• orca

    S novým kolem nová přilba , a mám dotaz štítek ve předu je moc out ? A jakou by jste doporučili v ceně max 2500,– popřípadě kde jsou slevy .

    0 0
    • maxtor  

      Štítek se na silnici nevozí. Posouzení, jak moc je to out nechám na každém zvlášť. Spíš ale i mezi profíky je trend k tomu, vozit silniční přilby i na MTB. Já bych ti doporučil kouknout sem. Když jsem sháněl přilbu Giro asi před půl rokem, tady byly nejlevnější.

      www.nejlevnejsi-kola.cz/…lba-silnicni

      0 0
      • MlokCZ  

        Vozit silniční helmy na biku v lese je kravina. Mají příliš velký otvory a je to dobrá cesta, jak při pádu si rozbít o nějaký výstupek hlavu i s přilbou. A pokud otvory větší nemá, tak není důvod, aby byla označena jako silniční. Takže ten trend naprosto nechápu.

        0 0
        • orca  

          Jen jsem se ptal jestli má stávající přilba se štítkem by byla moc out než koupím novou a nebo nakonec bych nemusel kupovat novou … Přeci jenom to není zanedbatelná částka…

          0 0
          • maxtor  

            Já se ti smát nebudu – jestli ti tento názor stačí:-))

            0 0
          • MlokCZ  

            Jestli chceš novou jen kvůli štítku a současná není ani klepnutá od menšího pádu ani hodně let stará (po více letech se zhoršují vlastnosti materiálu a při pádu pak praskne o chlup déle stejně jako v případě, že je klepnutá), tak bych si určitě nechal tu co máš. A štítek přeci můžeš sundat, pokud by se ti tam nelíbil. Mě kdyby štítek vyhovoval, tak ho vozim klidně i na silničce (tam ovšem u mě byl problém, že mi brání ve výhledu ještě mnohem větší než na biku a pokud bych štítek posunul výše, tak zase by neměl žádný smysl).

            0 0
            • palkac  

              co znamená hodně stará.. mám svoji už asi 7 let…

              0 0
              • MlokCZ  

                To nejde jednoznačně říci. Ale ta hranice bude někdy mezi 5–10 lety. On to nikdo nikdy moc netestoval a testuje se to špatně, protože na úplně směrodatný test by bylo třeba udělat testy nových přileb a pak po těch 5–10 letech další. Já jsem minulou vyhodil po 7 letech, ale to už jsem si 2 roky říkal, že si koupim novou. Pak jsem koupil novou a po dvou měsících ji zrušil (ale můžu být rád, že jsem novou koupil, bůhví jak by pád dopad kdybych měl ještě tu starou).

                0 0
                • palkac  

                  hmm. tak já už si taky říkám, že by nová bodla, ale když je stále „jako nová“. No až budou love tak se uvidí…

                  0 0
        • maxtor  

          Nevšiml jsem si, že by silniční přilby měly nějak větší otvory. Všimni si, že třeba Giro má stejné modely pro silnici i MTB (tuším, že je to např. model Pneumo) a liší se právě jen tím štítkem. Nic špatného bych v tom neviděl. Kdo chce maximální ochranu, ať si pořídí integrálku. V rozlišování přileb na silniční/horské moc praktického významu nevidím. Možná se pletu, ale píšu to tak, jak mi to připadá.

          0 0
          • MlokCZ  

            Některé ano, konkrétně to byly některé Bellky (nevim už model) a ty otvory byly už fakt velký (na obrázku se mi zdály v pohodě, ale v reálu už fakt ne). A pokud nemá větší otvory, tak souhlas, není důvod to rozlišovat a je to pak fuk.

            0 0
          • JMT  

            giro nema stejne modely pro silnici a mtb, pneumo je ciste silnicni prilba

            0 0
            • maxtor  

              Škoda, že se nedostanu na stránky Giro (na počítači to v kanclu kvůli Flash Playeru nerozchodím). Vzpomínám si, že pneumo tam byla mezi horskými přilbami (se štítkem) i mezi silničními (bez štítku).

              www.cykloexpert.cz/…/giro-pneumo

              0 0
              • JMT  

                ty stranky gira sem si projistotu projel, nez sem to sem napsal, abych se ujistila nepsal sem naky sracky, ale fak je to silnicni a giro zadnej multi model nedela

                0 0
                • maxtor  

                  Tak že by Giro zavedlo novou módu vození přileb se štítkem na silnici?? To by možná Orcu potěšilo, že je vlasně úplně „in“ Hele, asi nemá cenu se o tom bavit. Ono je to vlastně úplně jedno.

