• Black knives

    Všichni v okolí ten kopec znají. Jen, sám se neuklidí. Tohle vlákno by mohlo být o tom, abych na kopci mohli i nadále skvěle bikovat. Je to náš ilegal bike park, který jsem postavil před devíti lety, a rád bych aby zůstal.

    0 0
    • Black knives  

      V neděli jsem měl na kopci bikera z Anglie a byl nadšen. Já o něco méně. Vidím, jak přibývá staveb, které se mi nelíbí. Něco je uděláno velmi dobře, a skrytě. To je super. Ale např. žebříček přescesťák se mi hodně nelíbí. Les byl minulý rok koupen soukromým vlasníkem, a kdykoliv se může ******, a skvělé ježdění nebude pro hloupé honění si ega pár lidí. Celou dobu jsem se snažil, aby traily byly co nejvíce přírodní, aby neprovokovaly lidi, lesáka, ani majitele. Je nás i několik, co jsme odváželi odpadky po mladých smradech, co jim PET flašky padají od zadku, a neodvezou si je. Vědět, kdo to je, má u mně pár facek slíbených. Na kopci je už nyní osm trailů po 600–800metrů. A přibyly varianty. Některé vypadají hezky. Jen, kopec není bikerů, má majitele. A jak se nasere, tak stačí jeden jediný den, lesní traktor, a náš skvělý kopes nebude existovat. Je mi zle z toho, jak vidím, že je to mladým jedno. Hlídejme si tem kopec, je to veliká vzácnost, a lesák i majitel nás tam nikoliv tolerují, ale zatím TRPÍ.

      0 0
      • Black knives  

        Naši kluci z vesnice si celkem kopec hlídají, ale asi ne všechno.

        0 0
      • Lemra  

        udali jste super fotky parada

        0 0
      • Skalice  

        Trail = cesky ztezka. Nebo uz jste zblbnul jako vetsina ? Myslite si ze prznit cestinu a soucasne i anglictinu z Vas dela neco lepsiho?

        Mimochodem:- je to bez hacku, protoze to pisi z Kanady na anglicke klavesnici, ale i po 30-ti letech tady se za svoji cestinu stydet nemusim…

        0 0
        • wego1991  

          Ani za ,,slovo'' Zteska se nestydís?

          0 0
        • IndyCZ  

          Mezera před otazníkem, ztezka, koncovka „-ti“, absence diakritiky. S tím káráním opatrně.

          0 0
          • Smazaný účet  

            diakritiku vysvetlil, taky ji nejak nepouzivam :)

            0 0
            • IndyCZ  

              To je vysvětlení typu – na hygienu jinak velmi dbám, ale neumyl jsem si po velké ruce, protože umyvadlo je až vedle v koupelně. :-)

              0 0
    • goofy  

      Toho jsem se bal, ze kdyz to zacne byt moc provarene, tak zacnou problemy.. :-/

      0 0
      • Black knives  

        O kopci ví hodně kluků, to by nevadilo. Ale někteří se chovají, jako by to tam bylo jejich. A to smrdí. S každým novým trailem jsem si ohryzával klouby, jestli už to není moc, a nebude z toho *******. a nyní vidím, že si tam mladí staví, jako o závod. Místo aby našli novou lokalitu, např. Čupek, můžou zapříčinit zkázu tohoto kopce.

        0 0
        • Black knives  

          Celou dobu se pokouším nějak udržovat kopec, a lidi kapku usměrnit. Ale i moje cedulky podle mne mi trhají nikoliv vesničani, ale právě mladí bikeři.

          0 0
          • goofy  

            Ja vim ze tam s tim bojujes.. Mladi jsou problem na vice lokacich.. Je to treba se snazit nejak vychovat, kdyz uz to neumeli rodice

            0 0
            • gazman  

              Mlaďasi které tam sebou dycky beru mě poprvé viděli že se nakonec ježdění chystám sbírat po lese bordel a sami si řekli o pytel,myslím že už teď uvažujou o problému bordelu v lese jinač,toš to asi bude ta výchova no :-)

              0 0
    • pitos  

      Tento kopec patří určitě k tomu Nej co se FR v Beskydech týče a určitě by to byla velká ztráta o tento výborný kopec přijít.

      Je to těžko,osobně tam zase tak často nejezdím tak nevím kdo co tam staví a jestli to je nebo není potřeba.I když je fakt že v poslední době tam jezdím více a s pár místníma jsem se na téma nesmyslných trailu a staveb bavil.Jediná cesta bude asi častější pohovor z místní mládeži a třeba i věčí hustota tvýh letáku po kopci…nevím.Kaž­dopádně držím palce všem co tam někdy něco rozumného vytvořili a tvoří,doufám že si tam budu moci přijet zajezdit i v budoucnu.

      V něděli jestli bude počasí tak si  tam jedu zajezdit a  klidně se můžeme potkat.

      0 0
      • Black knives  

        Natom kopci se vždy po mně našlo pár „stavitelů“, co si mysleli, jak jsou dobří, a vymyslí jezdivý trail, co nezanikne. A ono nic. Pokud se to totiž nestaví pěkné, jezdivé, s technikou, je to vlastně nuda. Mladí umí akorát narovnat lajnu skoro rovně, a tam pokud možno zblblí z NSX by chtěli dřevěné lávky, a lítat. O jízdu až tak nejde, ale být ve vzduchu. Se divím, že nezůstanou na Frýdeckých muldách „Stovky“, kde jim město chtělo ještě pár skoků přidat, aby si mohli ty kokosy rozbít pořádně. Já jsem pro, tam žádnou škodu neudělají. Městský úředník Martin Duží(a čembista..) jim to tam chtěl zařídit. Kopec bych rád nechal jen co nejvíce v přírodních boulích. Kdo umí, skočí si na nich, a ne zrovna málo. ale provokovat viditelnýma stavbama, to je *******. A navíc, podle lesního zákona je to i trestné. Ale to dětičky nezajímá.

        0 0
        • Buf  

          Jo to se mi taky nelíbí ta anarchie. Jezdil jsem tam rád, ale ty dropy a lavička postavené za každou cenu do stopy ať táhnou mladí na haldy, těch máme na Ostravsku dost.

           
          0 0
      • gazman  

        V nedělu jedu taky a zas si vezmu ty igelitové pytle a po těch kokotech to posbírám.

        0 0
      • goofy  

        Hele, uvazovali jsme s Oweckou (Maynardem) jet na Javorac, ale pokud pojedete na Skalicak, tak bych se asi pridal :-)

        0 0
    • Scotty  

      Skaličák je tady v okolí skutečně něco vyjímečného,proto ti Blacku a klukům co ti pomáhají hodně fandím,my z Havu můžem jen litovat,že to nemáme byť jen o kousek blíže.. Snad se vám podaří ty mladé zkrotit a udržet lokalitu tak jak je…

      Mladí stáhnou videjko z Netu a už se vidí ve vzduchu a na lávkách…a díky výchově a někdy i štědrým tatínkům co pořídí kola za desítky tisíc jdou kopat a stavět kde se zamane. Kdysi se tady něco podobného řešilo i v Havířově. Myslím,že to bylo v threadu " les za Merkurem,dirty",kde se Ota (který to myslel dobře) dostal do křížku s takovými „staviteli,co pobrali všechen rozum“..kolik tam bylo řečí?! A jak to tam vypadá teď?? Les za Merkurem je pěkná odpočinková lokalita…sice spousta lidí,provádějících různorodé činnosti,ale i na bajku po práci,když není čas někam dál tam lze zajezdit,vyblbnout se na kořenech atd. Minulý týden jsem vjel na jednu pěšinku a tam nájezd,dopad a mezitím ďura jak pro mamuta!!? A to mám být jako skoček?? Pak se namají ti lidi koukat na bajkery skrz prsty… Nezbývá,než nad takovým dílem pouze kroutit hlavou…

      0 0
      • pitos  

        „Minulý týden jsem vjel na jednu pěšinku a tam nájezd,dopad a mezitím ďura jak pro mamuta!!?“

        to mi připomělo…minulý týden si tak v pohodě jedem  z přehrady,jak už to bývá nějaké to pivko padlo a narazil jsem na takový škaredý dvojáček(tipnul bych si že je to ten který myslíš ty)Obrovský rozjezd,přestřelil jsem to a pravděpodobně promile v krvi mi zavelely zatáhnou za předek více než jsem musel.Fotka z mobilu těsně před crashem:)

        0 0
        • speedy gonzales  

          dobra:-)))

          0 0
        • rossi001  

          debilni dira kery magor ji vykopal…to je hnus…

          0 0
          • Kubas.1  

            když to člověk umí a má rychlost, tak to není zas takový problém ;-) Neříkám že bych to skočil, ale usuzuju z toho co vidím okolo sebe

            0 0
        • Scotty  

          No vidíš,ani skákat se na tom nedá :))  Jo,to je přesně ono…

          0 0
          • ota  

            jestli to je ten, co vede z asfaltky v lesoparku dolů k potoku, tak tomu jsem se taky poprvé taktak vyhnul-zvyklý na to, že to tam jde rozjet:)

            0 0
            • Scotty  

              Ota žije!! :)

              0 0
              • goofy  

                jj… Ja ho potkal asi pred pul rokem ve vlaku :-) Zas by chtelo nekde zajit na pivo, kdyz uz ne na kolo :-D

                0 0
        • goofy  

          Alkohol a vymysleni kravinek.. To mi pripomina Maynarda :-D

          0 0
    • goofy  

      Tak jo chalani.. Vidim to jeste na dva dny s ortezou, pak trochu rozhybat, a budu zase jak novy, tak kdy razime znava na Skalicak? :-)))

      0 0
      • pitos  

        :)…škoda že máš vyndávací rameno,mohl sis zajezdit už poprvé trošku více.No nic,až tady budeš a bude chuť tak dej vědět a rád tam s tebou zajedu:)

        0 0
        • Black knives  

          Pitos-dnes jsem byl na kopci. Kapku vlhko, ale překvapivě jezditelno. Bikerů mraky. Ale co mně sere, byl jsem i na tom mém singltreku, a nějaká kráva nebeská jej poničila jízdou na koni. Na pár nístech kůň šlápl na hranu singlu. Nadávám bikerům, když vjedou na hranu, a takový kůň, to je teprve tonáž. Tak bude nutná oprávka. když se pořádně naseru, tak ta místa vydláždím, jako DD ve Walesu. Jinak musím uznat, že někteří mlaďoši překvapili, a udělali pár úprav na skocích a pěkně.

          0 0
          • Black knives  

            Singl je na kopci ze strany od řeky. Kopal jsem jej dva roky…

            0 0
          • Scotty  

            škoda že Pitovci dnes dali přednost Javoru… Docela jsem se na Skaličák těšil. Počasí snad už bude ok,ať to tam pořádně vyschne. Ten tvůj singlík je parádní,ale výjezd tedy není vůbec zadara,docela jsem se minule zadýchal :)

            0 0
            • Black knives  

              Tož, já su stavitel, a znám každý šutr, a stejně mě pokaždé málem lajzne, když ho jedu nahoru…ale i dolů je parádní.

              0 0
              • Scotty  

                Dolů každopádně,člověku je pak líto,že už je dole…chtělo by to pár km navíc :) Ale i tohle je paráda,kloubouk dolů,před tvou prací,to zase jo…

                0 0
          • gazman  

            To Black: Dík za info o zkratce do Dobré je to tam dobré.Díval jsem se že pokud je sucho dalo by se vyhučet z Dobré po louce přímo na kopec,nebo se pletu?

            0 0
            • Black knives  

              Myslíš autem? Jezdí tam načerno sice nějací zbohatlíci terénním autem, ale k tomu vysílači, kde jste měli auto, to v poho přeci objedete. A na kole je to pořád lepší vytlačit trajlama. Alespoň nezažijete nějaké nepříjemné překvápko. Sem tam tam nějaký blb něco hodí do stopy trailu..to by bolelo. Ale dneska to bolelo tu maličkou holku, co tam byla na Giantu. Vysekala se na tom malém bikrosáckém hopku dole na konci červené trati. Rozrazila si přilbu napůl, a kapku se podřela. Začátky bolí. Jak mi říkal Mácha z DH Brutal teamu:„Jak půjdeš do DH, první dva roky jenom krešuješ…“ Ale i to AM pojetí s malými hopky může bolet.

