Sporttracks - cyklo deník s vizualizací trasy

196 nepřečtených
  • stenli

    Před časem se tu mihl odkaz na stránky www.zonefivesoftware.com (díky BB !) s free SW Sporttracks na vedení cyklo/pěšo/… deníku se záznamem projeté trasy.

    Myslím, že si program zaslouží vaši pozornost. Zatím sice není možné zvolit češtinu, ale to jej jen otázka času.

    Trochu jsem si s tím pohrál, nainstaloval pár plug-inů a jsem velmi nadšený. Příjemné intuitivní ovládání, pravidelná aktualizace, uživatelské plug-iny.

    Trasa se automaticky zobrazuje v googlemaps, lze ale i v jiných mapách, doufám že brzy se budou moci navolit na mapy.cz nebo podobné.

    Má to fajn vychytávky, jako např. oprava výškového profilu dle projeté trasy a družicově naskenovaných výškových dat (konečně jednoduché odstranění těch nesmyslných výkyvů), zjištění průměrné teploty v okolí trasy výletu a datumu, výpočet spotřeby kalorií, …

    Nedovedu porovnat s českým Cycling Diary, na ten jsem si ale před časem nezvykl, tak jsem jej odinstaloval.

    0 0
    • rigby  

      Odkaz na českou verzi tohoto skvělého programu jsem našel tady v diskusi:

      http://www.cyklodiskuze.cz/…/sporttracks

      Program jsem objevil před měsícem a od té doby ho používám ke své navigaci. Je naprosto skvělý a nejvíce mě na něm baví rozsáhlé možnosti jeho nastavení.

      0 0
      • pajan  

        At hledám jak hledám pár odkazů jsem tam našel ale nějak mi to nejde stáhnout… Mám zatím CyclingDiary 2006 a učím se… Až někde najdu sporttracks kterej půjde stáhnout a bude v ČJ tak do něj půjdu

        0 0
    • BB  

      tak se stále učím, včera jsem odhalil perfektní věc a to že k jednotlivým položkám příslušenství lze při importu automaticky načítat kilometry. Takže člověk má perfektní přehled, jak je na tom se spotřebákem typu brzdové destičky, pláště a řetěz. S plug in jsem zatím neuspěl nainstaloval jsem si roční přehled, ale nějak nefunguje a import crp souborů (z HAC 4)  končí chybou, tak nevím, co dělám blbě. Jinak je to určitě nesrovnatelně lepší než Garmin Trainig Center, který dává Garmin ke svým produktům.

      0 0
      • stenli  

        Pokud chceš roční přehled, klikni vlevo dole na Other tasks/Select view/Activity Year View.

        Já mám navíc nainstalováno GPS2PowerTrack (spočte kalorie a dodá teplotu) a Elevation correction.

        0 0
        • BB  

          dík, mezitím jsem to taky našel, taky jsem rozchodil plug in, který umí sečíst vybrané aktivity. Takže si můžu nechat spočítat, kolik jsem ujel, nastoupal atd. o dovolené, na Gardě.

          0 0
        • jerrry  

          Ohledne Elevation Correction – ma cenu to instalovat pro nas v Cesku? Nevim proc jsem z nejakyho popisu ziskal pocit ze zrovinka cesko nema ta data k dispozici. Mozna jsem koukal nekam blbe. Jaky s tim mas zkusenosti ty ?

          0 0
          • stenli  

            Data jsou k dispozici, myslím že od NASA. Tento plugin je využívá stejně jako Oziexplorer.

            Nevím proč, ale občas mi GPS modul vyhodní nesmyslné hodnoty nadmořské výšky. Na záznamu mám třeba výšku 20 m, nejen jednu hodnotu ale několik, asi je to dáno zhoršeným příjmem signálu.

            Spočítané nastoupané metry s elevation correction prakticky vždy souhlasí (rozdíl pár %) s tím, co mi nasčítá Sigma MHR2006. Mám nastaveno stoupání pro zvýšení nadmořské výšky více než 0,5 m a klesání o –0,5 m.

            Jen jednou se plugin splet asi o 200m – když jsem jezdil kolem pískovny se srázem  cca 20m a na záznamu bylo několi zmatených přeskoků o těch 20m. Je to dáno tím, že výšková data jsou u nás k dispozici po 3 úhlových vteřinách, mám za to že to je cca 90 m. Snad se nepletu.

            0 0
            • jerrry  

              OK. Diky vyzkousim ho. Prave s temi „vystrelky“ nm. z GPS mam obcas problem. Koukal jsem na ten plugin, ale nevim proc jsem ziskal dojem ze data pro Cesko nejsou k dispozici. Jdu na to :-)

              0 0
      • bike.robe  

        Musím plně souhlasit,používal jsem TC a nedá se srovnat možnost využití ostatních funkcí,jen jsem v začátcích.

        0 0
    • kovar  

      díky za upozornění, je to paráda. Sice mi nějak nespolupracuje s GPSMAP60CSx,ale to vůbec nevadí, krmím ho přímo z karty.

      0 0
    • Lacker  

      Program je super! Díky! Akorát mám problém – trasy se mi nezobrazují na mapě – zobrazí se mi jen trasa bez mapového podkladu. Něco dělám blbě a nevím co. Poradíte, prosím?

      0 0
      • Lacker  

        Už jsem to objevil – sorry za spam, jsem Jouda

        0 0
        • ludena  

          Mám stejný problém pro případ OziExplorer Plugin. Nevím kde dělám chybu. Může mi někdo poradit? Díky

          0 0
          • zskal  

            Mě se taky při použití pluginu pro Oziho nezobrazují mapy které mám v pc. Nějaké mapy si ten plugin v nastavení načte, ale zase ne všechny, což taky nechápu…V Ozi­Exploreru mi všechny mapy chodí naprosto správně, ale tady se nezobrazí ani jedna. Máte s tím někdo zkušenosti?

