Silniční kolo, jak nejlepe vybrat?

301 nepřečtených
  • Sovik

    Zdar holky a kluci, měl bych na vás všechny dotaz, třeba budete schopní poradit. Přemýšlím o koupi silničního kola, jestli by jste byli schopní poradit, po čem se tak asi dívat po jaké značce jít? Nevím jestli nebude problém i váha, jinak výška cca 180cm, váha rozmezí 110–115kg. CCa na kolo mám pls mínus 60tis.

    0 2
    • Hagner  

      Hele nechci ti do toho házek vidle, ale pochybuju, že ti někdo bude vyhledávat kola, který by byly pro tebe optimální ;-) To je práce, kterou budeš muset udělat ty! Najdi si pár kol, který se ti třeba líbí nebo tě nějak jinak zaujala a dej sem odkazy. Určitě se najde pár lidi co ti k tomu něco řeknou a poradí :-)

      8 0
    • David888  

      https://www.cyklobazar.cz/…isc-105-2023

      Za mě klidně tohle. Robustní rám s pohodlnou geometrií.

      Velikost 53 by měla být akorát. Já se 185 jezdil 56 a sedělo dobře.

      0 0
      • jmaselnik  

        no s třiapadesátkou na 180 cm výšky bych byl teda dost opatrnej.

        2 0
    • skaj  

      Na začátku nevybirej vůbec značku a výbavu, ale geometrii – zjednodušeně jak daleko a vysoko potřebuješ řidítka – stack a reach. To je u silničního kola mnohem důležitější než u horského.

      Něco si nejdřív půjč, ať zjistíš jak moc se ohnes/neohnes a ziskas základní predstavu. Stejně to nejspíš bude někam na pomezí endurance/gravel, ale aspoň budeš trochu tušit.

      A pokud tě to chytí, tak stejně budeš do dvou let měnit:)

      0 0
    • adam1  

      Zvaž i bazar zaměř se ať to má 2×11 105 výše ,karbon ,

      V tom Holešově má slušný výběr a slušné ceny ,brali jsme tam 3ks colnago a fajn .

      Tak jestli to nemáš daleko tak si tam vybereš ?

      https://www.cyklobazar.cz/…ane-sl5-disc

      Budeš potřebovat ještě pedály ,tretry,helme,had­řikee:))

      0 0
      • McBlacky  

        Kolo super, akorat Domane ma limit 125kg a to je vcetne kola a vseho. Takze se 115kg by to mel tip tip nahej, bez bot a bez piti ;)

        Spis bych vybiral neco bez ficur typu isospeed apod.

        0 0
      • adam1  

        .

        0 0
      • Sovik  

        Ahoj, děkuji za reagovaní, právě nad tím v Holešově jsem docela přemýšlel mám ho asi cca 25km daleko, a i zrovna nad tímto kolem jsem uvažoval co si postoval, to mě od něj zaujalo nejvíc. Jen říkám v kolech se totalně nevyznám, a nevím jestli cena je adekvátní a na co si vlastně dávat pozor při takhle kupovaní kola z druhé ruky. A jaké máš zkušenosti s tímto prodejcem, a si spokojený? Díkec.

        0 0
        • Melvin  

          U silnice je nákup z 2. ruky v pohodě na rozdíl od bika. Kde je víc věcí co se může pokazit a hlavě bike dostává větší čočku. Navíc s kotoučovýma brzdama člověk už nemusí řešit probržděné ráfky. Takže hlavně zkontrolovat rám, jestli není někde prasklý, nebo není opravovaný. Kola jestli nemají osmici, není ťuklý ráfek. Řazení funguje jak má, brzdy brzdí. 60k je docela dobrý budget na to vybrat slušné kolo.

          0 0
          • psbiker  

            Na silnici jezdím na ocelovém šírerovi z 2002. Nic se nepokazilo a všechno jsem kvůli údržbě rozebral, ale nebylo třeba.

            0 0
        • adam1  

          Teď tam má nově několik bianchi ,zajel bych se tam podívat ?Určitě si vybereš a poradí ti .

          0 0
    • Sovik  

      Přemýšlím nad tímto kolem právě https://www.mojekolo.cz/…lack-silver/ že by to byla taková střední cesta.

      0 0
      • Polopol  

        Bez spíš do endurance kola se vzpřímenějším posazem.

        0 0
      • skaj  

        Přemýšlíš nejspíš špatně. Zcela upřímně – na tomhle se nejspíš budeš kopat nohama do břicha.

        2 0
        • Sovik  

          Já vubec netuším, chci právě zajet do té prodejny a poptat se. Měl jsem objednaný s Decathlonu tento model https://www.decathlon.cz/…_/R-p-305449?… ale vzal jsem ho v M podle jejich tabulek, a tam byl ten problém jak píšeš, moc malé a připadlo mi že jsem si kopal trochu do břicha.

          0 0
          • jmaselnik  

            tohle toho kolo má kola Fulcrum R6 s váhovým limitem 109 kilo. Dobře, že Ti nebylo.

            0 0
      • cyklista86  

        Krome rozmeru jsi o sobe nenapsal vubec nic. Jestli chces, aby jsi dostal nejakou smysluplnou radu tak napis neco o sobe. Jezdil si uz na kole i na silnici a mas jasno v tom, ze chces silnicku a nebo se ti jen libi to kolo a nikdy si na nem nejel? Jestli to je ta druha varianta a nemas treba ani zadnou fyzicku, tak osobne bych do silnicky nesel. Ma to dost prisny prevody a pokud nebudes jezdit jen na rovine nekde po cyklostezce podel reky, tak se klidne muze sytat, ze budes chodit vedle kola.. Chce to fakt si vyzkouset se na tom projet. Klidne muzes dojit k zaveru, ze lepsi varianta pro tebe bude horak s hladkyma plastema. Sel bych do neceho levnejsiho klidne bazarovky. Natrenoval nejakou fyzicku, zhubl na trochu normalni vahu a pak uz budes vedet presne co chces za kolo a to stare si muzes nechat na zimu nebo na jezdeni pro rohliky.. Takhle s fleku kdyz poridis nejakou raketu silnicni, tak si myslim, ze to kolo vubec nevyuzijes a nebudes z toho nadseny..

        1 1
        • Hagner  

          To je relativní ;-) Jsem nadšenej už šest let :-)

          0 0
        • Sovik  

          Jako na kole jsem jezdil je to nějaký pátek, jezdil jsem klasiku horátak v té době 29 palcu GT značka, převážně cesta do práce zpět z Napajedel do Zlína, to mi vydrželo rok, a dost mě to bavilo, jen u horáka mě začalo ***** že šlapeš a stojíě na místě, tak jsem pak rok na to koupil silnici od značky Dema obyč kolo že do 20tis, a na ní jsem najezdil 5tis km, jelikož mě ta rychlost na ní bavila. Už v té době jsem měl cca 108kg, ale jak jsem jezdil dostal jsem se ke 100kg. S tím že v tě době pro mě byla velká láska cvičení. NO a pak jsem udělal řidičák auto motorka, a kolo šlo do kopru :-(. Tak jsem zustal u cvičení, po čase oděšly záda. Přestal jsem cvičit, a po dlouhý pauze cca jsem se vrátil ke cvičení, ale to mě tak nebaví. A mám tedka horáka z Decathlonu rok 2019 jen jsem na něj nejezdil nechtělo se mi a nebavilo mě to na něm. S tím že ted bych rád přidal do repertoaru kolo na vlastně kondičku a abych líp chudnul jelikož s tím mám problém, projdu kolem masny a mám 5kg nahoru. S tím že fitko mám doma, tak jen lehký trénink 2× v týdnu.

