březnu jsem měl 187cm/107kg a vyšší jaterní testy.

      Doktor mi v první řadě doporučil snížit hmotnost – nenutil mě do žádné extra jaterní diety zatím, s tím, že doporučil vynechat tučná jídla, alkohol a hýbat se tak abych se do konce září dostal na 90kg a pak se uvidí jak dopadne krev.

      Fungoval jsem následovně – snídaně celozrné pečivo a třeba cottage nebo musli s mlékem, svačina ovoce, oběd jsem volil v práci nejvhodnější jídlo z nabídky kantýny – zpravidla rýži/brambory/těs­toviny a bílé maso nebo hovězí. Svačina opět třeba ovoce a večer zeleninový salát třeba s tuňákem. Pokud byl večer hlad řešil jsem ho vypitím 0,5l kefíru (neochucený). Hlavní bylo nežrat už večer žádný dobrůtky apod. Úplně jsem vynechal alkohol, tučné věci, bílé pečivo, sladké. K pití když tak čistou vodu, ale dovolil jsem si i kafe a čaj.

      Do toho jsem se snažil alespoň obden dát kolo cca na 1,5 – 2 hod.

      Na konci září jsem byl na 87kg a krevní testy OK. Není tedy podle mne nutné tu stravu rvát na krev – spíš nebýt prase a hýbat se.

      0 0
      • pOne  

        Na to „osalit hlad“ mi celkem funguje susena syrovatka. Krom toho, ze ma radu pozitivnich efektu pro telo, tak dokaze oddalit hlad. Specielne treba vecer, kdyz ma clovek tendenci obslapovat lednicku nebo spajsku :)

        Ja treba pred behem nemuzu tak 2–3 hodiny jist. Ale syrovatku do sebe nalejt muzu.

        Stejne tak po kole nebo po behu, kdyz je snaha hubnout, tak si dam hrnicek syrovatky a tim oddalim ten „nej“ pocit se nazrat. Dam sprchu, pak nakej cernej caj a pak teprve resim podle situace, co hodim do zaludku.

        Mam 184 cm a momentalne vaha mezi 85–87 kg. Idealni stav by byl tak 83 kg. Mam asi dost tezky kosti, od malicka nejsem nijak tlustej, ale vazim porat relativne dost. Byl jsem schopen se na tech 83 kg dostat a drzet ji. Jezdilo se mi dobre, bylo to znat. Pak jsem mel ale anabazi – zaludecni problemy atd. … nemohl jsem se poradne najist (z toho plynulo, ze jsem nemel zadnou energii, bylo to hrozny). A od ty doby jsem si rekl, ze to budu drzet v rozumnych intencich, tu vahu, ale nebudu to nijak hrotit a v podstate jist, co mi chutna (a neni to vylozene prasarna).

        0 0
        • Corra  

          Jak ta syrovátka chutná, doporučuje se hodně často.

          0 0
          • pOne  

            Ma to takovou neutralni chut sladkoslanou. Zalezi, kolik si ji nasypes / jak silnou si ji udelas. Mne celkem chutna. Pozitivem je, ze pakl 600 g stoji asi 40 Kc. Takze zadarmo.

            V krajni nouzi ji myslim delaji i ochucenou, ale tam uz budou nejaky prisady. Pripadne by se dala i nejak rozumne dochutit. Nejakyma sirupama apod. Kdyby nekomu ta chut nevyhovovala.

            0 0
            • Rychlej turista  

              Chuť je v pohodě, příjemná. Já syrovátku používal jako vyprošťovák pro srovnání očiček hned po výživném švihu místo drahého AA od Penca. Není asi úplně ideální ve srovnání s tím AA, ale subjektivně funguje podobně a člověk do sebe navíc dostane i další užitečné věci. Hrknul jsem to do sebe vždy hned po příjezdu a šel pod sprchu. Pak následovaly další chody :-)

              0 0
            • mr.ricardo  

              Pokud ti po ni neni blbe, nejsi nafouklej jak balon a neposeres se, tak je to za tu cenu zadarmo, to je fakt :)

              0 0
          • Yura  

            Nevymyslej.. JEstli hledas nejlepsi pomer kvalita/cena nic lepsiho nez cistej proteinak od 4fitness neni. Levna susena syrovatka co koupis v lekarner je otresne stravitelna. Vetsina lidi po tom ma boleni zaludku, vetry apod.. 80% CFM protein od 4fitness vypijes mixnutej s vodou po treningu a za 10 minut o tom nevis..

            0 0
            • Rychlej turista  

              Nechci ti do toho moc kecat, ale syrovátka není protejňák, nýbrž cukerňák :-)

              0 0
              • Yura  

                Kde vidis ze pisu o syrovatce z lekarny jako o proteinaku?

