Šítí díry na návleku Roubaix

4 nepřečtené
  • cevepe

    Minulý týden jsem spatl z kola a dodřel si návleky na nohy (Roubaix) v oblasti kolene. Mám to normálně zašít ručně nebo radši zajít do opravny oděvů. Má s tím někdo zkušenost? :)

    Spíše mně jde o to, pokud to zašiji ručně, tak aby to drželo pokud jde o elastický materiál :)

    0 0
    • jIrI___  

      Měl jsem na koleni stejnou díru, zašil jsem ji doma na šicím stroji (s podšívkou) a drží to už 3 roky. Té elasticity jsem se taky bál, ale očividně zbytečně :)

      0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Držet bude cokoliv, ale já bych Ti doporučil zašít na stroji silonovou nití nějakým dvojřadým pružným stehem, ze zkušenosti tak drží třeba i přišití protiskluzové gumy na lemu kraťasů – a tam je roztahování ještě daleko větší. Ideální by samozřejmě byl overlockový stroj, ale ten doma nemám.

      Záplata je potřebná v každém případě, nejlépe zvenčí.

      0 0
    • honza1982  

      Totéž se mi stalo před čtyřmi dny. Úplně nové zimní kalhoty a hned na první vyjížďce pád a koleno roztrhlé. Krom vzteku a nadávek, jaký jsem debil jsem cestou přemýšlel nad opravou. Vyřešil jsem to tak, že jsem použil jedno staré černé elastické bavlněné tričko. Vystřihl latu, ohnul tak, aby měla dvě vrstvy a udělal pruh, aby nebyla moc nápadná. Přišil na stroji (rovněž bez overlocku) a není problém.

      Vyvaruj se rozhodně jakýchkoliv nažehlovacích či nalepovacích udělátek. Zkoušel jsem je a drželo to rovných 30 sekund.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.