          0 0
          • cyklista86  

            Jo to sem mel taky tak. Přes zimu cvicit a nabrat a na jaře trápení na kole. Nastesti uz me to pustilo a cvičím jen šťastní váhou pro nějakou funkčnost a ne jen pumpovat a nafukovací svaly. K ničemu to stejně není.. Ale to není ani být kost a kůže a jezdit 30 tisíc km ročně na kole.. Ideál je někde uprostřed no. 110–115 na tvou výšku je fakt zbytečně moc.. Chce to vysekat a udržovat se někde kolem 90.. To nepoberes jak se ti pojede na kole. :) Kdyz sem mel jak ty kolem 110kg na 177cm tak.me to moc nejelo ani na solidní ziletce. Při váze 85kg me stačil i těžký 29 MTB a úplně jsem létal.. :)

            0 0
            • Sovik  

              Jako pro mě cvičení bylo v jednu dobu vším, ale bylo to jiné než jak to je, já začal cvičit v 7 třídě a zamiloval jsem si to, nejvíc jsem začal cvičit od 21 let kdy jsem měl práci a peníze, a já to v té době dělal, že mě to mega bavilo a naplnovalo, nešlo mi o svaly ani o ty další věci, ale jen o to jaký pocity mi to dáva. Pak přišlo kolo do toho jsem čuchl k boxu, takže fitko šlo stranou na chvili nebo uplny minimum, ale zas jsem se k tomu vrátil no,to jsem cvičil na silový trojboj, že bych zkusil závody naturál, ale pak se to posralo v roce 2017 jsem měl problémy ze zádami vyskočila mi ploténka, tak jsem necvičil, přes rok, po roce jsem se začal chodit na thajsky box že byl u nás ve měste, a to mě taky dost bavilo, ale pak jsem skrz něco přestal, a chodil nepravidelně, a chtel jsem začit zas cvičit, jen to jak vypadají dnešní fitka mi ruplo v bedně, a mám v pokoji menší fitko, jednoručky, osy, koutoce cca 220kg, klec, gumy, ale to cvičení mě už nebaví tolik jako dříve no, a ted se trochu projevili záda, takže nesmím dávat takový randál, mrtvé tahy a dřepy, takže cvičení jen lážo plažo. Tak jsem si říkal že dobrá varianta, vrátit se ke kolu a začít jezdit. Já si pamatuji žiletku to je cca 2013 rok a to jsem měl rozmezi 108kg a pak to šlo dolu, a ta ziletka byla brutalní, oproti horákovi nebe a dudy.

              0 0
              • cyklista86  

                Je to zbytecne no si huntovat kloubni aparat a pater zvedanim tezkych vah. Uz tak kdyz jsi mel vyhrez plotny budes met ve vyssim veku problemy. Chce to fakt si to srovnat v hlave a cvicit, ale tak aby to bylo prospesny pro to telo a ne aby ho to dojebavalo.. Bojove sporty bez zapaseni a sparingu na plno jsou taky super na takovou tu komplexnost. Posilujes tam hodne stred tela a pod.. Kolo je taky super, ze to je prave setrne ke kloubnimu aparatu. S tou vahou by jsi mel kazdopadne neco delat no. To je zbytecna zatez jako prase. ja mam ted nejakych 87 kg a kdyz si n sebe dam zatez co ma 20kg, tak si nedovedu predstavit jak je mozny, ze jsem byl schopnej takovou vahu na sobe nosit. To je neco silenyho..

                0 0
                • Melvin  

                  Váha věřím půjde lehce dolů pokud ho bude kolo bavit. Problém by mohly být záda obzvlášť na silnici. Proto už někteří dobře radí, aby se díval spíš po endurance silnici.

                  0 0
          • jmaselnik  

            jenom tak na okraj, když na toho bika hodíš takovýto plášť v 35mm šířce: https://www.kupkolo.cz/…lex_z122524/?…

            pojede Ti toho hodně podobně jako na té silnici. To jenom abys nemusel s tím ježděním čekat, než si něco vybereš ;-).

            0 0
            • cyklista86  

              Staci tam dat treba thunder burty a po nekvalitnim asfaltu okresnich cest to pojede rozhodne lepe nez na cistokrevnych silnicnich gumach a hlavne furt s tim muze i na lesni, polni cesty. Uplny nesmysl udelat z MTB kostitras silnicnima gumama. Jinak Sovik jeste k tomu hubnuti. Spolehat na to ze si udrzis nejakou rozumnou vahu diky sportovani urcite neklapne.. Jak se rika nemuzes pretrenovat spatnou stravu. Naopak ikdyz moc netrenujes a stravujes se s rozumem, tak k tomu hubnuti ten sport ani nepotrebujes.. Ono to muze fungovat kratkodobe, ze treba pres leto te to chytne a budes jezdit a sportovat tolik, ze budes hubnout ikdyz si das kazdy vecer veprove koleno. Ovsem pak staci vypadek toho pohybu a vaha ti vystreli nahoru.. Proto je dobry nespolehat na spalovani kalorii sportem, ale stravovat se podel aktualniho energetickeho vydeje..

              0 0
              • jmaselnik  

                tak možná kdybys četl, co kolega píše, že chce jezdit po asfaltu, nemusel jsi ze sebe dělat kašpárka. Zase.

                1 0
                • cyklista86  

                  Pri jeho vaze jsou takove uzovky uplny nesmysl. S TB to poleti a bude to stale pohodlne. To ze chce jezdit po silnici neznamena, ze by behem svihu nechtel treba spojit nejaky okruh nejakou cestou mimo asfalt a pod.. Proste zachovas tu vyhodu ze jezdi na MTB. Jenze kdyz tam das 35mm slicky tak si z toho udelal kostitras kterej je mnohem pomalejsi nez silnicka a jeste k tomu si z toho tema uzovkama udelal neschopne kolo mimo asfalt.

                  0 0
                  • Hagner  

                    No twl, že jsi raději nezůstal u toho žrádla :-)

                    Čti co on chce a nenuť mu co chceš ty :-D

                    2 0
                    • cyklista86  

                      Mam srovnani uzovky vs rychle mtb plaste na MTB a biju se do hlavy, ze jsem jezdil tolik let uplne zbytecne na kostitrasu. Jedina vyhoda uzkych slicku je pri jizde do kopce(po asfaltu) jinak vsechno hraje pro rychle MTB plaste. Tuplem pro 110–115kg typka.. Mloku kde jsi. Potvrd me tvrzeni prosim. :D

                      1 0
                      • Hagner  

                        Srovnání můžeš mít jaký chceš, ale radíš mu něco co nechce :-D

                        Jezdil jsem při podobný váze dva roky to stejný co chce on a nevidím to jako problém ;-)

                        1 0
                        • cyklista86  

                          Ale s tema plastema jsem reagoval na maselnika.

                          0 0
                          • Hagner  

                            Tak to příště správně zařaď ;-)

                            0 0
                          • jmaselnik  

                            Ale stejně je to kravina, ať to napíšeš, kam chceš. Hladkej plášť proti vzorku je vždycky rychlejší, ale je jasný, že elementární fyzika je pro Tebe blud. Asi na YT někdo říkal, že vzorek je rychlej…

                            0 0
                      • psbiker  

                        Podhuštěné balony jsou nejrychlejší. Chystám se na silničku nahodit 23mm kolem 6.5 bar, dá se na tom jezdit? Moje váha 105kg.

                        0 0
                        • ladys  

                          S duší? To si vem pak náhradních:)

                          0 0
                          • psbiker  

                            Jsem takhle jezdil, odvoz nutný, ale to bylo pod 5 bar, moje chyba.