                0 0
                • Rychlej turista  

                  No řeč je tady o syrovátce. A ty ses do ní zapojil tím, že ji haníš a jako náhradu za ni doporučuješ 80% proteiňák. Dá se to pochopit jinak, než tak, že syrovátku považuješ za proteiňák, ale špatný?

                  0 0
                  • Yura  

                    Susenou syrovatku nikde neoznacuju jako proteinak. Tak nechapu proc na muj koment reagujes, ze syrovatka neni proteinak, ale cukernak? lol :D Jako proteinak oznacuju zpracovanou syrovatku do lehce stravitelne podoby s vysokym obsahem bilkoviny, minimem cukru, tuku..

                    0 0
                    • Rychlej turista  

                      A sušená syrovátka z lékárny je co? Cukerňák:

                      sušená syrovátka

                      Energetická hodnota na 100 g: 1465 kJ/ 345 kcal

                      •bílkoviny: 12 g,

                      •sacharidy: 72 g,

                      •tuky: 1 g.

                      0 0
                      • Yura  

                        Co je susena syrovatka? No susena syrovatka.. :) A kdyz vidim ty hodnoty, tak bych to oznacil jako nekvalitni sacharidak.. :)

                        0 0
                        • Rychlej turista  

                          Potěšilo mě, že jsme se k tomu dobrali tak rychle. Je vidět, že opravdu jíš maso :-)

                          0 0
            • pOne  

              Tak to patrim k mensine, do ktery syrovatka zahuci uplne v poho. Mam ji doporucenou od rady lidi se svyho okoli a nikdo se nezminoval o nejakych negativnich pocitech v souvislosti s jeji konzumaci.

              0 0
      • Corra  

        Já se chci taky dobrat k nějaké stálé změně, která bude dlouhodobě udržitelná. V 19 letech jsem měl 121 kilo. Ve 4 měsících jsem pak zhubl 40 kilo na 80, ale to je s mým typem postavy extrém. 90kg je s mým typem hubené akorát. Dlouhodobě držím váhu kolem 95 kilo. Jen ten poslední rok jsem na tom stejně jako třeba Cannonball. Člověk je s aktivním stylem života zvyklý nějak jíst a když se pak nemůže hýbat, tak pokračuje v tom stejným stylu potravy a váha jde dost nahoru. U mě to trvalo přes rok → +15kg. Do toho i zápal mozkových blan, 2m klidový režim na jaře. Nemohl jsem dělat moc věcí a já z nudy jím. Užil jsem si to a svým zvráceným způsobem si i hubnutí užívám, je to další z motivací.

        Pečivu se chci spíše vyhnout, cottage je pro mě k jídlu akorát s nějakou příchutí ale taky je to možnost a určitě jej jako variantu zařadím.

        Nejsem schopen vynechat sladké :-/. Ale už jsem ho omezil.

        0 0
        • pOne  

          Tak ono je sladke a sladke. Misto obyc cukru se da trtinovej cukr. Misto jinejch sladkosti treba med, ze jo.

          Hlava si rekne, ze to aspon neni chemie, kdyz uz je to teda sladky.

          A i to telo je pak po techto „lepsich“ sladkych variatnach takovy … lehci. Aspon ja ten pocit mam.

          Jinak kdyz rikas, ze cottage jedine s prichuti. Tak u me je to presne naopak. S prichuti nikdy. Covek si musi vychutnat / zvyknout / umet si vychutnat tu vec, tak jak je, s jeji original chuti. Tohle jsem se naucil na jedny dovoleny (TUR), kde na muj tehdejsi vkus strasne malo solili a dochucovali. Ale co, rekl jsem si … asi to tak ma byt, preci to nejaky duvod musi mit, A nijak jsem nedochucoval. Po par dnech jsem si na to zvykl. A bez ty zaplavy soli a koreni jsem si najednou vychutnal tu chut te „suroviny“.

          0 0
          • Delkim  

            Jen na okraj, aby si někdo nemyslel jak žije zdravě, když místo bílého cukru použije hnědý/třtinový.

            V podstatě neexistuje žádný rozdíl mezi bílým cukrem z třtiny a z řepy. Složením je to tatáž sacharóza. Rozdíl může být v chuti díky melase/karamelu (třtinový/hnědý). O naprosto stopových množstvích některých minerálů a pod. netřeba mluvit.

            0 0
            • pOne  

              Tak bilej cukr prosel predevsim nejakou chemickou rafinaci. Na co konzumovat neco, co proslo chemii, kdyz existuje alternativa. Je to mozna podobny, jako konzumovat bilou mouku a celozrnnou … nebo aspon nejakou smes michanou, kde cas je celozrnna mouka.

