• Jenda

    Resim nakup skladacky. Urceni dojizdeni po Praglu od vlaku do prace a zpet, tedy jedna cesta bude nejspis z Dejvic pres stromovku do Troje a zpet zrejme z Troje na Masarycku pripadne Bubny. Neplanuju s tim jezdit nejaky zasadni kopce ani dalky nicmene razeni chci, idealne jako vicerychlostni na­bu.

    Nutnost jsou kvalitni blatniky, rozumny system skladani vcetne vyslednych rozmeru (potrebuju to vozit ve vlaku aniz bych platil).

    Cenovy limit je 9 tis, v pripade supervyhodny nabidky bych mozna i 10 tis zkousnul. A ted co teda koupit?

    Muj favorit je zatim Polygon Urbano 4.0

    http://www.velotrade.cz/…o-4–0-hneda/

    nicmene nemam absolutne prehled takze se ptam.

    Ze nejlepsi je Brompton mi vysvetlovat nemusite, bohuzel abych dal na skladacku pres 20 tis na to fakt mentalne ani financne nemam :-/

    0 0
    • oddie  

      Měl jsem půjčený nějaký Dahon, vypadal úplně stejně, jen ocelový rám a řazení 1×7, jezdit se na tom dalo celkem v pohodě, nějaké podobné trasy.

      0 0
    • Smazaný účet  

      škoda, že je to v praze :/ koupil bych plečku v bazaru, slušnej zámek a pendloval bych s ní od nádraží do práce

      0 0
      • Jenda  

        jo tohle byla taky varianta mit dve plecky (musim na nadrazi i dojet) nechavat je zamkly nekde pobliz. Bohuzel zkusenost je takova ze i total plecku ma cas od casu nejakej idiot potrebu znicict. A ja potrebuju mit spoleh ze prijedu a to kolo muzu pouzit :-/

        0 0
    • Jenda  

      tak nikdo nic? mi nerikejte ze tu nikdo nepouzivate skladacku na dojizdeni?:-o

      Pripadne aspon technicka rada – jsem koukal ze maj skladacky nejakou jinou roztec nab? Jak je to s pripadnou dostupnosti lepsich nab. Uvazuju ze kdyby se u toho polygonu neosvedcily jen 3 rychlosti tak ze bych v nejhorsim investoval do 7 rychlostni naby ale aby byla vubec moznost ji v patricny rozteci sehnat?

      0 0
      • Jorge 50  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
      • oddie  

        Měl jsem půjčené zhruba tohle: http://www.testudo-sport.cz/…kladaci-kolo (resp. nějaký starší model, ale parametry a rozměry byly stejné, jen mám pocit, že tam bylo 7sp řazení). To řazení jsem v Praze využil komplet, s 3sp bych se nespokojil, přeci jen nějaký kopeček tu občas je, a naopak i trochu rychlejší převod se hodí.

        0 0
      • fousek  

        Jezdim na Authoracky, ale je to podle me Dahon s Author samolepkama. Podle me jsou novy skladacky cca vsechny nastejno. Preprava systemem po meste na skladacce pak hupnout na metro pak jeste dojet z metra na autobus a autobusem dojet do jinyho mesta na to je proste skladacka s 20" kolama nenahraditelna. Da se slozit a rozlozit do minuty a vetsinou sebou vezu batoh, prilbu a skladacku a nikde sem zatim neplatil za zavazadlo navic.

        Jede to necekane dobre, ale jen do ty doby nez zacnes pospichat, pak je poznat ze je malo tuha a prevody jsou potom zbytecne lehky. Taky exkurze do terenu nepobira nejlip, ale da se. V meste je ohrome hbyta a daj se jezdit kruhace ze drbes pedalama o zem. Ve vyssich rychlostech (40 a vic) je prekvapive stabilni. Blatniky jsou OK uz jen kvuli tomu ze koncej temer pod urovni bot takze nestrikaj do bot jako normalni blatniky na 26" a 28" kolech. Za mokra se da proste jezdit tak rychle co dovolej gumy.

        Casem v ni zacne kapku chrastit a povrzavat, ale to by se asi dalo resit udrzbou, kterou nedostava temer zadnou.

        Osobne bych se do vetsich uprav skladacky nepoustel, dost dilu je nestandartnich a muzou pak vzniknout problemy pri skladani a mohlo by se to prodrazit (mel jsem v planu dat 8-kolo apod, ale pak me to preslo)

        Kupoval bych proste co nejlehci a to je tak jedinej parametr cim bych se ridil, ostatni bude cca stejny http://www.azub.cz/…vitesse-shw/

        0 0
        • Jenda  

          dik, tak jsem toho Dahona objednal, navic cervena je nejrychlejsi takze budu radit po Praglu jak drak :-)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.