                            0 0
                          • psbiker  

                            No a teď mám jatečních 105, tenkrát 80… v 9desátkách

                            0 0
                        • cyklista86  

                          Nikdo nepsal o podhustenych balonech. 23mm je nesmysl. Uz i 60–70kg vazici profici jezdi naprosto bezne 25–28 a na klasikach i pres 30mm. Na tvou jatecni vahu bych pod 30 nesel ani nahodou.

                          0 0
                        • gerrard  

                          Vazim vyrazne vic a jezdim od 6 do 7 bar na 25mm. Nevidim v tom zadny problem. Ale jestli se ti tam vleze sirsi nez 23mm, tak dej sirsi.

                          1 0
                      • McBlacky  

                        Rec je o silnicce a ne o tom, ze jsi ty jezdil blbe olaste na mtb ;) to je ciste tvuj problem

                        1 0
                        • psbiker  

                          Tahám tady silniční kolo, MTB je odrůda kola stejně jako silniční kolo, ne?

                          0 0
                    • Melvin  

                      Popravdě jsem otevřel tohle vlákno jen,abych viděl jestli tady bude Jura rozdávat rozumy. A hle, trefa :-)

                      3 0
                  • jmaselnik  

                    Bože Ty jsi fakt jelítko. S metrákem jsem v klidu jezdil jedenadvacítky, akorát je musíš nabouchat. Jakejkoli vzorek je na asfalt by default blbost a kdybys fakt četl, na reaguješ, tak já mu doporučuji GP5000 35mm šířka. Na těch projedeš kde co, ale to bys musel jezdit a ne o tom jenom pindat.

                    0 0
              • Sovik  

                Ano s tím jídlem to chápu a vím jak to funguje, jelikož u mě to pak vše ještě funguje uplně obráceně a to je škoda slov. Chci kolo zařadit do života jako další aktivitu, mít cvičení a které bude doplněné o kolo, a najít si zas to, co jsem v tom kole viděl před těmi 10 lety, když jsem dokázal přestat cvičit a ve volných chvílích jsem byl radši venku na kole, než zavřítý s činkama.

                0 0
      • KRoser  

        Taky bych se přikláněl jak radí pro endurance kolo. Úplně v klidu bych vzal tu pohodlnější verzi scultury https://www.mojekolo.cz/…slv-green-2/

        Máš tam už v základu kola s 28 dráty (něco by mělo vydržet), 32mm pláště, relativně lehké převody a je to na silničku opravdu pohodlný posed.

        1 0
        • Sovik  

          Kolo vypadá fajne, jen prý má nosnost 120kg když jsem se ptal vlastně jako dotaz na stránkách. Ale aspon vím, po čem se pls mínus dívat a co asi vzít, i skrz záda no.

          0 0
        • Aduldinho  

          Ano, toto kolo se mi zdá v současnu jako velice schopný stroj! I já osobně bych do něj šel, ač mnohaletý silničkář! ;-)

          0 0
    • Nydlak  

      Hledej endurance silnici s kotouči. Kvůli váze bych bylo fajn aby se tam vešel plášť min 35mm. Jinak na 28mm budeš se svou váhou naklepaný jako řízek.

      Sada min sram rival nebo shimano 105. Tj 2×11s.

      Pokud bys sehnal gravel s 2×11s tak by to určitě nebylo na škodu.

      Na váhu kola bych asi primárně nekoukal.

      Možná bych zkusil pro začátek něco levnějšího z Decathlonu pokud se to bude líbit.

      0 0
      • VojtaXY  

        A jeste bych hledal rafek s vetsi vnitrni sirkou. 23mm rafek s 28mm plastem muze min nizsi tlak nez 17mm s 32mm plastem.

        0 0
        • McBlacky  

          S touhle vahou bude u horni hranice plaste ;) takze tesit tlaky rozhodne nebude

          0 0
          • VojtaXY  

            Ale porad je lepsi foukat 0,2bar pod limit nez 0,5bar nad limit.

            0 0
    • gerrard  

      Dej si při takové váze pozor na počet drátů v kolech. Já mám všechno 32 drátů a jedny neprůstřelné záplety na 36 drátech. Bral bych něco na 2×11 nebo 2×12 převodech. Kliky 50×34 a kazeta 11–32 nebo 11–34, ať nechybí lehčí převody do kopce. Jak už ostatní radili, tak nějakou pohodlnou endurance geometrii.

      3 0
    • Sovik  

      Jinak nesnáším terén, a bláto, rád hezký asfalt cestu, kde se dá dobře a svižně projet. Jen to chce trochu čas, je mi jasný, že hned nedám 200km na zátach. Chci jezdit po práci na zlepšení kondice, a podpoření hubnutí. Takže začátek cyklostezky a časem se uvidí.

      0 0
    • bodlak2  

      Mám podobnou váhu a nechal jsem si na zakázku udělat nový kola s více dráty. Takže bych si rezervoval peníze i na toto.

      0 0
    • Eseker  

      Ahoj. Podle mě bys měl začít jezdit na tom co máš, co největší rovinky v nízkém tempu, učit se šlapat vyšší kadenci, zapracovat na jídle a něco shodit, až se do toho dostaneš, získáš fyzičku a zhubneš, pak bych přemýšlel o koupi nového kola. Zatím můžeš na sobě pracovat a sbírat na internetu informace, ať víš, co pak koupit.. Jinak bych vybíral endurance kolo, případně gravel.. Záleží co přesně chceš jezdit, gravel bude pomalejší ale pohodlnější a můžeš projet kdejakou cestu, kterou bys na silničce neprojel nebo trpěl.. silnička bude zase o trochu svižnější samozřejmě

      1 0
      • Eseker  

        Tohle jsi nechtěl slyšet, co? ;-) Ale je to to nejlepší řešení, budeš mít motivaci, když si to nový kolo dáš „za odměnu“

        0 0
        • Hagner  

          No nevím, mě by to teda nenadchlo :-(

          On píše tohle: „A mám tedka horáka z Decathlonu rok 2019 jen jsem na něj nejezdil nechtělo se mi a nebavilo mě to na něm“, tak z toho tvýho nejlepšího řešení taky asi nebude štěstím bez sebe :-D

          0 0
          • Eseker  

            Já vim že nebude, ale dlouho nejezdil, nemá natrénováno a má celkem nadváhu, takže to ze začátku bude stejně utrpení na každým kole, začne na té plečce co má a mezitím si ujasní jaké chce vlastně kolo..

            0 0
            • Fazzy  

              Osobne neznam asi nikoho, kdo se rozhodl zacit jezdit na kole, a tak se vydal do sklepa, nafoukal svoje letity harakiri a radostne zacal s cyklistikou :) Vzdycky, u kazdyho koho znam, to zacalo radosti z porizeni novyho kola. Jiste, nektery ani to nespasi, za rok kolo prodaj a neco na tom prodelaj, ale zacit bez novyho bajku snad ani nejde :)

              1 1
              • Eseker  

                Ale on má 5 let starý xc kolo z decatlonu to není žádná historická lutra na který se nedá jezdit. Jasně může to udělat i tak že si udělá radost rovnou a bude doufat, že mu to vydrží a bude jezdit.. Rozhodnutí je na něm..

                0 0
                • Hagner  

                  Vždyť sám píše, že ho to nebavilo a nechtělo se mu na něm jezdit ;-) a ty mu poradíš, ať na něm jde jezdit :-D

                  0 0
                  • gerrard  

                    Ja myslim, ze lepsi jak prvni koupit nove kolo a pak zjistit, ze ani to nepomohlo. :)

                    1 0
                • Fazzy  

                  To na me zkousel aplikovat deda, kdyz sem byl malej a nechutnal mi obed. „tak tu budes sedet, dokud ti to chutnat nezacne!“ No nefungovalo to, do dneska nezeru veci, ktery mi nechutnaj :)

                  1 0
                  • cyklista86  

                    Pokud clovek nema rad cyklistiku jako takovou a dela to kvuli hubnuti treba, tak mu nemusi pomoct ani Dogma za ctvrt mega a naopak kdo ji ma rad, tak si ji uzije i na bazarovce za 20 tisic..