              0 0
              • gazman  

                Jo ta objížďka je O.K. A ta maličká byla taky O.K.

                0 0
                • Sandrushe  

                  tak ta malicka vas zdravi :) holt nekdo se uci predevsim na vlastnich chybach. priste za sucha se na skalicaku urcite zas neco naucim ;) trebas jak padat a nerozrazet u toho helmu :D

                  0 0
                  • gazman  

                    Zdravím ja su ten co ti říkal že máš špinavou nohu,připomělo se mi to protože jsem tež dost pomalovaný a mamina mě za srandy už asi 10 let posílá ať se umyju,

                    0 0
    • rossi001  

      vcera jsme jel kolem ,kdyz jsme jel z Prasive po te marasnicke cervene,ale nakonec jsme se tam nestavil jel jsme na Basku a pak kolem Ostravky kolem reky.dneska jsme byl na Ondrejniku,drapal jsem dlouho ale vyjel,byla tam hafa lidi nejake krestanske predstaveni ci zpevy a dolu jsem jel po modretakove mensi dh marasko..Na Skalicak mi to snad vyjde v nedeli…

      0 0
    • Smazaný účet  

      S sobotu jsem jel směrem beskydy a nedalo mi nestavit se na Skaličák obhlídnout, jaké to tam máte. Smekám, paráda! A teším se, až budu mít trochu volněji abych to tam mohl trochu prošmějdit a ne jenom vyjet od řeky ke hřbitovu a pokračovat…

      0 0
      • Black knives  

        Dneska jsme ve dvou opravili na singlu škody po průjezdu koňáka. Zas je jak chci, aby vypadal.

        0 0
        • Black knives  

          Dneska jsem prořezal průchody na singlu. Jsou tam popadané velké stromy. Prostě, vývraty. Ale co mně trochu mrzí, dole na začátku trailu zmizel ten obrovský strom, co sloužil jako přirozený zátaras pro motorkáře a koně. Nyní se obávám nejhoršího..

          0 0
          • Black knives  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
            0 0
          • Black knives  

            0 0
            • Black knives  

              Dneska jsem makal na singlu. Zespoda do půlky jsem jej vymetl od nánosu listí švédskýma hráběma. Šlo to dobře. Singl byl mokrý pod listím, ale jak jsem dal listí pryč, před očima mi to schlo. Takže, zahajte singltrekovou sezonu, bikeři. Znova zopakuji. Berte jako osobní cíl, držet se co nejvíce uvnitř zářezu stezky. Jinak se ničí. Nezkracujte moje kroucené zatáčky, držte stopu. A když to dokázali sjezdaři(a bravurně), dokáží to i XC riders. Jak jsem jel dolů, už proti mně jel první biker, na Scottu. A požádám vás zase o způsob, jakým budete traily, co dělám užívat. Není to nenáviděná čemba, ale žádám vás já, traibuilder Black. Jsou to moje vlastní aktivity.

              „Dej pět-deset minut svého času, udělej něco pro trail“ Ukiď klacek, seber kámen, cokoliv.

              0 0
              • Black knives  

                Nějaké to foto z dneška…

                0 0
              • webbot  

                Dneska jsem singl projel po dlouhe dobe – super

                0 0
                • gmbiker  

                  Před chvílí jsem se vrátil – super singly.

                  0 0
                • Black knives  

                  Mám pocit, že tě zahlídnu docela často na kole…

                  0 0
                  • webbot  

                    No jestli reagujes na mne, tak naposledy nekdy v brzkem podzimu, ale po singlu jezdi jeste jeden bily Force – viz vlakno „Morávkový singltrek“

                    PS: kosa je OK, jeste potrebuji nejakou pilu do batohu, jak to resis ty? – dneska jak jsem videl ty popadane kmeny, tak sis musel maknout.

                    0 0
                    • Black knives  

                      Je to fakt, zdálky jen zahlídnu bílé GT. V batohu tahám pilku vždy. Je však veliký problém najít ocasku s kvalitními kalenými zuby, které jsou dostatečně velké, a nejsou broušeny jednostranně. A myslím, že tomu rozumím, když broušení nástrojů je moje práce. Je nyní spousta pil s jednostranným ozubením, mně se však s nimi velmi špatně řeže čerstvé dřevo. Není nad klasický profil rovnoramenného trojúhelníka. Jenže ty ocasky se používají ve stolařině, a tam se preferuje jemné ozubení. Docela hodně jsem hledal na webu, prolezl všechny možné obchody, a nakonec mám pilku „Jack“, dělají ji švédové, a je dobrá. Což dokazuje ta rozřezaná mega bříza na Morávkovém trailu.

                      0 0
                      • Black knives  

                        Co mně celkem mrzí, furt mi někdo strhává ty moje cedulky. Nedříve jsem napsal tu první, tak jsem si říkal, že se tam píše o to, že byla vykopaná, a to že někoho prudí. A tak jsem napsal tu zelenou, že bude bezkonfliktní. Už jich bylo strženo šest.

                        0 0
                        • Black knives  

                          Tak, ta fotka cedulky na pařezu je dole, když se začíná stoupat, jak všichni místní víte. A nyní ukážu fotku, jak to vypadalo, když jsem se rozhodoval, jestli se do tak šílené dřiny pustit. Neprostupný terén, popadané stomy,mazec. No, a dva roky jsem tam jezdil, a po troškách tu stezku vyrobil. První prořezávku mi pomohl kámoš, a pak už jsem kopal sám. Ale je fakt, že třeba zadláždění mokřiny u sjezdového trailu mi pomohli místní bikeři. A byla to hnusná, smradlavá práce.

                          0 0
                          • Black knives  

                            Pak bylo problematické místo u dvou velikých buků. Propletenec kořenů, a strmý svah. Nebylo jiné východisko, než to zadláždit. Což se však na kořenech dělá velmi špatně. Pomáhal mi kámoš, sám bych ty šutry neodtahal.

                            0 0
                            • Black knives  

                              A další fotky..

                              0 0
                              • Black knives  

                                0 0
                                • Black knives  

                                  0 0
                                  • Black knives  

                                    Tak, tento kopec už překutávám 10 let…Singltrek jsem kopal dva roky…No, a když jsem se pochlubil mezi čembisty, potažmo přímo u vedení, tak asi takto. Doslova jsem si požádal o symbolické ocenění mé desetileté práce. Na stezkách makám už 10 let, cca 300hodin ročně..Mnohem dříve, než nějaká čemba vznikla..A já po vedení čemba chtěl maličkost. Aby mi neoficiálně koupili plyšového krtečka s lopatičkou, jako mou infantilní prosbu o uznání mé práce. A to vše jsem chtěl neoficiálně, jen mezi kruhem přátel. S tím, že si myslím, že jsem možná největší krtek singltreku v čechách… Žádné oslavné ody na mou práci. Sice mi Petr Slavík sliboval článek do Velo, kde by se to jaksi kulantně napsalo o údržbě stezek v okolí FM, ale skutek utek.Slavík i Kvasnička mi řekli, že nebudou oceňovat mou ilegální práci, když je to proti zásadám čemby. Takže, vážení, postavil jsem to ilegálně, ale singltrek stojí. ČeMBA mi v tom nepomohla naprosto ničím. Oprava, pomohl mi TK knížkou trailbuidig, to bych mu křivdil. Moc vás to žere, že to není oficiální cyklotrasa? Mně teda ne. Jsem rád, že máte rádi mou práci, a někteří mi to umíte i říct. A to, že jsem nedostal toho krterčka, to má u mně Slavík schované…jak ve švajcarské bance. Aj ten článek ve Velo bych oželel.

                                    0 0
                                  • gazman  

                                    Vem kameru projeď ten zázrak dej videjko na youtube a hoď tady odkaz. Pak sem nebudeš muset sypat tuny fotek o ničom, z nichž už tady valná část několikrát byla.;-)

                                    0 0
                                    • Black knives  

                                      Mám to video v sekvencích s filmovým hrdinou Blackbikerem…Ale neumím to pospojovat. Na letošek jsem s ním domluvený, že natočíme nový film. Leoše Máchu jsem požádal, aby mi to potom sjel dolů, jako sjezdař. Jel jsem minulý rok za ním, a byla to krása. Umí se v tom perfektně vybalancovat, když chce. Nezkracoval stopu, a jel jak mistr republiky DH. Aha, on holt je mistr republiky..

                                      0 0
                                      • Black knives  

                                        A tady prořezávka popadaných stromů z minulého týdne, vývraty po zimě.

                                        0 0
                                      • Treeper  

                                        Zdravím, mohl bys mi napsat od kaď začínaj tvoje singletracky na skaličáku a jak se tam dostat?? . Tvoje traily kolem Morávky mam projete a jsou super a rad bych si rozšířil obzory i na Skaličák, nejsem z Frýdku, a nevim pořadně kde se ten kopec nachází. DIK

                                        0 0
                                        • Black knives  

                                          V Dobré se zeptáš na hospodu Kačabar u řeky. Znají všichni, děti i starci. Vedle hospody je mostek přes řeku. Za mostem jedeš doleva po lesní stezce, která vede po protipovodňovém valu. Přijedeš pod Skalica Hill. Je tam cedule s okruhem naučné stezky. Přímo před tebou jsou dojezdy sjezdových tratí. Je jich tam osm. Ty prozkoumáš tím, že si je projdeš pěšky. Místy jsou hoooodně do kopce.(teda, dolu si možná ledaskdo kákne)Ale na XC tě to nezajímá, a pokračuješ dál po stezce okolo řeky dál. Sigltrek poznáš, jiná stezka tam není. Vyvede tě k hřbitovu vedle kostela na Skalici.

                                          0 0
                                          • Treeper  

                                            OK, jak bude pěkně tak prozkoumám, dík

                                            0 0
                                            • Black knives  

                                              Dám sem fotky z supr víkendu minulý rok. Biker Ivan z Olomouce měl návševu bikera z Anglie, kde spolu makali v bikeshopu. A Ivan jej vzal na moje traily, a potom jsme jeli i na Lysou horu. Co mně moc potěšilo, bylo, když mi ten biker přes překlad Ivana řekl, že ty singly jsou perfektní. A že by se za ně nestyděl ani D.Davis. On na jeho trailech ve walesu bikuje, zná je dobře.

                                              0 0
                                              • Black knives  

                                                Jen je sranda, že i na Lysé hoře jsme narazili na zaházenou cestu od lesáků. A já jim řekl sesednout, to uklidíme..Tak jsem anglána dokopal k práci..Možná vykládá v Oxfordu, že v čr jsou bikeři magoři..když mně viděl, jak i na výlet mám v báglu pilu a kosu…

                                                0 0
                                                • Black knives  

                                                  Angličan z Oxfordu je teda zatím nejvzdálenější biker, co zavítal na moje traily. Ale z čr už jsem provázel lidi z Prahy, Jablonce, Olomouce, a tak..

                                                  0 0
                                                • khenia  

                                                  Ve kterých místech přesně je to focené? Znám tam hodně cest ale tohle mi nic neříká…

                                                  0 0
                                                  • pitos  

                                                    To by mohlo být kousek pod Kobylankou na žluté…jen tip.

                                                    0 0
                                                  • Black knives  

                                                    Je to dole nad Šancema odbočeno ze žluté tur.zn. Ten tip mi dal Buf, snad tudy vedl nějaký závod… Ale to nějak nesleduju, on těch závodů pořádal už tolik, že to nejde všechno znát.

                                                    0 0
                                                  • khenia  

                                                    aha tak to se tam někdy mrknu. tam jsem ještě nebyl. díky

                                                    0 0
                                                  • pitos  

                                                    jasně,vím že o tom Buf psal ale ještě jsem tam nejel,zatím jsem vždy pokračoval po žluté až dolů a neodbočil.Chystám se tam tak za dva týdny,(pokud budou dobré podmínky) tak to tama zkusím.