              S trtinovym cukrem jsem se naucil mnohem mene sladit. On teda subjektivne sladi min nez bilej cukr i tak. Ale myslim, ze diky trtinovymu cukru jsem snizil konzumaci cukru v caji apod tak na polovinu, mozna i vic.

              Bilej cukr jsem vyradil pred delsi dobou, kdyz mi to bylo doporuceno doktorem (spolu s omezenim bily mouky a dalsich veci).

              Ale jinak: Furt lepsi bilej cukr (v rozumnym mnozstvi) nez nejaky ty chemicky nahrazky.

              0 0
              • ˘Ö˘ Krab  

                Než vypustíš něco o chemické úpravě bílého cukru (v podstatě stejnou, jen v méně opakováních, prošel velmi pravděpodobně i cukr hnědý), věnuj chvíli alespoň hrubému seznámení s cukrovarnickou technologií, třeba tady. Nemusíš číst celé, stačí od bodu 3.1.10.5.

                0 0
                • pOne  

                  Mozna jsem se nevyjadril uplne presne, protoze nejsem v oboru odbornik. K trtinovemu cukru jsem presel na zaklade doporuceni doktora. Byla to soucast nekolika zmen v jidelnicku. Je to dlouha story, se kterou nechci nikoho otravovat. Nemel jsem duvod neverit tomu, jestli je prirodni cukr lepsi nebo neni lepsi. Z informaci, ze kterych jsem cerpal, se mi jako lepsi jevi. Predstavuju si to tak, ze bilej cukr je oloupane jablko a prirodni cukr je jablko se slupkou.

                  Obecne mam nazor ten, ze vzdycky preferuju prirodni, co nejmene upravenou variantu pred upravovanou variantou nejakeho jidla nebo suroviny, kde doslo k ostraneni (treba) prospesnych latek (at uz jsou duvody k uprave jakekoli – treba delsi trvanlivost, lepsi barva apod.). Pokud je to mozne.

                  0 0
                  • Yura  

                    Podivej se na vyzivove hodnoty hnedeho a klasickeho cukru. Uplne minimalni. Hnedej cukr ma proste jen lehce mensi stupen rafinace. Muze tam byt rozdil v chuti, ale ze zdravotniho hlediska je uplne sumak jestli jis hnedej nebo normalni cukr.. Rozdil je jestli by jsi kroupal tu cukrovou repu/trtinu vs jedl bilej cukr. Tam uz bude ten rozdil mnohem vetsi, protoze je ten cukr vazanej na vlakninu, je tam mnohem vic mineralu apod..

                    0 0
          • Corra  

            Ale to zas jo, med používám (třeba jako sladidlo do bílého jogurtu) a jiný než třtinový cukr doma ani nemáme :-).

            Není nutné tam toho koření dávat hodně. Podle chuti či dodat chuť.

            0 0
          • pOne  

            Jeste doplnim: Podobne to mam treba s jogurtama. Kazdej den jim na dopo svacinu velkej jogurt (400 – 500 g) nebo jinou formu (kefir, podmasli, jogurtak – 500 ml) + k tomu nejaky celozrnny pecivo. Ne ze bych si obcas nedal sladkej. Obcas jako zmena dobry. Ale stejne je nejlepsi varianta bilej kvalitni jogurt. Treba Hollandie. Z toho ma nejlepsi pocit hlava i zaludek :)

            0 0
        • Rychlej turista  

          Taky mám rád sladké, ale maso mám ještě raději, bez něj bych nemohl existovat. A protože neumím dělat něco jen jako, ale když už – tak už, tak se nemorduji tím, že bych se omezoval a jedl sladké jen jako. Proto jsem ho úplně zrušil a dám si místo něj raději pořádný kus nějaké dobré flaxy. A čas od času, maximálně jednou za týden, dva se nafutruju sladkým :-) Podle vlastního pozorování bych řekl, že na sladkém se dá vypěstovat slušná závislost a tedy se jí dá i zbavit.

          0 0
    • kali222  

      jdu si nasypat bramburky k tomuto vlaknu. snad se neco noveho dozvim…

      0 0
      • Yura  

        NEmate po tech bramburkach podrazdenou drzku? Je to asi ta kombinace toho tvrdeho, kdy to odira vnitrek drzky ty hrany nez se to pokouse + to kvantum soli.. Ja kdyz sezeru pytel bramburku na ex, tak druhej den mam bolavou drzku to je strasny.. :D Ted jsem zase testoval x dni zrani sracek, protoze jsem se zase chtel jenom utvrdit v tom, ze takhle se zit neda a furt to plati.. :))

        0 0
        • kali222  

          to ne, ale neco podobnyho mam ze superkyselejch zele bonbonu. :D kombinace ostrejsich bramburek +kyselych zele bonbonu + ostry hrany zubu. to uz pak vznikaj ranky a pak afty. ble ble.

