Silničních 300 km: Praha - Černá hora - Praha (19.7.)

13 nepřečtených
  • Schuminier

    Ahoj,

    dávám na vědomí, že s dalšími minimálně 5 potvrzenými blázny vyrážím tuto neděli (19.7.) v 7:00 hod z Prahy od metra Černý most na 300km celodenní silniční epickou vyjížďku na Černou horu (alternativa je Špindlerova bouda) a zpátky.

    Kdyby se chtěl kdokoliv kdekoliv přidat, budeme jedině rádi.

    Trasa je následující: https://www.strava.com/routes/2640384

    Při cestě tam jedeme přes Nymburk a Sobotku, při cestě zpátky přes Železný Brod a Mladou Boleslav. Pojedeme ve dvojičkách za sebou. Předpokládaná průměrná rychlost na rovinkách: 31 km/h. Na vrcholu cílového kopce se bude čekat a následně se sjede někam na oběd. Předpokládaná průměrná rychlost za celý den: 28,5 km/h (tj. 10,5 hodiny šlapání, včetně pauz a oběda 13 hodin, tj. po 20. hodině bychom měli dorazit zpátky do Prahy).

    Počasí má podle všeho přát – téměř bezvětří a v maximech 29 stupňů ve stínu, čili z těch tropických dní zdaleka nejchladnější :-). Možná s námi pojede i doprovodný vůz, ale to ještě není potvrzené.

    Loni jsme podnikli Praha – Ještěd – Praha (233 km). Byli jsme z toho tak nadšení (report zde: https://schumiho.wordpress.com/…ha-6-7-2014/), že letos si chceme překonat další rekord a dát 300 km za jeden den :-) Myslím, že to bude hezký výlet.

    0 0
    • Barak  

      Já jenom, že nejedu.:-) Jinak pěknej plán a přeju ať vám klapne počasí, na neděli hlásili nějaké bouřky.

      0 0
      • Schuminier  

        To je škoda, že nejedeš. Já pořád věřím, že se někdo z bike-fora hecne a půjde do toho s náma. Protože čím víc nás bude, tím líp se pojede, zatím je nás 6 na celou trasu a další 2 na první či poslední desítky kilometrů. A když přijde nějaká bouřka, tak v tom vedru to bude možná jedině dobře – příjemné osvěžení :-)

        0 0
    • jecnak  

      Ahoj, rad bych se pridal. Pockam na vas v Hornich Pocernicich nekde na te hlavni.

      0 0
      • Schuminier  

        Skvělé, to budeme jedině rádi, stav je takový, že v 7:00 hod mám sraz na Černáku s jedním, vyrazíme tak v 7:05. V Sadské nabíráme další 2, v Nymburce jednoho a v Sobotce ještě jednoho a na posledních našich 50 km se připojí další 2 a ještě stále lanařím další 2, 3 lidi, takže co se týče počtu lidí, tak se to na nás postupně bude nabalovat. :-D Číslo na mě je 724 522 561. Z toho Černáku tedy hledej na té hlavní 2, max 3 silničáře, jeden z nich (já) budu mít na sobě růžový dres.

        0 0
        • jecnak  

          Ok, ja budu v bilem cekat u semaforu cca uprostred Pocernic.

          0 0
      • Schuminier  

        Takže další jeden zdá se zlanařen, čili včetně tebe by nás mělo jet postupem času na Černou horu 7 lidí. Já se jdu na zítřek připravit a spát. S organizací pro dnešek končím, pro ostatní – kdekoliv kdokoliv bude mít zájem, může se k nám připojit a když by i potahal trochu špic na těch rovinkách, tak se nebudeme zlobit :-)

        0 0
    • Pán z Dubu  

      Zdar.

      Dávám Vám ke zvážení dílčí úpravy tratě:

      1. Z Malé Skály do Turnova po hlavní nic moc příjemného. Doporučuju Z MSkály na Frýdštejn a přes Jenišovice se zastávkou v pivovarské hospodě v Malém Rohozci. Na kruháči napojení na Vaši trasu doTurnova.
      2. Z Mnichova Hradiště do Kláštera Hradiště n. Jizerou (kdybyste odmítli Rohozec, tak http://www.restauraceskala.cz/index.php/cs/ ) přes Branku a Novou Ves u Bakova na Vaši trasu.
      0 0
      • Schuminier  

        Díky za tipy, hned jsem se na to mrknul do mapy, ale ono se jedná o poměrně krátké úseky, ještě to v každém případě zvážím. Zrovna oba dva úseky znám, i když ten u Turnova jsem jel zatím jen jednou a to navíc v opačném směru, spíš mi dělá starost trasa od Újezda pod Troskami do Jilemnice, tam se bojím, aby to nebyl nějaký tankodrom.

        0 0
    • R-A-D-I-U-S  

      U mě dobrý :-) Jediná chybička na kráse je, že mi nazpáteční cestě v M.B. umřeli nohy ;-) Děkuji všem za příjemnou společnost v balíku, Ječňákovi za odtah a budu se těšit na další „výlet“ !

      0 0
    • BlackMC  

      Respekt !!! jste borci … https://www.strava.com/…es/349716678

      ta poslední část kopce před vrcholem je pěkně výživná a ten návrat to už vůbec nechápu

      0 0
    • mr.ricardo  

      teda fakt jsem na vas vcera myslel, to vedro a vitr jako krava, cumim na ten cas jak tele na novy vrata :) pro me uplne neuveritelny

      0 0
    • Schuminier  

      Přináším trochu opožděně ale přeci report z tohoto epického 300 km dlouhého silničního výletu a poděkování všem za účast: https://schumiho.wordpress.com/…a-19-7-2015/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.