                                                    0 0
                                                  • khenia  

                                                    Tak tam bych se taky rád podíval. Snad to najdu. jen musím ještě počkat až mi sundají sádru z ruky. Už jsem netrpělivý jak sáňky v létě :)

                                                    0 0
    • nox159  

      cau chtel jsem se zeptat, baví tě víc stavění a starani se o silgl nebo ježdění? 300h ročně je totiž dost. Jsem asi jina generace jinak zameřený biker a vidim to asi z jineho podledu než ty ale abych kazdou cestu na ktere vidim spadane větve čistil tak z toho ježdění nic nemam to by bylo jedu 500m zastavím odhodím větev jedu dal… :) A taky by me asi nebavilo jezdit jen po hladkých cestickach, ty větve kořeny listi kameny na tech cestičkách jsou pravě to super, kdybych chtel jezdit jen hladkou cestu tak jezdim po asfalte.

      hlavně muj přizpevek neber jako kritiku, vubec tak neni myšlen vážím si tve prace a toho usili že se člověk snaži pro bikery neco udělat a hlavne se stara se o přirodu :)

      0 0
      • alex33  

        To o co se Black stará a buduje právě nejsou hladké cestičky,ale kořeny,houpy houpy nahoru dolů,singly kolem morávky jsou poměrně kamenité,díky za to že tady takový nadšenec je,včera jsem si zrovna vychutnával sigl,který již byl krásně uklizený.

        Vždy jsem preferoval volné ježdění,ale po zkušenostech na uměle vybudovaných stezičkách,bych jim osobně dával přednost před volným ježděním.Tady se teprve kolo stává zábavou každý metr nahoru nebo dolů se prostě jen bavíš dokonce i otravný výjezd do kopce je super a ne jen tupé šlapání do pedálů,dám si to párkrát dokola a jsem dokonale uspokojený.Včera mě překvapilo jak byl skaličák pěkně suchý

        0 0
        • Black knives  

          Pěkně suchý je i proto, že ta vysmívaná metodika stavění singltreku prostě funguje. Já byl zrovna ten, co se poškleboval, že mi amíci nebudou říkat, co a jak má dělat. Ale vše je pravda, co se píše v té Trailbuilding MTB IMBA:

          0 0
      • Black knives  

        Měl jsem sen, pobýt chvíli mezi sjezdaři. A povedlo se. Jezdil jsem pár let s DH Brutal teamem, jako jejich cykloservisák. Jezdil jsem s nima tratě, jen pomaleji. A tam taky vidíš, že DH trať je obtížný trail, který je však vyčištěný od volných šutrů, klacků, a jiného bince. Nikdo nestojí o ulomený hák přehazovačky, vymlácené špice, a rozbitá ústa. Znám XC toulky, jezdil jsem hřeben Beskyd za jeden den, a podobně. Tam se tohle řešit nemusí, vždy se ty polní traktorky dají nějak objet. ale speciální traily vyžadují údržbu. Rád bych naučil bikery, že ta se sama neudělá. Viz Gazman, který už pomáhá uklízet s jeho partou kopec, když si přijdou zajezdit. To se cení, už nejsem sám. Někdy mi pomáhají kluci z vesnice, vyrostli na mých trailech. Na Skaličáku vyrostl i juniorský mistr republiky Richard Smolinský. A když jsem jej viděl v začátcích, byl to malý smrad, co sotva utáhl kolo. A jak mu to dnes jde. Jsem rád, že i mezi XC jezdci už jsou chlapi, co sami od sebe něco uklidí. Já to tady píšu mimo jiné i proto, aby jim nebylo blbé, že to dělají sami. Snažím se jít příkladem. Po nikom nechci, aby se mnou takhle dřel. Já bohužel už málem se vším skončil, mám na ruce nemoc z povolání. Musel jsem se vzdát sjezdu, neudržím řídítka. Ale tak se snažím, po třech operacích dělalt něco pro lidi, když mně to přinášelo radost. Věřím, že hodně lidem jsem otevřel oči, když místo keců jsem jim nabídl možnost po singltrecích jezdit. Věřím, že jen ukázaná platí. Taky nemám rád akademické kecaly.

        0 0
        • gazman  

          To že poberem po druhých petky a bordel když jedem z ježdění není tvoje zásluha ani škola,prostě pár z nás nenávidí v lese bordel,a ten zbytek party nemůže jinak,než se přidat.Taky tam většinou přijíždíme autem,protože dráha je drahá a tak vzít pytel se smetím není problém.

          0 0
          • Black knives  

            Nepsal jsem, že je to moje zásluha, ale že jste už taky uklízeli. Nebuď tak cimprlich.

            0 0
            • Black knives  

              Chvíli svítilo slunko, tak jsem si říkal, že zase něco vyčistím. Stihl jsem to po místo, než začínají stoupající točky ke hřbitovu. Pak mně vyhnal déšť. A ulovil jsem tohle foto…

              0 0
              • Luma  

                Martin při testovačce nových gum,vidlice,se­dlovky atd.A taky zmokl:-)

                0 0
            • gazman  

              O.K. v pohodě.Hlavně že jde vlákno nahoru:-))

              0 0
    • pitos  

      Ahoj,mám jediné dvě fotky z těchto dvou dnů.Na focení nebyl čas protože se jezdilo.

      Je to z těch serpentinek co končí v polovině kopce.Na foto Ondra na svém novém Corsairu a BorisFR, bohužel tento víkend jen na pevňáku:)

      0 0
      • Black knives  

        JJ, a v Kačabaru bylo s vámi tež fajně. Musime probrat tu brigošku, a kapku vyčistit traily. V hodně lidech je to za chvilu. Nařadi mam pro celu rotu makaču.

        0 0
        • pitos  

          Možná by to šlo přes týden,víkendy teď mám docela natřískané.Potom jedině až od druhé poloviny května by to mohlo jít i přes víkend.

          0 0
      • BorisFR  

        Díky za povedené foto, vypadá to, že mi to snad i trochu de. :-D Jinak Romane, ten třetí vzadu v tom Kačáku jsem byl já, jenom ať víš. :) Příště snad už na sjezďáku.

        0 0
        • Black knives  

          Taky by tě neubylo, kdybys hodil fotku do profilu. Ale díky za pomoc, za tu odstrčenou kládu. Každá pomoc se počítá. Mám na to takové své rčení:„Bikeři sobě…“ Zní to jako klišé, je to klišé, ale každá pomoc je krok dobrým směrem.

          0 0
          • BorisFR  

            Není za co, nic to nebylo. Takové věci dělám běžně, vím, že tam pojedu příště a chci si to užít bez zdržování. K tomu čištění trailů, není problém pomoct, otázka je kdy, přes týden to občas docela dře s časem.

            0 0
            • Black knives  

              To se mi vždy líbilo na DH riders. Vědí, že trail si užijí více, když je čistý, a vědí, že můžou jet hranu. U XC jsem to viděl často také, že pálili hranu svých možností, ale spíše mi to přišlo jako kamikadze. Listí, klacky, to nemusím..S časem to je u každého dnes bída. Žijeme v uspěchané době. Já během týdne taky nemůžu, makám od noci do noci. A další víkend jsem v Praze. Pak se uvidí.

              0 0
              • goofy  

                Hmm.. Prave jsem chtel napsat, ze ja mam dalsi vikend volno a na Skalicak bych se chtel vydat, tak bych mohl i pomoct… Ale tak kdyztak dejte vedet jak budete mit cas.

                0 0
              • Black knives  

                Vyčistil jsem včera trail od listí a klacků až nahoru k hřbitovu. Takže, užívejte si.

                0 0
                • Black knives  

                  Před chvílí jsem si pěšky vedle kola prošel singl nahoru. Po týdenních deštích už začíná schnout,ale suchý ještě není. Proto mně nepotěšilo, že to musel už dnes nějaký trouba na kole jet. Když přeci vidím, že to není nosné, tak se tam neseru..a jedu jen to, co už oschlo. Kdyby měl ten trail být sjízdný vždy,a bez poškození, byla by to pěkná dřina. Znamenalo by to-zadláždit jej velkými plochými kameny. Pokud máte někdo přebytek sil, můžeme některé části zadláždit. Ale jinak, mějte ohled i na ty ostatní bikery.

                  0 0
                  • robin!1  

                    Přiznávám se, že jsem jel kolem řeky a pak nahoru ke kostelu. Teda dle stopy předemnou někdo jel a já většinu kopce tlačil – bahno jak lepidlo i když jsem kolo tlačil. Jinak to tam vypadá parádně (jsem nechápal kolik těch cestiček a v jak prudkých kopcích je). Škoda jen, že je to v nevhodném místě – mokrý lužní les s velkým množstvím hlíny a málo kamení. Asi by hodně prospělo prosypat bahnité prudké místa 1–2cm kameny, které by to v tom bahně hodně zpevnily ale to je technicky nemožné. ps. dá se kolem Morávky pokračovat dál i pod kostelem a dojet až k jezu co pouští vodu do Žermanického přivaděče? Po kterém břehu Morávky je singltrack F-M – Dobrá? Kdysi jsem jel po levém břehu a dnes jsem jel po pravém (směr Dobrá) a tam je to hodně dobré teda.

                    0 0
                    • Black knives  

                      Je to celý okruh. Jednoduše, není dál, než cca 10 metrů od břehu na obou stranách. A Skalica Hill, tam krom toho singlu je ost trailů směrem doů, plus varianty, a další samostatné skoky. Nemám už čas to všechno čistit, ale je tam toho nadaděláno dost. Taky jsem to dloubal s motyčkou osm let. Ale ty velké skoky si už postavili mladí sami.

                      Zpevnění singlu možné je. Rychlebáci to taky dokázali postavit z šutrů. Ale tady by se musely vozit z řeky nahoru. Když jsem s klukama dělalzadláždění jen dole u řeky, bylo nás pět, a sedření jsme byli, jak borůvky. Bez techniky je to naprd.

                      0 0
                      • Black knives  

                        Včera a dneska jsem něco uklízel na trailech dolekopcom. Je to supr, docela čisto. A parádně sucho. Pitos s bandou Havířováků, a další riders. Pozval jsem na Skalické pojezdy Rychlebáky. Nebude to hned, finišují před otevíračkou, co je příští týden. Ale doufám, že počasí vydrží, a kopec uvidí ve vší parádě. Myslím, že se mám(e) čím chlubit.

                        0 0
                        • pitos  

                          Opravdu dneska parádní sucho a všechny traily v perfektním stavu.Tedy krom toho sjezdového koryta které bychom v květnu rádi trošku poklidili…pak to domluvíme.

                          Nakonec se i něco vyfotil,když jsi tak pěkně prosil:)…alespoň jsme si trošku odpočinuli.Na foto pozéři BorisFR,moje žena Lucie a ju;

                          0 0
                          • pitos  

                            .

                            0 0
                            • Black knives  

                              Mohl bych tu někde dát rozměry na ty moje lesní hrábě. Fungují velmi dobře, a kde kdo je bude umět vyrobit. Máte někdo zájem?

                              0 0
                              • Black knives  

                                Tady nějaká moje ispirace ze světa, kde MTB singltrek a MTB trail nejsou nadávka vzbuzující pohoršení, jako zde na foru..

                                0 0
                                • pitos  

                                  Tady je to v pohodě,problém s traily mají zde jen asi čtyři lidi,kteří jsou totálně zaslepeni svou pravdou a nevidí nic jiného.Problém je že vždy díky nim vznikne ve vlákně flame a pak se to nedá číst.

                                  0 0
                                • Andrzej  

                                  posledni fotka je ve vagonu na trati fm – tesin?

                                  0 0
                                • Black knives  

                                  Ještě něco fotek..

                                  0 0
                            • pitos  

                              teď jsem si všiml že moje třetí fotka je skoro stejná s tvojí úvodní v tomto vlákně…jsme zachyceni téměř ve stejném místě:)

                              0 0
                            • Luma  

                              S Borisem jsem jel v neděli od Kačabaru do Místku,fajn kluk:-)

                              0 0
                          • Scotty  

                            Pito,my jsme nakonec tež fajně pojezdili……

                            0 0
                            • pitos  

                              haha…no parádní pojezd,ale nezávidím:)

                              0 0
                              • Black knives  

                                Jak jsem odjel ze Skaličáku, taky jsem povinně musel s manželkou a dcerou na Doberskou pouť…Poutě nenávidím…ale co by jeden neudělal pro dceru.

                                0 0
                            • Lusetta  

                              Jde vám to klucííí.Marty akorát moc nadšeně nevypadá, asi by se radši viděl na biku. My si to taky užili.