            0 0
    • tri3lobit  

      prednedavnom som zacal pouzivat sporttracks, ale dnes som si vsimol nepresnosti ktore nezmyselne zobrazuje… vsimol som si to na odlisnej maximalnej rychlosti, ked v subore.gpx mam max 51km/h a ST mi ako maximalku ukazuje len 44km/h.

      neviete kde moze byt problem?

       
      0 0
      • jerrry  

        co me napadlo – funkce pro vyhlazeni – tady konkretne rychlosti. Da se to nastavit. Pokud to byl opravdu kratkodobej „peak“ tak to ST mohl vyhladit – vyeliminovat. Otazkou je zda prave v tomto pripade udelal dobre. Zda jsi fakt tak rychle jel (pak to vyhladil blbe) nebo zda zablbla GPS a on to vyhladil spravne.

        0 0
    • jerrry  

      Mel bych nekolik dotazu

      1. je tu nekdo kdo pouziva plugin Activity Picture ?? Moc nechapu vyznam funkce GEOTAG. Nic to nedela ?? Druha vec – kdyz na nejake fotce nastavim Time offset tak se fotka dojebe.Treti – je nejaky zpusob jak dostat fotku na mapku/Trasu – aby bylo videt kde byla ktera fotka udelana ?
      2. obcas se mi stane ze se mi zaznam z Polaru  rozpadne na vic casti. Jak je spojujete vy aby v tom nevznikl bordel. SPojovani v SW od Polaru je des, zkousel jsem i pluggin ApplyRoutes ale taky me nespresvedcil

      BTW mozna by se hodily nejake recenze vami pouzivanych pluginu – neco na tema – tenhle je OK, tohle je sra/ka atd .. nechce se mi prehrabovat se v te zaplave a zkouset co je k cemu – ne vzdy je v poradku ci k dispozici dokumentace.

          
      0 0
      • BB  

        Používám Accumulated Summary. Slouží na to posečítání vy­braných aktivit. Dále Dále CRS export option. To je Garmin formát pro course. Když chci jet podle trati bez navigace, která na Edge 705 je spíše na obtíž. Bez toho plug in umí export pouze do GPX. Dále mám dobrou zkušenost s BENBURN Year View. A při přechodu z HAC jsem použil CicloTour Profile plugin, pomocí kterého jsem si naiportoval databázi z HAC. Se všemi plug in zkušenost veskrze pozitivní.

        0 0
      • MaPa  
        1. zatím jsem nezkoušel
        2. při importu zaškrneš které části chceš a Sporttracks je spojí dohromady. Pokud to chceš vyhladit přímo v gpx tak třeba v Trackmakeru je to naprosto intuitivní. Prostě tužtičkou spojíš koncové body a je to.
        0 0
    • Loner  

      Dotaz pro všechny:

      1. Jiné mapy než ty přednastavené nelze? – zkoušel jsem www.mapy.cz a jen hledá a nic.
      2. Lze namísto goooglemapy do pole Trasa nějak naimportovat obrázek mapy třeba v *.jpg nebo *.png?  a trasu dokreslit? –  nemám žádný jiný zdroj importu a sw se mi líbí.
      0 0
      • jerrry  

        ad 1 – mapy.cz jsem nezkousel – jinak pokud si naistalujes plugin Apply Routes tak se ti objevi dalsi mapy – nektere jsou naprosto ku hounu, nektere jsou uzitecne – pouzivam AR Hybrid

        dalsi mapy, jsou k mani z Pluginu MapOverlaY, ktery jsem ale zatim jeste nezkousel. Ale zase to rozhodne nebudou mapy.cz. Jde spis o ty same, je se na mape objevi nejake dalsi udaje

         

        ad 2 – no trasa by mela jit nakreslit – je tam na to nastroj, ale imho je dost nesikovny. Dalo by se asi nakreslit v nejakem jinem programu a vyexportovat do GPS ale  -  moje zkusenost (zatim) je – jakmile GPS trasa opravdu presne nesedi na dany vejlet spis uskodi – rozesere udaje o rychlosti a NV. Plugin Apply routes umi vzit trasu z jednoho zaznamu a pretahnout ji do jineho (stejna trasa ale nevezes GPS). VYsledky imho nejsou nic moc. Zatim to resim tak ze beru GPS kde to jde a kde ji neberu, smirim se se zaznamem bez trasy

        Obrazek pripojit lze, je na to plugin Activity Picture – umi k zaznamu pridat fotky, obrazek. Jenze, neprida ti ho do toho okynka Trasa, ale do okynka kde se normalne zobrazuji detaily o zaznamu – takze nevim zda to plni ucel.

        0 0
        • Loner  

          Dík moc za odpověď, škoda že picture nejde přetáhnout do okna Tras, takže pro ty z nás, kteří moc chtějí mapku s trasou a profilem , doporučuju vyzkoušet k Eaglsoftware – cyklotrasy.exe – má svoje vlastní mapy i jakoby deník.