                    1 0
                    • Fazzy  

                      To nezjisti, dokud to nezkusi. Ja mam rad cyklistiku jako takovou a pritom me mtb uz nebavi.

                      1 0
                    • jmaselnik  

                      Meleš blbosti, kdo fakt rád jezdí, má kolo vymazlený.

                      0 2
                      • skaj  

                        Můj tchán jezdi 10k ročně na 20let staré 26" bez odpruzene vidle tuším s aliviem. Se zeptám, proč to dělá, vždyť to musí mít nerad:) A nebo se koukni na nick Bara… Jiným slovy, to co říkáš je nesmysl.

                        2 0
                        • McBlacky  

                          Vyjimka potvrzuje pravidlo ;)

                          0 0
                          • skaj  

                            Popravdě, já to taky nechápu, pokaždý když s ním mluvím, tak ho přemlouván, že si zaslouží lepší. Dovolit si to v klidu může, ale nechce.

                            Dělal pár měsíců mechanika na Mallorce v půjčovně (jako brigádu k důchodu kdyz znamemu onemocněl staly mechanik) byl nadšený z tamních silniček, elektrické řazení a tak. Mohl si jednu za pár korun odvézt a stejně nechtěl…

                            0 0
                            • cyklista86  

                              Dobre pro nej. Ma to nastavene v hlave lepe nez vetsina z nas..

                              0 0
                              • Melvin  

                                Proč jako? Když má volné peníze a kolo ho baví, tak proč si neudělat radost?

                                0 0
                                • cyklista86  

                                  Proc dobre pro nej, kdyz clovek neni materialista a spokoji se s malem? To se ptas jako vazne? Premyslel si nekdy o tom, ze clovek muze premyslet i jinak nez vetsinove stado?

                                  0 0
                                  • McBlacky  

                                    Nic jako vetsinove stado neexistuje. Naopak “zapadni” spolecnost je dneska nazorove a hodnotove fragmentovana nejvice za historii lidstva.

                                    Ty tady porad trousis moudrosti, zalozene na tve mikro zkusenosti a pozorovanich. Musis si to ale zasadit do kontextu a chapat, ze nejsi globalni benchmark vseho.

                                    3 0
                                    • cyklista86  

                                      Proste typek nepotrebuje nejnovejsi hracky aby byl spokojeny. Coz je jasna vyhoda byt takhle mentalne nastaveny. Co me zarazi je, kdyz to nekdo nechape a tak blbe se pta..

                                      0 2
                                      • Melvin  

                                        Jenže zatím co ty už několik let kupuješ silnici a pořád o ní mluvíš, tak jiní už na ní jezdí. Mě poslední silnice vydržela skoro 10 let a teď mám novou a zase nějakou dobu vydrží. Takže nepotřebuji mít každý rok nové kolo, ale zase chci na něm jezdit a ne jen o tom mluvit na B-F. A představovat si jaké by to bylo.

                                        0 0
                                        • cyklista86  

                                          A co to ma co spolecneho s komentem o cloveku, ktery nepotrebuje ke spokojenosti neco noveho, drazsiho? Co nechapes na tom, ze clovek ktery je spokojeny s malem ikdyz by mel na mnohem lepsi je idealni stav mysli? Chapu, ze pro nektere lidi to je asi uplne nepochopitelny koncept. Ono je dobre se obcas trochu zastavit a popremyslet nad vecma jinak.. Preju ti to..

                                          0 0
                                          • Melvin  

                                            Ja chápu, že někdo něco nepotřebuje tak si to nekoupí. Mám to podobně. Ale nehápu tohle: Coz je jasna vyhoda byt takhle mentalne nastaveny. V čem je to jako výhoda? Že peníze, které jsou navíc leží na účtu nebo proč?

                                            1 0
                                            • cyklista86  

                                              Ted tu teda neni rec o tom cloveku s kolem protoze jeho pripad nezname, ale obecne.. Ty nevidis zadnou vyhodu v tom, kdyz je nekdo spokojeny s malem? Ze muze treba delat nejakou nenarocnou praci, ktera mu nenici zdravi, ma spoustu casu na to co chce delat a je proste spokojeny s tim jak zije? Na druhou stranu vidis vyhodu v tom, kdyz nekdo dela od tmy do tmy, ma majetek jako malo kdo a staje je nespokojeny?

                                              0 0
                                  • gerrard  

                                    Taky muze byt jenom totalni kolenovrt. Znam borce za vodou co ma strach si koupit kafe, aby mu z penez neubylo. Musi se s tim lecit.

                                    0 0
                      • gerrard  

                        Co takoveho si predstavujes pod pojmem vymazleny?

                        0 0
                        • cyklista86  

                          Zase mele neskutecne blbosti. Každý to má jinak. Někdo má rád cyklistiku, ale je mu uplne jedno co ma mezi nohama. Třeba tento typek v červeném jezdí fakt hodně a neskutecne bomby. Jezdí ve skupině s borcema co mají top vybavení a stačí jim. Má nějaké staré trekové kolo kellys. Rozvrzane, špinavé. Na kterém by se někdo bál jet 3km do práce a on na tom dava 100km+ svihy.. :)

                          0 0
                          • Jason Voorhees  

                            Tak, ale on šlape patama, to je jinej level cyklistiky :-)

                            0 0
                          • Melvin  

                            Tak nikdo asi netvrdí, že nejde na kole za 5000 kč ujet 100km. Taky mám kolo postavené ze zbytků, na kterém jezdím do práce nebo v bordelu a mám na něm nalítáno přes 20 000. Ale ty vlastnosti jsou úplně někde jinde na kole od 50k víc. Obzvlášť pokud na tom člověk jezdí trochu sportovněji. Ale to ty nemůžeš vědět, protože jsi na takovém natož silničním kole kdy jel.

                            0 0
                            • cyklista86  

                              Proc neustale reagujes na nejaky koment nesmyslama uplne mimo tema? Maselnik napsal „Meleš blbosti, kdo fakt rád jezdí, má kolo vymazlený.“

                              Ja mu tady dal priklad cyklistiy, ktery toho najezdi mnohem vic nez on a ktery tu cyklistiku fakt zere a presto ma uplne na parku na cem jezdi. Neresi ze by mohl byt rychlejsi na lepsim a pod.. Jinak na te fotce ikdyz to moc nevypada se jede 35/40km/h. Jeli se podivat na Sazka Tour do Jeseniku a meli strach ze to nestihaji. Mozna by jsi mel problem jim vubec uvyset i s tim tvojim drahym kolem..

                              1 3
                          • gerrard  

                            Presne proto se ho ptam co to pro neho presne znamena. Ja mam vymazlenou 20 roku starou HT 26” meridu. Pro spoustu lidi srot, pro mne kolo na kterem se rad svezu, protoze ho mam rad a je na nem vsechno top. Umerne dobe nakupu. Pro mne vymazlene znamena takov, jak mne vyhovuje. Ale rozhodne to neznamena aktualni hit podle poslednich trendu.

                            0 0
                          • jmaselnik  

                            Hele, když jsi si, toho, že jsi socka, vyrobil životní filozofii, je jasný, že Ti nezbývá nic jiného, než plantat podobný kraviny. Ono mít skutečně rád cyklistiku bez toho, že máš rád i kolo jako takové, podle mne prostě nejde.