          0 0
        • pOne  

          Ja mam odrenou hubu dycky z francouzskejch baget. Jak to ma krupavou a trvdou kurku a laduju to do sebe, tak mam pak hubu celou podrenou od toho :)

          0 0
          • Delkim  

            Tvl on chce hubnout a vy tady řešíte kdo má po jaký prasárně víc odřenou hubu :)))))))))))))

            0 0
            • gerrard  

              No kdyz si dost odre hubu, tak nebude moct jist a urcite zhubne. :)

              0 0
              • Corra  

                +1 :-)

                0 0
                • pOne  

                  Plna huba aftu – nejlepsi prostredek ke snizovani vahy. :) :) :)

                  0 0
              • Rychlej turista  

                To je blbost, děda měl psa, který ujížděl na angreštu. Tlamu rozedřenou do krve, ale angrešt mít musel :-)

                0 0
                • Corra  

                  Babička měla kólii a ta ten angrešt taky milovala, akorát byla šikovnější a od krve nebyla ani náhodou. ;)

                  0 0
              • Polka  

                Presne, zdratovat celist a hned je aspon 6kg za mesic dole! :-)

                0 0
            • Yura  

              Po tomhle se ale hubne blbe, bo to klouze do zaludku samo a je to lehke na traveni, takze clovek sezere 1500kcal a ma za 2 hodiny hlad. :D

              0 0
      • jIrI___  

        Dobrá volba. V Tescu byly v akci Lays wasabi, koupil jsem jich celý karton a snad mám na měsíc vystaráno :D

        0 0
    • Delkim  

      Jeden výstižný koment ohledně módy kolem výživy :)


      Vědecký pracovník specializovaný na výživu mládeže Pavel Grasgruber v Lidovkách v článku „Nechte dětem maso a mléko“: "K nejvíce agilním příznivcům „návratu k přírodě“ patří matky – biomatky, které časopis Psychologie popisuje jako dominantní, nevyrovnané a afektované ženy, jež se nerady podřizují společenským normám. Biomatky jsou vášnivými čtenářkami brakové literatury produkované takzvanými výživovými poradci, kterýžto termín se dnes stal spíše klinickou diagnózou pro alternativní snaživce posedlé představou, že jejich geniální nápady spasí zeměkouli.

      Biomatky a „výživoví poradci“ zastávají názor, že maso je klíčovou příčinou civilizačních chorob, mléko je pro děti prudce jedovaté a veškeré živiny pro jejich růst poskytnou mandle, pohanka a jáhly."


      0 0
      • Člověk a jeho svět  

        On časopis Psychologie nebo Moje psychologie je taky slušná diagnóza. myslím, že to čte i dost biomatek :)

        0 0
        • Delkim  

          Tam by mohlo být i nějaké majetkové propojení s projektem Mimibazar.cz :)))

          0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Jedno mě uklidňuje. Protože propaguje i maso, tak je zřejmé, že Yura rozhodně není biomatka. Jak se ale poznají biootcové? Je pivo dostatečně bio? Co na to multigender eko-etno-bio vychrtliny z pražské kavárny?

        0 0
        • 01carbon  

          Dam vědět po víkendu. V celé Pze je přes víkend akce „užít město jinak“ (nebo tak nějak). Binec všude, osoby, od kterých bych si nevzal ani drobný zpět normálně na ušmudlaném stolku prodávají cosi co vydávají za bio-domo-indicko-halal-ovči-kozí-dietní-léčivé (nevyhovující škrtni, chybějící doplň). No jsou občas výjimky. Třeba vepřoknedloze­losešesti jsem na podobných akcích neviděl. Do toho bezdomáči, která si to také chtějí užít.

          0 0
          • kali222  

            pockej, ty nebudes hrat ping pong uprostred jinak rusny silnice, bastit u toho biomrkve vypestovany na strese panelaku a to vse do rytmu kapely hrajici na valchy a hřebeny?

            0 0
            • 01carbon  

              Sem juknul ma aladina. Nebudu pinpongovat ani zkouset odolnost zaludku nebo nervu. Vychazi mi odpocinkovy den, ma byt hnusne = gaucink.