                              0 0
                      • khenia  

                        Tak pokud bude příští víkend pěkně a budu mít čas, tak vemu kameru na helmu a projedu oba singly kolem řeky a každou cestu na kopci DH stylem ať si každý, kdo tam ještě nebyl, udělá představu jak to tam vypadá, jak se tam dostat, jak si tam dobře zajezdit atd. Snad to vyjde a snad to k něčemu bude. Kdyžtak mi můžeš dát i nějaké tipy o čem víš jen ty. Ale myslím si, že to tam už za těch pár let, co tam jezdím, znám dokonale.

                        0 0
    • Jardaadraj  

      Pro Black Knive: nejsem žádný odborník, ale podle fotek jsi odvedl OBROVSKÝ kus práce!!! To chce opravdu velké srdce!

      0 0
    • nobody  

      Blacku, kde se napojím na ten tvůj trail? Budu teď ve Frýdku a vezmu si s sebou kolo, tak bych se u tebe chtěl projet. Zkus mě navést od vlak. nádraží. Dík

      0 0
      • Smazaný účet  

        Z nadru se da pokracovat podel koleji smer frydlant, slezt po prvni most(tam tece moravka), pokracovat proti proudu po cyklochodniku a pak je to pres potok po moste, parkrat doprava a si zpet u moravky, staci vet vyjezdenou cestickou. Po chvili hospoda Kacbar, po moste pres reku a zase valis proti proudu az ku Black's highway:)

        0 0
      • Black knives  

        Z vlakového nádraží vylezeš podchodem směr řeka, toje přesně na opačnou stranu, než je nádražní budova. Furt rovně, až k řece. Haleluja. Odbočíš vlevo na cyklostezku ze zámecké dlažby, a jedeš už směr Dobrá. Jedeš tak dlouho, až uvidíš Tento cyklo most. Tady je místo otáčení singltrekového okruhu, jak jej jezdím já z Dobré. Ty pojedeš tou známější částí, tedy stále podél řeky. Opouštíš cyklostezku, a brodíš potůček vydlážděný betonem a šutrama. Právě jsi na začátku singlu. Držíš se furt kolem řeky…A zastaví tě v Dobré hospoda u řeky-Kačabar. Minul jsi sice právě můj hospodský singl, ale to až tak neva. Za Kačabarem je mostek přes řeku. Přejedeš jím na druhou stranu řeky, a hned zahneš na hliněnou cestičku vlevo. Ta tě po protipovodňovém valu dovede až pod traily na Skalica Hill. Rozbít si držku se doporučuje až po pěším projití trailů směrem nahoru. (Takto načítají trať sjezdaři..) Ty však potračuješ podém řeky ještě asi 100metrů. A jsi na začátku Skalického singltreku. Ten tě vyvede nahoru ke hřbitovu a kostelu na Skalici. Pokud to nahoře otočíš vpravo, dojedeš zpět na začátky sjezdových trailů. Není tak docela dobrý nápad to tam napálit, pokud to neznáš. Prostě, nejřív si kopec prolez pěšky. Pak napiš zážitky.

        0 0
        • Black knives  

          Na fotce je ten most. Na druhé je most vidět už ze začátku singlu.

          0 0
        • blatofilka  

          Romane, vcera to tam napalila aj jedna zena, bez predchoziho projiti… asi prilis duveruje klucinovi, s kterym jezdi, ze ji nevezme nekam, kde by to nezvladla. ale tohle uz bylo skoro na hrane :] to, ze to bylo o hubu, si uvedomila az kdyz byla dole. :] fajne to tam mas, diky!!! pokud by se hodila pri nejake dalsi brigadce i ruka zeny, rada pomuzu. pred dojezdem do frydku je v lese pekny bordel. to by mi mozna slo. :] hoj, Market z OV.

          0 0
          • blatofilka  

            a pekne se to tam uz zelena…

            0 0
          • Luma  

            Včera před šestou večer jsem potkal kluka s holkou na černých fullech,jeli po singlu směr Skalice,možná to byli oni:-)

            0 0
            • blatofilka  

              Nebyli nebyli, my jezdime v dopolednich hodinach. A (uz) zadne cerne fully nemame :)

              0 0
          • Black knives  

            Já jsem hlavně rád, že můžu lidem ukázat v praxi, co je to ten MTB singltrek. I když, výjezd na Skaličák nahoru je pořádně do kopce. Ale dolů, to už je zábava. Jen je potřeba se naučit ty ostré krátké zatáčky na singlu. Je na to někde na YouTube i manuál, jen nevím kde. Tuším, něco jako switchback. S úklidem u města, to je marný boj. Navíc, platíme si městské služby, které tohle mají uklízet. Dál na singlu, budiž, lidi jsou dobytek, tak tam by se popřípadě mohlo o brigádce mluvit. Minimálně to má dvě roviny. Jednak se něco uklidí-je to hezčí, a jednak v očích procházejících lidí bikeři stoupnou. Nebudou jen bandou debilů s uplými dresy(někteří..) jak z gayklubu,s klap­kama na očích s pološíleným výrazem štvané zvěře, ale uvidí lidi, co chtějí hezký les.

            0 0
            • Black knives  

              Našel jsem to: Projetí ostré točky ala Skaličák.

              http://www.youtube.com/watch…

              0 0
              • robin!1  

                Aha, takže kvůli sjezdům mají někteří sedlo tak, že na kole sedi jak vosa na bomboně jo :-d)))

                0 0
            • lukashsima  

              cau Romane, procitam zrovna toto forum a nemuzu zastavit stale vzrustajici obdiv k Tve praci! Nikdy se mi ani nesnilo, ze by v okoli meho bydliste stalo neco tak uzasneho… rad bych nekdy zavital, ale pochybuju ze budu vedet kudy kam:-)

              0 0
        • bosmilan  

          chci se zeptat kde je přesně ten Kačabar? já když pojedu z Místku do Dobré tak dojedu k mostu (cesta od nádraží v Dobré) a tam je nějaký Zanzibar (nebo to je ono ? ) a nebo to pokračuje i dál?

          0 0
          • Black knives  

            Klenutý most pro auta na povolenku OU Dobrá, na druhé straně řeky je Zanzibar. Na druhé straně řeky od Zanzibaru, jen o cca 500metrů dále, je Kačabar. U něj je lávka pro pěší, která už vede pod Skaličák.

            0 0
            • bosmilan  

              dík za info,dneska jsem kolem Skaličáku projížděl a s úžasem sledoval kolik tam je cestiček a že se tam dá dobře vyblbnout.

              Ale co jsem dokonale užil tak to byl singl nahoru ke hřbitovu,opravdu špičková práce ale dolů už jsem to nejel ale „chrtil“ jsem si to dále

              0 0
              • Black knives  

                Taky jsem se tam v okolí dnes motal. Tohle je cedule naučné stezky. Doleva je to na singltrek, rovně jsou vidět dojezdy trailů.

                0 0
                • bosmilan  

                  tak tady jsem se zastavil a díval právě na ty dojezdy a pokračoval vlevo na singl

                  0 0
                • Black knives  

                  Na tom internetu se najde věcí..Video z kopce…

                  http://www.youtube.com/watch…

                  0 0
                  • Andrzej  

                    presne tohle zvetsuje muj komplex z projizdeni klopenek :) (neumim…)

                    0 0
                    • Black knives  

                      Na kopci se to snadno naučíš. Máme tam mnoho klopenek. A některé mega velké.

                      0 0
                      • Black knives  

                        Zkusil jsem před chvílí sejít shora od kostela dolů po singlu. Po singlu to šlo v pohodě, protože voda přes něj přetekla, a beze škod. Ovšem zkončil jsem u místa, kde singl odbočuje vlevo. Jednak tam pokoušelo štěstí motorkářské hovado, a rozbahnil to, a jednak se mi dcera šprajcla, že dál nejde. Ale cestou zpět jsem vyzpovídal mladého Fogla, který mi už před dvěma dny do telefonu hlásil, že spodní část singlu u řeky odnesla povodeň. Pak že tam jsou popadané stromy, a celý svah je velice nestabilní. Místy prý singl odjel do řeky. Byl tam s Holoušem(místní znají), a probahnili se prý celou délkou. Tak uvidím, až to obeschne, abych alespoň zjistil všechny škody.

                        Jsem jasně rozhodnut singl znova zprovoznit. Se stromy mi pomůže Fogl. Zbytek se uvidí. Tady vidím možnost i pro členy čemby, a další bikery, kteří už vědí, jak je to fajn, mít takový singl za barákem. Doufám, že mi tentokrát všichni dostupní pomůžete, aby stezka zase sloužila, a přinášela radost.

                        0 0
                        • Black knives  

                          Prolezl jsem singl zespoda nahoru. Je velmi podmáčený, a rozhodně tam nikdo nechoďte. Dvě místa se propadla do řeky. To zní děsně, ale není to taková hrůza. Půjde to celkem rychle přetrasovat. Zrovna díkybohu to jsou fleky, kde to jde. O kritická místa stezky jsem se bál, a ta vydržela. Vydrželo i to moje zadláždění na všech místech, kde jsem je dělal. Vidím to optimisticky. O prázdninách to už bude jezditelné, pokud mi pomůžete. Pokud ne, zase to budu muset dělat sám. Taky to bude, jen později.

                          0 0
                          • gazman  

                            Máš nový foťak?

                            0 0
                          • Smazaný účet  

                            Fakt jsou ty fotky nejke hezcejsi.

                            Pokud budes opravovat nekdy do 20. cervna, rad prijdu pomoct. Staci dat echo.

                            0 0
                            • Black knives  

                              Každá pomoc se hodí. Ale hlavně bych byl rád, kdyby pomohli lidi, co po singlu už jezdili, a líbil se jim. Nemůžu přesně říct, kdy budu makat, ale asi furt.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Ja se tam uz parkrat projel a libilo se mi to:)

                                0 0
                              • Black knives  

                                Tak a konečná. Sigltrek objevili motorkáři. Já si myslel, že ta jedna stopa z víkendu je nějakého magora. Jenže, dnes jsem dřel na opravě singlu dole u řeky a co mé oči nevidí. OSM MOTORKÁŘŮ jede na singl. Takže, nájezd už zničili, už se pod jedním tím šmejdem propadl. Mít v té chvíli kvér, tak tam leží osm mrtvých motorkářů, a já jedu domů pro kartáček na zuby, a zbytek života mám zajištěnou stravu a video na státní útratu. Anebo bych to uhrál na momentální nepříčetnost, a zkončím v blázinci. Otázka je, co je horší. Najednou je mi podivně vše jedno. Konečná. Prostě, ten singl nemůže vydržet motorkářské hovada ani za sucha. Natož za totálního mokra, kdy je podmáčený celý kopec. Takže, měli jsme singltrek.

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  a do ******…

                                  0 0
                                • Luma  

                                  V neděli jsem viděl otce se synem na čtyřkolce u „trubky“ co je přes Morávku,naštěstí nejeli po singlu-tam by se nevlezli,ale po těch širších pěšinách směr Skalice.Dovedeš si představit co po sobě zanechali v tom mokru…

                                  0 0
                                • goofy  

                                  :-/

                                  0 0
                                • robin!1  

                                  Byl jsem tam jen jednou, ale jelikož je hodně míst dost nepřístupných kromě jedné dvou cestiček, tak by chtělo udělat systematické zábrany – ikdyž to bude velice složité :-( Ty hovada se dostanou skoro všude :-( ps. a povolení zastřelit ho na místě nemá ani majitel lesa :-(

                                  0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Tak jsem se dneska konecne dostal na skalicak. Vzpominky na hrasne vyhrabane chodniky se rozplynuly, az mi bylo smutno. Jenom vyorane koleje od motorek. Je mi to desne lito:(

                                  0 0
                                  • Black knives  

                                    Doby, kdy jsem tam byl pořád, a všechno čistil, a zametal, ty už se nevrátí. Asi další takový blázen se nenajde. A já letos nestíhám ani udržovat Morávkový okruh po singlu. Každý rok mi přibývá jiné práce. Potřeboval bych se naklonovat. Den je příliš krátký.