          0 0
          • jerrry  

            no ja na „obhajobu“ Sporttracku uvedu asi tohle :

            • asi 5× jsem ten soft nainstaloval a pokazdy ho po marnych pokusech nejak rozumne pouzit odinstaloval.
            • pokazdy me ale neco zase dotahlo k opetovne instalaci a k dalsimu pokus. Coz je divny, bo vetsinou po jednom, max dvou neuspesnych pokusech koncim
            • ted jsem z nej docela dost nadsenej. Pokud se totiz prokouses pocatecnimi problemy nema chybu. Problemy jsou dany predevsim ti ze toho umi neskutecne moc a na zacatek je v tom gulas. Ale pokud se prokouses, nestacis zirat. Spis mam problem zvednou zadek od complu a jit jezdit :-)
            • zacal jsem mnohem casteji vozit GPS, uz proto aby dokumentace byla komplet. Driv se mi stalo ze jsem jel jen na chvili na „znamy kolecko“, pak nekde odbocil a vejlet protahl a pak doma litoval ze sem ten kram s sebou nemel. Ted ho proste vozim. A proc ne, kdyz uz ho mam, ne ?
            • tech funkci je tolik, ze je nikdo normalni ani nemuze vyuzit. Zezacatku je trocho problem nezabrednout do toho vseho, ale potom co si vyberes co potrebujes a co ne nema chybu. Navic pak neustale objevujes dalsi a dalsi veci co se k necemu hodi. Ve finale eviduju veci o kterych jsem si ani kdy nemyslel ze bych je evidovat mohl/chtel. Ale proc ne, kdyz vetsina z nich se po spravnym nastaveni dela skoro sama.

            jojo, uz docela dost dlouho me zadnej sw nedostal tak jak tenhle :-)

             
            0 0
            • ludena  

              Mohl by mi někdo pomoci? Nedaří se mi delší dobu stáhnout plugin pro OziExplorer a GPS2PowerTrack. Mohl by mi je někdo zaslat na mail? Předem Děkuji L.

              0 0
      • stenli  

        Ad1) Mělo by to jít v rámci připravovaného plug-in Custom maps. Z diskuze jsem pochytil, že jeden člen komunity na tom dělá, ale stále není hotov. Taky na něj netrpělivě čekám.

        0 0
    • dobrou  

      Nový plugin který přidá do programu SportTracks české mapy ze serveru www.mapy.cz

       

      http://www.zonefivesoftware.com/…n_detail.php?…

      0 0
      • jerrry  

        super a diky. Neslo by jeste nekde nastavit zda chci/nechci zapnout turisticke znaceni, stinovani apod ?

        0 0
        • dobrou  

          Urcite by slo nastaveni pridat :) Mam v planu plugin do budoucna vylepsovat. Zatim ale nejsem schopen rict jakou rychlosti to bude. Prece jen je to jenom zabava ve volnem case.

          Jinak otazky a pripominky prosim smerujte spise do diskuzniho fora na strance pluginu, mate vetsi jistotu ze si je prectu. Toto forum moc neprohlizim.

          0 0
          • jerrry  

            pak bych mel drobny navrh – nechat na ST foru zalozit diskuzi v Cestine a resit to tam. Preci jen by byla blbost aby se na angl. foru bavili Cesi o typicky ceskym pluginu v anglictine.

            0 0
      • stenli  

        Super, super, super.

        Díky

        Teď již ST nic nechybí.

         
        0 0
      • BB  

        hloupý dotaz, jak se ten plugin instaluje, normálně se pouze kopíruje dll knihovna. Zde jsem stáhnul úplně jiný soubor

        0 0
        • stenli  

          Většinou se kopírují *.dll knihovny/ do adresáře ST.

          Některé (i Czech maps) se jen stáhnou a spustí, nainstalují se sami.

          0 0
      • dobrou  

        Plugin „Czech maps“ akualizovan.

        Vytvorena diskuze k pluginu primo na foru ST.

        0 0
        • Loner  

          díky, je to bezvadné

          0 0
        • bagio  

          Skusil sem nainstalovat ten soubor ceskych map

          Czech_maps_for_Spor­tTracks1.0.3208­.st2plugin

          ale nejde to.Otevre to program a v okne to napise Nacitani deniku doslo k chybe viz podrobnosti a tohle tam pise.Poradte kde je chyba.Dik

          Data at the root level is invalid. Line 1, position 1.

          at System.Xml.XmlTex­tReaderImpl.Throw(Ex­ception e)
          at System.Xml.XmlTex­tReaderImpl.Throw(String res, String arg)
          at System.Xml.XmlTex­tReaderImpl.Par­seRootLevelWhi­tespace()
          at System.Xml.XmlTex­tReaderImpl.Par­seDocumentCon­tent()
          at System.Xml.XmlTex­tReaderImpl.Re­ad()
          at System.Xml.XmlLo­ader.Load(XmlDo­cument doc, XmlReader reader, Boolean preserveWhitespace)
          at System.Xml.XmlDo­cument.Load(XmlRe­ader reader)
          at System.Xml.XmlDo­cument.Load(String filename)
          at ZoneFiveSoftwa­re.SportTracks­.IO.LogbookIO­.Open(String filename, IJobMonitor monitor, JobResults& results)

          0 0
          • kovar  

            taky tak.

            I pokus o instalaci GDAL mi selhal stejným způsobem.

            0 0
          • stenli  

            Nemáš nějakou hodně  starší verzi ST ?

            Mne obě se obě plugins nainstalují a fungují O.K.

            0 0
          • jerrry  

            za sebe jen ze mi vse chodi OK. Tedy obcas mi ST vyhodi chybku (spadne do debuggeru) ale jde s tim dal normalne pracovat – za tu chybu muze plugin ApplyRoutes.

            Jinak, ja uplne presne nepochopil o co presne jde. Predpokladam ze :

            1. ST si nainstaloval a predtim chodil OK
            2. Instalace pluginu (at Ceske mapy taki i GDAL) probehla OK – tedy skoncila s hlaskou Plugin successfully installed nebo co se tam pise
            3. Problem se objevuje, kdyz ted, po instalaci tech dvou, spustis ST

            je to tak ? Jinak pres tu chybu muzes s programem delat dal nebo ne ? A kdyz prepnes na zobrazeni jinych MAP nez jsou ty z www.mapy.cz tak ta chyba je stale nebo zmizi ?

