Správná velikost kola Specialized Stumpjumper FSR

28 nepřečtených
  • martin.lb

    Ahoj, chci si koupit kolo Specialized Stumpjumper FSR Expert 2010 velikost L ale nevím jesli je to pro mě správná velikost,měřím 174cm :) dík za vaše názory.

    0 0
    • pepek  

      Ne. Potřebuješ M

      0 0
    • hctr  

      rikam, ze jsi ryba :) zalezi na jakou geometrii jsi zvyklej, ja bych volil radej Mko, ale jestli si chces nabit kule pokazde co budes slizat z kola tak si ho kup:)

      0 0
      • Azmir  

        Už jsem ti to psal v minulém vlákně bude ti to velké!

        0 0
      • martin.lb  

        Jasný chtěl jsem jen takovou radu jako jesli se na to mám uplně vykašlat nebo jesli ho mám zkusit alespon projet jesli by mě to třeba nesedlo.

        0 0
        • hony007  

          Tak to si to rači projeď někde v okolí než projet čas a prachy.

          0 0
    • logoman  

      To uz spis S nez L …

      0 0
      • hctr  

        to nevim ja si ted sedl na 2012 epica 29er v Lku a bylo to jak detske kolo na to, ze to bylo Lko a kamosi co maji okolo 180cm ho meli dobre a to vozi vsici Mko od giantu:o

        0 0
        • martin.lb  

          Aha zrovna jsem to odpískal. Zítra zajdu do krámu a odzkouším to někde v okolí

          0 0
          • hctr  

            Mko ti bude na 100% neboj se :) na Lku by ses natahoval jak zaba a stump je super hravy am kolo:) takze mensi je lepsi:)

            0 0
          • camlost  

            klid, Lko je ti velké.

            0 0
    • Lujgi17  

      Chlapi predpokladam ze kdyz merim 176 cm tak bych v Pripade Stumpa FSR 2012 mel taky volit Mko co? Dostal jsem nabidku na todle kolo a chtel bych se jen utvrdit, ze ta velikost M je pro me OK.

      0 0
    • lazza  

      Mám 194cm (inseam 92) a naskytl se L-kový rám v devětadvacítce, 2012. Co jsem poměřoval geometrii stávající šestadvacítky, na který jezdím, mohlo by mi to sednout . Máte někdo podobný míry, event. velikost kola, abyste potvrdili/vyvrá­tili?

      0 0
      • Dorsiflex  

        194 na Lko je už docela dost. Je třeba vyzkoušet jestli ti sedne délka sedlové trubky. Troufám si říct, že už ti to nevyjde – délka sedlové trubky 468 je dost málo. Taky je otázka délka představce – 90tkou nebo něčím delším to docela zabiješ. Já mám 200cm s velikost rámu XL – sedlovku mám 523mm, což je u mě ok, ale kratší bych mít nemohl.

        0 0
      • Luk02  

        Mám 189 cm a Lko je mi SJ teda skoro malý.

        0 0
    • lazza  

      Efekt.délka rámový trubky bude v pohodě – Spec má dokonce o 30mm víc jak moje současný kolo a tam mám kilometr místa. Takže představec by šel spíš krátit.

      Ta sedlová trubka mě taky trochu straší: v současnosti ji mám o cca 100mm delší – ale je teda zbytečně přerostlá. Jestli mi to nešlo nahnat třeba 420mm sedlovkou…

      0 0
    • jiri1975  

      Čau

      Já mám specialized fsr xc a měřím 173 cm a mám vel. M. Pro tvou výšku jednoznačně M.

      Mám sice rok výroby 2000, ale takový rozdíl tam nebude.

      0 0
    • Tehu  

      Rozhodne M, mam 180 mel jsem Lko 2012 ted mam 2015 Lko je mi tak tak… spis bych u obou potreboval kratsi predstavec.

      0 0
      • Dorsiflex  

        Ten už to asi dávno vyřešil. Reagujete je 3 roky starý příspěvek.

        0 0
        • lazza  

          No, na L-ko si nakonec netroufnu. Nabízí i XL rámy 2011, i když se mi vůbec nezamlouvá. Ale pokud budu ignorovat design, z hlediska funkčnosti a tlumení – je to srovnatelný s 2012? Jak spolehlivě brain funguje?

          http://www.kaktusbike.sk/…lmicom-13503

          0 0
          • Dorsiflex  

            S tou velikostí děláš dobře. Na tvou výšku je L málo.

            Jinak já bych si model 2011 nekoupil. Mám s ním poměrně zkušenosti a řekl bych to asi takhle – model 2011 je trail bike s XC nádechem. Prostě mi přijde, že mu těžší terén nijak moc nevoní. Modelová řada 2012–2015 je trail bike s AM duchem. Ten je naopak v těžším terénu jako doma. Já mám model 2013 upravenou víc do AM a to kolo snese opravdu hodně (to neříkám jenom já).

            Jednoduše s tím, jak rychle se parametr 29er vyvíjí, mi přejde kupovat modelovou řadu 2010–2011 jako blbost. Podívej se na dnešní trendy u moderních 29er (podle mě správné) – krátké zadní stavby, položená hlava atd.

            Každopádně průběh chodu zadní stavby je u obou modelových řad prakticky stejný. Brain vnímám jako čistě výkonovou součástku, kterou bych na svém biku nechtěl. Daň na sníženém komfortu mi přišla hodně vysoká (samozřejmě na oplátku efektivita vpřed značná).

            0 0
            • lazza  

              Tak pro moje účely to zní jednoznačně ve prospěch novějších modelů – mám obdobnou představu využití bajku jako Ty.

              Hledal jsem blbě nebo na netu pravdu moc rámových setů od Spešlu není?

              0 0
              • Dorsiflex  

                Když už jsme v tom, nahodím ti něco k zamyšlení – jak bych postupoval já na tvém místě a proč.

                Kdybych teď řešil nákup nového biku, starý model by mě vůbec nezajímal a přemýšlel bych, jak se dostat ke Stumpovi 2016. Jak už jsem psal, 29er se hodně vyvíjí a 437mm na řetězové vzpěře plus 67,5 úhel hlavy zní sakra dobře. Když jsem si kupoval svého Stumpa (v roce 2012 jako předobjednávku), chtěl jsem kolo co odráželo to nejlepší z 29er té doby (jasně, věc názoru), má potenciál se mnou růst a technologicky bude ok tak 5–6 let (chci aby nové kolo někdy v budoucnu bylo vývojově tak o generaci až dvě dál). A to se mi 100% povedlo.

                Byl jsem tehdy trpělivý – 2,5 roku mi trvalo, než jsem sehnal dost peněz (nechtěl jsem dělat kompromisy, Stump mi vždy hodně seděl a vždy jsem ho chtěl). Mohl jsem si koupit jiné celopéro, ale měl jsem jasno a udělal jsem dobře.

                Zkus o tom popřemýšlet, třeba ti to bude v něčem dávat taky smysl.

                0 0
                • lazza  

                  Zní to logicky a promyšleně. Tohle je opačnej a určitě šťastnější přístup, než obvykle zastávám já.

                  Mám teď malou hypotéku na šestadvacítku, co jsem kupoval loni, takže až napřesrok doplatím, začnu se pátrat po cenových nabídkách Spešlu 2016…

                  0 0
    • Tehu  

      To mas pravdu neni… ono i pres castou kritiku co se do ceny nebo tuctovosti tyce, je to schopny a oblibeny bike. Navic trend dnesni doby je takovy ze je snaha vyrabet nepatrne min nez si zada trh (aby se vyhly vyprodejum, slevam a tomu na co vetsina z nas ceka)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.