              0 0
      • kokoska.rokoska  

        Asi tak :-)

        0 0
      • 01carbon  

        Padlo mi ta obrazovku, a jsem si vzpomenul na tenhle post

        http://www.lifee.cz/…at_1792.html?…

        Snad se to zkopirovalo ok (mobil)

        0 0
    • Corra  

      Verze 1: Tak zatím jsem si z toho odnesl tyto změny:

      Snídaně – rýže s vajíčky / celozrnné pečivo s cottage či tvarohovou „pomazánkou“

      Svačina – asi nechám ovesnou kaši s příchutí a přidám do ní bílkoviny – třeba ty, co mi tu doporučil siafu

      Oběd – důraz na hovězí/krůtí/kuřecí maso v nesmažených/ne­tučných úpravách / vařená kližka(srdíčka)

      Svačina odpo – nejsem si zatím jist, po běhání či kole to vidím na banánový koktejl s půlkou tvarohu nebo syrovátkou

      Večeře – salát ponechám, polévky

      Nějaké další varianty? Odpo svačinka?

      V jakém to má být množství?

      0 0
      • 01carbon  

        Jak mohlo lidstvo přežít ty předchozí tisíciletí bez internetu :-)

        0 0
        • Corra  

          Těžko :-D. Když trávíš hodiny na kole, tak tě prostě napadají věci, jak by ještě šlo vylepšit. :-)

          0 0
        • vt  

          99% lidi bylo v nasem veku KO ;-)

          0 0
      • Yura  

        Veceru udelej stejnou jako obed. Maso, priloha, zelenina. Nebo bez prilohy kdyz budes citit, ze sacharidu nepotrebujes. Na syrovatku se vyser, kup si ten protein. Ochucenej jestli ti navadi si priplatit. Porce proste normalni ani ne malo ( nejsi 50kg starenka) a ani se nechces prezrat. Urcite to vypada lepe a ma to trochu hlavu a patu nez to predtim. Az budes takhle nejak jist, tak si zhruba vypocitej kolik to jidlo za den melo asi kalorii. Jestli to je plus minus 2500–3500 je to ok. Uvidis co to s tebou za mesic udela. Podle toho se muzes zaridit dal.. Uz budes vedet co a kolik si jedl, tak muzes upravovat detaily.

        0 0
        • Corra  

          Máš nějakej tip na ochucený protein? Nechám si poradit od někoho, kdo má zkušenost a otevře to playbook.

          0 0
          • Rychlej turista  

            Cpi tam maso, vychutnej si ho a nestresuj se proteiňákem. Je zcela zbytečné, protože proteiňáky jsou jen doplněk a prioritně jsou určeny pro lidi, kteří z nejrůznějších důvodů nechtějí jíst maso nebo ho nesnědí tolik, kolik by potřebovali. Třeba nemocní lidé, kulturisté apod.

            0 0
            • Yura  

              A nebo nemas to maso doma a nebo si delas jidlo ,kde moc bilkovin neni a tim proteinem si to dochutis a jeste pridas bilkoviny + neni nic lepsiho hned potreningu.. Nechapu tu vetu protein je jen doplnek. Proteinak je syrovatka a syrovatka je normalni jidlo. Nejsou to synteticke BCAAcka v tabletach apod.. Je to plnohodnotnej prirodni zdroj bilkovin jako to maso. Zrat furt maso taky neni dobry. Tech zdroju bilkovin by melo byt co nejvic a nevidim duvod, proc by nemohl nekdo brat cast bilkovin z proteinaku. Treba rano kdyz se mu nechce nic varit nebo po tom treningu..

              0 0
              • Rychlej turista  

                Mňo. sice jíš maso, ale zřejmě pořád málo. Trochu ho přidej, přečti si znovu, co jsem napsal a snad ti pak dojde, že jsem nenapsal „protein je jen doplnek“, ale „proteiňáky jsou jen doplněk“. No a odtud je to už jen kousek k pochopení rozdílu – z masa proteiňák uděláš, ale z proteiňáku maso určitě nevyvaříš :-) Nedávno dávali Návštěvníky a tam to bylo předvedeno názorně – amarouny jsou sice skvělé, ale tradiční jídlo je přece jen o něčem jiném :-) A o tom, že proteiňák je jen doplněk, jsem taky psal.

                0 0
                • Yura  

                  Spis ty by sis mel dat proteinak misto toho kusu masa, kterej asi dava tvemu traveni tak zabrat, ze se nedostava mozku zadne krve.. Stale jsi nezduvodnil, proc by nekdo nemel zarazovat do jidelnicku bilkoviny s proteinaku? Scenar po treningu nebo rano, kdyz do sebe chcu dostat neco lehkeho rychle je proteinak idealni. Argument s masem je v tomhle pripade uplne mimo. Chapu co tim chces rict, ze protein nei nezbytne nutnej k preziti. To ovsem neni plno veci ktere delame, protoze jsou treba prakticke, uzitecne, prijemne apod.. Tvoje zbrojeni proti proteinu je stejne smesne jako zbrojeni proti ovoci na noc. Ktere tu kdosi vedl.. :))

                  0 0
                  • ˘Ö˘ Krab  

                    Purifikovaný protein je právě ta chemická sračka, proti kterým tady tak vehementně bojuješ, jen máloco je vzdálenější celostní potravině.