                                    0 0
                          • goofy  

                            Tak vypada, ze v Brne pomalu koncim, takze bych mohl mit uz minimalne patky a vikendy relativne volne. Takze pak klidne nekdy prijdu rad hrabnout. Tohle tvoreni a cisteni me celkem bavi.

                            0 0
                          • Dag  

                            Chtel jsem se tam dneska poprve podivat. Jak to tady tak ctu, tak na kolo to tam moc nebude. Spise monterky a nejaky ten vercajk.

                            I kdyz jsem drive k mootrkarum patril, tak musim rict, ze to budou nejake hovada. My jsme s klukama jezdili na haldovine mezi sachtama na karvinsku, nebo na nejake treati( petrovice, paskov, atd..) Nenapadlo by me nekde nicit radost druhych.

                            0 0
                            • Andrzej  

                              no, myslim ze muze byt i problem v tom, ze jim nejak nedoslo, kolik usili a prace stalo neco takoveho postavit, este k tomu vicemene jednim clovekem…

                              0 0
                              • Black knives  

                                Dneska jsem na začátku singlu, kdy začíná stoupat provedl proti motorkářská opatření. Pokácel jsem tam pár stromů tak, aby to nešlo objet, a stromy jsou schválně nedořízlé u pařezů, takže nejdou odtáhnout. Já to hned říkal, že jak nějaký vůl odřezal ten obrovský vyvrácený strom, že to bude *******. Ten strom šel v pohodě podlézt, a motorkáři tam nejezdili. Prostě tam ten zátaras hodně chybí. No, ještě podumám, jak to ochránit.

                                Ale už jsem přetrasoval první odtrh, a už kopu nový singl okolo odtrhu.

                                0 0
                                • Black knives  

                                  Dneska v 13.00 sraz u Kačabaru, pokud mi chcete někdo pomoct. Pár lidí už přislíbilo účast. Nářadí mám. Potřebuju jen lidi. A počítejte s tím. že budete poté špinaví, jak čuňata. Mám to samé i na facebooku. Pokud někdo přijdete pomoct, dejte mi vědět.

                                  0 0
                                  • Black knives  

                                    Díky všem, kdo dnes pomohli. Bylo nás devět, a je to znát. Už to zase vypadá dobře.

                                    0 0
                                    • Black knives  

                                      Dneska jsem byl dvě hodiny makat, a všiml jsem si, že od naší nedělní brigády muselo dost hodně bikerů projet. Trail je zadusaný otisky pneumatik. Ale co takhle těm chlapům, co se mnou makali, napsat, chapi díky za kus práce?

                                      0 0
                                    • gazman  

                                      Chlapi dík za kus práce,byl jsem jednim z oněch „dusačů“.

                                      0 0
                                      • Black knives  

                                        Ještě to bude chtít tak minimálně dvě takové akce o cca deseti lidech, aby to zase vypadalo slušně. Ale rýhy po motorkářích, jak včera na kopci podotkl Alex, už pomalu mizí, rozjezdí se, a zbytek odkopu. Včera jsem alespoň vykosil česnekové pole nahoře.

                                        0 0
                                        • Luma  

                                          Dneska jsem tam trochu pojezdil,není to vůbec špatné,akorát mě překvapil nový „malý“ skok který tam nebyl,tak tak jsem to na svém XC kole a s mojí technikou ubrzdil :-)

                                          0 0
                                        • Black knives  

                                          Zamakali jsme dnes jen ve dvou, ale zato pořádně. Vyrobili jsme nové zadláždění dole na nájezdu, a dál jsme vylepšovali nové části trailu.

                                          0 0
                                          • Black knives  

                                            Dostal jsem v Kačabaru info od místních riders, že po singlu jezdí nahoru motorkáři. Tak to je prostě bezmoc, není jak s tím bojovat, aniž bych skončil v base.

                                            0 0
                                            • Scotty  

                                              Hovada…

                                              0 0
                                            • rossi001  

                                              nejenom tam ,i singl dostava od nich zahulit.. a uz i kopytka konska se objevila taky…

                                              0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              Hele, nevim zda by to nekde slo udelat a kolik by to dalo prace, ale co takova ta proplitacka, kde bys proste musel kolo hodit na zadni aby ses propletl. Jasny, zbytecny opruz pri bajkovani, ale pokud by to masinou neznicili, tak by se skrz nedostali.

                                              Jinak zitra bych chtel zabajkovat, ta jestli se budes vyskytovat na singlu dej vedet. Pokud nebude prset, prijedu se podivat.

                                              Jinak kopytka jsem potkal taky, vcera jsem si dal cestu kolem moravky do kacabaru a az na jeden kotrmelec parada! Naladu mi cestou zvedl bajker se svym hlasitym „Ahoooj“ cimz zdravim:)

                                              0 0
                                              • BorisFR  

                                                Včera jsem tam někoho zdravil, ale netuším jestli jsi to byl ty. :) Myslím to byl někdo na 29" možná modrý dres GT ale jistý si fakt nejsem. Jinak motorkáři tam jezdí všude, úsek nad tím nejdelším sesuvem je od nich rozmrdaný fest. Po sjezdu k řece ve směru proti proudu tam byl spadený kus stromu, tak jsem to uklidil a potkal tam staršího pána na krosovém kole, co si to tuze užíval a pochvaloval, tak alespoň ten mi zvednul náladu.

                                                0 0
                                                • Black knives  

                                                  Jen kdyby jste ještě někdo měli návrhy, co s tím, aby singl stále mohl sloužit bikerům a pěším…Na ty šmejdy není metr. A koně, jsou to mladé holky, kterým nedochází, že tam nadělají ye stezky tankodrom. U těch je šance na slovní osvětu. U motorkářů to chce vymyslet opatření, které je bude stát peníze. A peníze, na to slyší každý. A myslím, že pneumatika na krosku levná nebude.

                                                  0 0
                                                • Smazaný účet  

                                                  hehe..29" odpovida:))..zitra tam snad prozenu fulla:) Jenom je to dyck projizdka na trochu dyl, protoze jenom cesta do kacabaru a zpet domu mi vcera dala asi 60 km:)

                                                  0 0
                  • khenia  

                    Hej tak dnes jsem natočil jak se dostat pod kopec od INTERSPARU ve Frýdku. Jel jsem přes most a pak po pravém břehu proti proudu přes sosninu ale jak jsem dojel k zanzibaru, tak už jsem to vzal ten kousek po asfaltu.

                    Pak jsem projel dvě trasy z vrcholu ale jen do pulky kde se schází většina FR cest. Pak mi došlo místo na kartě :( Tak v nejbližší době zajedu dotočit singl od hřbitova a po druhé straně řeky až do FM zase až ke SPARu. Příště se musím vybavit větším počtem SD karet. Ta 8GB karta je plná za 30minut :(

                    0 0
                    • Evilcleaner  

                      musíš rychleji jezdit:-D

                      0 0
                      • khenia  

                        nemám v řiti raketu :D a na tom DH stroji se mi moc nechce protože když pojedu kudlu dokopce, tak sotva vylezu skaličák a pak při sjezdu by to taky stálo za prd.

                        0 0
                        • khenia  

                          tak už jsem na to vyzrál :) k mému Monsteru DH jsem si začal skládat monster HT :) Takže skaličák natočím na fullu a singl kolem řeky na HT :)

                          zůstal mi doma totiž rám (RB monster HT), který nikdo nechtěl, tak mi ho bylo líto, že furt visí na stěně a začal jsem skádat. Teď už mi chybí jen kliky a pláště. Doufám že bude do příštího týdne hotov. Pak ho sem hodím na BF. No a pak už jen zbývá aby se mi zahojily vazy na kotníku, co jsem si pochroumal na moravsko-slovenském dh cupu na Malino Brdo a můžu vyrazit :)

                          0 0
                          • KRAJIC  

                            Dojebaný kotník na technické ježdění je dost na hovno – takové tlumení doskoků nebo, když si potřebuješ vyšlápnout při uchcání pláště – bolí, bolí a v té chvíli nastupuje psychický blok a začneš jezdit jak ********. Tímto ti chci doporučit ať to vyléčíš co nejvíc než začneš jezdit – což je věc, kterou jsem nikdy při zranění nerespektoval a není to dobrý systém.

                            0 0
                            • khenia  

                              Přesně vím o čem mluvíš ale zatím mě žádné zranění psychicky neomezovalo natolik, abych k tomu musel přizpůsobovat rychlost nebo styl jízdy. Snad jen při rehabilitačních projížďkách, které nejdou označit za technické ježdění.

                              0 0
                          • khenia  

                            Tak, a mám ho hotový! jen tam ještě příjdou vyměnit převodníky. http://bike-forum.cz/…il-8821.html

                            0 0
                          • Buf  

                            No a to jako myslíš, že na motorce to nejde po zadním…

                            Ja by jsem je rád pozval na Ostravický singletrack, i stromy jsem popílil aby tam jezdili a oni na to seró..

                            Po povodni samá díra a bláto a žádný motorkář to nechce pěkně prohrábnout drapákem , aby se to srovnalo. Tak zase jenom cyklisti to pomaličku vyjíždějí. Motorkáři přijeďte jste vítáni v úseku Místek u Žida až po lávku nádraží Baška.

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Jasny ze to jde. Ale ja ziju v domeni, ze takove individuum nebude jenom hovado, ale dokonce line hovado…

                              Z hrabove do frydku kolem ostravice je to nic moc. Asi nejvice mi vadi mista zavezene sutrama z reky. Na HT s 80mm je to bud pomale, nebo to strasne drnca:))

                              0 0
    • CZechy  

      Čaute chlapi nema někdo zitra čas doholi jsme se z klukama že zajedem za Bleckem a on jede zase jinam no smula .Potřebovali by jsme nějakeho pruvodce který nam ukaže ty Vaše traily tak pokud by neěko se chtěl projet tak at mi napiše na SMS na 608880682 at se mužem domluvit diky moc

      0 0
    • Luma  

      Dneska jsem jenom projížděl kolem,ale v pátek sucho,hodně listí,to co jsme spravovali zatím drží.

      0 0
      • Black knives  

        Dobré zprávy. Já zatím total nestíhám. Moc práce v řemesle.

        0 0
        • Black knives  

          Byl jsem dnes po mnoha měsících na ispekci singlu. Tak jsem si tady četl ty zprávy, jak je to rozbité, že jsem tam ani nechtěl jít. Není to tak hrozné, opravím to na jaře tak, že budete koukat.

          0 0
      • rossi001  

        borci dejte si pozor, jsem se dozvedel, ze nahore jak se jede trasa od te tycky , tak smerem nize je takovy skocek s poletem mezi dva stromy a do takove jakoby klopeny a nejaky p.cus ten skocek porasdne prikopal aby sel smerem nahoru , takz emisto freride – dh skocky je tam nejaky slopestylovy dirtovy neco!!! uplny *****! toh e at si stavi nekde na sidlistich ane na sklaickau.. kdo pojede zezhora a nevi to tak sdi poradne nabiije protoze to haze nahoru a ne do dalky prost emaso co jsme slysel!:-(jestli pojedete nekdo kolem shodte mu to debilovi(um)…

        0 0
        • pitos  

          A jsi si jist že to tam tak nemá být,nepředělel to někdo úmyslně aby to lépe pasovalo do toho trailu?V sobotu tam možná jedem tak se podívám,vím přesně o který skok jde.

          Ono jak to bylo udělané tak na ten skok byla potřeba celkem rychlost abys doletěl do ideálniho dopadu,tak jestli to jen někdo nezjednoduššil tím že to více nakopl(něco jako ten následující dřevěný).

          Třeba ale máš pravdu a někdo tam jen prostě udělal nějaký nesmysl.

          0 0
        • gazman  

          Myslíš ten dřevěný odpal,nebo hlíněný za tí prudším místem,pod kterým je furt bago a pak otočka vlevo a hop na něho?

          0 0
        • alex33  

          je to první udělaný hopík od vrchu přesně nad twistrem.

          Skutečně je na hovno,s hladkého odpalu udělali kopák.

          Prd tomu rozumím,ale jezdil tam střelec na bilém corsairu

          ,kterej bude mít už něco na skaličáku najeto,řikal že to přehlíd a poslal tam pěkného hejníka.