                            0 0
                        • jmaselnik  

                          Kolo na dobré technické úrovni, o které se daný jedinec stará minimálně adekvátně nájezdu v mezích, které mu jeho finanční situace umožňuje.

                          1 0
                  • ladys  

                    A co to má společného s chutí jezdit na kole. Nikdo ho nutit nebude, musí chtít sám. Na silničce s jeho nadváhou, mu bude pořád něco překážet. Podle mne je lepší upravit jídelníček, v klidu pojezdit na tom co má a pak řešit silničku. Se současnou váhou skončí v prvním kopci. Nebude mít převody a i posed bude problém. –10 kg bude pro něj novej svět. Když jsem pořizoval silničku, ani mne nenapadlo koupit novou. Koupil jsem starou a mám jí dodnes. Ale při prvních jízdách jsem si říkal, kde jsou dopr.. nějaké lehčí převody. Vážil jsem 75kg…

                    0 0
                    • Fazzy  

                      Co to ma spolecnyho? Tak napriklad vsechno :) Vy si porad neuvedomujete, ze po vas nechtel poradit co chce, to on vi :) Starost o jeho penezenku bych taky nechal na nem.

                      3 0
              • McBlacky  

                Cim drazsi kolo a hadry tim vic vas to bude hnat ven. Klasicka projedni strategie na place ;)

                2 0
              • ladys  

                Přesně tak jsem začínal, vytáhl jsem stare krosové kolo a začal jezdit:D Ale máš pravdu, většina lidí si koupí kolo a pak zjistí, že je to nebaví. Ve fitku už je taky jen půlka lidí co začali po novém roce…

                0 0
              • jakub_kencl  

                Začínal jsem znovu sportovat ve 45 letech při 115kg a začal jsem na starém oprášeném a nafoukaném favoritu ze sklepa. Teprve po cca roce. když jsem zjistil, že mě to bude asi bavit, tak jsem koupil svoji první silničku.

                2 0
          • Sovik  

            No dá se říct, že skákat 20m vysoko nebudu, ale napsal to dobře, a nejde než souhlasit. Jak už jsem psal, aspon mohu nasávat informace, objet nějaký obchody, a pak třeba za 2–3 měsíce si koupit něco, na co budu připravený a bude to stát za to.

            0 0
      • Sovik  

        Ahoj, děkuji že si napsal. Ano tohle mám v plánu, jsu kousek od Zlína, takže tu mám cyklostezku a jde v klidu jezdit, i když me nevadí jezdit i po cestě,ale začátek chci volit to co píšeš v klidu v určitým tempu nějakou trasu kterou budu jezdit at trénuji aspon takhle jelikož vím, že i tohle mi dá strašně moc, s tím když do toho dám lehký železo, mohlo by se to doplnovat a jít k sobě. Jako už jsem si udělal radost a koupil si garmína abych viděl tepovku a i kadenci šlapání. Jídlo si docela hlídám, a řekl bych že nic tak hrozného nejím, i makra si snažím hlídat, s tím že když budu víc jezdit a váha by nešla dolu, mám v plánu nechat si poradit s jídlem od někoho kdo ví a umí. Po pravdě nad gravelem jsem přemýšlel, ale nějak se mi to nelíbí ten styl kola, víc mě to táhne k té silnici než ke gravelovi, i když vím že silnice má své pro a proti a to samé platí pro gravíka. Hlavně ono těch 11 let co jsem naposledy kupoval silnici, to vše strašně dopředu, a nevyzná se v tom člověk. Tak je lepší se poptat a nasát informace a udělat si pak sám nějaký názor. A už aspon vím, že jít po tom Enduranc kole, což je fajne. No budu teda pomalu jezdit na tom MTB co mám ROCKRIDER XC100 kupodivu ted jsem se byl 2× projet jak bylo hezky, a šlo to i na něm, po těch rovinkách, na silnici to nemá, ale to se časem podá. Nezbude než trénovat, a čas pak ukáže, díky za názor a radu.

        1 0
        • McBlacky  

          Pokud nejsou zada 100% tak stejne na gravelu mimo asfalt by to bylo rizikove. Zadny kolo ti neda tolik ostrych razu do tela jako gravel v terenu.

          1 0
          • Sovik  

            Jako je to lepší než bývalo. Gravel bych volil jako univerzální kolo, jelikož bych se s ním dostal všude, beru to tak běžná cesta která už třeba na silničce je huř sjízdná, ale do terénu bych s tím nejel, do terénu bych nešel ani s mtb bo celoperém, jelikož na to nemám koule, a dolámal bych se jako magor. Baví mě rychlost a tempo, ideál nějaká krásná asfaltka menší provoz a jedeš si svoje.

            1 0
        • cyklista86  

          Mas na tom kole pomale plaste do terenu. Nazuj Thunder Burty v te velikost 2.25 a uvidis ten neskutecny rozdil. Pokud chces aby to jelo po te silnici, tak ten plast by nemel vibrovat a byt hodne slyset. Pokud bys do tech plastu nechtel dat tolik, tak tam dej Smart Samy 2.25 velikost za par korun. Ja je mam na kole. Vsichni se me tady smejou jak je doporucuju, ale proste na silnici jsou super. Nemam problem na tom jet 40km/h za silnickama a hlavne je to stale univerzalni plast s kterym rad kombinuju trasy silnice s terenem. Ty thunder burty jsou lepsi na silnici a ty smart samy zase lepe drzi na sotoline a pod.. Uvidis ten rozdil jen s jinyma plastema..

          0 0
          • Vrci  

            Chce silniční kolo na asfalt. Ne šotolinové cesty, ne bláto, ne jehličí. Tady vzorek nemá smysl. Vzhledem k nutnosti pohodlí a vyšší nutnosti je třeba širší plášť a širší ráfky. Ale né vzorek. Třeba https://www.pirelli.com/…e-tlr/40-622

            1 0
            • psbiker  

              Občas po asfaltu jedu, ale když zabloudím, je ta, šotolinová cesta a potom stezička mezi ostružinama, hodně pichlavýma. Na tohle pláště typu randoneur?

              0 0
              • Vrci  

                Na kole jezdím už hodně let. Zabloudil jsem už mockrát, ale vždy jsem se vracel po asfaltu. Jen jsem se otočil a jel zpět Někdy pár kilometrů, někdy dál. Když se jedu toulat, je s tím třeba počítat a mít světlo, hotovost a dříve papírovou mapu, dnes mobil.

                0 0
                • psbiker  

                  Ale to to jsou ty nejzajímavější zážitky, ocitnout se bez mapy, mobilu, hotovosti, světla v neznámém terénu daleko od domova, když přichází tma :)

                  1 0
                  • cyklista86  

                    Taky mam takovych par zazitku. Jedes po lesni ceste a ta se postupe ztraci. Rikas si kousek dal bude urcite zase pekna cesticka a ono prd. Trava, koprivy po prsa, kolo na zadech, celej doskrabanej, popalenej, nasranej uplne na max se motas pul dne nevis kde. Ta uleva kdyz vylezes na cestu je nepopsatelna. :D

                    0 0
                    • psbiker  

                      To jak se nadějná cesta pomalu ztrácí znají asi všichni a je to trošku metaforické. Naposledy jak jsem vyhrabal z lesa přes lán kopřiv mi dva tlustí pánové sedící u chaloupky, poté co jsem je uctivě pozdravil, oznámili, že „Tady se nejezdí“. Rozuměl jsem tomu, oni tam staví zátarasy proti motorkářům a čtyřkolkářům a já si tam klidně jedu na kole.

                      0 0
                  • Vrci  

                    Bez světla, když přichází tma – to není zajímavé, to je na Darwinovu nebo Chocholouškovu ce­nu.