                    Platí bezezbytku to, co napsal Šinkanzen výše: „Proteiňáky jsou jen doplněk a prioritně jsou určeny pro lidi, kteří z nejrůznějších důvodů nechtějí jíst maso nebo ho nesnědí tolik, kolik by potřebovali. Třeba nemocní lidé, kulturisté apod.“ Kulturista nejsi, takže Ti asi cholesterol a vápník špatně opravují cévy. Popř. si rovnou diagnostikuj Grasgruberův syndrom a zařiď se podle toho.

                    0 0
                  • Rychlej turista  

                    Nikde jsem nepsal, že by nekdo nemel zarazovat do jidelnicku bilkoviny s proteinaku. Píšu o tom, že je zbytečné normální jídlo nahrazovat proteiňákem, když to není třeba. Taky si ho občas, v odůvodněných případech zobnu, ale určitě ho pravidelně nesnídám, nesvačím, neobědvám a kupodivu ani nevečeřím. Nemám k tomu totiž důvod a mám za to, ani zakladatel vlákna není v tak žalostném stavu, že by nebyl schopen pozřít a strávit normální, přirozenou a chutnou stravu v dostatečném množství. Ale to si už musí rozhodnout on sám.

                    Nic proti tobě nemám, beru tě jako velkého teoretika a já sám sebe zase považuji za praktika značně hrubého zrna. Ale jako takový mám oproti tobě velkou výhodu, protože znám jedno pravidlo, které ryzí teoretik nemůže pochopit:

                    Co na papíře rovinka, v praxi samá roklinka.

                    Proto zůstávám u masíčka a peru tam velkou. Teoretik s tím sice může nesouhlasit, ale já nemám důvod to měnit, když mi to chutná, funguje a baví mě to :-)

                    0 0
                    • Yura  

                      Musim se az smat tvoji aroganci. Jestlize cloveku co 10 let delal (nesoutezni) kulturistiku naplno(zil tim od rana do vecera) napises, ze je v oblasti spalovani tuku, pri zachovani svalu, v debate o proteinakach apod.. velky teoretik. Kdyby jsi to napsal ve vlakne, kde se ta sama osoba pta na trening na kole tak nereknu ani popel. Jenze tam nenajdes ani jeden muj koment.. Jinak stale nevidim zadne rozumne argumenty proc je zbytecne zarazovat do jidelnicku proteinak. Protoze ty jsi na maso, tak nepotrebujes proteinak= bude zbytecnej pro vsechny? Co kdyz je nekdo na sladke? Ma se cpat masem misto treba toho proteinu s kterym muze ukuchtit nespocet sladkych jidel jen protoze TY mas rad maso?

                      0 0
                      • Rychlej turista  

                        Přečti si znovu a pozorně, co jsem napsal. A pak mi zdůvodni, proč by měl dotyčný do sebe prioritně cpát proteiňák místo normálního jídla. Já jsem toho názoru, že by to mělo být obráceně a proteiňák jíst jen doplňkově v odůvodněných případech.

                        0 0
                        • Yura  

                          Psal jsem o pridani ochuceneho proteinu do jidel jako je ovesna kase apod.. Kde normalne neni moc bilkovin + mu to to jidlo ochuti a dal ze se hodi prave v dech oduvodnenych pripadech jako po treningu, rano kdyz nestiha a chce do sebe neco kopnout apod.. Nikdo tu nepsal, ze si ma misto normalniho jidla na obed nebo veceri vypit protein. Tak se prober a prestan to prekrucovat.

                          0 0
            • Corra  

              Kolik bych měl sníst masa, aby to pokrylo denní bílkoviny?

              Nemyslím si, že by bylo ultra zdravé cpát se kopou masa x-krát denně, to mi „všechno“ zůstane ve střevech ne ? :-/ Bílkoviny se blbě a pomalu tráví…?

              Když jsem chodíval do posilky cpal jsem se třeba i tvarohem a ono to není moc příjemné zažívání.

