Spinningové kolo vs., kolo - mtb, silnice

2 nepřečtené
  • endy009

    Ahoj a zdar + sílu.

    Docela jsem teď překvapený ( ne, zrovna kladně ).

    Sedl jsem si asi +/- po 4 měsících na spinning kolo, které mám od začátku roku doma a ejhle, docela jsem byl po 10 km v haj.lu.

    Přitom jsem si myslel jak jsem na tom dobře: zlepšení síly do kopce a výdrž na kole je vidět. Přitom na spinningu jsem během 3 měsíců byl schopný vydržet hodinu + dvě hodiny a najet v průměru 30–55 km s průměrkou klidně +/- 30km/h. A na těžší " převod " a prostě napohodu, než dnes na 10 km, kdy jsem byl navíc na umření.

    Nějaký rady ? Zkušenosti ? Vaše názory a zkušenosti s jízdou na kole a doma na spinningu ? ( nemyslím rotoped xD ).

    Popravdě, jsem váhal, zda si ho pořídit, ale nakonec kvůli zimě a přítelkyni, která v mrazech jezdit nechtěla ( byla pak nemocná ) jsem spinning koupil a byl jsem docela překvapen, potom až velmi mile: zlepšil se dech, výdrž. Kamarád, který jezdí za zdejší " profi " tým na něm trénuje, ale ten je někde jinde fyzičkou. Moje 23 měsíční sportování kolo+teď běh se nedá srovnávat, navíc mám teď dost lítání kolem baráku, tak že najeto, pro letošek, prozatím jen 3000 km+ z toho 1300 km na trenažéru.

    Ještě taková vsuvka, byl jsem pár měsíců na ATB na jaře, od té doby pociťuji ( přijde mi to ), že nohy nejsou to co předtím – zdají se mi slabší, začnou mě za " chvilku " bolet a nevydržím na stojáka jako předtím, spíš teď všechno odjezdím v sedě, kratší kopec vyjedu na těžší, ale když je delší tak jedině na slabší převod a tzn., na šaška :( Naopak, dech je naprosto v pořádku – přitom na začátku jsem měl jakési záchvaty dušení, nemoci se nadechnout a myslel jsem, že na kolo prostě nemám.

    0 0
    • plzakj  

      A meris treba aspon tepovku? Treba jedes uplne jine intenzity. Btw zanet pridusek ATB mi v cervnu odrovnali na ca 6tydnu a do formy mi dostly az dlouhy vyjizdky v cervenci a srpnu.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.