                    0 0
                    • psbiker  

                      Stezky života jsou křivolaké, trošku jsem to přehnal, ale je třeba si umět poradit.

                      1 0
            • cyklista86  

              " No budu teda pomalu jezdit na tom MTB co mám ROCKRIDER XC100 kupodivu ted jsem se byl 2× projet jak bylo hezky, a šlo to i na něm, po těch rovinkách, na silnici to nemá, ale to se časem podá. Nezbude než trénovat, a čas pak ukáže, díky za názor a radu."

              Aspon si precti poradne komenty na ktere reagujes. Zatim bude jezdit na tom horaku na kterem ma asi ty nejhorsi mozne plaste na jizdu po silnici. Tak jsem mu napsal, aby tam dal rychle plaste a hned ho to bude bavit mnohem vic.

              0 0
          • ladys  

            Škoda, že ty svoje aktivity nezveřejňuješ :D Asi by jsi měl jít k profíkům…

            0 0
            • cyklista86  

              Proc bych mel jit k profikum. Ze vydrzim treba pul hodky na rovine v haku za silnicarema na MTB ve 40km/h. :D Na tom nic neni. Jen to prave ukazuje, ze ty plaste nejsou uplne marny..

              0 4
              • ladys  

                Pohádky na dobrou noc…

                0 0
                • cyklista86  

                  I za nasim profikem Bittnerem jsem jel 50km/h po cyklostezce. Kdyby jsi nekdy jel v haku tak chapes ze na tom neni nic svetoborneho. Za nakladakem se da jet klidne stovkou kdyby jsi na to mel prevody.

                  0 0
                  • Hagner  

                    :-D

                    1 0
                  • gerrard  

                    Cim presne tu rychlost meris? To vypada na pokazene zarizeni. :)

                    0 0
                    • cyklista86  

                      Strava. Ale většinou se mrknu na data ostatních. Ja kdyz jedu na kole tak mám rád všechno vyple a mobil v letadlo modu. Abych mel jistotu že mě nebude nikdo otravovat a že mě negriluje nějaké EMF z toho mobilu. Mám rád jízdu na kole jako detox od těchto sraček. Ale to je jiné téma..

                      0 0
                      • Fazzy  

                        V takovym pripade bych potom konkretni cisla radsi nezminoval. Pusobi to pak podobne jako u rybaru.

                        0 0
                        • cyklista86  

                          Jakoze jsme jeli 20, ale udelalo to nejaky kiks na 50 co. :D

                          0 0
                          • Fazzy  

                            Jakoze kdybysis zkusil co znamena jet na mtb nebo i silnicce po rovine 50, tak by tvuj odhad byl nepochybne strizlivejsi. GPS je udaj znacne rozkolisanej a lze brat v potaz maximalne jako prumer na delsim useku. Ale treba mas opravdu brutalni nohy, potom se ti samozrejme omlouvam za neduveru.

                            0 0
                            • cyklista86  

                              Jakej odhad proste jsem mrkl na jeho data. Jinak ja nerikam ze tam byla ta 50tka nejak douho, ale max na tom segmentu bylo proste 51. :D Ja jezdil predtim celou dobu s tachometrem. Ja vim jak to vypada jet 20, 30,40,50..

                              0 0
                              • Fazzy  

                                To sou právě ty „špičky“, který nejde brát vážně. Tvrdit na základě toho „jel sem za Bittnerem 50“ je takový mile naivní. Jak vypadá 50 si na mtb mohl zažít tak maximálně z kopce pokud nejsi opravdu ale opravdu hodně vostrej. K tomu ti hák jednoho člověka fakt nepomůže.

                                0 0
                                • cyklista86  

                                  prevod 36×11 s kadenci nekde kolem 80 jezdim bezne i sam kdyz foukne do zad(kratkodobe) Co to je za rychlost. Predpokladam, ze pres 40 urcite. Tachometr jsem na MTB nikdy nevozil.

                                  0 0
                                  • Fazzy  

                                    Kadence 80 ti s temahle klikama staci na 35 km/h. Abys jel 50 musel bys jet kadenci 110, coz je hodnota kterou malokdo dokaze jen vyvinout, natoz aby v ni nejakou dobu vydrzel.

                                    1 0
                                    • cyklista86  

                                      No podle tohoto videa treba si myslim, ze se 100 otackama nemam problem a tech 110 taky nevidim nerealne https://www.youtube.com/watch?… Takze ten muj odhad kadence 80 bych posunul spis mezi 90 a 100.. Dost jsem se v tom zlepsil. Protoze bez frekvencniho slapani clovek nikam nedojede. Driv jsem fakt tocil mozna tech 70 max..

                                      0 0
                                      • Fazzy  

                                        Víš, přesně kvůli tomuhle nemám rád, když lidi, kteří žádný konkrétní hodnoty neměří, s těma konkrétníma hodnotama rádi operují. Odhadovat svojí kadenci podle videa na yt už posouvá tuhle diskuzi do naprostý absurdity.

                                        Rozdíl mezi kadencí 80 a 100 je v reálu mnohem dramatičtější než se to zdá na papíře. 100 je zjednodušeně už hodně vysoká kadence, na kterej je potřeba něco odjezdit a odtrénovat, aby v ní byl člověk schopen jet nějakou dobu a nepopravil se u toho. 100+ už otevírá další vesmír, kterej patří spíš někam na dráhu než na silnici. Nic pro hobbíky.

                                        3 0
                                        • cyklista86  

                                          Tu rychlost jak rikam mam ze stravy. Predstava ze to je pokazde o 10 nebo i vic km/h jinak jak ty rikas je opravdu usmevna. Asi si kvuli vam zases ten posrany tachometr koupim. :D

                                          0 0
                                          • Jason Voorhees  

                                            Odkaz na Strava profil by nebyl? Nějak Ti to nežeru, ale jsem amatér, co točí jenom 80–90.

                                            0 0
                                            • cyklista86  

                                              Nebudu sem davat profil s jmenem. :))

                                              0 0
                                              • Jason Voorhees  

                                                OK. Trochu chápu, pak by to třeba nesedělo.

                                                Hele, jsem fakt amatér. Najedu 4–5k km ročně. A když teda „švihnu“ 40–60 km v neděli (víc jak 2 hodiny už mě nebaví), tak dávám průměr 26–28 km/h. Úplná lama nejsem, taky mě občas někdo hecne, ale 50 km/h na silnici na rovině fakt nedávám. Spíš 33–40 (záleží na větru a oblečení). Jestli jedeš na MTB 50 km/h, tak to klobouček.

                                                ps; jsem kuřák, hulič a alkoholik – sportem to ze sebe dostávám, abych se nerozpadnul :-D.

                                                0 0
                                                • cyklista86  

                                                  Tak to jsme na tom dost podobne. Jen teda neporovozuju to co pises v posledni vete. No a to ze jsem napsal ze jsem jel za Bittnerem 50km/h nutne neznamenalo, ze jsem za nim jel pul hodiny. jel jsem za nim po cyklostezce a tech 51km/h tam proste bylo jako top speed na 3km segmentu.. Jinak jsem za nim jel celkem cca 9km a vetsinu casu jel na pohodu kolem 35. Az teda do toho momentu kdy si dal sluchatka do usi. Pak na to zacal tlacit na par minut.. Jinak to nijak nehrotim. Jen kdyz se citim dobre a jeste me treba nekdo predjede, tak si rad zablbnu. :D

                                                  0 0
                                                  • jmaselnik  

                                                    A když máš všechno vyplý, odkud bereš data na Stravu?