              0 0
              • Yura  

                Ono je tezky o tomhle debatovat, kdyz neznas ani ty zaklady. Ne bilkoviny jako takove se nemusi nutne pomalu travit. Treba zrovna ten syrovatkovej proteinak v podobe hydrolyzatu defakto traveni ani nepotrebuje. Naproti tomu ten tvuj tvaroh(hlavni bilkovina kasein) je opravdu spatne stravitelna. Co se masa tyce zase je rozdil treba mezi hovezim nebo tim kurecim. Obecne svetle a nizkotucne maso je lehce stravitelne. Tucne hovezi, veprove apod.. Je tezsi pro traveni. Maso nemusis jist vubec jestli ho jis kvuli pokryti bilkovin. Mas nespocet jinych kvalitnich zdroju bilkovin, ale je dobre nejake zaradit, protoze zase obsahuje mikroziviny, ktere jine potraviny neobsahuji.. Ach jo.. :))

                0 0
              • Rychlej turista  

                Tělo ti samo řekne, kolik je schopno strávit. Jsi kus chlapa, takže by ta flaxa měla být na talíři řádně vidět :-)

                Přesná čísla, kolik které maso obsahuje bílkovin, ti poví Yura, ale měl by ses dostat aspoň na 1 g na 1 kg váhy.

                0 0
          • Yura  

            Vsak jsem ti sem daval odkaz. Netusim jestli se dnes prodavaji levneji. Ja kdyz je kupoval, tak je meli tady nejlevneji. Scitec je takovej zlatej stred http://www.fitness.cz/…a-s550701871 Tohle taky nevypada spatne za ty prachy http://www.fitness.cz/…0g-s11791131 Taky dobrej protein, ale drazsi a je toho min http://www.fitness.cz/…g-s543929724 Tohle je kvalitni taky http://www.fitness.cz/…g-s151530228

            Chce to vyzkouset no. Kazdymu chutna proste neco jinyho. Bral bych teda ty cokoladove prichute. Na te se shodne asi vetsina lidi. Pak uz to je hodne individualni.

            0 0
            • Yura  

              Nebo pak muzes vzit teda ten bez dochucovadel http://4fitness.cz/…pc-80-p-105/ a prichute muzes resit tema jejich sladidlama http://4fitness.cz/…t-20g-p-172/ vyjde to minimane jednou tak levneji.. Nebo nemusis pouzivat umela sladidla vubec a dochutis si to proste normalne treba marmeladou, nutellou.. :) Lzicka denne do kase ti hubnuti sabotovat nebude..

              0 0
            • jonti  

              Nemas nejaky vyzkouseny protein, ktery neni ze syrovatky/mleka?

              0 0
              • Yura  

                Proc ses vegan? Jestli ne tak neverim, ze muzes met problemy s travenim kvalitniho proteinaku.

                0 0
                • jonti  

                  Intolerance bilkoviny kravskeho mleka. Nejdriv overeno experimentalne vynechanim, potom i odbery. Nebavi me chodit potom tyden na zachod 6× denne.

                  0 0
                  • Yura  

                    Ale to bude spis kasein ne? Ten je problemovej a ne syrovatka.. Mel si nekdy proteinak? :)

                    0 0
                    • ˘Ö˘ Krab  

                      Jak víš, že kasein a ne laktoglobulin nebo laktoalbumin?

                      This is sometimes referred to as milk protein allergy and is most often thought to be caused by ß-lactoglobulin.

                      0 0
                      • Yura  

                        Nevim, ptam se trne v zadku. Ptam se jestli mel nekdy protein a nebo jestli ma problem s mlecnyma vyrobkama a tak soudi, ze to same se bude dit treba s hydrolyzatem syrovatky. Coz vetsinou ten pripad neni.

                        0 0
                        • jonti  

                          Nene, opravdu je problem i se syrovatkou, proteiny jsem pouzival syrovatkove USN, Nutrend Extrifit a par dalsich znacek.

                          Zjistit kde je u me problem mi zabralo dost casu, nejdriv jsem dlouhodobe horsi zazivani bral jako normalni a neresil to, pozdeji kdyz s tim bylo vic problemu uz jo.

                          Soucasne reseni je hovezi protein, ale chutove nic moc.

                          0 0
                          • Yura  

                            hovezi protein to myslis hovezi kolagen, kterej nekteri vychcanci prodavaji jako hovezi steaky v prasku? :)) Pritom kdyz se podivas na profil aminokyselin, tak je jasny, ze to je kolagen a ne svalovina..

                            0 0
                            • jonti  

                              Mam

                              https://obchod.ronnie.cz/…ptibeef.html

                              jestli to je kolagen nebo neco jine, nedokazu z profilu aminokyselin vycist.

                              0 0
                              • Yura  

                                Jo extrifit. :)) Na to tema jsme vedli debaty na jejich webu. Zahranicni znacky napred delali z lidi blbce a propagovali to fakt jako maso v pixle. No po tech debatach si tohle uz extrifit nedovolil a uz tam i pise „obsahující masové (cca 25 %) a kosterní (cca 75 %) bílkoviny.“ proste kosti, crhupavky apod.. a nejake stopove mnozstvi masa co na tom zustalo.. :)) Ani by me vubec neprekvapilo, kdyby byla surovina stejna jako ma 4fitness S kazdou 2kg pixlou utracis nejakych 800kc za nic no.. :)

                                0 0
                        • ˘Ö˘ Krab  

                          S proteinovými nápoji ani syrovátkou problém nemám, ťunťo.

