silnicni ram velikost 49. kde,co?

41 nepřečtených
  • biker007

    zdravim vsechny, potrebuju poradit s vyberem ramu pro pritulku. kolo bude postavene na centauru, ksyrium elite, doplnky fsa. ted resime ram. zatim to vypada, ze spesl (allez comp nebo tarmac comp) ve 49ce sehnat nepujde:(( moje polovicka ma uz cernyho bika a pry druhe cerne kolo uz neee…takze vypadl karbonovej Rotor (lehkej karbon za par korun). RB jsme vyradili z duvodu „nepohodli“. tak zbyva jeste duratec, ten nechavame jako posledni variantu.

    takze to schrnu:
    velikost 49(meri 160cm)
    aspon trochu pohodli
    barva jina nez cerna (idelne bordova, nebo neco s ruzovou:)
    co nejvice decentni samolepky, „aby to nemel kazdej druhej:)“
    rozumna cena (max cca 15000 za ram), rozumna vaha (max 1400~1500g)
    slusna tuhost (jako instruktorka spinnigu a sily dost:)
    dodani nejdele v dubnu.

    nevite nekdo, jestli se nekde nevali neco podobneho ve Vasem oblibenem bikeshopu, popr. nekde na netu?

    0 0
    • Zdenda CUBE  

      www.cube-bikes.de/…d_20886_.htm#… www.cube-bikes.de/…d_20887_.htm#…

      zkuste se podívat na tato kola, jsou ve speciální dámské geometrii a z vlastní zkušenosti mohu potvrdit pohodlnost jejich geometrie

      0 0
    • juli  

      Mrkni sem, vypada docela dobre. www.bottico.cz/…ej/index.htm

      0 0
      • Luma  

        BMC 2007 – streetfire SSW ten je nádherný v té bílé perloťové,škoda že moje žena semnou nejezdí.Hned bych jí poskládal silničku:-)

        0 0
        • juli  

          Postav teda silnici takove, ktera s tebou jezdit bude :-P

          0 0
      • biker007  

        dik moc, ty vypadaji uoplne bajecne:) stavet si ho pro sebe tak mam asi vybrano:)

        0 0
      • Bully  

        Vypada nadherne, ale je to presne to, o cem tu psaly holky. Velikost je sice 450 mm, ale virtualni delka horni ramovky je 525 mm!!! Takze normalni 525-ka, jenom ve velkym slopingu. Skoda, uz jsem na nej prekecaval zenu :o)

        0 0
        • Bully  

          Tu geometrii jsem vygoogloval tady: www.bmc-racing.com/…/geometries/

          0 0
        • yetti  

          Jednou jsem nekde cetl, ze je problem vyrobit ram kratsi nez 530mm s dobrou geometrii, protoze predni kolo se dostava prilis blizko slapacimu stredu. Lezi mi doma 52 ramova sada s delkou 530mm a kdyz jsem na ni pri zataceni slapal, tak mi kolidovali spicky bot s prednim kolem a pri rychlejsi jizde bylo kolo s takhle kratkym rozvorem hodne nestabilni.

          0 0
          • Luma  

            Mám silničku velkou 53cm po vrch sedlovky,51cm po střed sedlovky a horní rámové a délka je 52cm a vůbec se mi nezdá nestabilní,jinak ještě se mi nestalo,že bych škrtnul botou o přední kolo.

            0 0
            • Zdenda CUBE  

              Ještě jsem neviděl, aby někdo ZA JÍZDY na kole v zatáčce natočil řidítka tak, aby mohlo dojít k tomu, že dojde ke kolidování předního kola a tretry. (Pokud se teda téměř ve stoje neotáčí na silnici). Pak se ale zpravidla nešlape :o). Pokud by někdo opravdu rozjeté kolo dokázal řídit natočením řidítek, tak ho za mnou pošlete a já si ho vyfotím jako „BORCE NA KONEC“. :o)

              0 0
              • Pebe  

                Já si třeba škrtnu, když jedu do kopce do zatáčky, menší rychlostí. Teda ne o plášť, tam mezírku mám, ale te´d v zimě o blatník. Ale BOREC teda nejsem :-P

                0 0
              • olkyczase  

                stávalo se mi to v době klipsen .. J.

                0 0
          • nooski  

            Mám 535mm horní trubku dle tabulky geometrií a bota mi taky teoreticky koliduje s předním kolem. Jenže jenom když člověk nejede. Kdybych chtěl zatočit tak, abych škrtnul botou o přední kolo, tak by to byla taková zatáčka, že nějaké škrtání tretry by bylo to poslední, co by mě štvalo :-) A čím kratší rozvor tím (pro mě lépe) kolo je živější, lépe jezdí v zatáčkách a rychleji reaguje na změnu směru. To ale pochopitelně záleží na každém, jaká geometrie mu sedí.

            0 0
          • Bully  

            Je to tak. Pokud je potreba mit ram kratsi, resi se to mensim uhlem hlavove trubky a kratsim predstavcem. Tim, ze se hlavovka polozi, zklidni se tim i rizeni kola a muze se tak pouzit i ten kratky predstavec. Mrkni se na geometrie kratkych damskych silnicnich ramu ve velikostech XS apod. . Kolize spickou boty s prednim kolem je chyba. Nemelo by se to vubec stavat. Je sice fakt, ze se to pri bezne jizde muze prihodit malokdy, ale kdyz si predstavim, ze treba stojim zacvaklej v pedalech na semaforu a slozim se kvuli tomu pod rozjizdejici se nakladak.. Dekuji nechci. Mozna mas spatne namontovany kufry na tretrach, takze se ti jejich spicky dostaly moc dopredu.

            0 0
          • Vrci  

            Nedalo mi to a šel jsem to zkusit. Při jízdě se mi ještě nestalo, že bych tretrou škrtl o přední plášť, ale při velkým vytočení beranů by to šlo u obou kol (rám 62, kliky 180 tretry 47)

            0 0
            • Zdenda CUBE  

              Jasně, pokud vytočíš řidítka tak jo, ale kolo se za jízdy řidí náklonem a ne rejdem, to by nedopadlo dobře :-)

              0 0
              • Medunka  

                Co kdyz jedes pomalu?

                0 0
                • Zdenda CUBE  

                  To jsme psali o něco výš, co to je, „jet na silničce pomalu“, pokud jedeš opravdu tak, že zatáčíš řidítky, tak jedeš vlastně „krokem“ a pak se s tím pochopitelně musí počítat a korigovat šlapání. Ale opravdu se nechci nechat zatáhnout do takovýchto debat, které řeší K.....y :-)

                  0 0
                  • Medunka  

                    no me je to jasne, ja male kola mam, jen se bavim, jak to tu nekteri resi a testuji ;-)

                    0 0
    • Pedro RB  

      Taky řeším podobné zadání. Nemáš, prosím, nějaký kontakt na ten Rotor? Našel jsem jen, že je to Italská firma a má zastoupení snad v Plzni.

      0 0
      • yetti  

        Rotor je Plzenska firmicka (pokud vim jeden clovek), ktera dovazi OEM ramy Dedaciai za velmi zajimave ceny.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.