SPORTTESTR NA EFEKTIVNÍ TRENINK

32 nepřečtených
  • Wikii

    Prosim o radu ohledne sportestru. Bylo toho tady o tom jiz napsano mnoho, ale bohuzel nic presnejsiho.

    Shanim „nejake“ zarizeni, ktere by dobre splnovalo hlavne tu funkci, ktera by vedla k efektivite treninku. Jsem obycejny bajker. Ale preci jenom se rad zlepsuji. Ale abych konzultoval s lekarem nebo sportovnim trenerem nejake vysledky s hodinkama za 10 tacu, to fakt ne. Proste mi jde o funkci, ktera mi jasne rekne, kolik a co mam delat, pripadne jak moc.

    Kdyby to bylo spojene i s funkcemi tachometru, vubec bych se nezlobil. Moc diky za tipy.

    0 0
    • PickNick  

      Záleží kolik do toho chceš investovat. Zkoušel jsem Suunto T4C – ty byly velice dobrý. Nutno ale dokupovat různý PODy. Tam je ted cena něco kolem 5tis

      0 0
    • Tomahomo  

      To co požaduješ Proste mi jde o funkci, ktera mi jasne rekne, kolik a co mam delat, pripadne jak moc. je IMHO nesmysl. Tepák ti pouze ukazuje v jaké zóně se pohybuješ, případně ti ukáže kolik jsi(±) spálil kcal, ale není to trenér který by ti napsal trénink – dnes jeď 100km v ZDV a do toho si dej 3×10min. interval do kopce na ANP.

      0 0
      • Tomahomo  

        Ale kdyby to čirou náhodou uměl tak by to mohla být docela legrace – nachystal by ses na kolo, zapnul tepák na představci, a on by ti řekl „dnes máš volno!“ :o)))

        0 0
        • Beeda  

          a nebo zastav, dej 3piva, pak pokracuj rovne 100m a dej wc:-)

          0 0
    • Beeda  

      hlavne s vodotryskem , jinak to nema ten spravny efekt, zadas nesplnitelne…

      0 0
    • Ricci  

      Vela stastia pri hladani… To,co hladas,je zivy trener…

      0 0
      • McBlacky  

        do top end sporttesterů dá nastavit, že pojedeš x minut tohle a pak x minut tamto,… Pípá to když nejsi v daném tepovém pásmu atd.

        ale musíš vědět co nastavit :)

        0 0
    • juli  

      :-) Tak to snad pouze v případě, že bys byl bajker v elektronické podobě.

      0 0
    • black.horse  

      Tak to chceš fakt nemožný:-( tepák Ti řekne jakej máš tep, zbytek je jen vyhodnocení dle parametrů a kritérií (mnohdy velmi individuálních), které tomu musí někdo dodat a to včetně nastavení v jaké zóně se pohybuješ atd…

      0 0
      • Wikii  

        takze ani Polar mi v tomhle nepomuze?…

        0 0
        • MlokCZ  

          NE

          0 0
        • Lada,s  

          Je to asi jako tachometr v autě. Taky ti ukáže že jedeš 70 km/h, ale už ti bohužel neumí říct že jedeš v obci a máš jet správně 50 km/h :-)

          0 0
          • Wikii  

            takze jedine, aby to melo proste dany hranice a jezdit podle toho a doma si to bud zapisovat anebo nejakej lepsi, kterej to proste prenese do kompu, je to tak?

            0 0
        • Sharka1  

          Polar nabizi skvele treninkove nastroje – od presneho naprogramovani treninku, kdy na tebe pipa a pise, co mas jet, pres vyhodnoceni v pocitaci, nicmene porad to do nej nekdo musi naprogramovat a nasledne vyhodnotit. Jak tu bylo mnohokrat receno, je to hodne individualni a priprava treninkoveho planu je vec pro trenera, nebo pokud nechces investovat, muzes si nastudovat treba kpo a sestavit si trenink sam. Vyhodnoceni treninku je pak opet bud pro odbornika, nebo to na zaklade zkusenosti se sebou samym po nejake dobe zvladnes ty s pomoci treba Polaru. Nicmene zadny pristroj ti trenink nenaplanuje.

          0 0
          • Wikii  

            Takze je to vesmes jedno, jaky sportestr si clovek koupi. Dulezity je se s nim dobre naucit pracovat, je to tak?

