• Adam1985

    Potřeboval bych prosím poradit – chtěli bychom pro kamaráda, který bydlí sám a bohužel trpí epilepsií koupit nějaký SOS náramek, aby si v případě epileptického záchvatu – během počátečních prodromů – mohl zavolat pomoc. Vím, že existují seniorské mobily, které mají SOS tlačítko, ale to by ten telefon musel mít neustále u sebe. Napadl mě nějaký náramek, kde by bylo tlačítko, které by aktivovalo volání na zvolená čísla – např. sousedé, rodina apod. Našel jsem toto: http://www.levneelektro.cz/…-sos-naramek a chci se zeptat, znáte někdo něco jiného? Tady v tomto případě by bylo potřeba koupit nějakou nejlevnější SIMkartu do toho senior. telefonu a normálně by mohl dál používat svůj telefon. Tento náramek by měl mít dosah asi 20m, což by pro potřeby domáctnosti plně vyhovovalo. Nevím, jak fungují např. chytré hodinky, ale to by zřejmě muselo být spárováno přes bluetooth atd. – což je zbytečně komplikované a musely by se neustále nabíjet jak ten chytrý telefon. Takže hledáme něco jednoduchého, co by fungovalo. Děkuju, Adam.

    0 0
    • Adam1985  

      tyto tu funkci mají, ale asi by bylo je potřeba propojit trvale s telefonem přes BT, že? Asi v tom SIMkarta nebude – aby to fungovalo samostatně…

      https://www.mall.cz/…y-chronos-pi?…

      0 0
    • Coural  

      Na Aliexpresu zadej SOS GPS Bracelet, nebo Watch. Vyhodí to slušnou nabídku náramků a hodinek. Jen je třeba dát pozor na popis, některé z nich používají pouze GSM a nemají GPS čip.

      0 0
      • Adam1985  

        Díky! Čína mě napadla, ale tam je bohužel čím dál delší doba doručení – vlastní zkušenost: čekal jsem 6 týdnů…zeptám se asi blbě – ono by to mohlo být i bez GPS čipu (samozřejmě to není špatná funkce!),. jeho rodině jde hlavně o domov – aby mohli doběhnout sousedi, kterým by to dalo nějak vědět na mobil.

        0 0
        • Coural  

          Mohlo. SOS funkce odešle zprávu na vybraný telefon a většina umí i zobrazit polohu pomocí gsm, jen to není tak přesné, ale mohlo by to stačit. Ty dražší umí i hlasovou komunikaci.

          Rychlost pošty se dá urychlit placenou službou, pak ale cena doručení značně překročí cenu zboží :-( .

          0 0
    • Adam1985  

      Zajímavá věc s docela hodně funkcema: http://eshopelektronika.cz/…-gps-lokator , zase je problém, jak to mít pořád u sebe – možné řešení je to mít na klíčence na krku jak školák klíče od domu…

      0 0
      • oddie  

        Tyhle funkce uměj prakticky všechny takovéhle lokátory, na tomhle je pěkné akorát tak to, že je malý. Ta cena je ale šílená.

        0 0
        • Adam1985  

          Není to úplně levné, ale to by v tomto případě zas takový problém – spíš je trochu blbé, že by si na to musel pořád myslet, aby si to vzal a nenechal někde mimo dosah. Takže ideálně by byly např. nějaké ty hodinky se SIMkartou event. nějaký náramek – aby to bylo i trochu diskrétní, každý nemusí vidět nějaký červený čudlík na zápěstí.

          0 0
    • nitraq  

      Jen taková myšlenka bokem, v rodině máme taky jednoho epileptika. Je schopen ty prodromy rozpoznat a v tu chvíli něco mačkat? Z mojí zkušenosti bych řekl, že ne, ale každý to může mít jinak.

      0 0
      • Adam1985  

        Nemůžu mluvit za všechny, ale určitá část lidí to na sobě pozná s mírným předstihem – mám takovou i pracovní zkušenost. Je ale důležité, aby to bylo jasně dané tlačítko – ne nějaké listování v seznamu kontaktů, vytáčení apod. To by mohl používat mobil, ale taková bohužel epilepsie není…nepočká.

        0 0
    • McBlacky  

      ideální bude GPS/GSM tracker, můžete mít aktivní sledování polohy na mapě (funguje i v mobilech), takže i v případě, že si nezavolá, uvidíte, že se přestane posunovat po mapě. Možná by šlo s podporou nějakého experta i nastavit interval bez pohybu, po kterém to samo odešle info na daný mobil atd.

      konkrétní přístroj ti neporadím, používám to jen v rámci některých závodů a poskytuje to organizátor. Profesionálně to celosvětově dělá http://www.findmespot.com/international/ ale přistroj je randál a platí se roční fee.

      0 0
      • Adam1985  

        Díky! Ono by to zase musel někdo neustále sledovat, zda se pohybuje na mapě…naštěstí epilepsie je taková, že pokud se nejedná o status epilept. ale „bežný záchvat“ – ideálně nastalý v posteli (aby se dotyčný sekund. nezranil), tak spont. odezní – spíš by byl *******, kdyby to status byl a on tam sám nevědomky okolí a bez pomoci v apnoické pauze umřel. To by to tlačitko, s následným přivoláním diazepamové pomoci, mělo cenu zlata…toš tak. Budu hledat nějaké ty GPS hodinky s SOS funkcí – ať nenosí na zápěstí nějaký červený knoflík!:-)

        0 0
    • Petr L2  

      Hledal bych asi něco takového

      http://www.penzista.net/…-rodinne-pis

      0 0
      • Adam1985  

        Děkuju! U těchto jsme to včera zakončili – objedná se to a nositeli to nebude nijak vadit (klasické hodinky) + okolí nebude mít žádné divné pohledy apod. To odeslání pouze SMS po zmáčknutí SOS tlačítka se vyřešilo změnou tónu o příchodu SMS na mobilech rodiny od čísla v hodinkách – všichni mají lepší telefony, které tuto funkci umožňují. Takže ještě jednou díky za nápady! Adam.

        0 0
    • Adam1985  

      Snad to k něčemu bude. Napíšu recenzi!:-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.