            0 0
            • bagio  

              Pred tim chodil OK.Ale vubec se nenainstaluje.Ten soubor odkliknu,Program ST se otevre a nabehne tam okno a tam sou tyhle hlasky,takze se to vubec nenainstaluje.Kdyz to chybove okno zavru tak nejde nic delat.Jinak kdyz to otevru normalne exe.ST tak se da normane delat.

              0 0
              • jerrry  

                hmm tak to nevim. Ale je to porad ta lepsi varianta nez kdyby se to dosralo cely :)

                BTW – na ofiko diskuzi k tomuhle pluginu jsem nechaval BBemu odkaz. Ten plugin by mel jit rozbalit Winzipem – dostanes z toho jednotlivy DLL. Co to zkusit rucne napraskat do adresare Plugin ? I kdyz ta instalace, kdyz se povede, to dava jinam. MOzna za pokud by to stalo … Anebo pockat at se vyjadri autor. Ale smeroval bych to na diskuzi na SPorttracku

                0 0
                • BB  

                  já to tak nakonec udělal (dal jsem to ručně do adresáře plugin) a funguje to ok.

                  0 0
                  • jerrry  

                    no super. No ackoliv mi ta instalace  funguje, asi vyuziju tveho zjisteni a presunu to taky do adresare Plugin. Preci jen tam mam pocit ze to mam pod vlastni kontrolou, zatimco ten autoinstal to praska (imho) dost nesmyslne … DataAPlikaci a jeste takovy sileny, vygenerovany, jmeno …

                    0 0
                    • dobrou  

                      pri prime instalaci pres .st2plugin je pak mozne plugin jednoduse aktualizovat primo ze ST

                      0 0
                      • jerrry  

                        no aspon to ma nejakou vyhodu – protoze me to zatim nebylo moc jasny proc to rve nekam jinam nez se to dava normalne. Nemam rad veci na dvou ruznych mistech :-) Prestavam pak zvladat :-)

                        Diky za objasneni

                        0 0
          • dobrou  

            Problem je v tom ze ST si neporadi se souborem ktery ma v nazvu mezeru.

            Potom ve chvili kdy si soubor v prohlizeci stahnete podruhe, a prohlizec ho pojmenuje napr.

            Czech_maps_for_Spor­tTracks1.0.3208 (1).st2plugin

            Dojde k popsane chybe pri otevreni ve ST.

             

            Reseni: smazat puvodne stazene soubory, nebo proste umaznoust mezeru z nazvu. Pak uz isntalace probehne bez problemu.

            0 0
    • Jogador  

      S nadšením a velikou zálibou používám sportracks, moc prima program, ale ted se pokouším, tak přidat kategorii, jde to? Děkuji

      0 0
    • bagr84  

      Trosku to tu oprasim.

       

      Netusite negdo jak v ST pridat do trasy nejakej popisek? Rad bych treba vyznacil misto nejaky zastavky nebo nazev kopce, kterej by pak byl videt i ve vyskovym profilu a v grafech obecne.

       

      At hledam jak hledam, nic nenachazim. Je to sice jedina vada na krase ST, ale pro me docela velka :(

      0 0
    • MaPa  

      Taky jeden dotaz:

      Při importu z gpx se mi až doteď vždy podařilo, že šel vytáhnout graf rychlosti. Až do včerejška, kdy mi to místo rychlosti nabízí pouze tempo. Tuší někdo kde přesvědčit SportTracks že chci rychlost?

      Postup získávání gpx i import byl přitom úplně stejný.

      Díky.

      0 0
      • gargamel  

        Na tvojí otázku neznám odpověď, ale nevíš náhodou, jestli jde zobrazit graf převýšení?

        0 0
        • MaPa  

          „Převýšení“, tedy ne výška? Vím jen o výšce a sklonu.

          0 0
          • gargamel  

            Myslím profil trati.

            0 0
            • bagr84  

              V okne kde vidis souhrny informace o vybrane aktivite (Summary / Souhrn?) klikni na sipku v pravym hornim rohu. Je tam polozka elevation (v cestine prevyseni?).

              Pokud ti ten graf nevyhovuje, klikni na sipku v pravym hornim rohu toho grafu a zmen si veliciny na osach, popripade pridej dalsi veliciny ktery bys chtel v grafu videt. Ja treba pridavam rychlost, dal by asi mohly byt uzitecny tepy.

              0 0
      • Lacker  

        Je zaškrtnutá správná aktivita? Nemáš tam třeba plavání nebo tak něco? Jen hádám…

        0 0
        • MaPa  

          Super, díky, nakoplo mne to. Aktivita byla mnou vytvořená a samozřejmě každá aktivita má nějaké atributy které jsem až do teď ignoroval. Díky.

          0 0
        • Zerocool  

          nevíte, jak tam dostat mapu, aby byla trať vyznačená v ní?? nějaký plugin české mapy jsem stáhnul, ale pořád tam mám jenom bílý podklad a ne mapu…

          0 0
          • bagr84  

            klikni na tu sipku v pravym rohu okna v kterym vidis tu trasu. Zbytek by mel byt jasnej :)

            0 0
            • Zerocool  

              pořád tam mám jenom trasu na šedém podkladu, kde mám ten plug in nahrát???

              0 0
              • bagr84  

                ?

                 

                Kliknes levym na tu sipku a vyroluje se ti seznam map, pokud nevidis ty cesky tak bys mel porad videt ty co tam jsou defaultne. Ty ted nevidis nic protoze mas vybrano nic / none

                0 0
                • Zerocool  

                  to jsem samozřejmě překlikl, dám třeba satelitní, ale pořád nic, stáhl jsem českou mapu s příponou dll, ale nením do kterého souboru ji nahrát, aby se mi zobrazila do výběru map???

                  0 0
                  • bagr84  

                    Vsechny soubory nahazes do slozky Plugins (u me je to C:\Program Files\Zone Five Software\Spor­tTracks 2.1\Plugins). Musis program restartovat aby se tam ty mapy objevily.

