• die.catana

    Tak zase jsem tady s šíleným dotazem.

    Má představa.

    Dojet autem třeba do dolomitů, zapíchnout někde na parkáči a vyrazit na kole do hor. Být tam třeba tři dny a zpátky k autu.

    Jak to provést, když bych chtěl vést jen lehký baťoh do 25l a přitom tam neumřít a nijak nestrádat????

    A hlavně kam vůbec jet, aby to mělo smysl.

    Občas jsem jezdil na expedičky, ale to jsme byli s brašnami a Italové na nás v Cortině pokřikovali Ristorante Ristorante, možná to bylo tím, že jsme v brašnách měli plechovky od piva a krabici od pizzy, ale ty časy jsou už pryč :)

    0 0
    • Smazaný účet  

      na webu traibusters docela hezky popisujou strategii jak prezit s 25–30l batuzkem. Zakladem je mit vybranou lokalitu a vedet co te ceka…jestli je kde prespat, najist se cestou a tak. Jo, a hlavni je jet aspon ve trech…

      0 0
    • jeffino  

      pokud vím, v alpách se dá bez problémů spát a jíst na chatách, takže jestli máš plný kapsy euráčů, tak nechápu v čem je problém, navíc v létě se dá přespat někde pod šutrem na alumatce:-/

      0 0
      • die.catana  

        JJ třeba aby mně nesežrali medvědi, jak posledně na tom zimním tripu v Hallstattu :)

        0 0
      • McBlacky  

        to ale záleží jak ve které zemi. Třeba švýcaři volné spaní v horách v letní sezoně nedovolují. Šance, že tě chytnou mizivá, ale…

        0 0
        • jeffino  

          je vcelku velkej rozdíl mezi volným spaním a bivakem, nikdy jsem neměl ve švajcu problém se spaním např. na karimatce vedle auta na parkovišti, pokud se chováš slušně a neděláš bordel…rakušáci mě přijdou na tohle mnohem větší dementi.

          IMHO na bajku by jsi tam taky neměl jezdit všude:-/

          0 0
          • tonik666  

            V Itálii (hledal jsem pro Paganelu) nesmíš kempovat (mít postavený stan přes den), ale smíš rozbalit stan na přespání (definováno tak, že postavíš za soumraku a za úsvitu sbalíš).

            0 0
    • Nikovlas  

      Já se připojím s jen malinko souvisejícím dotazem:

      Víte o nějakých singlíkách v „blízkosti“ Mnichova? Tím myslím že tam člověk dojede vlakem v rámci Bayeren Ticket a ještě si stihne zajezdit a vrátit se.

      Případně něco na 2 dny s přespáním někde.

      Dík.

      0 0
    • Janes  

      Vy dneska nějak moc přemýšlíte co kdyby. To bych si v mládí moc nezajezdil a nezavandroval. Ale asi je holt jiná doba a má to smysl se zajímat. No nic odpusť „starci“:-)

      0 0
      • Janes  

        Kua, co mi to tam louplo za odkaz? Nic jsem nechtěl, nojo jiná dob a :-)

        0 0
      • McBlacky  

        dřív se to tak neřešilo, jako hromada jiných věcí. Dneska je tlak všechno zpoplatnit a z druhé strany se tomu pomáhá zákazy. Např s obytňákem taky není taková volnost jako dřív atd.

        0 0
        • jeffino  

          protože všude je lidí jako sraček, tak se nedivím, že místní mají potřebu to nějak regulovat, např. ty nájezdy poláků a madarů v raichu jsou docela síla…evropa je holt moc malinká:-)

          0 0
        • Janes  

          Ale jo, beru, jen jsem si tak povzdechnul. Ale na druhou stranu, nás za totáče naháněli poliši v jednom kuse a taky to šlo. Faktem ale je, že už jsme díky tomu byli vycvičený, že nám to ani problémy skoro nedělalo.

          0 0
    • šimlos  

      Nic šílenýho na tom nevidím.Pokud si ale chceš dobře zajezdit,tak bych se rozhodně netahal s věcma na bivak a naplánoval si nocleh na chatách.Pojisti se u Alpenvereinu a na většině chatách v Rakousku a Itálii je na nocleh po předložení průkazky slušná sleva.Tím Alpenverein nijak neprotěžuju ale do hor je to jedno s nejvýhodnějších pojištění a když člověk využívá i chat tak i něco ušetří.

      0 0
      • jeffino  

        tak s tou slevou bych byl opatrnej, občas je to max. 2–3eura

        0 0
        • JSt  

          navic mam zkusenost, ze tu slevu na alpenferneta ti casto daji i bez toho pojisteni. :-P

          0 0
          • jeffino  

            správně, tu blbou kartičku nekontrolujou, vůbec totiž nepředpokládají, že by jim někdo lhal:-)

            0 0
            • JSt  

              priznam se, ze takovou habaduru bych nehral, pac se tam vyplnuje cislo pojisteni. v jedne chaticce nam slevu nabidla sama recepcni s tim, at tam opisem cislo pojisteni z nejake predchozi stranky v knize hostu. :-) o tuto zkusenost bohatsi jsme pak narovinu dotazovali slevu na alpenverein s upozornenim, ze to pojisteni nemame a vetsinou s usmevem vyhoveli.

              ale mozna bude rozdil, kdyz se takto zepta skupina nactiletych nebo lidi tricet plus… :-)

              0 0
        • tonik666  

          Na ubytování bývá půlka, tj. třeba 11 místo 22 EUR.

          0 0
          • šimlos  

            Jojo,na Werfener Huete pod Hochtronem místo 28 Eur jsem platil Eur 15,to už je rozumný :-).Mě jde hlavně taky o to pojištění,v případě úrazu nevybíhá v Alpách horská služba s nosítky ale kvůli jakýkoliv blbosti startuje vrtulník a bez pořádnýho pojištění na horský aktivity to může dopadnout pěkným dluhem..

            0 0
    • die.catana  

      Jak přespat v Alpách, či dolomitech, abych nebyl sežrán medvědy?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.