            0 0
            • Mikikuba  

              Až takto se to říci nedá.Každý má třeba jiný program k vyhodnocení a asi se shodnu s ostatními, že Polar je v tomhle asi nejlepší. Má výborný program pokud se s ním opravdu naučíš pracovat a vše využívat.

              0 0
              • black.horse  

                Přesně tak, Polar je výborný nástroj a asi zřejmě u nejlíp zpracovaný (vyšší modely Polaru s vyhodnocením na PC), ale žádnej z nich není k ničemu, když data člověk neumí vyhodnotit ať už sám dle vědomostí/zku­šeností nebo prostřednictvím trenéra.

                0 0
    • Danikklotz  

      zkus suunto M5, daji se k nemu koupit i BIKE POD a GPS pod.

      Funguji jako trener a muzes si ta dat ruzne plany…dle aktivity to i prepocita co mas delat…za cca 3litry se mi to zda dobry.A suunto sporttester umi.D.

      0 0
      • nox159  

        muzes to rozvest? hlavne to s tim ze funguji jako trener… ;-)

        0 0
        • Danikklotz  

          osobne nemam, ale ma kolega v praci plus muj svara.

          On si treba zadal jako cil redukce hmotnosti. Do hodinek das svoje metriky a taky namerenou maximalku. Je to tusim schopno udelat i fittnes test na 1km. Takze mu to planuje v jake intenzite ma ktery den a jak dlouho jet trenink. Pokud se na to jeden den vys… tak ti to prepocita a naopak, pokud udelas vice (terba ve dni volna) tak taky. CIle jsou ruzne…zvyseni kondice,…vice moc nevim, ale ten kolga podle toho trenuje. Mozna vice na webu suunta.D.

          0 0
          • Biker jak Pes  

            Něco podobného dělá i Adidas, kámoš, který běhá a letos začal jezdit na kole podle toho běhá. Na to, že jezdí první sezónu, tak mu to docela lítá. :-)

            0 0
    • Ma7ous  

      ja vozím tohle http://www.cyklosvet.cz/…t/31841.html

      jinak pokud to myslis vazne zajdi si zjistit na zatezovi test maximalni tepovku, a pak staci pro zacatek drzet pasma, kdyz mam chut tak se to snazim drzet, ale vetsinou me to moc nebavi pac se pak strasne plazim po silnici

      0 0
      • Wikii  

        jo, tak tenhle ma vsechno co potrebuju.

        Jen, zda je v poho. Moc velkou chvalu na tuhle znacku jsem neslysel. A jak je to s tim bezdratem? … Neni nic horsiho, nez jet zavod a pak najednou clovek zjisti, ze mu nefunguje prenos… jooooo, takhle jsem uz za behu zlikvidoval X tachacu a jedinej, kterej v tomhle testu obstal byl Echo :(

        0 0
        • Ma7ous  

          vozim to na silnicce takze ztrata moc nehrozi, problem byl akorat s magnetem a naladeni vzdalenosti mezi cidlem a magnetem na kole jinak hrudni pas je v pohode kdyz sedim naprimeny nedrzim se riditek tak porad prijima signal

          0 0
        • Ma7ous  

          jinak poduk to chces brat opravdu hodne vazne tak i co jsem videl na spinningu u profiku tak vsichni bez vyjimky meli znacku POLAR, ale zase ta je v jine cenove kategorii

          0 0
          • Wikii  

            Tak tohle je na bajka. A na Salzkamerguttu me to teda dost nasralo, ze mi po vyjetí prvního kopce a vjetí do terénu přestala sigma fungovat. Tak jsem ji z kola serval a zahodil !!

            0 0
            • Ricci  

              A dobre si urobil…

              0 0
            • Ma7ous  

              no cidlo se chyta rychlospojkoma, coz je v teto kategorii asi u vseho takze to nejspise stratis driv ci pozdeji urcite bohuzel jinak poradit nemohu, max zkusit nejaky hodinky s tepakem na riditka a prikoupit k nim meric rychlosti dela to suunto, ale cenove se dostanes kolem 5 litru a ten meric rychlosti u suunta je docela dost velky takze nato taky pozor premyslel jsem o teto variante a vse jsem mel i na test pujcene a zjistil jsem ze vyhodnoceni na PC je pro me zbytecni luxus

              0 0
              • Wikii  

                No prave, ja T6 mel. Ale to jsou fakt hodinky tak pro nejakyho profi sportovce…

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.