                     

                    Jinak je mozny ze ted nevidis nic protoze:

                     
                    1. mapy se stahujou (mel bys videt ikonu refresh – dokola se otacejici sipky). Proste to muze trvat
                    2. mas prilis zazoomovano, mapy neobsahujou tak podrobny info, proto nic nevidis
                    3. problem mezi zidli a klavesnici :P
                    0 0
                • Zerocool  

                  najednou už to jde:)

                  0 0
      • bagr84  

        Spatne nastaveni.

         

        Mam anglickou verzi v praci, tam je to takhle – Select View → Categories. Zde si zmenis pro kazdou aktivitu zda ma zobrazovat rychlost nebo tempo. Pokud tohle mas nastaveno spravne, tak se koukni jestli mas zaznam trasy zarazenej ke spravne aktivite.

        0 0
        • MaPa  

          Díky. Už to mám. Bylo to špatně nastavenou kategorií. Nějak jsem to neprocházel když jsem jí vytvářel.

          0 0
    • beeker  

      Můžete tady někdo napsat podrobný návod, popis funkcí, vkládání pluginů(které jsou užitečné) atd. ve sporttracks?    Mě to ovládání přijde trochu divné. A je ktomu nějak moc potřeba GPSka?

      0 0
      • BB  

        To chceš asi trochu moc. Ale mohlo by ti pomoc demo http://www.zonefivesoftware.com/…enShots1.php

        Návody k pluginům jsou na jejich stránkách. GPS k tomu není naprosto nutná, můžeš vkládat ručně, nebo si nainstalovat plug in např. pro HAC, ale bez GPS je to poloviční radost.

        0 0
        • ludena  

          Pánové našla by se dobrá duše a poskytla plugin pro OziExplorer. Standartní cesta mi nefunguje. Server vždy přeruší spojení nebo je mimo provoz. Díky moc předem

          0 0
    • zskal  

      Používáte někdo plugin pro ROXe? Nedaří se mi zobrazení TF v jednotlivých pásmech v položce „Trénink“. Plugin sice z ROXe tyto hodnoty natáhne, protože v souhrnu vidím průměr, max TF i spotřebu kalorií, ale prostě rozdělení TF v jednotlivých pásmech zústává prázdné. Máte s tím někdo zkušenosti? Díky.

      0 0
      • vsn  

        jak prosim nastavím hodnoty jednotlivých pásem TF? nedaří se mi to nikde najít :(

        dík

        0 0
    • MichalF  

      Nekdo kdo mate nejaky pda nebo tel windows mobile, co pouzivate za SW pro ulozeni trasy apod a nasledny import do sporttracks ?

      0 0
      • zskal  

        Já mám na N73 SmartComGPS a BT GPS Nokia LD-4W…max spokojenost.

        0 0
    • gargamel  

      Nevíte někdo, jestli jde ze ST vytáhnout vyfiltrovaný gpx soubor?

      0 0
      • BB  

        ano lze, akorát nevím co míníš tím vyfiltrovaný ?

        0 0
        • gargamel  

          Že ti z toho vloženého gpx souboru vymaže chyby z měření gpsky.

          A prozradíš mi tedy odkud to dostanu ven:-)

          0 0
    • bike.robe  

      Tento měsíc jsem začal používat tento SW a myslím,že super,navíc zdarma dostupný.Mám navigaci Edge 705,takže nevím co se dřív učit :-).

      Můžete mi poradit,ja nahrát plugin Activity Picture,rád bych si občas nějaké to foto k trase uložil.

      Potom se mi nedaří deník pojmenovat př. sezona 2010 a uložit př. na flash – jako zálohu,nerad bych o data přišel.

      Můj dojem,je že je SW lepší než training center od Garmina,snad už jen proto,že je ST v češtině a s TC si nevím rady…

      0 0
      • newbie  

        myslím, že deník nejde přejmenovat přímo ve sporttracks… zavři sporttracks, najdi deník na disku (nevím, kam to standardně ukládá), má koncovku .logbook – přejmenuj, přesuň, zazálohuj, ulož na flashku, prostě cokoliv… pak otevři sporttracks a v něm najdi a otevři přejmenovaný deník

        0 0
        • bike.robe  

          díky,postupoval jsem dle rady a je hotovo.A mužem zase o krok dále :-)

          0 0
    • Lacker  

      Ahoj.

      Nevíte náhodou někdo jak dostat Power záznam z HAC5 do Sporttracks? Nějak se mi to ne a nedaří. Mám nainstalované pluginy CicloTour/HRMPro­file Import Plugin a CicloSport Import Plugin. Když dám import, tak se mi načte všechno kromě Výkonu – nevím jak to tam dostat.

      Budu vděčný za rady a podněty.

      0 0
    • Martin  

      prosba…

      nemáte prosím někdo stažený a archivovaný plugin czech maps pro ST2? z webu ST ho smazali.

      díky

      0 0
      • Martin  

        už jsem sehnal… díky Janovi z CD za poslání

        pokud bude shánět někdo jiný, tak mi mailněte, pošlu :)

        0 0
        • l-e-t-o  

          ještě, že existuje bike-forum :) mohl by jsi mi prosím poslat ten plugin na mapy.cz? Dík moc

          Hledal jsem všude možně a nikde nebyl k nalezení

          0 0
          • Martin  

            napiš mi maila a odpovím:)

            0 0
            • l-e-t-o  

              můj mejl mám v profilu ;)

              Ale jestli to myslíš tak, abych ti já napsal mejl, tak ok :)

              0 0
              • Martin  

                jo, napiš mi maila… jsem na služebce a do soboty, kdy se dostanu dom, bych na tebe zapomněl :) tak ten mail najdu ve schránce a odpovím ti linkem na stažení

                0 0
    • pepazdepa-84  

      Ahoj, mám dotaz a nějak to nemůžu najít (možná to bude tím, že jsem lopata). Používám Sporttraks 3 s Garminem 705 (k plné spokojenosti), chtěl bych k tomu přidat další sportterster na jiné sporty líbí se mi Suunto T3,M5 nebo Polar RCX5, netuším jestli a jak to spojit. děkuji za rady

      0 0
      • MaPa  

        Pokud existují pluginy pro připojení přímo přístroje pak to bude stejně pohodlné jako u 705ky. Pokud ne, budeš to muset tahat nadvakrát (nejdřív z přístroje do kompu a pak manuálně z kompu do ST).

