• pavel905

    prosím o radu jaka kola zvolit na kolo focus cayo? Libí se mi vyšší profil ráfku .Moje váha je 82 kg a kopcum se nevyhybám . Chtěl bych zustat u pláštu.

    0 0
    • felix.org  

      Ta nejlepší, co si můžeš dovolit.

      0 0
      • pavel905  

        Měla to být anketa, ale nějak se to nepovedlo. Rozhoduji se mezi Mavic cosmic elite, Mavic cosmic carbone wts sl, Fulcrum racing quattro a nebo Vision trimax t42.

        0 0
        • rasto  

          jestli nahodis odkazy, velice nam pomuzes

          0 0
        • Lada,s  

          máš poměrně zajímavé cenové rozpětí, od 7 tis za fulcrumy až po 25 tis za cosmic carbone. Takže bych si napřed ujasnil kolik chceš investovat :D

          0 0
          • pavel905  

            Ty Mavic cosmic carbon mužu mít trochu jetý za 15t. V případě ze jsou to tak dobrá kola že by se vyplatila ta investice za nové tak klidně.

            0 0
            • tromboonen  

              Cosmic Carbon jsou takove ani ryby ani raky, hlina s karbon kapotazi, dost tezke na to kolik stojej (nove), na kopce nic moc, spise na roviny, to aero funguje vice mene jen pri rychlostech kole 40 km/hod (ok, pri proti a bocnim vetru Ti to trochu pomuze)..

              Fura 2 a podobne jsou super, drzi,lehke, aero prej prekvapive taky docela jsou, na to ze si nehraji na vysoky profil.. ale taky dost drahe

              Fura quattro jsou zda se dobry kompromis, drzaky a kvalita, levne, vaha rozumna (1700g, za neco co ma 1500 das o 10 tis vic) a aero jsou taky dost, na kazdodenni kola dobry kompromis podle me, sam do nich asi pujdu, kdybych pak chtel neco extra lehkeho poridim svatecni par do kopcu, ale myslim, ze to nebude nutne, taky mam kolem 80 kg, takze tech par gramu me nevytrhne.

              Ty ostatni neznam a radsi se drzim vyzkousenych znacek..

              0 0
              • pavel905  

                Fulcrum quattro se mi taky hodně libí jsou největším favoritem.

                0 0
                • Amoondre  

                  A co Campa Zonda / FuRa 3? Temer identicka kola 1550g

                  0 0
                  • pavel905  

                    Campa asi ne nic proti značce, ale k shimanu mi to moc nejde. Fura 3 budou určo taky kvalitní ale ja bych chtěl trochu vyšší profil ráfku.

                    0 0
                    • Vilém  

                      A Fulcrum ti Shimanu jde? Vzdyt je to taky Campa :)

                      0 0
                    • Amoondre  

                      Tady to Shimano vs. Campa vs. Sram apod. sem nikdy nepochopil, ale kazdemu jak je libo. Hledej dal …

                      0 0
                • felix.org  

                  Mám je a musím pochválit. Váha nijak tragická, pěkný jsou a pod mýma 80kg i drží :-)

                  0 0
              • Lada,s  

                Ta všeobecná oblíbenost Cosmic Carbon mě právě taky překvapuje. Na to jak jsou „těžké“ a drahé. Ale je pravda že jsou pěkné

                0 0
                • pavel905  

                  jsou to krasavci ,ale prý jedou suprově a i do kopce. Četl jsem v 53×11 test kola na kterém je měli a prý super.

                  0 0
                  • jecnak  

                    To muzu potvrdit i kdyz teda jen u verze s kabon draty. Hlavni vyhoda je ale v dosti velke spolehlivosti – u tech starsich verzi s kapotazi je OpenPro rafek.

                    0 0
    • Canyon325  

      priživím sa na téme… v budúcnosti plánujem výmenu kolies, keďže na súčasnom cesťáku mám už tretí rok od kúpy tie isté sériové výplety… zaujali ma kolesá Spinollo za podľa môjho názoru slušnú cenu (do 600€) za danú hmotnosť, má s nimi niekto skúsenosti? je mi jasné, že ide o ráfy priamo z číny, ale zaujímalo by ma porovnanie s drahšími kolesami v cene 1000–1500€, či je tam nejaký markantný rozdiel…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ahoj, Spinolla mám ve verzi 50mm a plášťové ráfky. Taky by mě zajímalo srovnání s koly jednou tak drahými než cca 16000 Kč co jsem za ně dal já. Mohu porovnat pouze s koly Shimano R501 a tam je rozdíl v jízdě obrovský. Po rovině to opravdu jede a i v kopci mi to přijde mnohem lepší. Ráfky jsou pěkně zpracované, a ani po 2000km a mých 85kg jsem na ně nemusel sáhnout. Žádné centrování. Po výměně dodávaných korkových špalků to brzdí stejně jako hliník a nepíská (coolstop).

