• pee.tr

    Mohl by mi prosím někdo sdělit zkušenosti s 1W http://www.kupkolo.cz/…deni_z97169/ Jezdil jsem dosud jen 0,5W http://www.kupkolo.cz/…flash_z2776/ a až do doby, když mi v terénu sama vyskočila z držáku a přejel mi ji traktor, jsem s ní byl naprosto spokojen. Viditelnost i ve špatném počasí výborná a výdrž baterií až udivující. Lehké mínus, že do ní mírně zatéká. U té 1W mě malinko zviklává ten červený plast na té zábleskové diodě. To mi připadá jestli jí neubere na svitu. Proč je bílý plast kolem, to nechápu, ale podle mého je čirá hmota právě lepší na té zábleskové diodě, kolem na tom už tolik nezáleží. Vím, že se vyrábí 1W i ve formě toho klasického krytu jako má ta 0,5W, ale na kupkolo je výhodná cena a také tam budu nakupovat víc věcí. Děkuji.

    0 0
    • jecnak  

      Smartku tehle konstrukce bych si uz znovu nekoupil prave kvuli zatekani vody a nasledne oxidaci kontaktu ci nefunkcnosti vypinace. Dvojledkova Smart 321r je v tomhle mnohem lepsi. Navic nema tendenci se na silnicce na kostkach rozprsknout na prvocinitele. Drzaky jsou kompatibilni.

      0 0
      • pee.tr  

        Jde mi především o to silné blikání, které je fakt dost vidět. Cena se mi taky líbí a pojištění proti upadnutí bych už nějak pořešil. Mně upadla tak, že záhadně vycvakla z držáku, takže to by ta tebou zmíněná také nutně nevyřešila.

        0 0
        • jecnak  

          Nemyslim vycvaknuti z drzaku, ale rozprsknuti na prvocinitele, jako kdyz menis baterku. Telo s uchytem zustane na kole v drzaku a zbytek vcetne baterek se rozleti po silnici. Stalo se to vsem v mem okoli, kteri ji vozi i na silnici. Tohle se da vyresit gumickou pres telo svetla, takze to neni tak hrozne. Vetsi problem vidim v tom zatekani. Pravidelne mi tohle svetlo umrelo behem zimni sezony. Doporucuju tu 321r, ktera uz oba problemy ma vyresene.

          0 0
          • Rorejs74  

            To zatykani mne na tom stvalo taky … stacila trocha vody a byla z toho barevna hudba … tak jsem to olepil po odvodu pruhlednou lepici paskou a to resi oba problemy … ale az dojdou baterky, tak to asi zahodim a poridim ten novejsi model.

            0 0
            • McBlacky  

              u mě to olepení neřešilo nic :(

              0 0
              • Cryzyy  

                Správné množství kvalitní izolepy řeší jakákoliv problém, tak jsi asi zvolil špatnou, nebo jsi jí použil málo :D

                0 0
          • nooski  

            Smarta 317 jsem vozil v zimě několik sezón a naprosto bez problémů. Nezatékalo mi do ní a potencionální rozpadání jsem řešil kousky izolepy, které fungovaly spolehlivě. 321 má perfektní blikací režim a člověk ji nepřehlédne, ale žere dost baterky. Padly tu světla od Knogu – za mě nikdy. Prakticky všechny se vrátily na reklamaci.

            0 0
            • jecnak  

              Zvlastni jak nekde oznacuji 321 jako 317. Ten fuzzy blikaci rezim je super.

              Jaky knogy se vracely? Mam Blindery – se predni a zadni a v pohode uz dva roky. Naopak mam podobne spatne info o Blackburn Flea. Zajimalo by me, jestli existuje nejaka opravdu spolehliva blikacka :-/

              0 0
              • nooski  

                Blindery se vrátily snad všechny :-( To samé platí o zámcích. Knog je šunt. Flea a Blackburn obecně u menší blikaček se vrací taky často, ale reklamace vždy bez problémů. Já mám Mars Click a slouží perfektně.

                0 0
                • jecnak  

                  Svitivost Mars Click bude ale asi mensi nez u Smart 321?

                  0 0
                  • nooski  

                    Samozřejmě :-) Na zimáku při cestě z práce vozím na sedlovce 321 + Mars click, na batohu další 321 a na přilbě malinkou Force :-)

                    0 0
              • rb  

                Pro mě opravdu spolehlivá http://cyklosvitilny.heureka.cz/…rn-mars-3_0/

                Mám dvě asi pět let a nemůžu si stěžovat…

                0 0
              • jIrI___  

                S Marsem 3.0 jsem neměl problém, i zpracování je oproti Smartu někde jinde.

                0 0
                • tonik666  

                  Mars 3.0 mám doma 2×, jeden je přes 7 let starý a stále v pohodě, ještě starší šroubovací verze. Spadl mi i do rybníka, a stále svítil .)

                  0 0
                • Hrabex1  

                  TO JE PRAVDA, ALE SUPERFLASH SVITI LIP.

                  0 0
            • pee.tr  

              Taky si myslím, že 321 bude žrát baterky minimálně 4× rychleji, než 317. Přesto jsem ji do podzimních mlh tedy objednal. Ale 317 možná časem ještě přikoupím taky. Výkon vs. cena vs. výdrž baterií mi přijde téměř bezkonkurenční. Při předpokladu deště nasazuji blatník, tak mě zatékání do ní taky nikdy příliš netrápilo.