        Přístrojové pluginy

        0 0
        • pepazdepa-84  

          Ve své podstatě, dokud to nekoupím a nevyzkouším, tak nebudu vědět. Poslal jsem do SportTrackeru dotaz, přímo na RCX 5, tak uvidíme co odpoví.

          0 0
    • Martin  

      technická otázka k propojení sporttracks (2.x) a runningfreeonline

      něco mám blbě nastaveno nebo co.

      stáhnu data o vyjíždce z edge 705 do ST, tam se mi na mapě objeví celá trasa. ale jakmile pošlu záznam na runningfreeonline, tak se mi velice často na mapě zveřejní jenom část vyjíždky – nevykoumal jsem nějakou návaznost, od jakého bodu dál se mi to ukousne – jestli od delší zastávky nebo proč

      číselné informace (čas, kilometry, výškové metry a tak podobně) se přenesou správně, ale mapka je blbě

      netušíte někdo, co nastavit?

      díky.

      0 0
      • Martin  

        nakonec jsem se nasral a pořídil si ST3 :) a tam to nedělá :D

        0 0
    • TREK6700  

      Ahoj všem, chtěl jsem do nového compu nainstalovat sporttracks a i když seženu starší verzi zdarma, tak nemůžu sehnat plugin na mapy cz. Může mi někdo poradit co s tím, nebo máte adekvátní alternativu k tomuto programu?

      Díky Martin

      0 0
      • TREK6700  

        Díky, instalačku si dobře schovám.

        0 0
      • krokus  

        Plugin jsem sehnal, ale pro starší verzi 2.1 nejde nainstalovat. Pro verzi 3 pokud vím neexistuje. Co s tím? Nebo existuje nějaký jiný podobný program, který by využíval mapy.cz?

        0 0
        • MaPa  

          pro trojku: autor pluginu se dal slyšet že to pro trojku dělat už nebude. jde to obejít tím že si dáš plugin ozi map. v mobile atlas creatoru si stáhneš mapy cykloserveru do formátu oziho, nahraješ do správné cesty, v nastavení pluginu zadáš správné cesty a mapy se ti tam objeví. není to tak pohodlné jako přímo on-line mapa, ale funguje to.

          0 0
          • krokus  

            Toto je asi možné jen v placené verzi Sporttracks, viď?

            0 0
          • Martin  

            je to sice škrábání se levou rukou za pravým uchem, ale lepší než gůglí mapy

            je někde návod, jak stáhnout mapy cykloserveru do formátu ozi?

            0 0
            • krokus  

              Teď jsem to zkusil pomocí Mobile Atlas Creatoru a nejde to. Mapy z Cykloserveru vůbec nejsou v nabídce – zřejmě jsou zablokované.

              0 0
              • MaPa  

                zapátrej tady na fóru, je tu někde i link na patch který ti to rozchodí

                0 0
                • krokus  

                  Stáhl jsem si patch z jiného fóra, ale nefungoval. Údajně je to zablokované přímo na Cykloserveru. Ale zkusím ještě pohledat.

                  0 0
                • krokus  

                  Mám ještě jeden dotaz. Zkusil jsem stáhnout a nainstalovat do Sporttracks ten plugin pro Oziexplorer – trial verzi. Při restartu Sport tracks se objevilo hlášení, že platnost trial verze vypršela. Nepodařilo se mi vygooglit, v čem by mohl být problém.

                  0 0
                  • MaPa  

                    asi neporadím, jak sporttracks tak ten plugin mám zaplacený

                    0 0
                    • krokus  

                      Chápu. Oboje bych si klidně taky koupil, chtěl jsem to ale nejprve vyzkoušet. Zkusím si nejprve koupit ten plugin, snad pak bude fungovat.

                      0 0
          • krokus  

            Ještě se chci zeptat, jak se v tomhle programu dají zobrazit vlastnosti nějakého úseku. Vyznačím v grafu určitou jeho část, ale pak nevím, co dál. Chtěl bych znát průměrnou rychlost, průměrné stoupání, průměrný a maximální tep atd. ve vyznačeném úseku.

            0 0
            • Martin  

              nevím jestli to umí sporttracks, tak hluboko jsem se v tom nehrabal…

              nicméně pokud máš nějaký budík od garmina, tak si ten úsek odmáčkni jako kolo a v garmin training center to uvidíš

              0 0
              • krokus  

                Garmin zatím nemám, ale tohle by se mi určitě dělat nechtělo. Člověk si přece občas chce změřit nějaký ten kopec (myslím v PC), aniž by předtím v GPS vyznačoval nějaké úseky. Vím, že v Neo Tracks to funguje – jenže zase tam zřejmě nepůjdou mapy.cz. Pokud nenajdu vhodný software, Garmina si radši vůbec nepořídím.