          0 0
          • pitos  

            To ale pořád nic neznamená,že ho ten skok rozhodit mohlo být tím že to prostě jenom nečekal(jinak toho kluka na corsairu znám,občas se tam sejdem a jezdíme)

            Pokud třeba udělali větší radius či ho nějak zvětšili by na škodu být nemuselo, protože ten skok podle mě nebyl postaven úplně nejlépe.

            Jak už jsem psal…v sobotu tam pravděpodobně budu,tak jsem zvědavý.

            0 0
            • gazman  

              Tak furt nevim který to je,no nic,v sobotu nebo neděli tam asi budu taky.

              0 0
              • pitos  

                Už jsi ho popsal…je to ten za tím prudším místem pod kterým je furt bláto po kterém najedeš do te točky ze které to rozjedeš právě na ten skok.Pak následuje levá,prává a jsi natom dřevěném odpalu…

                My tam budem v sobotu kolem 11h,tak doraz protože v neděli už možná bude hnusně:)Už jsem si psal i s Mirem,říkal že dorazí také.

                0 0
    • Hynas  

      Dneska to tam bylo fajné, letmo jsem se přijel cestou domů podívat a zastihl FRridery a DHridery akorát při tlačičce nahoru. Dal jsem si to dvakrát dolů a jednou kolmo nahoru a…chtělo by to pozametat. Jinak hodně pěkné…ostatně jako vždy, listí na zemi trošku kazí přehled. Kéž by něco takového existovalo třeba…z Lysé. :o)

      0 0
      • Scotty  

        No jo,potkal jsi nás :)

        0 0
        • Hynas  

          Fajně. Kdy budete příště, půjčím si od Vás nějaké kolco a zkusím vysoké zdvihy. Chceš, že? ;o)

          0 0
          • Scotty  

            Bys to zkusil a už bys nikdy nechtěl nic jiného :)

            0 0
            • Hynas  

              Věřím, ale já se raději škrábu do kopce kolmo, což mi ty vaše pseudomotorky těžko umožní. :o)

              0 0
              • pitos  

                Tak pozor,my na tom jezdíme i dokopce po celých beskydech!:)

                0 0
                • Luma  

                  Taky jsem tam byl,jak jste přijeli:-)Gazman má nadherného koníka.Bylo Vás tam dost,nechtěl jsem se vtírat:-)

                  0 0
              • Scotty  

                Jak Píše Pito… žádné jen dolokopcom,to pozor! Jsme na XC stejně často jako na FR. Jak řekl dneska Gazman.. Nejlepší na XC jsou 200 zdvihy :) To sedí a v Beskydech 100%

                0 0
                • Hynas  

                  Jasně, mně na to beskydské XC stačí svých 130mm.

                  0 0
    • rossi001  

      Dneska jsme se byl na Skalicaku kuknout nahore u te tycky, u louky. A reknete mi , ktery ***** pojebany zasypal ten malinky dropik. Ja s eod tycky jde na ten pravy nejvetsi posilak do doliny..A jest ek tomu je to pekne hnusne hrbolate zasypane ze to ma dve urovne , pekna picovina to je!

      0 0
      • gazman  

        Byl jsem tam jezdit v pátek, vůbec jsem ale s toho co píšeš nepochopil co je tam tak dojebané, mě akorát sere ten posílák před dřevěným transférem, někdo s toho pořád dělá takový pojebaný dirt co tě vysílá do nebe a nejde skoro doletět do dopadu, jinak vše o.k.

        0 0
        • rossi001  

          Gazi myslim uplne nahore jak se jezdi od te cerveno bile tycky. je tam posilacek stredema a ten vpravo takovy velky do doury:D hned zanim byl celou dobu takovy fajny vykopany hrb cele roky. Ted ho nekdo rozkopal a cele je to tam tak divne serizle. urco budes vedet kd eto je nebo kluci ti reknou

          0 0
          • gazman  

            Myslíš v té levé točce, jak tam kopli klopku a dva skočky, větší a menší?

            0 0
          • pitos  

            Také úplně nechápu co myslíš.

            Od tyčky nahoře je vpravo větší drop z těch dvou rozjezdových možností no a podním dole je vykopaný malý hrb který tě hodí lehce doprava na pěšinu a pokračuješ dále tam jak popisuje gazman?

            Lepší fotku nemám, ale mělo by to být zhruba v tom vyznačeném místě.

            Co jsem tam byl letos ještě na sněhu tak tam ale byl.Také tam ale není roky,byl jsem tam jak se stavěl, což bylo myslím loni na jaře.

            0 0
            • gazman  

              Tak tohle je tam už dávno, je to skoček do kopce, coč je neštastné řešení, protože za ním následuje rovinka, do které kvůli němu stratíš rychlost a musíš hamtat do pedálů.Já ale myslel tu dlouhou levotočivou o takvých 150° opačně odkloněnou. Na jejím začátku někdo kopnul klopku a dva skočky, což se mi líbí.Dneska tam jedu zase, je tam nová lajna, třeba to najezdit.

              0 0
              • Scotty  

                Já tam budu cca. od 15hod.. Beru synovca a jdeme potrénovat :) měl jsem jet už včera,ale nevyšlo..

                0 0
                • gazman  

                  Kurde to už budu pomalu balit.

                  0 0
                  • Scotty  

                    Minuli jsme se o 10min. Přijeli jsme,jak jel Miro s Ulkou první jízdu dolů. Dneska super pojezd,povrch akorát.. Toho místa co tu Rossi nemůže rozdýchat je sice škoda,to bylo fajné,ale jinak kluci makají pěkně..dneska tam byli a chystají nějakou novou lajnu v té vrchní pasáži. Ta levá klopka je super!! Taky jsou opravené oba rozjezdy tj. prostředek i pravý větší,zpevněné a vyčištěné..,tak zato jim to seříznutí toho hupku odpustíme,ne? :) Ono se to tam stejně zase nahrne.. A ten dirt je fakt zase o cosi větší.. Ještě kapku a budem tam točit backflipy :))

                    Sorry Gazi,že to píšu celé pod tebe,ale nechce se mi to rozdělovat,když jsem se tak rozepsal :)

                    0 0
                    • rossi001  

                      Diky Scotty za info:-) no odpustime, , kdyz teda makaji kolem, hlavne at se z toho nestane dirtuv pojezd, na to maji chlapci Cupek o kus dale:)ja ty dirty proste nemam v lasce:-)

                      0 0
                      • gazman  

                        Taky je nemusím, ale je třeba umět i to, protože jsou toho všude plné tratě, pracuju na tom a výsledky se jakési dostavují no.

                        0 0
                    • gazman  

                      Ten skoček co zlikvidovali mě netrápí, byl to skok do kopce, zbytečně to ubíralo rychlost jak už jsem psal.Včera jsem dal 12 jízd nemohl jsem se toho nažrat, bylo to tvrdší a rychlejší než minule, bomba.S klukama co tam kopou jsem podebatil, oni jsou tam furt od začátku co tam jezdím.Příště berem z Mirkem pytle a pořešíme tam ty petky, je to humus.

                      0 0
                      • Scotty  

                        No mi přijde,že to zpomaluje furt stejně,tak jsem to spíš myslel tak,že to nic nevyřešilo..ale to je jedno,to je jen drobnost. Jo,bavili jsme se s Mirem,že by to chtělo úklidovou brigádku.. Petek je tam mraky..

                        0 0
                • goofy  

                  Sakra vy me vsichni stvete! Ja budu tak leda soupat nohama v Brne… Nejake plany na pojezd o vikendu? :o)

                  0 0
                  • miruš  

                    předpověď vypadá nedobře příteli, kdyby nepršelo extra moc tak bych se na skaličáku objevil

                    0 0
                    • Scotty  

                      uvidíme,pokud nezachčije moc..,tak o víkendu má být vedro. Neděle by mohla jít. Bude to schnout rychle.

                      0 0
                      • gazman  

                        Tak tak, asi bude srocení davů a mega photosession:-)

                        0 0
                        • miruš  

                          a nebo maliny ty brďo :-)

                          0 0
                          • gazman  

                            Jo, s cukrem, lesní plody to můžem.

                            0 0
                            • miruš  

                              minerální skalice mám už docela dost,chtělo by to změnu,vyjet v sobotu,přespat a od rána se motat po svahu a dávat si maliny se šlehačkou ale při teplotách co budou už asi jen s cukrem :-)

                              0 0
                              • pitos  

                                Také dobrý nápad, ale my na víkend nebudeme mít asi ještě auto,takže asi nic.

                                0 0
                                • miruš  

                                  tak vezmem káru my a gaz,nějak se rozdělíme voe :-)

                                  0 0
                                  • pitos  

                                    hmm,tak to je výzva:)každopádně se ti zítra dopoledne ozvu a něco domluvíme.

                                    0 0
                                    • miruš  

                                      ok,ještě se spojíme a domluvím se z gazem

                                      0 0
                                      • gazman  

                                        Miro s tím Malinem je třeba se kapku poinformovat, jestli jsou tam sračky, tak nemá smysl se tam štrachat.

                                        0 0
                                      • Scotty  

                                        aha..Takže předběžný termín otevření je 14.Mája… Teprve min. víkend skončila lyžařská sezona..,tak asi tak..

                                        0 0
                                      • gazman  

                                        Na vebce jsou dole ještě zbytky sněhu:-)) takže banán, bude Skaličák, nebo Javoch.

                                        0 0
                                      • pitos  

                                        Takže ja nikam nejedu,dojebal jsem si nohu a vypadá to tak minimálně na 10dni klidu…daří se,daří :(

                                        0 0
                                        • miruš  

                                          copak copak ? já jsem se také nedávno odstavil na 10 dnů z kotníčkem, copak trápí tebe ? tak doraz z berlema,budeš alespoň fotit a povzbuzovat :-))

                                          0 0
                                          • pitos  

                                            To samé,kotník.Berle teprve jdu dneska nafasovat protože mi žádné nedali a chodit se nedá.Pokud pojedete v neděli na Skaličák, tak bych tam možná i zajel aby si alespoň zajezdila Lucie…no uvidíme jak ti půjde.

                                            0 0
                                            • gazman  

                                              Ve všem zlém je třeba najít pozitivum, to tvoje je v tom že se to posralo na začátku sezony a pokud se bude jednat jen o 10 dní tak to nestojí za řeč, takže brzký návrat do sedla.

                                              0 0
                                            • miruš  

                                              sežeň si kostival,nebo ti mohu někde předat,je to takřka zázrak,mě osobně to pomohlo velmi,brzké uzdravení

                                              0 0
                                            • goofy  

                                              Cece tobe se dari… Kde se ti to povedlo udelat? Ale tak hlavne, ze to neni zas tak na dlouho, a nedopadnul jsi jak Lumir…

                                              0 0
                                    • Scotty  

                                      a co já,a co já? Mně necháte doma,nebo jak?? Ale Malino Brďo už fachčí?? To se mi zdá nějak brzy,ne? (nemám teď čas to hledat)

                                      0 0
                                      • miruš  

                                        jednalo by se o výšlap nahoru a dolů sjezd,stejný způsob jak na skalici jen by šlo o delší trať,ale to se ještě dohodnem zétra :-)

                                        0 0
                                        • goofy  

                                          Decka decka… Maliny to ja taky muzu :o) A kdyby co, tak moje kchara 3 lidi a 3 kola da vklidu ;o)

                                          0 0
                                        • Scotty  

                                          asi počkám do toho 14náctého :)) Stejně,pokud se tam ještě v neděli lyžovalo,tak bude bahňačka.. Ale romantika fajná,no :)

                                          0 0
                    • pitos  

                      Zatím vypadá že něco spadne v pátek pak už by mělo být teplo a pěkně.Jelikož to ještě není zavřeno pod listy tak i po dešti se tam dá na jaře tak do 2–3dnů jezdit.

                      Pokud to dopadne tak jak to zatím předpovídají, tak tam pojedem asi v neděli.

                      0 0
            • rossi001  

              jj to je on, jenze vcer aten hrb uz tam nebyl je to serizle a docela blbe vsak s epak kuknete vypada to ze je to cerstve:-)

              0 0
              • gazman  

                Ty vole máme mašiny se zdvihama jak prase, taková nerovnost je aspoň zpestření na trase, naopak bych tam uvítal nějakou řádnou kořenovou nebo šutrovou pasáž.No na to jsou jiné lokace, to je fakt, Javoch je třeba čisté DH.

