• Tlusoch Jacky...

    Čus bikeři, mohli bystem mi poradit akej tacháč do 1500, chťěl bych něco složitýho co bude mít hafo funkcí,  nejlépe bezdrát. (Můj tesco cyklocomputer mi už dosloužil, ale přesto ho musim pochválit vydržel 2000km). díky

    0 0
    • Neddy  

      Jedna věc je počet funkcí a druhá funkčnost těch funkcí… Mnohdy uděláš líp s tachometrem za 8 stovek, který má 8 funkcí, než s tachometrem za 5 stovek, kterej má funkcí 12…

      U bezdrátu bych se spíš zaměřil na kvalitu vysílání, jak je to náchylné na rušení apod. Hafo funkcí a něco složitýho, to není moc dobrá priorita.

      0 0
      • zichis  

        kvalitu vysílání, odolnost proti rušičkám… to nezjistí dokud nekoupí. Výdrž bateríí mu taky žádný prodejce dopředu neprozradí. Tady mu spotřebitelé můžou akorát říct, že loňský model co už se neprodává vydržel s baterkou jen 3měsíce. Jako například můj Bion 100AP. Vůbec nechápu, proč jsem vůbec bezdrát kdy zkoušel (žeby na doporučení někoho z B-F?). Snad jediný opodstatnění má bezdrát na BMX aby šlo s vidlí točit dokolečka dokola. Kdo řekne že mu kablík vadí kvůli velkému zdvihu vidlice, tak ať mi zároveň i řekne, proč nevadí hadička od kotoučovky.

        Moje doporučení pro pražáka zní: koupit za 1500 deset těch tescomputrů, což mu dohromady vydrží mnohem déle než naivita dnešních mastňáků, kteří žijí v reklamami živené iluzi, že dražší krám je vždycky lepší než levnej krám.

        0 0
      • Tlusoch Jacky...  

        Mě se spíš jedná o to abych tam měl třeba spotřebu kalorií  frekvenci šlapání atd.. no spíš jen tak  pro zajimavost … samozřejmě že čím bytelnější spolehlivější tacháč tim líp

        0 0
        • camillio  

          Věř tomu, že třeba zrovna spotřeba kalorií je jeden z nejvíce zavádějících údajů, co vůbec existuje.

          0 0
          • TheIF  

            Tak, tak podle mě je to odvozeno jen z nějakého vzorečku tep/rychlost a nemá to žádnou vypovídající hodnotu. Pro toho kdo chce hubnout je mnohem lepší jezdit podle tepáku než se zbořit v prvním kopci za honbou kalorii naskakujících na tachometru :-)

            0 0
            • MlokCZ  

              Tak ono to celé především vychází z doby strávené na jakém tepu. Tedy při stejném průměru, když celou dobu pojedeš na tom tepu, tak budeš mít např. menší spotřebu než když polovinu času pojedeš o 30 tepů méně a polovinu času o 30 tepů více než je ten průměr. A oba průměry budou stejné.

              Takže na orientaci, jak náročná byla vyjížďka to tak od věci není (když se dělá relativní porovnání oproti předchozím vyjížďkám).

              0 0
          • MlokCZ  

            Tak absolutní hodnota, co to ukazuje v kaloriích realitě odpovídat nebude vůbec (na to nemá tepák dostatek údajů, z kterých to určit). Ale relativní porovnání u stejného člověka při dvou vyjížďkách už trochu odpovídat bude.

            0 0
            • Smazaný účet  

              ukazatel spálených kaloríí mám dokonce na cateye velo 8, a ten nemá vůbec žádné informace o tepu, takže tady je to asi jen vzoreček ujetá vzdálenost a čas, takže bych byl raději kdyby to tam ani nebylo, protože to akorát je kliknutí navíc když chci přepínat mezi funkcemi.

              Ukazuje mi to podobnéhodnoty když ujedu 20 km velmi pomalu, s častými zastaveními porovině, nebo když jedu velmi podobně dlouhou dobu stejně dlouhou trasu v extrémě náročném terénu (z kopce dokopce) třeba i s přenášením kola. to jsem unaven daleko více a musím určitě spálot i více energie…

              0 0
              • bruco  

                Veru, extremne presne cisla vycucane z kremikoveho prsta. Kalorie spalujes aj pri dlhom zjazde. :-)

                0 0
    • nooski  

      Jestli Tescotachoš vydržel 2000Km, tak to byl neskutečný šmejd :-) Jak píše Neddy ne kvantita, ale kvalita je důležitá. Na co je člověku hafo funkcí, když to nic nevydrží a po jednom dešti je kaput. Myslím, že pro normální ježdění bohatě stačí rychlost okamžitá/průměr­ná/maximální, vzdálenost celková/denní, čas jízdy a hodiny. Pravda můj ještě počítá celkový čas všech jízd, porovnává okamžitou a průměrnou rychlost + ještě počítá 2 průměry kol, ale moc tyhle blbůstky nevyužívám.