              0 0
            • Breakpain  

              Tak to jsi me nepotesil Knogy jsem planoval … chtel jsem blikacky na USB dobijeni :-( … tak ted opravdu nevim co … Blackburn Fleu mam a moc nenadchla …

              0 0
            • MaPa  

              Dám to sem – třeba budu mít štěstí a napíší mi obě strany:

              jsou nějaké zkušenosti s Knog Blinder 1 (vepředu, vzadu)? Chci něco co funguje jako provizorium při brzkém/pozdním ježdění do práce přes Prahu (minimum hlavních silnic, spíš Karlín, Letná, Dejvice apod.). Hlavní světlo chci pro regulérní vyjížďky hodit na helmu… Nebo nějaké jiné tipy?

              0 0
              • jecnak  

                Viděn budeš, vidět ale sám nebudeš, na to je Blinder samozřejmě příliš slabé světlo. Na dojždění proč ne, sám párek mám, ale pokud máš kolo vysloveně na dojíždění, lepší je osadit ho pořádnými světly.

                0 0
          • Neťa  

            Tak to jsem s ní měl asi nějaké z pekla štěstí, mám 317 už snad 10 let a pořád slouží jako nová, žádné zatékání, žádné rozpadávání (a to vozena i na nočních vyjížďkách v terénu).

            0 0
      • Martin  

        321R se mi po cca dvou nebo třech letech pokazila. a to jsem s ní moc nejezdil, mám ji na silničce, která věčně visí na zdi. začala se mi samovolně zapínat a ted je ve stavu, kdy nejde vypnout.

        0 0
        • jecnak  

          To se mi prave stavalo u te s jednou 0,5w ledkou. U te se dvema 0,5w ledkami mi prijde vypinac a vse kolem mnohem lepe udelane.

          0 0
          • Martin  

            je možné, že u mě jde o kusovou vadu. baterky občas prohlížím, takže ty mi nevytekly. v dnešní konzumní době je zázrak, že ta blikna tak dlouho vydržela

            letos na jaře jsem si pořídil klon 321 od Force a to je po stránce dílenského zpracování celkem bída – po pár měsících se mi rozlepilo uložení jedné čočky, takže jsem musel bliknu opatrně rozlousknout, přilepit čočku a zas to složit. ted to mám celé pojištěné bzzzzt páskou, aby se mi to nerozpadlo.

            přijde mi, že blikačky jsou stále větší bída. ze šupliku jsem nedávno vytáhl stařičkou Smartku s pěti LED a ta pořád funguje bez problémů.

            0 0
            • jecnak  

              Ted je jeste otazka, kolik tech nasich Smartek jsou opravdu Smartky a kolik nejake kopie… A jinak s kvalitou souhlas. Dneska jsou selkem kvalitni treba Knogy, ale ty zas jsou uz dneska vsechny nabijeci, takze celou noc svitit/blikat nevydrzi.

              0 0
              • Martin  

                mou 321 jsem dostal v krabičce, tak snad to fejk není.

                317 mi vydržela relativně dlouho, ale umřela tak jak říkáš – začalo do ní zatékat.

                0 0
              • drood  

                A je smartka originál…?http://­www.ridepdw.com/go­ods/lights/dan­ger-zone

                0 0
                • jecnak  

                  Spis jsem narazel treba na toto a urcite by se nasla i horsi kvalita a brandovana jako Smart.

                  0 0
        • drood  

          Nepoužíváním zoxidovala…

          0 0
          • Martin  

            prachstará smartka mi nezoxidovala :)

            0 0
      • Vilém  

        Souhlas.

        0 0
      • Vilém  

        Jen dodam, ze k popsanym problemum se mi jeste ve vetsich mrazech (nad –10st) sama zapinala. Cerna cast obalu se asi smrstila mrazem a stiskla mikrospinac. To jsem nakonec poresil mirnym obrousenim tlacitka mikrospinace.

        Kazdopadne od te doby si rikam, stejne konstruovane Smarty, nebrat.

        0 0
        • drood  

          321R už vozím pátým rokem, nezatéká do ní a ani ve větších mrazech (pod –10, dokonce ani pod –20°C) se mi sama nezapne.Pořád nechce dosloužit :D. Mám ji už jen jako doplněk k 3W ledce CREE XP-E red, ale to je jiná kapitola a jiné dělo ;)

          0 0
          • podvlada  

            rozveď tu 3W :) zkusmo jsem hledal na dx.com a aliexpresu a nic, určitě mě navedeš líp ;)

            0 0
    • pee.tr  

      Po zdejší diskusi jsem si napodzim pořídli Smart Double flash 321R. Po novém roce mi ji v práci na chodbě ukradli (i s předním Cree světlem). Teď pátrám, kde ji mají, ale eshopy, z nichž jsem zvyklý objednávat, ji mají jako nedostupnou. Na http://www.smart-lights.cz ji sice mají v sortimentu, ale oficiální dovozce ji také nemá. Nemáte někdo info, zda se ještě vyrábí a má smysl na ni čekat? Díky.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.