                          Mám problém s Tvými kategorickými tvrzeními (oprava cév cholesterolem a vápníkem resp. na dálku stanovená alergie na kasein), která se buď nezakládají na pravdě nebo jsou úplně na vodě, ale Ty se tváříš, že to tak je.

                          Stačilo napsat, že i lidé, kteří mají imunologicky potvrzenou alergii na bílkoviny z mléka, jsou do nějaké míry schopni bez problémů pozřít syrovátku. A kdybys byl extra formát (a ne internetový pseudobiotlachal), tak bys ještě nádavkem i zdůvodnil, proč tomu tak je. Hned bych Tě měl raději.

                          Kolik máš letos najeto?

                          0 0
                          • Yura  

                            LOL ty ses dobrej pacient. :)))

                            0 0
                            • ˘Ö˘ Krab  

                              Pacient, to nepochybně, manželka dokonce tvrdí, že magor, mám na to dokonce papír, takový velký, nažloutlý, vroubkovaný. I ona ho má, jsme si kvit.

                              Jiříku, máš jednu obrovskou smůlu, kterou si nějak nechceš připustit, vlastně spíš dvě. Deset let sis sice honil ego v posilovně, ale k vytrvalostnímu sportu, tedy vlastně jakémukoliv sportu, jsi nikdy nepřičichl, svaly pro svaly jsou tak maximálně kočkolap. Tělo je organismus daleko složitější a provázanější, než si dovedeš na základě internetových mouder představit, navíc ta moudra zhusta píšou právě Tobě podobní, protože nikdo znalý by se požadovaných mediálně prodejných zjednodušení neodvážil a vytrvalostní sportovci, kteří by podávali relevantní informace, nemají čas a potřebu. Při vytrvalostních výkonech, navíc opakovaných a pravidelných, se tělo chová jinak, než vůbec tušíš – a daleko různěji, kus od kusu, nelze paušalizovat. A hlavně jinak, než v klimatizované posilovně a jinak, než publikují Tví kamarádi fitnessáci a powerlifteři.

                              Druhou smůlou je Tvůj naprostý nedostatek soudnosti vzhledem ke Tvým žalostným vědomostem ze základů fyziologie a biochemie, které prostě sám z internetu v dostatečně komplexní rovině nedáš, ani ze skript bys je bez přednášek nedal. Dokonce i kdybys věděl, co máš na síti hledat, tak spousta toho kupodivu volně přístupná nebo rychle dohledatelná vůbec není.

                              Už jsem Ti to jednou psal, jsi na cyklistickém fóru, lidi tady hodně zajímá, jak jezdit na kole a co pro to udělat, aby jezdili s menší námahou, rychleji nebo vytrvaleji. A třeba při tom i zhubli. Možná se budeš divit, ale spousta přispívajících na tom kole opravdu hodně jezdí a popisuje vlastní zkušenosti, o které se tady dělí. Na rozdíl od Tebe. Sedni si na kolo a jezdi. Týden, měsíc, půl roku. Garantuji Ti, že po těch pěti tisících kilometrech by sis pak za Ty bláboly, které tady nebožákům tlačíš do hlavy, sám nafackoval.

                              0 0
                              • Yura  

                                Sorry trne, ale nechces po me, abych tohle po tobe cetl ze ne..

                                0 0
                                • ˘Ö˘ Krab  

                                  Stačí poslední odstavec. Na to by Tvá gramotnost mohla stačit a je tam málo cizích slov.

                                  0 0
      • Polka  

        Pridat rybu, aspon 1–2× tydne.

        0 0
    • 01carbon  

      A od stravy se pomalu přesouváme k chemické laboratoři :-)

      0 0
      • Delkim  

        Ostatně jako vždy :)

        Ale pořád lepší než ve vedlejším vláknu, kde si má uživatel na zvýšení výkonu v časovce do vrchu análně aplikovat kozí mlíko :)))))

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Konečně jsem pochopil, proč v devadesátkách byly na billboardech s nápisem „A Kozla už jsi měla?“ ty polosvlečené ženštiny. Bavily se o rektálním dopingu.

          0 0
        • kokoska.rokoska  

          Ale zrychlilo by ho to, ne?

          0 0
          • Delkim  

            Pokud je v cíli TOI TOI tak určitě :)))

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              TOI TOI CYKLOKLUB SLANÝ z.s. a TOI TOI CUP 2017 v cyklokrosu – tato spojení získávají znenadání velmi zajímavé přesahy.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.