• Hrubiduk

    Ahoj,

    prosím o radu a názory na tato kola:

    Merida Scultura 300 (http://www.merida-bike.cz/…ura-300-2015)

    Giant Defy 2 (2014) – (http://www.mojekolo.cz/…compact-2014)

    Superior Road Issue 2015 – (http://www.kola-online.cz/…e-2015/d9568)

    Kolo shanim jakozto doplnek k MTB, 8 let jezdim na oceláči Bareš z roku 2001 a uz to chce zmenu.

    Vybavení silničních kol moc nerozumím, nikdy jsem to moc nesledoval. Rozpoznám vyšší a nižší řady řazení, ale jestli to nebo ono má lepší ráfek a výplet, to už je mimo moje chápání. Negramuju, na kole závodit nebudu, chci ho na delší projížďky ať už na jaře na najíždění km, nebo během roku na nějaké projížďky.

    Divam se jak po novych kolech, tak i po bazarech – ale mam problem s velikosti (Specialized 61, zbytek XL). Muj cenovy ideal je 20tis, 25 bych mozna jeste zkousl.

    Meridu i Gianta jsem si projel. Vyhovují mi – potřebuju vyšší hlavové složení kvůli posedu.

    Na Meride se mi jelo skvele, Gianta po mensi uprave otestuju znovu a myslím, že by taky mohl být taky OK.

    Kvuli cene bych volil Giant, pro Superiora (pokud bych sehnal na me velikost) by me nahlodalo to razeni 105, toho jsme v ruce ještě neměl.

    Prosím tedy o radu ty, kdo se v silničních kolech trochu vyznají, o názor, zda je v tech kolech velky rozdil a jestli ten Sup na 105 neni „šizen“ jinde.

    Diky

    0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Najíždění kilometrů na jaře, to bych hleděl na průchodnost širších plášťů vidlicí a zadní stavbou, popř. možnost instalace blatníků. Nebudeš asi žádný drobeček (rám XL), takže více drátů v zápletu Ti déle vydrží, ale levné záplety jsou spotřebák, takže až tak o moc nejde. Desetirychlostní Tiagra řadí pěkně, 105/5700 ještě lépe, pocitem se hodně podobá starší Ultegře, i její páky mají lehce příjemnější tvar (oproti Tiagře). Ale výdrž a spolehlivost je už u Tiagry vynikající.

      Na SUPu je stejně ke stopětce Tiagrová kazeta a k ní navíc kliky FSA Vero (které neznám osobně, ale vypadají na 4-hran). Tiagrové kliky s dutou osou na obou konkurentech budou výrazně tužší. Kliky SUPa podle mě diskvalifikují.

      0 0
      • Hrubiduk  

        Ahoj,

        diky za nazor, ano, takova kola (GT Grade) jsem zvazoval, osobne by se mi libilo Roubaix od Specialized, byt to levnejsi a v 61ce, beru to hned :) GT Grade „army“ verze mi prisla vylozene hnusna :)

        Nakonec jsem se rozhodl touto cestou nejit a brat opravdu ryzi silnicku. V nejakych velkych srackach stejne moc nejezdim, blatniky sice mam, ale nikdy jsem je ani nenainstaloval :)

        Co se tyce velikosti, opravdu mi to vychazi takto, napr pri zkousce u Specialized jsem jel na 58 ramu a sedlovka uz byla na maximu… mam 190 a ruce a nohy pomerne dlouhy… takze preferuju ty nejvetsi ramy.

        Prosim jeste o nazor na: Pells Areon, ten je na horni hranici me cenove tolerance… ale zase jakozto brnensky patriot ho nechci eliminovat bez konzultace :)

        http://www.pells.eu/…ra/rok-2015/

        Diky

        0 0
        • tromboonen  

          Roubaix je normalni silnicka, trochu delsi rozvor, nejake to tlumeni vibraci, vyssi hlavovka, ale jinak silnice, ale od 56tky nahoru to vypada jak stafle a seriovky jsou zbytecne drahe..

          Do Pellse bych nesel ani kdybych byl brnensky patriot.. krok zpet IMHO a za 25 predrazene..