                  0 0
                  • JMT  

                    vozit stitek na silnicce je normalni, akorat k nam zasahuje italskej duch :-)

                    0 0
                    • maxtor  

                      Tak v tom případě jo. Asi je to kompromis mezi kšiltovkou a přilbou – to mě nenapadlo:-)))

                      0 0
    • MlokCZ  

      Štítek je podle mě čistě osobní preference. Mě se nikdy v praxi neosvědčil (buď byl k ničemu nebo když stínil proti sluníčku, tak i v některých situacích bránil ve výhledu), takže já vždy štítek z helmy sundavám. Pokud ti vyhovuje, nevidím žádný problém ho vozit i na silničce.

      Určitě bych doporučil koupit co nejmenší velikost i přesto, že se dělají dost univerzální ty rozsahy velikostí. Ideálně aby ti sedla perfektně, když je upínací mechanismus stahující kolem hlavy skoro povolený na maximum (aby seděla i samotná helma co nejvíc na hlavě, nejen aby to držel upínací mechanismus). A pak doporučuju, aby byla hlubší.

      Já vozím UVEX wing RS (měli ji na vyzkoušení v Ramale, první jsem tam i koupil, druhou jsem už bral z netu z finebike, když jsem věděl přesný typ a velikost), perfektně mi sedne (což je základ) a pak oproti konkurenci má lepší upínací mechanismus pod bradou. Jsem s ní maximálně spokojen, takže po pádu v srpnu, kdy jsem ji celou zrušil, jsem ji koupil znovu. Je lehčí než udávají, protože mám tu menší velikost a udávaná hmotnost je pro tu větší.

      Ale hlavně ať ti perfektně sedne, u těch dražších helem v podstatě nemůžeš udělat chybu s žádnou.

      0 0
      • maxtor  

        Souhlas – jen bych doplnil můj názor, který se týká velikosti přilby. Já jsem si naopak koupil větší velikost kvůli tomu, že pod přilbou vozím kolem hlavy ovázaný šátek a v zimě čelenku nebo rovnou čepici. Pokud pod helmou nemám nic, tak mám mechanismus skoro nadoraz, v opačném případě je skoro otevřený (Giro Atmos). Je ale pravda, že menší helma je slušivější. O tom, jestli je pohodlnější nebo dokonce bezpečnejší bych se ale hádal.

        0 0
        • MlokCZ  

          O tu bezpečnost se klidně hádat budu, při pádu v srpnu jsem dostal hlavní náraz do helmy hodně ze strany, takže se mi to snažilo strhnout helmu z hlavy a byla to taková šlupka, že mi to urvalo dvě upínací přesky a upínací pásky mi zlomily čelist. Ale udrželo mi ji to na hlavě v původní nasezné pozici jak mělo a to mi zachránilo život. A když jsem pak zkoumal helmu a jak se ji to snažilo strhnout z hlavy, tak si myslim, že být větší, tak mi ji to mohlo z hlavy strhnout úplně.

          Ale je jasný, že když pod ni něco vozíš, tak to tak musíš mít. Já v zimě, když je potřeba už něco pod helmu nejezdím a v létě šátek nemám rád, takže můžu mít co nejmenší.

          0 0
          • maxtor  

            Tak tos měl štěstí. Já jsem spadl už mnohokrát, ale ani jednou na helmu, takže ji sice podle všeho zatím vozím jen jako okrasu, ale nevyjel bych bez ní. Maximálně s ní klepu o haluze. Tahle fotka mě přesvědčila, na co je přilba důležifá:

            0 0
      • Luma  

        Tu samou UVEX přilbu mám a vozím ji jak na silnici tak do terénu,perfek­tně sedí

        0 0
    • DW6  

      Štítek bych nechtěl.Na silničce bys možná vypadal out:)Ale je to věc vkusu,estetického hlediska,mě se ale nelíbí.

      0 0
    • jecnak  

      Nekde tu je docela rozsahly thread, kde se to resilo. Vysledek je spis pro silnicni prilbu i na MTB, protoze lip vetra. Co se tyce zminovane velikosti otvoru, tak to je diskutabilni, nektere maji, nektere ne. Stitek spis nedoporucuju, vadi ve vyhledu – clovek musi vic zaklanet hlavu a pak ho boli za krkem.

