• tomcalaa

    Chtěl bych znát váš názor. Chci si koupit-postavit silničku na závody (amatérské silnice a triatlony, ale s ambicemi- na bajku jezdím max. do 20fleku).

    Měřím 188cm.

    Měl jsem možnsot jezdit na pětkovém Treku Madone vel.60.Toto kolo mi hodně vyhovovalo, ale protože je dostupnost samotných rámů Trek špatná nebo nad mé finanční možnosti, dívám se i na jiné značky.

    Můj favorit je Specialized Tarmac Pro SL ve velikosti 58. Za lepší ceny než Trek se dá sehnat i Specialized S-Works Tarmac, ale těch několik gramů váhy a údajná vyšší tuhost už je pěkně zaplacena.

    Otázka tedy je, zda se vyplatí připlatit za S-Works, koupit komplet kolo Trek Madone 5.5, popřípadě jiné např. Cannondale Super Six, nebo doporučte jinou značku.

    Já se prozatím kloním k variantě postavení kola na rámu Specialized Tarmac Pro SL. Velikost 58 snad by měla být na výšku 188cm odpovídající.

    Díky za rady a názory.

    0 0
    • gemini  

      Jezdím letošního Tarmaca ve verzi comp. Je to tuhej, pevnej rám. Geometrie je oproti jiným závodním rámům pohodlnější – vyšší hlava ( ale mám pocit že právě u S-W je na výběr ze 2 možností geometrie – jedna klasická spešlovská a jedna race ). Osobní zkušenost s Pro SL ani SW nemám, ale myslím, že SL ( za předpokladu, že bude ještě lepší než můj comp ) bude super rám za rozumný peníze. Co se týče velikosti, 58 bych řekl, že Ti bude akorát.

      0 0
    • Zdenda CUBE  

      Myslím si, že než začneš o něčem od Specialized vážně uvažovat, tak si nejdřív ověř co je vůbec k mání. Těch rámů v republice moc nebude a ve velikosti 58 ještě méně. Koukal jsem ne E-obchody a je toho fakt pomálu a to jen v krajních velikostech …

      0 0
    • ememem  

      no clovece bol bych s tou velkostu opatrny, mas to imho hodne na hrane, ja mam 188 a mam 56 (roubaix, ale v podstae je to rovnaka geometria, TT urcite) a je mi to tak akurat. na 58 uz som bol natiahnuty jak zaba. je mozne ze ak chce vyslovene zavodit bude to ok ale aj tak bych to naslepo nekupoval. (mimochodom spesl priblizne odporuca do velkosti 189 56-ku)

      inak len tak ako na okraj co som sa trocha odviezol ked som ich skusal tak pri tarmacu zabudni an to co sa rozprava o karbone ze cosi pohlcuje a tak. je tuhy a tvrdy asi viac jak hlinik a citis aj zrnko piesku na ceste ale kedze chces zavodit tak to je asi ok.

      0 0
      • Zdenda CUBE  

        Nic ve zlém, ale to co tady píšeš se nezakládá na pravdě. Geometrie Tarmacu a Roubaixu není vůbec stejná. Zjednodušeně řečeno je Tarmac delší a vyšší a né o málo …

        0 0
        • ememem  

          ved som napisal ze priblizne a len horizontalne TT maju zhodne co je pri tom ci bude natiahnuty alebo nie asi najrozhodujucejsie aj ked nie jedine. kazdopadne si ciste s osobnej skusenosti myslim (kedze mame prakticky rovnaku vysku) ze je s velkostami niekde na hrane a od boka strelit ze ktory bych sa ja osobne bal.

          0 0
          • ememem  

            BTW k tomu „delsi“ – neviem presne co tym myslis ale wheel base ma dlhsi roubaix

            0 0
            • kubad  

              Kazdopadne doporucovat ram s TT 56,5cmm na 188cm vysky je o cislo vedle

              0 0
              • ememem  

                pozri, ja nie som nijaky extra odbornik na geometriu ale vychadzam ciste zo skromnej praxe kedy pri danom bicykli a pri rovnakej vyske mam 56-ku a je to ok (pricom som skusal aj 58 a ciste pocitovo som uz bol hodne natiahnuty) aj ked ako hovorim je to na hranici. proste bych si to radsej najprv vyskusal a potom kupil. kebych mal 185 alebo 195 tak by to asi bolo jasne.

