singlpeed zadní kolo řešení s torpedo na MTB rámu

28 nepřečtených
  • mc.loki

    Ahoj, zeptám se možná blbě, ale vrtá mi hlavou jedna věc, jak přestavit zadní kolo na MTB singlespeedu, aby nebyla nutná brzda vzadu – takže torpedo náboj, ale jak tam budu řešit řetězovou linku, protože jestli to dobře chápu, tak na torpedo našroubuju takové to volnoběžné kolečko a s tím nelze operovat jako s adaptérem na single, kterej vymezujuju podložkama, aby kolečko lícovalo s převodníkem klik? jak se to tedy řeší?

    Chtěl bych nechat na kole jen přední brzdu a vzadu v případě nutnosti brzdit jen zašlápnutím dozadu, nikde jsem tohle řešení ještě neviděl, ale podle všeho je to možné, když se prodávají zapletená kola na 26 palců s torpedo náboji, tak mě to napadlo.

    A pokud bych se rozhodl nechat zadní brzdu a dát tam zapletené kolo se šroubovacím kolečkem, stejný problém – jak řeším řetězovou linku? Zkoušet různé délky středových složení??

    Díky za rady.

    0 0
    • mc.loki  

      nikdo neporadí? fakt netušim, jak si s tim poradit, tak prosím někoho, kdo to takhle stavěl, aby mi pomohl. Děkuju.

      0 0
    • mc.loki  

      stále nikdo?

      pak mám ještě jeden dotaz: myslíte, že je tohle použitelné na ořech 7/8, když mám adaptér na singlespeed? Podle fotky vnitřní ozubení sedí, ale možná se pletu. Prodejci jsem vznesl dotaz, ale ví ještě větší houbelec, než já:

      http://www.nakupni-dum-praha.cz/…-1–8-pro-S3X

      Jistě, dokázal jsem si vyguglit, že je to na náboj S3X, ale možná má stejné ozubení jako ořech?

      Pokud někdo zná odpověď na mé dotazy, budu mu moc vděčný. Díky.

      0 0
    • Luker  

      Ano, na klasickém torpédu nijak ozubeným kolečkem nepohneš. Základem je změřit šířku zadní stavby a koupit správně široké torpédo – nejlépe kontaktovat přímo výrobce. Řetězovou linku pak poladíš délkou středové osy. Pokud by i nejkratší osa byla moc dlouhá, můžeš koupit delší šrouby do převodníku a ten vypodložkovat blíž k rámu (sám to tak vozím, ale na silničním rámu).

      0 0
    • Jakobo  

      Pokud mas ram s vertikalnimi patkami, tak na torpedo muzes rovnou zapomenout, funkcni reseni neexistuje.

      0 0
      • mc.loki  

        Aha, tak to je čára přes rozpočet. ale proč se tady dělají zapletený kola 26 palců na MTB s torpedo náboji? Tomu nerozumím.

        0 0
      • mc.loki  

        Aha, tak to je čára přes rozpočet. ale proč se tady dělají zapletený kola 26 palců na MTB s torpedo náboji? Tomu nerozumím.

        0 0
        • Vilém  

          Muzes uvest nejaky priklad?

          Jinak jsou ramy v kterych by takovato kombinace pouzit sla, podminka je moznost napnout retez bez pouziti nejakeho napinaku.

          0 0
          • mc.loki  

            k tomu ejště dotaz, když mám na rámu vertikálůní patky, lze sundat a nějak přivařit horizontální?

            0 0
            • Vilém  

              A co to je za ram?

              0 0
              • mc.loki  

                Author Traction, mám ve své fotogalerii jako DIY singlespeed.

                0 0
                • Vilém  

                  Tak na duralovem ramu na to zapomen.

                  0 0
                  • mc.loki  

                    znamená to tedy, že pokud bych pořídil oceláka (což mám v plánu), že bez problémů? případně máš typ na levný MTB rám s horizontálními patkami? nebude nakonec lepší postavit to na silničce? Sorry, moc otázek vím. :) Zvažuju možnosti. Vyhovuje mi na singlspeed MTB rám – mrštnost v pražských ulicích, hbitost s jakou se pohybuje, ale zároveň bych z něj chtěl mít co nejčistší singl, tedy jedna V-brzda vpředu, vzadu brzdi zašlápnutím a bez napínáku…

                    Chci moc? Vymýšlím si moc?

                    0 0
                • Jakobo  

                  U oceloveho ramu snad, u hliniku tezko. Na tento ram proste torpedo nepatri. Sice existuji horizontalni patky co se montuji na stavajici patky a zadni stavbu, ale to je stejny nesmysl jako pulclankovy retaz. Si porid nejaky stary ocelovy low-end Author se sikmyma patkama.

                  0 0
                  • mc.loki  

                    ano, to by asi bylo řešení jak vyloučit napínák. druhá varianta by asi byla nechat si oceláka postavit např. u Štěrby s horizontálními patkami, ale to bychom byli rázem cenově někde jinde, než to vidím já a kolo by přestalo plnit funkci levný plečky do města, kterou mohu kdekoli nechat opřenou s jednoduchým lankovým zámkem… :)

                    0 0
                    • Vilém  

                      Tak se zkus domluvit treba s Tinou, zda ti nezprostredkuje nejakyho ocelaka. Oproti Sterbovi by to stalo par Kc.

                      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.