      0 0
    • ydaho  

      vozim bikovou helmu na silničce už půl roku a zatim nikdo nic neřikal :) štítek mi nevadí, nicméně během ledna určitě využiju solidní ceny a koupim si silniční (větší průduchy, váha). Bude to Giro nebo Met.

      0 0
    • grafik  

      giro

      0 0
    • Radek Broz  

      Zrovna u tebe bych něčekal, že budeš řešit, co je out.

      0 0
    • Lance  

      cos koupil za kolo?

      0 0
    • Fuck8r  

      hlavně přilbu se síťkou v otvorech !!! … mě tam už několikrát vlítla včela nebo jiná havěť :-D

      0 0
    • Blade  

      Jezdím jenom na bajku a štítek nevozím… Jsem out??? Bože můj, snad ne :o)

      0 0
    • apač  

      novou silničku už mám taky na cestě a tak řešim stejný problém.mám přilbu Catlike a asi budu sundavat štítek kvůli špatnýmu výhledu, novou ale kupovat nebudu

      0 0
    • black.horse  

      já osobně vozím štítek na bajku i silnici:-) bez štítku si připadám takový.. takový… takový méněcenný:-)

      0 0
      • Blade  

        njn, někdo si štítkem musí kompenzovat svoji méněcennost:-) já štítek vozit nemusím ;-)

        0 0
    • wendak  

      já vozim Giro Monza na bajku bez štítku a jsem dost spokojenej, štítek mi spíš vadí, už jsem kolikrát přes něj přehlídl větev a ta mi pak nandala. štítek je čistě individuální věc a jestli se ti líbí a vyhovuje tak proč ne ?

      0 0
    • Fuck8r  

      já budu vozit na silnici stejnou jako na MTB :

      www.cykloexpert.cz/…/bell-avanti (bez kšiltu :-D … žádný jsem k ní nedostal :-O … )

      teď akorát měním brejle Rudy Project Jr. za: www.trinnity.cz/DetailPage.asp?…

      0 0
    • DaW_e1  

      Máte někdo nějaký tip na silniční přilbu v cenové relaci kolem 3OOOkč?

      0 0
      • DaD  

        Nechceš Cannondale Teramo?Dostal jsem od týmu tuto helmu,ale dali mi velkou a tak jsem vozil svoji.Je to L/XL.Nikdy jsem ji neměl na sobě.

        http://www.bikeclinic.cz/…elma-teramo/

        0 0
        • Breakpain  

          Za kolik ? :) … teoreticky by mi to mohlo padnout na škopek …

          0 0
        • DaW_e1  

          Bral bych ji, ale bez vyzkoušení se mi do toho nechce

          0 0
        • DaW_e1  

          DaD můžeš mi prosimtě změřit tvůj obvod hlavy? Píšeš, že ti je velká, tak at to mohu velikostně porovnat. A případně kolik si za ni představuješ. Mail mám v profilu. Díky

          0 0
    • martin2000  

      A neni trochu jedno, jak vypadá( teda pokud to neni nic strašnýho), ale jde o tom, že kdž sebou prštíš, tak abys mohl jéct dál a odnesla to jenom přilba.

      0 0
    • maajkee  

      Na bajka vozím černou Uvex i-vo, lehoučká, větrá dobře, upínací mechanismus pro mě naprosto vyhovující, sedí mi perfektně, na mtb vozím vždy štítek, protože dost často jezdím bez brejlí.

      Na silnici vozím bílou Force Road bez štítku, každá disciplína žádná jinou výstroj :)

      0 0
    • kodyz  

      Ahoj,mam dotaz. Koupil jsem si prilbu konkretne Specialized Propero 2. A po prozkoumani doma me zarazi,ze je na ni datum vyroby 2013 presto ze je nabizena jako kolekce 2015. Je to bezne? Diky

      0 0
      • tromboonen  

        A nebude to stitek s datem vyroby vnitrni polystyrenove nebo nejake jine casti? Treba je stejna a zmenil se jen zbytek..

        Jestli to vypada jako model 2015 tak bych neresil..

        0 0
        • kodyz  

          Já si jen vzpomnel ,ze tu byla diskuse o tom,ze se material unavuje starim a je dobre prilbu po ctyrech letech menit. S vyrobou v roce 2013 bych byl uz po zakoupeni v pulce zivotnosti :-) podle fotek na webu to vypada jako model 2015 tak to necham byt. Diky za uklidneni

          0 0
    • ruzmich  

      zdravím, poradíte nějakou přilbu na silničku s cenou do cca 3000,– Kč?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.