Silníční kolo - bolest bedeních svalů

18 nepřečtených
  • Luky11

    Zdravim,

    během dnešní krátké projížďky na silničce jsem asi na 35. kilometru začal cítit bolesti bederních svalů, byla to teprve moje asi 5. vyjížďka na silničce a už předtim jsem tyhle partie cítil, na biku to ale nebylo prakticky vůbec znát a mohl jsem v pohodě jet, u silničky jsem víc předkloněný. Dá se tohle nějak vyřešit nebo si tělo teprve zvyká a po pár vyjížďkách bude klid?

    Díky

    0 0
    • Yura  

      To muze met silene moc pricin od spatne nastaveneho posedu az po nejake svalove nerovnováhy, ochable brisni svaly a hluboky stabilizacni systém patere, mala ohebnost napr. zkracene hamstringy a vzprimovace atd. atd..

      0 0
    • Breakpain  
      1. máš zkrácený svaly na bedrech a oslabené břicho … tip na prázdno,

      ale jako trenér tohle vídám u 99% klientely ;) …

      pokud ano – protahuj záda, nohy, posiluj břicho

      1. je možný, že máš moc vysoko sedlo – takže hýbeš bedrama a tam Ti

      pomůže jedině sudnat sedlo níže

      1. další všemožný věci

      Nicméně jestli Tě bolí záda, nezažil jsem, že by sis zvykl – někde je chybka v nastavení, potřeba udělat změnu … pokud nesmrdíš korunou, jdi si to nechat nastavit. Ušetříš čas a bolestné laborování. Vysvětlí Ti to, budeš mít výchozí bod a pak můžeš lehce upravovat nastavení ;).

      1 0
      • Luky11  

        Díky za rady, zkusim teda asi nejspíš nejdřív posilování bederních a břišních svalů a uvidim jak to bude nadále vypadat, jinak speciálně tyhle partie protahuju před vyjížďkou

        0 0
        • Yura  

          Ono to není tak jednoduche, ze budes proste cvicit. Tim je taky muzes ještě pretezovat a zhorsit ten stav. Zacit cvicit bricho. Asi jako každý lajk zacnes delat sklapovačky atd.. Ale to taky není zadna vyhra. Drtiva většina lidi ma ochable prave ty svaky, které nejdou videt a to i plno kulturistu, kteří mají vypracovane namakane prime i sikme brisaky… Taky je opravdu dulezite protahovat zadek a hamstringy. Protože jak jsou tyhle svaly stuhle, zkracene. tak se to okamzite prenese na zada při tom zhrbenem posedu na silnicnim kole… Na netu je toho plno. Tady mas nejakej nastrel posilovani toho hlubokeho stabilizačního systemu.

          http://www.youtube.com/watch…

          A tady mas to protahovani zadku

          http://www.youtube.com/watch…

          a co me osobne neskutecne uvolnuje a pomaha je masaz tvrdym bejzbol mickem. Je to neskutecne bolestive, hlavne pro nekoho kdo to nikdy nedelal, ale to uvolneni potom je k nezaplaceni. Je to to same co dela ten borec, jen s tim mickem, coz je mnohem efektivnejsi..

          http://www.youtube.com/watch…

          Ale je potřeba rict, ze clovek se o sebe musí takhle starat furt a ne to tyden provozovat a pak se na to vykaslat, to to pak nikam nevede… :)

          1 0
      • Člověk a jeho svět  

        Trenér… :)

        0 0
    • yetti  

      Vždy, když mi trochu naroste břicho (a nemusí to být žádný mega mozol), tak mi na silničním kole bolí záda v bederní oblasti. Jakmile zhubnu, je zase vše OK. Prostě to břicho má váhu a gravitace na silničce, kde je člověk hodně předkloněnej, udělá své. Na MTB jsem ten problém nikdy neměl.

      0 0
      • Člověk a jeho svět  

        To je v hlavě :)

        0 0
      • Luky11  

        jo ale ja počítám že s 178cm a 60 kg to asi nebude mozolem neboť u mě by si ho těžko hledal :D

        1 0
      • Rychlej turista  

        MTB je k páteři přívětivější. Nejhorší, co můžeš páteři provést, je dlouhodobě strnule sedět a tomu se jízda na silničce přibližuje mnohem více, než jízda na bajku.

        0 0
    • Dirtx-RKfan  

      Ahoj,

      využiji tématu. Dlouho se jsem se potýkal s bolestí beder i při normálních normálních tréninkových (nižších) intenzitách. To se mi podařilo odstranit úpravou posedu, pořádným protahováním i pravidelným posilováním (mimo posilovnu).

      Co ale nezmizelo, tak je bolest beder při vysokých intenzitách, objevuje se jen při závodech, případně těžkých trénincích. Zhruba po dvou hodinách. Co se týče pocitu v danou chvíli, přijde mi, že mám moc propnutá záda směrem dopředu, hodně se opírám o ruce (při poloze rukou na řidítkách; na pákách je to trochu lepší), a hlavu zakláním až moc dozadu. Dole přikládám fotku ze závodu (předpokládám totiž, že v tu chvíli na správnou pozici tolik nemyslím a prostě držím páky tak, jak mi to v tu chvíli přijde nejpohodlnější, tím pádem jakou pozici využívám nejčastěji, a ze které tedy plyne, nejspíš, ta bolest). A zároveň prosím o radu, jak případně posed doladit. Jestli sedlo posunout dozadu a výš, nebo zkusit řidítka níž (mám zde dvě podložky rezervu). Díky moc za případné odpovědi… :-)

      Ještě edit: při té tréninkové intenzitě (nízké) jsem schopen odjet 4–5 v podstatě bez bolesti zad. A věc druhá: bolest přichází hlavně po delších kopcích, když jedu hodně na sílu a točím těžší převody (napadá mě možná sklopit špičku sedla níž?)

      0 0
      • jecnak  

        Ja bych tipnul, ze mas stale jeste velke rezervy ve svalech na brise a zad, ktere setabilizuji telo pri slapani a prenaseji krut na zbytek tela a do rukou – vysoka intenzita, silove slapani. Pak se ti blokne pater a boli zada. Mne pomahalo chodit cilene ze sedla a hlavne pak posilit to co mi chybelo.

        1 0
        • Dirtx-RKfan  

          No, cvičím v podstatě ob den (snažím se zařazovat hlavně ten tzv. core training), ale určitě je možné, že i tak je to nedostatečný… žádný rambo rozhodně nejsem. Mám 180cm, vážím 62kg.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.