                0 0
                • krokus  

                  Tak možná si ten Garmin přece jen pořídím.:-) Už jsem přišel na to, jak funguje to měření. Úsek se v grafu vybere tak, že se do něj někam klikne a svislá čára, která potom vznikne, se myší posune doleva nebo doprava. Vedle grafu se následně zobrazí rozdílné a průměrné (předpokládám) hodnoty, uvnitř grafu hodnoty hraniční (neplatí to absolutně, ale zhruba ano). Zároveň se daný úsek zobrazí v mapě. Funguje to i obráceně: když se v mapě pomocí nástroje Změřit vyznačí určitá část trasy, v grafu se pak zobrazí příslušné hodnoty. Tohle je fakt geniální.

                  0 0
                  • Martin  

                    ha, zas jsem chytřejší. to jsem nevěděl a řešil jsem to právě odmačkáváním lap

                    0 0
    • Smazaný účet  

      btw…ma nekdo z vas tip, jak dostat tepy z garmina do sport-trackeru na webu? po exportu GPX ze sporttracks je soubor tepuprosty:)

      0 0
      • Martin  

        a umí ten web zpracovat tcx? že bys tam poslal záznam aktivity přímo z paměti budíku.

        0 0
        • Smazaný účet  

          ee..chce jenom gpx…

          0 0
          • Martin  

            tcx mu nechutná? pak tam IMHO tepy nedostaneš bo gpx tepy AFAIK neumí (proto vznikl tcx)

            0 0
            • Smazaný účet  

              hmm..tak ***** no:)

              0 0
            • Nekke  

              GPX neumi tepy v zakladnim schematu, ale bezne se ukladaji pres rozsireni (extensions). Garmin to pouziva u pristroju jako Oregon.

              Takze zalezi na danym software co se rozhodne podporovat.

              0 0
      • MirkoCarver  

        Zkus si nakopírovat soubor aktuální trasy přímo z přístroje. U mého Oregonu je v adresáři P:GarminGPXCu­rrentCurrent.gpx a tepovku obsahuje, ale nevím, zda ho umí sport-tracker načíst i s tepem.

        0 0
    • krokus  

      Když v Mobile Atlas Creatoru vytvořím mapu a v pluginu pro Oziexplorer ve Sporttracks zadám cestu k adresáři, v němž je mapa uložena, program ohlásí, že žádné mapy nenašel. Jako kdyby se kalibrace nepovedla – v Oziexploreru ale mapa funguje! Jedinou možností je zkalibrovat mapu ručně ve Sporttracks, což je pěkný opruz. Nenapadá vás, v čem může být problém?

      0 0
    • lodyh  

      Nebyla by prosím nějaká dobrá duše co by mi nahrála instalačky pluginů pro ST2? Třebas uloz.to… Čím víc tím lépe. Přenášel jsem na nový pc a pluginy jsem si neschoval:/

      Prosím prosím:)

      0 0
    • pepazdepa-84  

      Ahoj, přestali mi fungovat ve sporttracks mapy při zobrazování cesty. Objeví se jen šedá mapka s kopečky a nic jiného. Netušíte jak se toho zbavit? Mám koupenou 3. Včera jsem to 3/4h študoval a nenašel jsem tu záložku s nastavením mapy a ani na oficiálních stránkách jsem nenašel žádný plug in.

      0 0
    • fíha  

      Dotaz na ST3: Nemal by Time byt celkovy cas a Moving Time enem cas pohybu? Mily ST zaboha nespocita moving time s pauzami na nejaky celkovy cas. V prefs som mu to zaklikol. (da sa to opisat z garminconnect rucne, ale to je trochu trapne)

      To robi bezne?

      0 0
    • lodyh  

      Konečně jsem si polepšil na ST3 (btw vyhozený prachy, vylepšení oproti dvojce pro mě skoro nula, víc barevnejch grafů no…), ale ejhle, zmizela moje oblíbená funkce. V soupisu aktivit při kliku na položku „celkem“ šly v ST2 všechny trasy vyexportovat do google earth a udělalo to krásnou síť. V ST3 už export všeho do GE není. Koukám blbě a je to někde schovaný, nebo mám dát ST3 zase do sběru a vrátit se zpátky ke dvojce?

      0 0
      • newbie  

        Other Tasks – Select View – Activity Reports – označíš ty, které chceš vyexportovat (ve tvém případě všechny) – Export – Google Earth :-)

        0 0
        • lodyh  

          njn, ale jak je označím? ctrl+a nefunguje a označovat 300 aktivit po jednom, to bych taky nemusel přežít. tlačítko select all sem nikde nenašel:/

          0 0
          • newbie  

            :-) no mně to funguje normálně jako jinde přes Shift… označíš první a se Shiftem poslední

            0 0
            • lodyh  

              zajímavý, o tomhle triku sem nikdy neslyšel…:) díky mockrát, je to přesně tak jak sem to chtěl.

              0 0
              • newbie  

                :D ti teda taky pěkně děkuju… jsem si s tím včera nejmíň hoďku hrál… :-) jako k ničemu to není, ale vypadá to hezky

                0 0
                • lodyh  

                  tak to se hrozně omlouvám:)) je to moje slabůstka, baví mě sledovat jak se mi síť rozrůstá…:)

                  0 0
                  • Nekke  

                    Uplne ti rozumim, taky me bavi celkovy nahledy na vsechny trasy – jak se to pekne rozrusta a propojuje. :)

                    0 0
                    • lodyh  

                      hurá, nejsem sám se svým postižením:D

                      0 0
                      • Lada,s  

                        pěkné :-D

                        0 0
                      • Nekke  

                        Peknej pavouk :)

                        0 0
                        • lodyh  

                          dva a půl roku s oregonem musí bejt vidět:)

                          btw ten neotrack vypadá zajímavě. asi to na zkoušku stáhnu, super že je to freeware

                          0 0
                          • Nekke  

                            Bohuzel free verze umkoznuje ulozit jen nekolik tras (10 myslim), ale je mozne si vyzkouset vsechny funkce.

