• XmIRA

    Čuzzz, Od výroby nasazuje GT zadní pneu „proti srsti“. Je fakt, že na pneu neni označený směr otáčení (Tioga Factory XC/Extreme),ale mě připadá, že po směru kolo líp drží stopu a v bahně se v záběru líp čistí. Rád bych znal ale i váš názor a zkušenosti. Využil jsem toho, že jsem (cestou do Strunkovic) píchnul, tak jsem pneu rovnou otočil…

    0 0
    • grafik  

      me se zda, ze krom speedmaxu je to uplne jedno jak se plast nasadi, pokud je na nem sipka tak ho davam podle sipky abych nebyl za vola …

      0 0
    • Palba  

      mam mychelin X-Comp. Kdyz dam zadni „spatne“ – obracene, tak se me zda, ze ma mensi valivej odpor na asfaltu a udajne podle rad kamaradu, by se mel i min sjizdet. No nevim, urcite to znatelny rozdil nebude, takze je to asi jedno. Jde o pocit.

      0 0
    • ddd - andy  

      Zkusenost: Nasazuj tak, aby vic brzdil a lip jel – odzkouseno na mnoha plastich, mnoha kolech, mnoha stylech.. :-)

      0 0
    • Palba  

      Jestli chces byt master, tak ho jeste obrat naruby. Uvidis jak lidi po tobe budou koukat :D

      0 0
    • XmIRA  

      Hele, kdyz jsem v nem hledal trn z ostruzin, tak me to napadlo..... myslim, ze by me nikdo neprehlidnul :o)))))

      0 0
    • MartinXC  

      Když se chystáš do nejistého terénu (bláto, písek, sníh) tak kvůli čištění je lepší se inspirovat u traktoru (šíp který se prořezává terénem). Pokud to má být víc v suchém, tvrdém, pevném, pak šíp obráceně – není co čistit, záběr bude lepší, brždění bude držet směr.

      0 0
    • jaski  

      na svy zadny tioga factory xc sem pozoroval ze kdyz ji nasadim tak jak ma to je aby nebyl napis obracane kdyz se postavis za zadni kolo tak se mi zdalo ze trochu ustrelovala na sotoline a kdyz ji dam obracene tak drzi. tahle tioga neni do bahna takze ji je asi jedno jestli bude nasazena spravne nebo obracene.

      0 0
    • ropman  

      probíralo se to i tady – www.bike-forum.cz/…5/forum.html#… – konkrétně pro tyto gumy, moje zkušenost je, že na zadním šípem proti směru citelně líp zabírá a trvá dýl než si hrábne. Při brždění zadní stejně moc účinek nemá, hned jde do smyku, tak já bych dal přednost lepšímu záběru.

      0 0
    • Daník  

      Jak obouváte Noby Nick? Podle šipek jsme se hromadně shodli, že to vypadá naopak, než by ho většina z nás namontovala?

      0 0
      • BB  

        stejný dojem, předek spíše pro dobré vedení než pro brzdění a zadek lepší pro brždění než pro záběr. Zdá se mi to logické.

        0 0
        • -Alan-  

          U Noby tolik ne, ale u šípového vzorku kupodivu líp brzdí rychlej směr (šíp). Někdo to vysvětloval, že bordel se vyhrnuje ven a nehromadí se pod středem, kde vyvolává smyk. Ale moje zkusšenost je, že v terénu je nejdůležitější tlak, který má větší vliv na vodivost a záběr než směr vzorku. Ztrácí se to s měkčí směsí a vyšším vzorkem, ale stejně. Na silnici (tréningy, práce) ale zásadně dávám obě gumy na rychlost.

          0 0
    • raceman  

      schwalbe smart sam, po šipce front menší valivý odpor a slabšní záběr, po šipce rear větší valivý odpor a lepší záběr.

      0 0
      • Polka  

        Presne, mohu potvrdit.

        0 0
        • Vašur  

          Včera jsem dceři koupil kolo na pláštích 20×2,00 – takovej semi slick, uprostřed s malými jehlany s trojúhelníkovou základnou. Když jsem chtěl změřit obvod pro cyklopočítadlo, tak jsem natáhl na podlahu dvoumetr a jel podle něj. Ve směru dopředu to dalo 158cm a když jsem to odcouval zpátky, tak jsem skončil o 1 cm dřív. Opakoval jsem to asi desetkrát a se stejným výsledkem. Zatížené, nezatížené, snažil jsem se míň kličkovat v tom „delšim“ směru. Pak jsem kolo vyndal z vidlice a jezdil samotným. Pořád stejné. Takže tvar vzorku a směr otáčení určitě bude mít vliv na výkon.

          0 0
          • multib  

            To já dětem kupoval ty nejtenší gumy, ať jezdí s malou námahou a daleko se mnou dojedou. Ale kvůli stability jsou široký dobrý..kolem baráku..

            0 0
          • orca  

            Obávám se že jsi právě popřel základy Fyziky…

            Připomíná mi to ten ftip od Vlasty Buriana jak imituje žáčka který se ptá pana učitele jestli tam je stejně daleko zako zpět. Učitel odpověděl že ano. Žáček se uchichtl a řekl že od 1.1. do 31.12 není stejně daleko jako od 31.12. do 1.1. …

            0 0
            • multib  

              Obavam, ze ne! Ktere zakony, dam Ti lekci, byl jsem dobrej ve fyzice (ostatne, jako ve vsem)!

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.