• tomasz70

    zdravím. Mám takový problém. Koupil jsem přítelkyni trekové boty na SPD. Pedály Shimano 520 mi daroval kamarád, který ale neměl již kufry. Zakoupil jsem tedy podle typu pedálů v prodejně kufry a našrouboval. Problém je v tom že když chci botu na šlápnout, aby docvakla toto se nepodaří a bot a vždy vyskočí. Když jsem to pozorně prohlédl tak jsem zjistil, že to způsobuje vyšší plastové okraje bot. Boty jsou značky Axon a prodávají je bez problémů. Kufry jsem vypodlozil tenkým plechovým vyliskem který jsem měl k mým starším SPD. Takto se kufr nepatrně dostal výše a vše pěkně zaklapne. Myslel jsem že jsou zakoupené kufry nízké a zkusil ještě jedny co mi zbyly ale výsledek byl stejný. Otázkazzní mohu to takto mít nebo je jiná možnos. Ten vylisek je hladký a bojím se že když vysunuji botu tím že nemá žádné zoubky,kterymi by se zakousl do boty bude kufr jezdit. Děkujiza opřípadné rady

    0 0
    • jonti  

      Podle typu pedalu si koupil kufry znacky VP?

      Ten plisek co tam mas se vetsinou montuje kolmo na to jak to mas ty, ale kdyz ti to ted funguje, tak bych to neresil a jezdil. Kdyz to drzi ted, tak by to melo drzet i dlouhodobe.

      0 0
    • Jakobo  

      Ty druhe kufry byly Shimano? Tezko radit, ale kufry maji zoubky a i po povoleni sroubku porad drzi na miste. Neni lepsi obrousit podrazku v miste dotyku s pedalem?

      0 0
      • tomasz70  

        Také jsem o tom uvažoval o té botě. Ale nechtěl jsem nové boty brousit. Ve špičce kufru není problém ale nedocvakla pata protože vadily okraje boty. Mám ještě jedny kufry s jinou špičkou ale jsou stejně vysoké a funkčně jsou na tom stejně.

        0 0
    • kyl  

      Axon Wizzard.Musel jsem trochu seříznout podrážku aby to šlo našlápnout.Ten plech sundej a trochu to seřízni.

      0 0
    • jonti  

      Mimochodem je to docela bezny problem u velke casti treter, co si pamatuji byl stejny problem treba u Specialized. Vetsinou se to resi spis oriznutim gumy nez pridavanim podlozek.

      0 0
      • tomasz70  

        Ten plast na botě je docela pevný, čím si to řezal?

        0 0
        • kyl  

          Co je pevné?Je to guma.

          0 0
          • tomasz70  

            Jasně. Mohl bych i pilnikem trochu obrousit. A co říkáte na tyto tretry? Zvlášť ti co měli s nima nějaké zkušenosti. Jsou to její první SPD boty a je možné že ji třeba ani nebude vyhovovat jízda na SPD.

            0 0
            • kyl  

              Mám dvoje z důvodu že na silnici i biku jsem používal spd a na dalším biku CB pedály.Jediné co se mi pokazilo po dvou letech je boční přišitá guma ve které je upevněna přezka(dá se koupit za pár korun).Nedoporučuju používat na dotahování tu hliníkovou blbost u přezky(ničí to ozubenej pásek).

              Za ty peníze jsou víc než slušné.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.