                0 0
            • rossi001  

              jj presne ono, jenze vcer auz ten hrb tam nebyl. Je to serizle a docela blbe

              0 0
    • Luma  

      ám tu nějaké videjko z neděle co natočily mladí :-) http://www.youtube.com/watch…

      0 0
      • Black knives  

        To video není špatné. Nechceš udělat takto všechny mé lajny, co jsem kdysi postavil na Skaličáku?

        0 0
        • Luma  

          Blacku,to video dělali kluci,bohužel nemám tak dobrou malou kameru.Je to dělané GoPro.Já bych mohl natočit,normální kamerou skaličák.

          0 0
          • Luma  

            Jinak,až bude slušnější počasí,tak beru kameru,stativ atd a chci natočit pěkné úseky na Moravkovém singlu a i ten Skaličák.Když tak brknu na mobil.

            0 0
    • Scotty  

      Protože jsem si zničil řazení od přehazky a můžu jezdit jen z kopca,tak dneska opět Skaličák. Aspoň jsem si mohl vyzkoušet novou a teď už asi finální podobu toho námi tak probíraného skočku ( Ten,co se na něm rozbila Lucy). Kluci na něm trošku mákli..a zese je to pěkný posíláček,tak jako kdysi,jen větší. Vypadalo to,že je předělaný celý od základu. Už to nění tak nakopané,takžé příjemné polítání… Tímto chválím kluky,co se tam o to teď starají!

      0 0
      • Blackbiker  

        jj postavit skok blbě je hned-mladým to moc nevadí, ale ti starší na to doplácejí-muhehe. Vidím, že Skaličák žije víc než kdysi, to je fajn, Blackknives má jistě radost, že tam už nemusí makat sám. Zrobil dost-bez něj byste tam nejezdili…Málokdo si dovede představit ty roky práce-já ano:-)

        0 0
        • Black knives  

          Jsem, rád, že moje práce za 8 let na kopci nešla vniveč.

          0 0
          • Blackbiker  

            jasný Romane, no do čemby jsi mne nepřesvědčil, ale vytvářet něco pro lidi ať mají kde jezdit to ano, ale nikdy mne nenapadlo, že mne to bude fakt bavit skoro víc než ten bajk.:-)

            0 0
          • Black knives  

            Dneska jsem několika měsících jel s nářadím na singltrek. Myslím, že to mohlo být i horší. Prosekal jsem kosičkou, co bylo dole zarostlé, a trochu motyčkou opravil škody od motorkářů. Mám málo času, ale zas to nějak půjde opravit.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Klobouk dolu pred tvou vytrvalosti!

              0 0
              • Black knives  

                Vyčistil jsem během několika dní naprosto sám singltrek od Kostela, až dolů k řece. Pokácel jsem padlé stromy, vysekal vyjeté drážky od motorkářů, srovnal terén, a odklonil kvůli odvodu vody. Včera mně tam viděli tři bikeři, jak jeli nahoru. A uměli mi říct:„Jsi blázen, ale díky za tvou práci.“ Potěší to.

                0 0
    • zoltan84  

      zdravim.

      ten sigl od kostela jsem jel jednou, ale dojel jsem až dolů k řece odkud nešlo jet vpravo ani vlevo (tak jsem přelez řeku a vylez v blízkosti bikrosky v nosšovicích, talčit hore se mi nechtělo).. vzhedem k tomu že poslední kousek k řece byl docela prudký svah tak jsem asi blbě odbočil, z příšpěvků výše jsem pochopil že by mě singl měl dovést k až naučné tabuli u které končí FR traily vedoucí od vysílače ??

      jinak včera jsem dojel pod skaličák, ale bylo tam strašně bláta tak jsem ani nejel nahoru.. tak jsem aspoň posbíral pár PETek a zanádavl si na hovado co tam vyjezdilo koleje na motorce (ty jsou ostatně na celém trailu až do F-M, ach jo..)

      pokud bude nějaká brigádka rád helfnu, bordel kolem řeky se snažím semtam pozbírat, ale do kamelbaku toho moc nenacpu :) tak sem si říkal že někdy vyrazím pěšky s pytlem na odpadky, i když hlavně v okolí frýdku to po týdnu bude zase to samé..

      0 0
      • LUDVICEK  

        Ahoj, já se teď co nejdřív (samozřejmě až se zlepší počasí) chystám na ten váš vyhlášený kopec a traily kolem něj, klidně taky pomůžu se stavbou. De mi o to, jestli je tam poježdění i na víc – cca 5dnů, a jestli se tam dá někde poblíž u té Morávky stanovat. Kdyžtak hodte nějakou mapu nebo tak

        0 0
    • unitak  

      Včera jsme se byli mrknout na Skaličák a je to tam celé doje***. Všechny skokánky ze dřeva porozbíjené, před přírodními skokánky jsou vykopané v zemi díry jako zpomalovací pásy atd. Docela by mě zajímalo komu to vadilo, že to tam tak zničil :( Velká škoda toho. Jediné 2 věci tam zůstaly OK a to je úplně nahoře taková ta přírodní " U rampa" a o kousek níže jak se sjede z takové skály jeden skoček. :/

      0 0
      • Black knives  

        Dokud jsem o Skaličák staral já, aq pár mých přátel, tak jsme přímo jednoznačně nechtěli žádné stavby ze dřeva. Ten kopec je soukromé vlastnictví. My měli traily nadělané tak, že byly jen v hlíně, a skoky byly sekládané šutry, a zasypané hlínou. Staral jsem se o kopec 8 let. Už na to seru, jsou tu mladší. A co jste si dojebali, to si opravte. Já na tom kopci makal okolo 300 hodin ročně, a byl perfektní. Co je tam nyní, chce se plakat.

        0 0
        • Black knives  

          Info pro místní bikery. Singltrek na Skaličák jsem celý vyčistil, opravil od motorkářů, je zase ok. Ještě bude pár hezkých dní, tak jděte užít singl.

          0 0
          • Black knives  

            Syn se právě vrátil ze Skalického singlu, a hlásil mi, že před ním už byly stopy několika kol. A to se mi líbí. Když to jezdíte, měla ta práce smysl. Mladý se to taky naučil jezdit, což mne také těší. A vejde se do těch stoupajících 180st zatáček i s velkým 29´´kolem.

            0 0
            • Black knives  

              Na kopci je mokro, takže tam nejezděte. Singl není zadlážděný, a já tam něco překopával, takže to není dost odusané.

              0 0
              • Black knives  

                Včera jsem na singlu potkal mladou dvojici s obrovským bílým psem-irským vlkodavem. Paráda, že lidi stezku využívají celoročně.

                Vyfotit jsem si je nestihl.

                0 0
      • umpalumpa  

        My jsme tam byli v úterý, všechny skoky co se daly zničit jsou zničené, přes tratě natahané klády a větve, na některých místech nesmyslně udělané rolety. Klády jsme dali na kraj, větve jsme také odházeli, ale na celkové spravení bude potřeba více času…

        0 0
        • unitak  

          Jojo, my tam taky nějaké větve flašky atd uklidili, ale je to tam prostě celé dojebané..bohužel se tam objevím 1–2× za rok, takže na nějaké větší práce není čas, chtěli jsme se jen projet, bohužel je to tam dodrbané celé, tak jsem o tom chtěl aspoň informovat ostatní prostřednictví fó­ra.

          0 0
    • WEGO  

      Zdar. Mám chatu na Bašce a Skalici znám, ale totálně netuším kde by tyto trailíky mohli bejt, tak mne prosím naveďte. Když vyjedu nad přehradu a pojedu stále nahoru kolem kravína a těch polí a vyjedu nahoru na tzv. vyhlídku. Tak doleva z kopce je Skalice kostel apod. a doprava z kopce je směr Raškovice a Janovice. Tak kde se toto nachází díky :-)

      0 0
      • WEGO  

        ??????????

        0 0
        • bosmilan  

          Tak u kostela pojedeš rovně přes hlavní cestu a kolem hřbitova nahoru až k vysílači,u něho po poli doprava a dojedeš na začátek cestiček vedoucích dolů…pak už si stačí vybrat na co máš :-)

          0 0
    • zoltan84  

      zdravím, chci tímto blackovi, a všem ostatním kteří na kopci pracují, poděkovat za kus skvělé práce !

      jezdím XC, takže na kopci vyhledávám jen lehčí traily (bez skoků)

      zároveň chci požádat o případné info pokud se bude konat nějaká brigáda, rád pomůžu !

      sám tam občas udělám na co stačím (odtáhnou větve, posbírat bordel), ale do hrubších úprav bych se nerad pouštěl na vlastní pěst, abych neudělal víc škody než užitku

      0 0
      • Black knives  

        Už to si cením, jako pomoc, když ti není líno sesednout z kola, a odhodit padlou větev. Málokterý biker to udělá.

        0 0
    • zoltan84  

      zdravím, dole pod singlem (ke kostelu) a pak v jeho polovině jsou 2 mohutnější spadlé stromy.

      myslíte že by se měly odstranit nebo spíše nechat jako překážka motorkářům?

      0 0
      • Black knives  

        Opravil jsem singl po devastaci motorkářů. Vyzametal ho, a udělal nějaké další úpravy. Proti motorkářům můžete dělat to, že tam buďte často, a foťte je furt a pořád. Aby znejistěli. Ani oni nejsou tak nepolapitelní, jak si o sobě myslívají. Vždy jim dávejte najevo, že jsou nežádoucí. Co se týče mně, mívám takové záchvaty zlosti, že jsem tam dlouho ani nebyl schopen jít.

        0 0
        • Black knives  

          Vyčistil a opravil jsem singl komplet celý. Už tam nahoře voní medvědí česnek.

          0 0
          • zoltan84  

            jj, jezdí tam ty mrdky.. jednou jsem se jim pokusil vysvětlit že tam za 1. nemají v lese co dělat 2. ničí cizí práci..

            odpovědí mi bylo „drž *****“. takže tak.

            pokud by jsi chtěl s něčím pomoci, dej vědět (tady nebo malis.vojta@seznam.cz)

            mi to zas tak zničené nepřišlo, ale byl jsem tam naposled někdy v prosinci (pěšky)

            0 0
          • khenia  

            Tak ten strom už tam není. Jeli jsme tam včera večer a ten prostřední kus byl odtažený až k lavičce co je na konci fr trailu.

            0 0
        • zoltan84  

          jak vlastně opravuješ rýhy po motorkách ? dosypat a udusat ?

          0 0
        • zoltan84  

          jo motorky tam vyjíždějí „pěkné“ rýhy..

          co s tím? „jen“ dosypat a udusat ?

          budu teď v létě asi často na baráku ve skalici pomáhat rodině se zahradou, tak nebude problém i pomoct na kopci.

          0 0
      • pocestny  

        Ten strom bych tam tak nechal – překážkama ztížit těm motorkářům život. Bike člověk přenese…

        0 0
        • zoltan84  

          bohužel ho stejně objížděli

          0 0
          • zoltan84  

            http://www.motorkari.cz/forum-detail/…

            příspěvky 48 a 49. první dva podezřelí :D

            0 0
            • Black knives  

              jj, dobrý tip. Mně v jádru věci nevadí, když si to projedou tak, že po nic nezůstane škoda. Ale s motorem pod prdelí ta škoda je vždy, pokud jedou nahoru. Ale zažil jsem pár týpků, co to jeli dolů jen tak bez plynu, a bylo to v pohodě. Mně prostě vadí, když ničí roky mojí práce, ale co se týče ochrany přírody, to není můj boj. Na to je tady státní správa. Lesy čr, povodí Odry, ochrana přírody, policie.

              0 0
    • zoltan84  

      chi se zeptat na aktuální stav trailů na kopci, díky

      0 0
      • pitos  

        Právě jsem se vrátil ze Skaličáku a je to celkem dobré.Přibylo tam pár nesmyslů ale ta hlavní lajna je v pohodě a i jedna vedlejší je dobře jetelná.

        Info sice pozdě, ale třeba se někomu bude hodit.

