• santino

    Ahoj, potřeboval bych se poradit ohledně jedné věci. Kupuju si nové kolo s jednopřevodníkem. Vzhledem k tomu, že mám vrozený handicap na pravé ruce (chybí mi zápěstí) používám na pravou ruku držák, do kterého ruku vložím a díky tomu jezdím. Brzdy mám obě na levé straně a k nim jsme připevnili řadící páčky z pravé strany. Jsou sice otočené vzhůru nohama, ale prostě všechno se dá. Není to špatné řešení, dvěma prsty ovládám brzdy a palcem a ukazováčkem řadím. Samozřejmě není to úplně optimální, ale jsem zvyklý, že kolo prostě mám s kompromisem. Ještě nás včera napadlo, že bychom dali místo shimano páček otočný griphisft sram gx a napojili to na přehazovačku shimano xt (kazeta slx). Můj dotaz je k tomuto napojení, myslíte si, že toto bude fungovat? Někde na netu píšou, že ano, jinde zase, že ne. Prostě jdeme cestou nejmenšího odporu – možná nakonec zvolím vzadu všechno sram a bude po starostech…ale přesto mě zajímá, jestli napojení gripshift a shimana je možné (a funkční). Díky za každou radu.

    0 0
    • novas752  

      Sram eagke gripshift se shimano 12spd přehazkou funguje, byť se zapnutou spojkiu ramínka jde trochu obtížně řadit na lehčí převod. Ale těžko říct jak by se gripshift přehozený na levou stranu popral se dvěma brzdovejma pákama.

      0 0
    • 100kg  

      30 let používám gripshifty od Sramu od 8 až po 12, jak s hazkou Sram tak Shimano. Funguje bez problémů.

      0 0
      • Hrabex1  

        takhle jednoduchy to neni. SRAM 1:1 (7–9s) se shimanem 7–9sp rozhodne kompatibilni neni.

        0 0
        • Jakobo  

          No chtel jsem take reagovat. Fakt je, ze Sram vyrabel GS take pro Shimano s pomerem 1:2, napr. levny MRX nebo Sram Attack. Pak 9r GS sel kombinovat s 10r XT. Mozna to teda myslel takhle.

          Nicmene od 1×11 byl tusim uz zase jiny pomer, Shimano 1:1 a Sram nejak 1:1.2, presne nevim.

          0 0
          • Hrabex1  

            udavane pomery nejsou shodne asi u niceho, ani 9 Sram a 10 Shimano. Ale neco jineho muze byt teorie a praxe.

            0 0
            • Jakobo  

              Tak ta 9r kombinace funguje obstojne, sam to mam, pokud se prida nejak 5 mm podlozek pod lanko u prehazovacky tak je to dokonale. Sram MRX a Attack jsou primo delane pro Shimano, to funguje take bezvadne. Ten Sram MRX jsem take mel. Ac pusobi dost plastove a leve i prave razeni stalo nejak 150 Kc, fungovalo to vyborne, lepe nez Twist Shift Shimana. Ale bylo spis pro mensi ruku. Hledat na netu to nebudu, ale o kombinaci Sram a Shimano u systemu 1×11 a 1×12 bez nejake slozite upravy silne pochybuju.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.