SOS - rada s výběrem kola/kellys thorx 10 2015?

21 nepřečtených
  • kaczka11

    Ahoj,

    ráda bych vás zkušené poprosila o radu.

    Chtěla bych si koupit kolo rámcově kolem 20000 (+/- 3000 kč). Mám 173 cm a jezdím ráda, ale ne žádné krosy, prostě pro radost.

    Našla jsem si kellys thorx 10 2015 http://www.ramala-silhavy.cz/…rx-10-m-2015, který se mi docela líbi, teda až na tu barvu – přijde mi to spíš hodně klučičí kolo.

    Jaký na to kolo máte názor? Měla bych do toho jít (za tu cenu asi neseženu lepší) nebo bych si měla vybrat spíš něco od CUBE či SUP?

    Díky moc!

    katka

    0 0
    • Espen  

      Pro tvé využití podle mě zbytečně drahý. Zrovna jsem kolo pro holku na vyjížďky řešil. Sniž rozpočet, oslov místní stavitele kol a nech si něco postavit. Usetříš a budeš určitě spokojená.

      0 0
      • Karma  

        To je špatná rada, když chce někdo kolo za 20 tisíc, neni důvod aby si ho nedopřál. Pokud se tu objeví kolo za 15, každej řekne že je to sračka ať si koupí dražší :)

        0 0
        • Espen  

          Je špatná vím. Jen se snažím poradit. Takhle to prostě vidím já.

          0 0
      • kaczka11  

        A můžu se zeptat za kolik jsi nakonec pořídil? Chtěla bych, aby mi kolo vydrželo pár let a nemusela jsem pak řešit moc velký problémy. Díky moc, K.

        0 0
        • Karma  

          Ono neznamená, že od ceny kola se odvíjí jeho výdrž, tak jednoduchý to zas neni. Máš kola za 100 tisíc a stejně jsou jedinci co je za půl roku zlikvidujou. Samozřejmně že cena nějakej vliv na kvalitu a výdrž má. Čim dražší kolo, tim kvalitnější komponenty co do pohodlí jízdy, váhy a výdrže. Pokud máš omezenej rozpočet, tak jako já, je třeba zvolit nějakej kompromis, já mám třeba kolo za 25 a jsem nadmíru spokojen. Ale vůbec to neznamená, že kolo za 25 vydrží míň než kolo za 50. Kolo za 50 je lehčí, má lepší vidlici, je tužší, atd… ale myslim že vydrží stejně dlouho jako kolo za 25. Nehledě na to, že čim dražší kolo, tim dražší komponenty a tim dražší opravy. Je rozdíl měnit přehazovačku za 900 nebo přehazovačku za 3000, kterou můžeš urvat tak jako tak.

          0 0
          • ˘Ö˘ Krab  

            Tak předně záleží, jestli kolo využíváš adekvátně jeho určení a osazení a jestli svých peněz nelituješ. Pak může stát přes padesát a je to dobrý a odpovídající kup, byť je spotřební materiál drahý a spotřebovává se, za ten požitek to majiteli stojí. Nebo stojí deset a je jen k vzteku nebo stojí deset a je nezničitelné a spolehlivé. Nebo přesně obráceně. Každému, co jeho jest.

            0 0
            • Karma  

              Přesně tak, ale myslim, že dneska se s kolem za 20 od prověřený značky vyloženě chyba neudělá, kór když to chce člověk na „normální“ ježdění.

              0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Jediné, co mi v té ceně nesedí, jsou brzdy. Kdyby tam byly Deore (jako řazení, přesmykač, přehazovačka), tak by to bylo použitelné kolo s předpokladem opravdu minimální údržby. Je pravda, že za tyto peníze se občas dá koupit i stroj lepší (třeba já mám za podobné peníze z loňského podzimu kolo s oběma pevnými osami, pohon komplet Deore & kliky dokonce XT, nádavkem lehké tuhé záplety na průmyslových ložiskách), ale pro nenáročné použití by to u Tebe nemělo valný význam.

          Pokud nemusíš mít kolo ‚teď hned‘, tak sleduj výprodeje, když vyčkáš, tak vyjednáš příjemnou slevu v podstatě kdekoliv.

          Ale rozhodně si za své nemalé peníze zasloužíš kolo, které se Ti bude opravdu líbit a ke kterému si vybuduješ ten správný pozitivní vztah.

          0 0
          • kaczka11  

            Jo, asi máš pravdu. Oni mi stejně nechtěli moc hnout s cenou ani přihodit nic lepšího. Ještě to všechno promyslím a pokusím se taky získat nabídku od stavitelů, jak radil Karma.

            Lepší mít kolo, na kterém budu s radostí jezdit, jak říkáš…

            0 0
            • Karma  

              stavitele radil Espen, né Já (Karma) :)

              0 0
            • Espen  

              Tak nějak bych tipl, žes přišla do krámu, řekla kolik máš peněz a oni tohle vytáhli, vychválili do nebes a tys odcházela s tím, že jiná možnost není. To kolo není špatný, jak píšou víše. Kamarádce ve Specialized cpali fakt hrůzu, naštěstí pro ni mi poslala odkaz a rychle vystřízlivěla. Jen si říkám, že kolo chceš na pohodový výlety, cyklostezky a tak. Nám kolo teprve přijde, ale viděl jsem fotku a myslím že kamarádka bude nadšená. Ušetřila dost peněz.

              0 0
            • Espen  

              Jinak za mě stavitel Scalar.

              0 0
        • Espen  

          Jak jsem psal. Kamarádka měla přesně ty stejné požadavky. Nebylo by fér vůči staviteli psát sem cenu. Ale přes spodní hranici tvého rozpočtu bych nešel. I za tu cenu budeš mít super kolo, plně dostačující tvému použití. Asi takhle.

          0 0
    • kelyšová  

      Thorx mam a za tu cenu jsem lepe vybavene kolo nenasla.Kupovala jsem ho letos na jare a az na nejake detaily jsem celkem spokojena,barvu neresim ta nejezdi :-D. Jen jsem jaksi netusila ze budu jezdit az tak moc a kolo mi pomalu prestava stacit :-P

      0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Nejvyšší čas začít hledat lepší! Nebo další, že?

        0 0
        • kelyšová  

          Zatim ne,penize nekradu.A navic je to moje prvni zavodni kolo a porad se ucim az si budu jista co od kola cekam popremyslim co dal …;-)

          0 0
      • THORX  

        Jak to myslíš že ti přestává stačit.

        0 0
        • kelyšová  

          Mam ho od brezna a uz dvakrat jsem ho musela davat servisovat.Na­boje,kliky,uvol­nena patka,vidle.A kvuli vidli z ktere mi neustale tece olej budu na podzim reklamovat.Mozna jsem jen mela smulu na horsi kus.Ale i tak si myslim ze je to dobre kolo

          0 0
          • THORX  

            Já zatím nemám problém ještě nějaké maličkostí na sežízení(tlak vidle,brzdy,řetěz) jinak zatím vpohodě ;-)

            0 0
    • scota  

      Zkus si zajet do Vrbovky a půjčit si test bike:

      http://www.rb-bike.cz/…crr-275-base#…

      Dělají i holčičí barvy ;-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.