                0 0
                • kubad  

                  Nerikam ze je to spatne, ale papirove sedi k tve velikosti 58cm

                  Ale je to hodne individualni. Pak je tu moznost doladeni predstavcem ty 2cm neni problem dohnat

                  0 0
                  • tomcalaa  

                    Osobně mám raději nataženější posed, dokonce i na bajku. Každopádně ale díky za info, podle toho co píšete, taky by měla být 58 ok. Bohužel možnost si kolo zkusit nemám a do jarních testovaček daleko.Já spíše měl obavu, jestli kolo nebude krátké, když u Treku mi seděla 60. Byl to ale starší model a přesnou geometrii se mi zjistit nepodařilo a Trek má nové modely dělané jinak.

                    0 0
                    • kubad  

                      Trek mel jine znaceni 60cm by mela odpovidat 58cm od Speslu.

                      0 0
                  • ememem  

                    Nerikam ze je to spatne, ale papirove sedi k tve velikosti 58cm – inak jak som pisal vyssie spesl papierovo odporuca az do 189cm este 56-ku. ale iste ze to zavisi nie len od vysky.

                    0 0
            • Zdenda CUBE  

              Kontrolou geometrií medelů 10–11 ti musím dát za pravdu, protože oproti starším rámům vážně ty rozměry téměř srovnali. TT u 58ky uvádějí 58,2 u obou, a ST má jen 1cm delší Roubaix, což doposud nebylo. Ještě je tam 1stupeň rozdíl v náklonu hlavovky a tím se to kolo trochu natáhne. Tak u letošních modelů ten rozdíl už vážně není tak markantní.

              0 0
    • PASSAU  

      kdyz merim 175 cm a pro mne je velikost 54 nebo 52??? ram Specialized Tarmac COMP

      0 0
      • Zdenda CUBE  

        Pokud nemáš extra nepoměr mezi trupem a končetinami, tak 52

        0 0
        • misaxxx  

          Pokud nemáš nějaký extra nepoměr končetin (nohy versus trup) tak ti každý ze spešlu doporučí 54´´.

          Jinak mam podobný problém, ale nakonec z PRO-čkové řady po červnových slevách (které mohou nastat i dříve:-) půjdu do S-W SL3. Rámový set + ultegra + Mavic Ksyrium SL + ňáký ty cajky a 85tisíc to sežere jako prd …ale rám je tuhý a myslím že nic lepšího zatím nejní:-)

          Ještě bych zvažoval variantu supersixe od CANNONU …ale rám nemá moc sloping (to je mi milé) ale tím je ten základní trojuhelník rozevřenější… tím si myslím že bude menší torzní tuhost…ale jinak (tyto rozdíly si myslim jako hobbíci nikdy nepocítíme)…oba dva kupy asi výjdou nastejno co do kvality…cannon asi levněji:-)).

          0 0
      • JudyN15  

        Obnovuji malinko zastaralé téma, ale taky nemám možnost se svézt na Tarmacu Pro SL.

        Měřím 182cm. Myslíte, že velikost 56cm by byla ideální?

        Díky.

        0 0
        • kubad  

          mám 183 a bral bych 56cm, pokud nemáš extra krátké nohy tak by to mělo platit i pro tebe

          0 0
        • Mug  

          Mám taky 183 a jezdil jsem 14 dní 56ku a přišla mi se 110mm představcem akorát. Jen jsem si předním kolem škrtal o špičku tretry (samozřejmně ne za jízdy :)) ale to byl jen detail, který pro někoho není problém. Délka klik byla 175mm.

          0 0
        • Pebe  

          mám 180cm a rozhodně bych bral 54 velikost. Jezdím kolo s Top-Tube Length, Horizontal 55cm a s 10cm představcem je to akorát.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.