        0 0
        • Canyon325  

          ďakujem za reakciu… pôsobí to na mňa dôveryhodnejšie oproti ostatným predajcom kolies z Číny (už len kvôli tomu že si ich zapletajú sami podobne ako napr. Planet X) a na oficiálnej stránke Spinollo uvádzajú aj samotné testy, technológia výrobky a pod… ja mám 80kg (v sezóne aj 75) takže v tomto smere by problém nebol… a čo sa týka tuhosti al. naopak pohodlia – predpokladám, že vytrasú dosť :) mal si ich pred kúpou požičané aj na testovanie? lebo rozmýšľam nad tým, aj keď neviem, či ich posielajú aj do SR… a ako by si zhodnotil celkový prístup predajcu, napr. čo sa týka výberu dizajnu, komponentov a pod.?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Působili na mě důvěryhodně, protože to je firma, která skutečně existuje, má obchod, web a komunikuje. Zkoušel jsem ještě jakési dva dovozce, kteří zboží pošlou pouze poštou na dobírku, nebo ho předají kdesi na parkovišti. a cena nebyla zas tak rozdílná oproti Spinollo.

            Ano kola jsou tuhá, ale správným způsobem. Drncají stejně jako levná Shimana, ale jedou. Na testy jsem si je nepůjčoval, prostě jsem to objednal. Kamarádi je prohlíželi na výstavě a vstřícnost a celkový dojem na ně zapůsobil velmi pozitivně.

            Přístup mi přijde ok, naspecifikoval jsem si co chci a to také přišlo. Dráty, náby, ráfky. Dizajn jsem neřešil a je tam jejich polep. Není tedy pod lakem a časem se může loupat.

            0 0
        • Pepíček1  

          Ahoj,

          jaký byl u tebe posun v ? km/hod. Zajímá mě to, měním Shimano R500 Wheelset za Mavic R-Sys a nemám odzkoušeno, jenom očekávání co to udělá? Ostatní typovačka, kolik?

          0 0
          • šlapatko  

            Ahoj, nechci rejpat, ale věřím že to neudělá ani 1 km/h.

            Samozřejmě mě to zajímá, bo na silnici taky jezdím.

            Zajímalo by mě to tak na trase 50km. Různé profily tratě.

            0 0
            • Lada,s  

              Nejde to obecně říct. Nějaké vysoké aero kola na rychlé rovinaté trase můžou 2–3 km/h udělat. Ale u nízkých kol je to především o pocitu lehkosti do kopců, zrychlení v nástupech atd. Prostě to jede líp :-)

              0 0
          • nooski  

            R-sysy tě posunou někde v kopcích a v nástupech. Na rovině to jsou jedny z nejpomalejších kol díky profilu ráfku a tlustým špajchlím.

            0 0
            • Pepíček1  

              Ne že bych čekal nějaký zázrak, ale nějak mi potom uniká smysl drahých věcí. Kola za 3k a kola za 30k a téměř žádný přínos? Proč to kupujeme? ( pro mě dar, neřeším)

              0 0
              • Canyon325  

                práve preto ma zaujímalo porovnanie medzi pomerne kvalitne spracovanými china kolesami a kolesami za 1,5k €, t.j. 2–3-násobok ceny… ja to nemám z čím porovnať, keďže mám len základné kolesá, kt. mi samo o sebe neprídu zlé aj keď najtuhšie asi nebudú a napriek nízkemu ráfu môžu mať okolo 2kg…

                0 0
          • Smazaný účet  

            Ahoj, posun v Km/h těžko odhaduju, ale je možný tak 2 – 3Km/h. Porovnávám to s tím, že jezdíme ve stejné partě už léta a víme jakou má kdo výkonnost. Týpek co je lepší než já, je po mé výměně kol evidentně pomalejší. Na rovině ho někdy radši předjedu z háku dřív než mi vystřídá. Tempo, které jsem dřív po vystřídání držel,je teď možné zvýšit. Znatelně snáze se kolo rozjíždí když někdo nastoupí, ale to je záležitost váhy a fyziky. Skoro půl kila rozdílu musí být znát.

            Musím ale přiznat problém při silných poryvech větru, kdy je vysoký ráfek znát a „tahá“ za ruce. Toto jsem ale zažil jen na Mt.Ventoux.

            0 0
          • jecnak  

            Celkem presne muzes rozdil spocitat pocmoci kalkulatoru http://2peak.com/…lculator.php watty zadas stejne, jen menis kola. Cemu jsou tva ci uvazovana kola nejpodobnejsi z nabidky si odvod treba z tohoto testu http://www.rouesartisanales.com/…5505311.html

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.