                                                    0 0
                                                  • Jason Voorhees  

                                                    :-) …já už mám všechno vypitý. Asi budu muset švihnout na benzínku, nebo k rákosníkům.

                                                    1 0
                                                  • blackseal  

                                                    Ja som to pochopil tak, ze identifikoval Bittnera, ktory ma pravdepodobne verejny profil na Strave. Potom si doma pospominal, kde to vsade jazdil a priradil si k tomu segmenty. Ako uz bolo vyssie spomenute v momente 50 km/h uz mohol byt cyklista uplne inde.

                                                    0 0
                                                  • raw 4  

                                                    Jestli dokážeš jet na pohodu 35 km…tak to jsi slušný oddíl…promiň ale tohle ti úplně nevěřím…prostridal jsi mu nebo sis jen vozil zadek?

                                                    0 0
                                                  • cyklista86  

                                                    On jel na pohodu. Neumis cist? Jinak asi budes stridat nekomu, kdyz si rad, ze se za nim vubec drzis. To da rozum ze..

                                                    0 0
                                                  • Hagner  

                                                    Jel jsi s ním padesát, za náklaďákem s dobrejma převodama je pro tebe stovka v poho a najednou máš s pětatřiceti problém? :-D

                                                    0 0
                                                •  
                                                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                                  0 0
                                            • Hagner  

                                              Občas zvládnu asi trochu točit víc, ale proti cyklistovi nic :-) Je třeba potrénovat ;-)

                                              0 0
                                          • Fazzy  

                                            Jak říkám já, ta rychlost ze Stravy je jen špička. Čili třeba na kilometrovým segmentu jel někde vteřinu 50 nebo tam ta 50ka skočila jen chybou v gps nebo senzoru, což se zcela běžně děje. Kromě toho už si za nim v tu chvíli taky dávno nemusel bejt. Je to prostě nic neříkající údaj, kterým nelze argumentovat.

                                            Očividně tě ty čísla zajímaj, takže neni nic jednoduššího než si pořídit něco k jejich měření. Spoustu lidí co „jezděj průměry 30“ a „hákujou silničáře 40+“ atd. už to vrátilo nohama na zem. Další srážka s realitou obvykle následuje po pořízení wattmetru :)

                                            1 0
                                            • cyklista86  

                                              Ja jezdil xx let s tachometrem, ale pak jsem zjistil, ze bez nej je to lepsi. Kdyz clovek jede ciste na pocit.

                                              0 0
                                              • Fazzy  

                                                Tak v tý době, kdy si tachometr měl, si tím argumentovat mohl, pokud byl správně nastavenej. Ale říct, že před deseti lety sem používal tachometr, takže teď už vím přesně kdy jedu 30–40–50 a tachometr nepotřebuju, je prostě nonsense. Pokud si užívaš jízdu na pocit, tak jezdi na pocit, ale potom se zdrž komentářů jak hákuješ profíky 50kou. Nebudou vznikat tyhle ujetý diskuze :)

                                                3 0
                                                • cyklista86  

                                                  To je jedno podstata na zacatku byla, ze Smart sam za 450kc jsou dobre plaste i na silnici.. :)))

                                                  0 1
                                                  • blackseal  

                                                    No mozno su, mozno nie, ale zvolil si si podla mna velmi nestastny sposob, ako to podlozit.

                                                    0 0
                                    •  
                                      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                                      0 0
                                  • tompca  

                                    Aby sis to trochu ujasnil a vrátil do reality :)

                                    0 0
                                    • cyklista86  

                                      Ja rikam. Po zhlednuti toho videa jak vypada tech 80 jsem se tezce podcenil.. Ta kadence 100 kdyz foukne do zad nebo kdyz jedu v haku to sedi a zatim Bittnerem tech 110 taky. Ne kazdy den se ti postesti se projet za profikem takove urovne, takze adrenalin udela svoje…

                                      0 6
                                      • Hagner  

                                        Těch 110 za Bittnerem jsou vycucaný z prstu nebo to je taky YT? :-)

                                        Pokud nemáš relevantní záznam, tak jsou to jen tvoje vlhký sny ;-) Ostatně jako obvykle :-D

                                        5 0
                      • nomecz  

                        " že mě negriluje nějaké EMF z toho mobilu" tak doufam ze mas i helmu z alobalu, aby ochrana byla 100% :D k tomu bych doporucil do bidonu trochu sava bo chemtrejls taky nejsou sranda …

                        2 0
                      • gerrard  

                        To teda asi teda neni mereni, ale odhad. Takze jo, kdyz se svezes za Bitakem, tak mas urco pocit, ze letis. :) Doufam, zes mu aspon rekl zdar a muzu chvilku s te ou, at o tobe vi.

                        0 0
                  • Sulka  

                    Jeste ze dneska nejsem vyjimecne nalitej, to bych asi neudrzel chcani. A pochcat novej gauc? No to manzelku nepotesis.

                    0 0
                  • ladys  

                    Tak rovnou 50 :D

                    1 0
                    • cyklista86  

                      Bylo to chvilku. Jinak jel 35/40. Dal si sluchátka do uší asi tam měl slipknot a rozjel interval. :) Pak byla 90 stupňů zatáčka přes dřevěnou lavku a to už mi ujel při tom rozjíždět z nulové rychlosti. Se zvedl ze sedla a to zrychlení je u těchto lidí trochu jinde no. :)

                      0 0
          • Sovik  

            Nad tímto jsem taky přemýšlel do začátku, jinak na kole jsou pláště 29× 2.10, líbí se mi ty dražší, ale zas jestli to má smysl no.

            0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • gemini  

      Většina lidí ti tu radí, ať silničku nekupuješ, že tě neunese a podobně…za mě ale 110–115 kilo není na silnici žádnej brutální extrem. Je to váha, se kterou jsem leta jezdil ( jsem teda o necelých 20cm vyšší ) na ráfkových brzdách na karbonových rámech a karbonových ráfcích o počtu 18/21 drátů – celkovou vahou kola kolem 7 kil a materiál jsem nikdy přetížením nezničil. Běžný sériový kolo nestavěný na nízkou váhu pod Tebou úplně v pohodě vydrží…Takže v době kotoučů a širších plášťů bych se silničky vůbec nebál…Já bych Ti jen doporučil volnější endurance geometrii, širší pláště s duší a vyhnul bych se atypickým provedení sedlovek a kokpitu, ať v případě nějakého problému nemusíš měnit za drahý atyp. Moje volba by v Tvém případě byla karbon na 105ce / klidně starší 11speed ), alu sedlovku a kokpit a počítat s budoucí investicí do kvalitních a pevných kol, až časem odejdou ty ( ve většině případů ) nekvalitní, sériově osazený…

      4 0
      • Jason Voorhees  

        Přesně. Kdo se bojí, sefe v síni a nikdy se pořádně neprojede. Na tuhle hmotnost jsou nejdůležitější tkzvn neprůstřelný záplety/ráfky. Až trochu shodíš, tak vyměnit za lepšì/lehčí. Ať to šlape chlape!

        0 0
    • cyklista86  

      Asi bych bral tohle. https://www.cyklobazar.cz/…e-vel-56cm-l Jeste ti zbyde na nejakou vybavu kolem..

      0 0
    • Vrci  

      Koukej na endurance kola. S váhou bych obavy neměl, kolo to vydrží. S kotouči nebude problém s probržděnim ráfků. Vyhni se integrovanému kokpitu. Jediný co bude trochu je průchodnost plášťů. Se svojí váhou musíš buď zvyšovat tlak nebo šířku. Pár lidí ti radí gravel. To neznamená, že ho musíš jako gravel používat. Potřebuješ z téhle skupiny něco z gravelu s převody 2× něco s normálními compact berany. Tam máš jistotu průchodnosti 35+ plášťů. A pokud to nebudete postavené do race aero geometrie a posedu, může to být pro Tebe funkční řešení, ale bude mnohem dražší.

