• Maskic

    Zdravím,

    mám takový delikátní problém se svým favoritem. Nedávno jsem ho dostal od známého a měl jsem s ním záměr jezdit po městě. Něco málo jsem do něj investoval a už jsem na něm najezdil něco přes 100 km a začínají se projevovat nové problémy.

    Ovšem nejzávažnější mám s klikama a středovým uložením. Favorit měl původně 2 přesmykače a 4 pastorky. Malý přesmykač na originální klice favorit se po krátké době zkroutil a začal z něj padat řetěz. Tak jsem ho sundal a jezdil jsem jen na velkém přesmykači. Ten se ovšem brzy zkroutil taky a ještě k tomu se vykloktalo to báječné klínové uložení kliky na ose. Tak jsem koupil docela levné kliky od Sunrace a nové středové uložení, již na čtyřhran. Kliky mají jen jeden přesmykač, protože mi to v městě poměrně vyhovovalo. Zádrhel je v tom, že po nasazení je přesmykač zhruba na úrovni malého pastorku, dusledek je, že pokud mám řetěz na největším pastorku, tak mi padá z přesmykače, protože jde moc na kříž.

    Favorit je jinak v dobrém stavu, tak se mi nechce házet flinta do žita, ale na druhou stranu jsem do něj, jakožto městského kola investoval dost peněz.

    A tak tedy co navrhujete? Napadlo mě z toho udělat jedno převod, ale zrovna moje město neleží na rovině, tak abych neměl odrovnaný kolena.

    Díky předem za odpovědi

    Maskic

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.