          A spis bych se orientoval na ty andurance/turis­tictejsi silnicky s vyssi hlavou nez na cistokrevne..

          0 0
        • tromboonen  

          Ja mam 183 a jezdim Roubaixe 54rku, protoze mam dlouhe nohy, ale kratke ruce… to co Ti poradi kluci v obchode nemusi byt vzdycky ideal, jasne sedlovka by nemela couhat pul metru (uz proto, ze pak mas extrem drop), ale stejne se vyplati zmerit se na tom bike fit calc a pak posuzovat delku horni ramovky a vysku hlavy/delku a sklon predstavce spolu s dropem, pekne si to nakreslit, u ruznych znacek a modelu to muze byt o dost jine..

          0 0
          • Hrubiduk  

            Ahoj,

            tohle jsou moje vysledky z kalkulatoru na webu… meril jsem to s manzelkou, snad dobre.

            Jak jsem psal: v obchode Specialized po porade s prodejcem – vel. 61 – nepodeziram ho, ze by protezoval to, co maji ve sklade aby to prodal, nebot proste 61ku prakticky nemaji :)

            Merida i Giant – ty nejvetsi – Merida naprosto super, ta mi subjektivne vyhovovala nejvic, jen meli ten Lampre design a to se mi teda vubec nelibi :)

            Giant – vyzkousim znovu, meli na me dlouhy predstavec tak jsme ho menili a vyzkousim znovu.

            0 0
            • ˘Ö˘ Krab  

              Ať budeš zkoušet cokoliv, hlídej si v první řadě správnou předozadní pozici sedla. Podle kalkulátoru to vypadá, že máš v poměru kratší stehna, tedy potřebuješ relativně malý setback, což se ne úplně má rádo s hodně vysunutou sedlovkou (naštěstí bývá u větších rámů sedlovka ve strmějším úhlu).

              Je možné, že na některé rámy budeš potřebovat sedlovku s malým nebo nulovým offsetem, i když je sériově osazena třeba 25 mm a kalkulátor radí také offsetovou.

              A k tomu máš ne zase tak nejdelší ruce – proto Ti budou vyhovovat vyšší hlavovky, menší drop řídítek, pro správnou vzdálenost sedlo-řídítka pak potřebuješ i delší rám (někteří tu vzdálenost natáhnou právě dropem, ale k tomu je potřeba ohebná záda a šimpanzí ruce).

              Pozice sedla je základ, ze kterého se neslevuje, až následně se ladí kokpit.

              0 0
            • tromboonen  

              Vychazi ti delka 57–58, u Speslu tedy nejspis 58cka… a to mas jeste French Fit, myslim, ze Eddy Fit je mene natazeny… u kazdeho kola o kterem uvazujes, si podle geometrie na Webu nakresli jak dosahnout posedu podle kalkulatoru rekneme pro dve velikosti..

              0 0
    • tromboonen  

      +1, kliky na ctyrhran, to soudruzi z Francie moc dobre nevymysleli, na druhou stranu kliky s HTII se daj koupit za 2–3k..

      S tou velikosti nedej jen na jejich tabulky a zmer se, treba Ti to vyjde na neco jineho, nastav Eddy fit a divej se hlavne na ef delku horni ramovky v kombinaci s delkou predstavce a dropem http://www.competitivecyclist.com/…atorBike.jsp

      Mezi Giantem a Meridou si muzes hodit korunou, me by se asi vic libil Giant, ale jsou i jina kola.. podivej se do vlakna http://www.bike-forum.cz/…cka-do-20000 … tam jsme resili turistictejsi silnicku z bazaru, nakonec se z toho mozna klube GT Grade, coz je takovy univerzal, pro nekoho nestravitelny vzhled, me se to libi, na silnici to pojede podobne jako turistictejsi silnicka, variabilita velika, podobne veci dela i Spesl a jini, ale tahle mi prijde nejhezci..

      0 0
      • Smazaný účet  

        To GT se mi líbí taky, bral bych ho místo současné silničky abych nemusel koukat kudy jedu. Vzhled taky pěknej.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.