        0 0
        • Black knives  

          Na lajny dolekopcom už nemám čas, takže na kopci je bezvládí. Já ale dám do pořádku výjezdový singl u řeky. Je to mé největší dílo, 2,5 roku dřiny. A singl drží, i když po něm jezdí motorkáři. Včera jsem jednu partu stopnul, ale ti byli v pohodě, už starší týpci, takže se s nima dalo mluvit. Nemám nějak čas na kolo, a to tak, že vůbec. Takže si dám do cajku singl, abych měl alespoň tohle na trénink. Jinak už jezdím jen krokem kolem Morávkového, když venčím psa. Prostě, za dva a půl roku mi bude padesát, a už to není juchajdá. Ten singl ale dám do cajku, a budu rád, když vás tam potkám hodně. Kde je hodně lidí, tam pak nejsou motorkáři, a nezarůstá to tolik. Pokácel jsem nějaké stromy, co zavazely, ale ještě to není celé v cajku.

          0 0
          • salvador  

            Ahoj, narazil jsem na toto vlákno úplnou náhodou (při hledání nějakých trailů v okolí mé rodné Skalice-okres Senica, SR). Chtěl bych jen říct, že vám fandím v tom co děláte! Já zatím spíš jen jezdím a jen občas někde něco uklidím.....ale třeba taky jednou dospěju do fáze trailbuildingu (v okolí Brna, kde bydlím, je příležitostí a místa ke stavění dost). Chtěl jsem se zeptat, jestli existuje něco jako mapa trailů v okolí té vaší Skalice (nebo alespoň nějaký bližší popis, kde je najdu), až budu mít cestu okolo, rád bych se zastavil a projel si je. Předem díky.

            0 0
            • Black knives  

              To nemůžeš netrefit. Skalice má nahoře na kopci kostel. Dole u řeky je hospoda Kačabar. A v prostoru mezi jsou traily. Morávkový singl hned nato navazuje, a okruh Dobrá-Frýdek-Skalice je dost dobrý, ale jak už to u řeky bývá, je to skoro po rovině, ale ne tak docela. Jeden by se u toho i zapotil.

              0 0
              • Black knives  

                Skaličák je fest rozrytý od motorkářů. A já už nemám sílu to po nic opravovat. Takže, končím. Ať to třeba zpustne. Máte možnost vy mladší se předvést, ale já už nechci.

                0 0
                • Džey Ár  

                  Jsou to hovada. To je marné, jak se něco proflákne a jezdí tam hodně lidí, každý si toho všimne, včetně motorkářů, a je po lokalitě. To je alespoň poučení pro „stavitele“. Mám trailík který začíná zcela skrytě a jsem za to rád, páč kolem taky brousí šmejdi na kroskách.

                  0 0
                • zoltan84  

                  ano bohužel je to opravdu rozryté.. nicméně opravit to imho pude.

                  Blacku, pokud by jsme se mohli potkat na místě v neděli či pondělí tak budu rád, mám určitou představu o opravě

                  0 0
            • -b-n-x-  

              Jenom bych doplnil ze je celou dobu rec o Skalici na Frydecko-Mistecku (Severni Morava). Tak jen aby nedoslo k nejakemu nedorozumeni. I kdyz predpokladam, ze si to tady vsichni uvedomuji.

              0 0
    • Scotty  

      Ta „hlavní“ dolekopcom lajna na Skalicáku je taky momentálně mimo provoz viz. foto. Skočky ve střední části poničené a pak tento velký polom :(

      0 0
      • goofy  

        Ouuu. Tak to je škoda… :-( Po víkendu se budu muset zastavit do kanclu, tak jsem myslel, že se tam svezu. Je aspoň singl kolem Morávky v cajku?

        0 0
        • Scotty  

          Jo, singly kolem řeky, jak kolem Morávky, tak kolem Ostravice jsou OK, teda aspoň ty části, které jsem projel.

          0 0
          • Black knives  

            Morávkový singl udržuju, ten je OK.

            0 0
            • goofy  

              Díky pane za to. Dneska jsem si to projel od vlakáče ve Frýdku po Vyšní Lhoty a máte to tam stále dobré. Až na tři stromy na straně Zanzibaru a jeden na druhé (někdo už ho očividně začal řezat) je to bez problému jetelné. Byly tam spadlé asi dva nějaké menší stromky/větve, ty jsem odtáhl bokem. Na ty velké jsem neměl vercajk. :-)

              Byl jsem se mrknout i na Skaličák ty skoky by se opravily, ale ten polom je fakt veliký. Je tam toho napadané bohužel dost. Navíc na tratích teď řádí motorkáři. Naštěstí je tam sucho, tak lajny zatím drží.

              0 0
    • goofy  

      Že by první vlaštovička?

      http://ostrava.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…

      0 0
      • sYs  

        +1

        0 0
      • pocestny  

        good job

        0 0
        • RomanH  

          Ja bych z toho tak nadsenej nebyl. Nejsem mistni, tak netusim, co presne Vam motorkari tropi (zda se s nimi nedalo domluvit, vetsinou to neni nikdo cizi), a jak jsou na druhou stranu Vase traily legalni. Nechtel bych se jednou dockat toho, az bikeri budou vyhnani do arealu a siroke cesty, a vsude jinde na ne budou delat cajti zatahy :-(

          0 0
          • goofy  

            Ano, nevíš o čem mluvíš.

            0 0
          • krabica  

            To není o trailech, jsou to pěšiny v chráněném území, po kterých chodí lidé na procházky a jezdí na kole. Motorkáři tam fakt nemají co dělat…

            0 0
            • RomanH  

              Jasne, v poho. Nekde i Black psal, ze mu to na Moravkovym nici, to je pak samo spatne. Jen mam osobne radsi reseni mimo cajty, je to vetsinou lepsi pro vsechny. U nas si naopak davame vedet, kdyz se delat zatah, ale na druhou stranu, kdyz mladi delaji bordel, staci zminka o cajtech, a je klid.

              0 0
              • goofy  

                Samozřejmě je řešení mimo cajty lepší, ale komu není pomoci…

                0 0
              • Black knives  

                Sebelepší motorkář ten trail poškodí, protože má holt těžkou motorku a silný motor. Zkoušel jsem mnohokrát jakousi formu dohody. Se staršími motorkáři je alespoň diskuse možná. Mladí se ti vysmějí do ksichtu. To je holt mládí, ***** na všechny a všechno. Jenže…důsledkem holt vždy něco trpí. Skaličák je v podstatě zničený. Nejen motorkáři, ale i tím, že mí nástupci kopec neudržují. Postaví píčovinu, chvíli to zkouší, pak to opustí. A co tam jezdím skoro denně venčit psa, bikeři už tam nejsou. Já tam dřel jako vůl mnoho let. Zbytečně.

                Na čem mi však záleží, je výjezdový singltek, co jsem kopal 2,5 roku. A i ten motorkáři ničí. Za sucha by to skoro nepoškodili, ale když úmyslně rejou trail za mokra, je to úmysl škodit. A to jsem hodně, ale fakt hodně ********.

                0 0
    • wego1991  

      Jel sem minulý pátek od kačabaru po levém břehu (proti proudu Morávky) směr Raškovice – super poježdění, někdě v okolí Nižních lhot trošku koleje od motorkářů, ale žádná hrůza, párkrát sem zajel do ,,slepé'', ale vždy jsem trefil na správnou trasu (je tam těch možností kudy jet mnoho) a pak sem dojel na hráz regulující hladinu vody v Morávce, či co to je a musel sem vyšlapat pár schodů a jít po hrázi na pravý břeh (dalo se i nalevo) a asi po 500m sem dojel k Restauraci Bobr – dál už mi bohužel čas nevyšel, tak sem jel už po asfaltu směr domů. A tak se chci zeptat, když chci jet až směr Morávka, tak jak přejedu cestu u Bobra, tak se mám vydat po, kterém břehu nebo jak natrefím na pokračování trailu?

      0 0
      • sYs  

        od bobra na moravku uz to neni buhvi co. vpodstate po modre az na moravku.

        lepsi je z toho jezu (ty schody :-) ) jet smer prasiva a pak hrebenovku nekam dal

        0 0
        • goofy  

          Nebo zpátky po proudu do F-M. to je vždy lepší než proti proudu a je v podstatě jedno který břeh. :-)

          0 0
          • sYs  

            máš recht ;-)

            jsem tak rád, že mimorávkový singl začíná hned za barákem. úsek k zanzibaru a zpatky jezdím několikrát do týdne – super odreagování od práce.

            0 0
          • wego1991  

            To věřím, že to bude paráda jak to pojede rychleji, ikdyz se mi nezdálo, že bych jel nějak dokopce proti proudu.. Holt to bude potřeba testnout i opačně :)

            0 0
        • wego1991  

          Ok. V sobotu to snad testnu, dnes asi nebude tolik času (MS a výhra u toho nesmím v hospodě přeci chybět :) a tak to nejspíš zapichnu opět u Bobra.

          Jinak s hrebenovkou souhlasím, ale několikrát do roka jezdím Baška – Morávka a od tama bílý kříž apod a zajímá mě právě jiná varianta než ten asfalt po kterém sem jezdil… Ještě otázka ta modrá TZ od Bobra mě vyplivne kde cca v Moravce? U toho mostu?

          Jinak jel sem zatím jen levý břeh (proti proudu řeky) od toho kacabaru po Bobra. Někde sem četl (buď toto vlákno nebo jiné o tomto trailu), že druhá strana řeky je hůře ne-li skoro vůbec jetelna – je to pravda nebo stojí za to dnes prubnout druhou stranu?

          A poslední otázka – čtu tady jak píšete trail FM – Morávka… A zajímá mě kde trail začíná ve FM? Já zaregistroval začátek až za tím kacabarem, což je Dobrá..

          0 0
          • goofy  

            Když jedeš od Frýdku, tak po pravé straně to začíná od ulice Jamnické (za železničním mostem) až v podstatě po Kačabar. Na levé straně to začíná o kousek později (za nějakým suchým korytem). U Kačabaru je dobré přejet přes mostek na levou stranu a pokračovat už jen levou stranou, protože pravá končí nahoře ve Skalici (Blackův výjezdní singl).

            0 0
            • wego1991  

              Super díky moc za radu, já budu prejizded most přes Ostravici ve Staraku, takže hned za ním zahnu doleva a snad na to natrefim a pak u kacabaru přejedu most na druhou stranu.. Blackuv kopec až někdy jindy.. Na to, že to mám z Bašky co by kamenem dohodil, tak se mi tento trail dlouho schovával :) a po projetí minulý týden se už ******** těším na dnešek až ho zas projedu

              0 0
          • sYs  

            Z fm do fm to jezdím takto (krátká varianta třeba na večer): https://www.strava.com/…es/565281154

            A tady je ti ta cesta na Morávku: https://www.strava.com/…es/228931095

            GPX ti můžu poslat

            0 0
            • wego1991  

              Paráda z toho prvního linku vidím, kde jsem minulý týden udělal chybu a napojoval se na trail proto až u kacabaru – jak vede ta asfaltová stezka a zataci do leva, tak sem jel rovně, ale po pár metrech slepé rameno a voda, ale teď vidím, že sem měl odbočit až potom. Dobré vědět, díky.

              0 0
      • Black knives  

        Od Bobra dojedeš jen k řece, a furt jedeš po levé straně řeky…a furt dál a dál.

        0 0
        • Black knives  

          Skaličák by se dal označit za odepsaný. Zarostlý, porytý od koní i motorek. Ale mně to nedá. Takže, když jste všichni tak strašně zaměstnaní ježděním po treilech, které v čr, pl, i sr rostou…tak ten kopec znova a opět uklízím sám. Něco už jde projet shora.

          0 0
    • BorisFR  

      Lepsi thread tu asi nenajdu…

      Co stara garda, kde je vam vsem konec? Black stale cisti? Pitos s Luckou? Ovca? Tomfree? Vita?

      Je mi jasne, ze se tezko dopracuju ke vsem, ale z tech, kteri na Skalicaku kdysi litali, je tu jeste nekdo aktivni?

      Sam se priznam, ze ja a MTB uz se nejaky cas moc nepotkavame z ruznych duvodu (live & stuff) vsichni asi znaji, ale chtel bych se do toho zase dostat. Letos je to asi uz nerealne, ale pristi rok je taky cas. :)

      Co vy? Zahlidnul jsem tu akorat reakce Toma, ale zbytek ticho po pesine.

      No, treba nekdo napisete.

      Boris

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.