                            0 0
                    • gargamel  

                      Pěkný, to je zobrazený v tom G Earthu? Nebo něco jinýho?

                      0 0
              • Smazaný účet  

                Hmm..nevis v cem muze byt problem, kdy se mi po oznaceni vice tras SportTracks kousne?

                0 0
                • lodyh  

                  možná hw výbavou? mě se taky na chvíli zadrhne, a to jsem nedávno upgradoval. asi záleží kolik tam toho máš.

                  btw při exportu všeho přes „dobrou extensions“ plugin do GE se mi to sesypalo skoro celý a pomoh až zázračný trojhmat. vidím to v nedostatku ramky.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    ramky mam 5GB volneho..no nic, seru na to:D

                    0 0
                    • lodyh  

                      tak to pak nevim kde je chyba, to mas vic volnyho nez mam ja celkem:D

                      0 0
                  • malamala  

                    Tak mě taky ST „spadne“ když dám výběr více tras :-(.

                    0 0
                    • polopes  

                      Tak mně se taky nedaří vyexportovat více tras najednou v ST – hned ST taky spadne :-((( Velká škoda, ty pavoučí sítě vypadají úžasně!

                      0 0
                      • lodyh  

                        tak jen podotknu, chodilo mi to na ST2 a stařičkym P4 1500mb ram, teďka na ST3 a o poznání novější soustavě, v HW to teda asi nakonec nebude. zkusil bych reinstal ST i google earth a případně to řešil na sporttracks support foru, i když jak píše newbie, je to prkotina, dobrá jen tak pro zajímavost:)

                        0 0
                      • polopes  

                        Tak jsem to obešel :-) Ze ST to neexportuju přímo do Google Earth, ale vyexportuju data nejprve do souboru .gtx a až ten přetáhnu do Google Earth a je to…

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        konence:)

                        0 0
          • pepazdepa-84  

            já mám také problém s tím označování při exportu dat do st3, nejde ani ten shift, tak to dělám přes pravé tlačítko myši označit vše

            0 0
            • lodyh  

              zajímavej úkaz, mě zas shift jde (díky newbie) ale nejde to přes pravý tlačítko. bůhví kde je zakopanej pes

              0 0
    • pepazdepa-84  

      Nevím jestli jsem to tu nezaznamenal, nebo přeskočil, ale existuje nějaký plug in nebo to umí ST3 sám počítat % stoupání v určitých fázích vyjížďky?

      0 0
      • Martin  

        procenta stoupání myslíš kde? v grafech? to umí v základu.

        0 0
        • pepazdepa-84  

          JJ přesně tam. Musím se na to večer podívat. Jen mě to včera odpol napadlo na vyjíždce kolik je asi 30% stoupání co jeli ty hošíci na Vuletě.

          0 0
    • fisafisa  

      Nevím, jestli tohle je aktuální thread, ale kdo používáte Sporttracks, tady je jeden plugin, co by vás mohl zajímat: Czech maps

      0 0
      • MaPa  

        Díky, super!

        0 0
      • Martin  

        huráááááááá, díky.

        po přechodu z dvojky na trojku mi české mapy chyběly. sice se bez nich dalo žít, ale…

        0 0
    • ememem1  

      som asi slepy ale neviem najst na zonefivesoftware nijaky free (co i len testovaci) downlaod. naozaj treba hned zaplatit 65 usd?

      0 0
    • Martin  

      nemáte prosím někdo plugin czech maps pro ST3 – link na webu sporttacks je mrtvý.

      díky.

      0 0
    • fisafisa  

      Ahoj všem příznivcům off-line tréninkových deníčků :)

      SportTracksCzechMaps plugin nejen opraven při zobrazování vrstvy ČÚZK, ale hlavně doplněn o 3 vrstvy z Mapy.cz!

      http://www.zonefivesoftware.com/…cks/plugins/?…

      Enjoy!

      Fíša

      0 0
    • fisafisa  

      Opět po roce zdar všem příznivcům off-line tréninkových deníčků :)

      SportTracks 3 CzechMaps plugin aktualizován pro nové uložení dlaždic u poskytovatelů map ČÚZK i 3 vrstev z Mapy.cz!

      Ke stažení i verze pro ST 2.

      Shocart zahrnul pod chráněný obsah i dříve free vrstvu BaseMap+Plán měst, takže s tou jsme se museli rozloučit :-(

      http://www.zonefivesoftware.com/…cks/plugins/?…

      Enjoy!

      Fíša

      0 0
    • fisafisa  

      Kdyby se tu našli ještě nějací příznivci SportTracks, kteří s ním chtějí vydržet i po skončení podpory co nejdéle, zde se dá stáhnout aktualizovaný CzechMaps plugin verze 3.1:3:

      http://czech-maps-sporttracks-plugin.play-map.com/

      Ve verzi 3.1.2 přestalo chodit načítání mapových dlaždic z Mapy.cz.

      Fíša

      0 0
      • MaPa  

        Díky moc! Je škoda do čeho se to nakonec zvrhlo. Snad to aspoň i po skončení podpory bude dál navázaný na to jejich výpalný…

        0 0
      • Frostik007  

        Zatím u SportTrack3 zůstávám, náhodou nevíte, kdo ten plugin udělal? Nevím, jestli by to šlo v tom pluginu přímo, ale mít zdrojové kódy, tak by se to dalo snadno opravit…

        0 0
    • malamala  

      Přátelé, dá se sehnat ještě někde ST 3.0 . Používám pořád ST2, ale tam už nejdou mapy a tak když se chci podívat na mapy. musím se podívat na ST3.1 a tam po po mě chce upgrade. Tuším, že ST 3.0 fungovala v pohodě. Díky

      0 0
      • Puamik  

        Já když na té 3.1 dám místo „upgrade“ „later“, tak mně to jede dál.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.