      0 0
      • zichis  

        dobrá připomínka, taky by mě zajímalo proč se mu vlastně porouchal. Žeby ten šmejd nebyl schopný přežít jednu jedinou kolizi s ávií? :-)

        0 0
    • TheIF  

      Přišetři 350kč a vem Sigmu BC 2006 MHR ta bude přesně splňovat tve požadavky hromady funkcí…

      Jeho spolehlivost ? Udajně při teplotách pod 10°C špatná (nevím ja jej mám zatím pul roku takže teploty 10+) Občas cca 1× do měsíce exne zničeho nic měření /rychlost..atd/ (že by nějaký el rušení ?) častěji cca 1× 14dnů se už nerozběhne pokud nachvíli zastavím (není ještě ve stand-by) Toto vše se opraví sundáním a nandání tachometru do držáku kdy si znova najde vysílače. Jinak mi přijde spolehlivý vyškoměr v přesnosti 10–20m podle delký vyjížďky.

      0 0
      • Tlusoch Jacky...  

        No ten vypadá dobře koukal sem na něj ale zase do toho vrazit skroro 2k se mi zdá moc…

        díky za radu

        0 0
      • nox159  

        nějak si protiřečíš ne? :D píšeš že to co chvilu „chcípne“ a pak že je to spolehlivé :D

         
        0 0
        • TheIF  

          Jezdím teď často, takže to že se nerozběhne jednou za 14 dnu = např. každý 30 start/stop a oprava je jednoduchá tak mi přijde pořád OK. Čekal jsem, že bude horší uvidime s klesající teplotou po tom co jsem tady o něm čet. Jakej je to křáp a všichni doporučují konkurenční značky na které se tady tolik nenadává asi protože je zase vozí jen pár lidí :-) nebo drátý blee… v dnešní době kdy je vše wireless.

          0 0
          • pepek  

            No ono ty blee dráty se rozeběhnou vždycky a zase a třeba za 15 let taky. To ty wireless budou už mít sežráno 30 baterek a budou ukazovat furt hausnumera.

            0 0
            • TheIF  

              V předchozím BC 1606L DTS baterky vydrželi přes sezonu (pak jsem jej prodal)  Takže těch pár baterek po 40kč mě nevytrhne a určitě si věci nakupuju na 15 let :-) he he jestli semnou vydrží 5 let tak je to hodně… Stejně to určitě blbne kvuli tomu „bordelu“ co je ve vzduchu kde vysílá kde co…

              0 0
    • rasto  

      2000 km sorry: opravdu smejd k pohledani

      zkus se zamerit na toto: http://www.rockroad.cz/…0-p-962.html jedna se sice o dratovou verzi, na druhou stranu, odpadaji Ti starosti se 2 bateriemi, resis pouze 1.

      cena lehce pres 2k kc. vytecna nemecka kvalita. bezproblemove reseni reklamaci (kus za kus – zadne hratky o slovicka).

      za bezdrat (stejne fce) priplatis cca 300–500 kc.

      0 0
      • miki  

        Tak VDO 1,0+bezdrát jsem kupoval na Ebay nový se zárukou za 54 euro včetně poštovnýho.

        0 0
      • Tlusoch Jacky...  

        No za 250kč se celkem divim že přežil to co přežil… mě řikaly že to hned při prvnim dešti chepne.

        0 0
    • Medviedok  

      Dam to sem, nech neni dalsia tema. Ja zas mam rad take odolne veci na mtb, a niekedy v 90. rokoch bol taky computer specialne pre mtb co mal len zakladne funkcie, zosilneny kabel a nedal sa ani dat dole z riadidiel. Pamata si niekto co to bolo? (mari sa mi ze mozno magura?) A nerobi sa aj teraz este nieco take extra-heavy-duty?

      0 0
    • Tlusoch Jacky...  

      tak už svůj tachometr mam… kámoš mi ho střelil za pětikilo byl z německa a tachmetr byl ještě zalepenej v původním obalu… značka to je „cyklosport“ funkcí má 22 má to tepák spotřebu tuků kalorií prostě něak tak sem si to představoval akorát se to občas ruší…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.