      0 0
      • McBlacky  

        Kdyby mel nizsi vahu tak Domane. Ikdyz reklamovat se to samozrejme pripadne da v klidu.

        0 0
      • Sovik  

        Chci jít do té nové meridy, tak se uvidí jak mi sedne a kdy bude skladem, mají mi dávat vědět.

        2 0
        • Aduldinho  

          Za mě super volba, nemít již full stav, jdu též do ní! ;-)

          0 0
        • cyklista86  

          Jaký model?

          0 0
          • Sovik  

            Tady tento v L velikosti https://www.cyklopoint.cz/…_d76268.html jen škoda že není i v modré barvě sedlo by to k helmě a brýlím.

            3 0
            • Aduldinho  

              Krásný, tak cca za měsíc už se budeš prohánět na novém? ;-)

              0 0
              • Sovik  

                Úplně moc mega se těším a po dnešku ještě víc. Snad na začátku dubna by měla bejt, takže jak mi sedne, okamžitě ji beru a hurá trajdat. Kámoš z práce má silnici taky, tak bude velmi zajímavý.

                Dneska jsme byli spolu na kole on celopero kolo za 80tis a jel jak ďábel, mega to bylo fajne. Další kiláčky do noh.

                3 0
                • KRoser  

                  Super, ať to jezdí. Taky věřím, že ta Merida bude opravdu super kolo, kdybych na to měl tak jí beru taky :). Pak se tady nezapomeň pochlubit ať víme jak vypadá.

                  0 0
                  • Sovik  

                    Děkuji, Tobě taky at to jezdí. Jako neboj nejsu žádný vatař, šetření a k tomu nějaký hodiny na víc v práci, a nemám žádný závazky, takže hledím max sám na sebe. Určitě časem přijde i na Tebe, uvidíš jak Ti možnosti dovolí. Ano ano když to klapne hodím pak foto a podělím se s pocitama jak se na ní jede. A třeba se s někým potkám v okolí, Zlína, Otrokovic, Napajedel, Uherské Hradiště, Staré Město :) svět je malý.

                    3 0
        • Eseker  

          Zajímavý že ten endurance dělají i na gravel sadách.. Jako jsou to pěkný kola..

          0 0
        • VojtaXY  

          Hlavne se divej na rocnik. Stary rocnik pouziva uzke rafky a 2024 uz pouziva moderni siroke.

          0 0
          • cyklista86  

            Co to bylo za značku, že sis kopal patou do zadní stavby? Teď nevím jestli merida nebo superior. :)

            0 0
            • McBlacky  

              Na gravity kolech s boostem pri pouziti sirsich bot jako treba five ten si kopes do vsech ;)

              0 0
            • dtham  

              Není to silnička, ale když si nedám pozor, zvládnu to i Cannondale Topostone Carbon předchozí generace… :D

              1 0
        • cyklista86  

          Teď je na cyklobazaru merida z roku 2023 za 69000kc na elektrické 105 a k tomu ještě karbonová kola. Hned bych to bral být tebou pokud se na to poskladas. https://www.cyklobazar.cz/…05-di2-vel-m

          0 0
      • Sovik  

        Koukám a asi nejlíp mi vyšla tady ta merida https://www.cyklopoint.cz/…_d76268.html sice nejsu profík, ale 105 shimano, full carbon, a model endurance, a i tady ten model tu někdo už dával. Tak jsem se byl i ptát v obchodě, a i s tou váhou by neměl být problém. Sakra těším se jak mala čubička, jen pořešit nějaký sloní dress a bude to pecka. Jinak kolo by mělo bejt skladem začátek dubna.

        2 0
        • Eseker  

          Pěkný, jediný minus budou možná těžší záplety, ale to je skoro na všech nových kolech, který nestojí raketu. Pokud bys oželel nejnovější sadu 105 2×12 podobný kolo bys měl tady za levnější peníz na starší 105tce 2×11 to je taky hodně dobrý endurance model https://www.bikemax.cz/…ke--2023-24/?… A měl bys modrou k helmě :-))

          0 0
          • Touš  

            Giant defy … palec nahoru! Jako první silnice ideál a jednoho jsem dal dneska na bazar. ????

            0 0
    • Sovik  

      Má někdo zkušenosti s kolama s Decathlonu? Mají zajímavý poměr cena a komponenty, jestli se to vyplatí nebo ne?

      0 0
      • Jason Voorhees  

        Jestli neřešíš logo na rámu, tak se to určitě vyplatí.

        Letos na Van Ryselu dokonce pojedou le Tour ;-).

        2 0
      • Melvin  

        Určitě bych se toho nebál. Cenově ještě vychází přijatelně třeba Canyon.

        0 0
      • StDa  

        Mám VR EDR na 105 a co se tyče kvality zpracování apod tak si nemůžu stěžovat.

        0 0
        • Vrci  

          Škoda, že to máš zakázané. Třeba by důvody ke stížnostem někoho zajímaly, ale když nemůžeš, tak nemůžeš. Ale díky za odvahu se kterou jsi to naznačil.

          0 0
      • jmaselnik  

        Akorát si pohlídej váhový limit kol, už jsem Ti psal k jednomu decathlon kolu výše.

        0 0
        • Sovik  

          Vím vím jen nestíhám reagovat a už se ztrácím :). Já se právě na to ptal, na tu váhu, že tam je limit 110kg, a bylo mi řečeno že se bát nemusím, na to kolo co jsem chtěl kupovat stálo cca nebo stojí kolem 29tis a měli akci 4 dny 20% sleva tak asi na slevy slyším a bylo za necelých 23tis, což v podstatě hliník na 105 shimanu za takovou cenu nikde člověk nekoupí, jen jsem objednal M a to mi bylo brutálně malé no. Docela jsem dost přemýšlel i vzít něco právě s Decathlonu, s tím že bych zvedl cenový limit no. Ale ted i co okukuji kola, tak cena šla poměrně u některých modelu nahoru.

          0 0
          • Aduldinho  

            Tohle byl docela dobrej kup: https://www.decathlon.cz/…_/R-p-337922?… ;-)

            Ale bohužel taky podražili :-(

            A s tou nosností nevím, nikde jsem to nevyčetl?

            0 0
            • jmaselnik  

              ale zato píšou neprat, nežehlit, nebělit ;-)

              1 0
            • Sovik  

              Na tohle jsem se díval, bylo za necelých 52tis, ty jo docela dost šly ty ceny nahoru, i u něktrých dalších modelu. Já si zjištoval nosnost u nich že jsem posílal vlastně dotaz ohledně toho.

              0 0
              • KRoser  

                Ten Decathlon i když to vypadá na opravdu super kolo, tak ta geometrie ma opravdu hodně daleko v pohodlnému posedu. Má to skoro stejný stack a reach jako závoďák Spešl SL8.

                0 0
      • gerrard  

        Ano jedno s hlinikovym ramem a na rafkovkach mam doma. Zadny problem jen sem vymenil kola fulcrum za stavbu na 32 dratech.

        0 0
    • Chlebovnik  

      Nechcete si na tu debatu o délce klik založit nové vlákno?

      To myslím jako seriózně, je to celkem zajímavé téma.

      3 0
      • Aduldinho  

        Já bych to též navrhoval, zvlášť když tady to je krapet mimo, zde se hledalo pouze silniční kolo! ;-)

        0 0
      • adam1  

        Vlákno totálně v .......:)))

        Pak se ff tom má někdo vyznat a něco hledat :)))a akorát naštvete Milana :))

        Nemožné :)

        1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.